To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - SPAJK ma dom już dom w Wolsztynie/Koge - 190

Ewelina, Kajen i Zola - 2013-10-15, 20:34

Uff udało mi się nadrobic wątek Spajka, pooglądac zdjęcia, pozazdrościc plaży i głupkowania w piasku :rotfl: Cudnie tam macie. Mam nadzieję, że Spajk przezwycięży swoje lęki i zacznie pływac, bo to świetnie robi dla stawów i kręgosłupa :-) Spajkuś był ładnym psem, ale u Was to po prostu się zrobił przepiękny :serce: :serce:
Spajkowa Ewa - 2013-10-16, 09:40

Gośka i Cody napisał/a:
Szkoda, że producent nie określił co to za ryby, nie wiadomo właściwie jakie części ryby zostały użyte do produkcji...ale...skoro Spajowi odpowiada to się nie czepiam, jednak byłoby dobrze, gdyby producent pochwalił się jakimiś certyfikatami, jest coś o tym na opakowaniu ?

muszę iść do sklepu obadać duże opakowanie, bo na próbkach mam tylko skład.
na swojej stronie producent pisze, że to ryby z duńskich lokalnych połowów, więc żadnej pangi, czy innego śmiecia nie powinno tam być.

Karma jest bezglutenowa, hipoalergiczna, konserwowana środkami pochodzenia naturalnego, bez barwników i sztucznych aromatów.

Gdyby ktoś był zainteresowany, linkuję http://www.kingsmoor.dk/h...havfisk-voksen/

Ewelino dziękuję za miłe słowa :)

Spajkowa Ewa - 2013-10-16, 13:50

cudnie. czyli znowu dałam się nabrać na marketing "duński, lokalny wytwórca" :glupek:
na polskiej stronie też nie podają co to za ryby, ale skoro 100% duńskie to pewnie jakiś śledzik i odrobina łososia.

Spajkowa Ewa - 2013-10-16, 14:40

Dobra, już się poprawiam. Są podane ryby:
Ryby jakie wchodzą w skład karmy to: dorsz, węgorz piaskowy, makrela, sledź - naturalnie nie wszystkie na raz - wszystko zależy od sezonu.
Do produkcji karmy NIE używamy łososia, który często zawiera b. duże ilości metali ciężkich np. rtęci.

Spajkowa Ewa - 2013-10-22, 12:08

Maila dostałam; u nas wszystko dobrze, od 2 dni nic się nie zmieniło ;P
Sylwia i Borys - 2013-10-22, 14:53

Spajkowa Ewa napisał/a:
Maila dostałam; u nas wszystko dobrze, od 2 dni nic się nie zmieniło ;P

hihihi "lubię to" muszę to samo chyba zrobić u Borysa w temacie :rotfl:

monimax - 2013-10-23, 15:24

Spajkowa Ewa napisał/a:
z rzeczy pozytywnych; mój syn kończy dziś 8 miesięcy i z tej okazji postanowił wykąpać się w psiej misce

hahaha... buzia umyta pierwszorzędnie, grunt to dobre nawyki zza młodu :-D

Cytat:

opcje są dwie; albo pisać list do Świętego Mikołaja o nową, większą sofę, albo przejść na błyskawiczną dietę, połączoną z operacją skracania kończyn, żebym się następnym razem zmieściła na pufce

a może uda się ustalić jakiś grafik :?:

Spajkowa Ewa - 2013-10-23, 15:34

monimax napisał/a:

a może uda się ustalić jakiś grafik :?:

świetny plan!
biegnę robić rozpiskę;

poniedziałek- leżenie z pańcią
wtorek- leżenie z pańcią
środa- leżenie z pańcią
czwartek- leżenie z pańcią
piątek- leżenie z pańcią
sobota- leżenie z pańcią
niedziela- leżenie z pańcią

teraz tylko nauczyć Spajka czytać, żeby się czasem nie pomylił i gotowe :rotfl:

monimax - 2013-10-23, 15:49

noo powodzenie tego planu to widzę tylko wtedy, gdy pańcia będzie na tyle sprytna aby zająć sofę przez pańciem :rotfl:
Spajkowa Ewa - 2013-10-24, 14:01

aaaaaaa, znowu bym zapomniała; dziś mój włochaty synek obchodzi drugą miesięcznicę :rotfl:
Monika, Boni i Jack - 2013-10-24, 14:01

Gratulacje. Niezły model :)
Spajkowa Ewa - 2013-10-25, 13:56

Monika, Boni i Jack napisał/a:
Gratulacje. Niezły model :)

dziękujemy bardzo :)

Spajkowa Ewa - 2013-10-30, 15:49

...
Barbara - 2013-10-30, 15:53

No to cieszymy się, że wszystko jest ok :)
Rufiakowa Amcia - 2013-10-30, 18:50

Spajkowa Ewa napisał/a:
refleksje mnie nachodzą...chyba za dużo tu wypisuję. żaden pies nie ma nawalonych tylu stron, w tak krótkim czasie :mysli:

No i bardzo dobrze, my tak właśnie lubimy :D Nawet, jak czasem nie mamy chwilki, by napisać do Was, to zawsze pilnie czytamy. A zdjęcia, droga Ewo, to po prostu nasz bzik totalny! Uwielbiamy je! Zwłaszcza takich fotogenicznych przystojnych futrzaków i ich dwułapnych malutkich kumpli i kumpelek :mrgreen:

Serdeczne gratulacje z okazji drugiej miesięcznicy!

Spajkowa Ewa - 2013-10-31, 08:01

Dzięki, dzięki :) leci ten czas bardzo szybko :roll:
CastroFamily - 2013-11-01, 17:37

Spajkuś jest super i widać że ma wspaniały dom..:) a tak się czailiśmy na niego i czailiśmy ... ;) ;)
Spajkowa Ewa - 2013-11-01, 18:25

dziękujemy :)
to bardzo dobrze, że się w końcu nie doczailiście ;P :lol:

goldenek2 - 2013-11-01, 18:32

Widać Spajkowi był pisany dom Ewy :lol:
Joanna_i_Wojtek - 2013-11-04, 19:53

- ej Spajk, to ty też musisz się tylu rzeczy nauczyć, żeby coś wysępić? Moi się coś buntują i na dodatek zostawiają mnie samego. Wiesz co w związku z tym wymyśliłem? Zjadłem panci błyszczyk czekoladowo-wiśniowy. Tylko kurka, on pachniał czekoladą z wiśnią, ale nie do końca tak smakował... :roll: Ech te człowieki.
W ogóle spoko z Ciebie ziomal, muszę przyznać, że niezły z Ciebie przystojniak! Dobrze, że siedzisz za wodą, bo byś mi konkurencję na ośce robił.

pozdrawiam,
Badi

goldenek2 - 2013-11-04, 20:15

Fantastyczna fotka :-D
Spajkowa Ewa - 2013-11-04, 20:24

Drogi Badi,
musimy się solidnie za te człowieki wziąć. Moja pańcia to jakaś niekumata jest; robiłem numer "jestem taki smutny, mam depresję". Świetnie wychodziło mi w domu, a na spacerku to troszkę zapominałem; te zapachy, bieganko... sam rozumiesz. No to moja pańcia zamiast podsypywać mi smakulcy na pocieszenie, zabierała mnie częściej na spacery, bo stwierdziła, że na dworze jestem weselszy :glupek:
no mówię Ci utrapienie. Długa droga przede mną, żeby wychować ją na porządną pańcię.

łączę się z Tobą w bólu,

Spajk

p.s. Teraz jestem za wodą, ale kiedyś wrócę. Spokojna Twoja głowa, konkurencji nie będę Ci robił. Połączymy siły i wtedy nikt nam nie podskoczy :mrgreen:

Rufiakowa Amcia - 2013-11-05, 00:43

Spajuto, a próbowałeś pozy "na wiewióra"? Mówię ci, działa! Siedzę i balansuję, a oczy robią mi się taaakie wielkie! Pańcia to zimna ryba, mówi, że się nie da nabrać na "piesa z fundacji" i tylko mnie głasia wtedy- jakby głaskami można się było najeść, phii... Za to pańcio czasem ulega i dostaję coś z jego talerza (chowa rękę pod stół, żeby pańcia nie widziała). Ostatnio jednak pańciowi coś się poprzestawiało i coraz częściej słyszę, jak mantruje pod nosem: "nie dam się nabrać, nie dam się nabrać, nie dam się nabrać..." Eeech, te człowieki to w ogóle nie wiedzą, co jest dla piesa dobre.

Hau, łączę się itd. Rufiacz Rufiaty

magdaronja - 2013-11-07, 18:29

Tak mi mało jego zdjęć... :-( :serce: :serce: :serce:
Ola i Habs - 2013-11-07, 18:33

Ale czyścioszek ;)