To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - LUNA ma już dom w Piechowicach - 154

Rufiakowa Amcia - 2013-04-06, 22:45

Seba, Szeryf i Dziewczyny napisał/a:
Luna bardzo zaczepia Szeryfa

Szkoła Marleya ;)

Seba, Szeryf i Dziewczyny napisał/a:
a on cierpliwie to znosi jak zwykle

Psi ideał :D

Już się nie mogę doczekać jutrzejszych relacji i foteeeek :D

Seba, Szeryf i Dziewczyny - 2013-04-07, 17:08

Witam po spokojnie przespanej nocy. U Lunki wszystko OK jak na Lunkę przystało. Je ładnie z ręki i nie tylko, czasami podejdzie nieśmiało do nas i można ją lekko dotknąć po czym oddala się na bezpieczną odległość. Ooo a teraz śpi sobie na boczku przy kanapie na której leży Ola.
Na spacerze idzie jak pies gończy, tropiący zwierzynę. Na razie jej nie puszczam chodzi na lince. Przypiąłem jej do obroży listek z numerem chipa który dostałem od Ewy. Dzisiaj bawiła się z Szeryfem tylko raz bo Szeryf łapę podniósł a wiadomo przy Lunce ręki się nie podnosi ;)

A teraz przesyłam parę zdjęć.

Lunka je sobie karmę Szeryfa z wywarem na kości i z kapką ryżu. Samej karmy nie chciała

Barbara - 2013-04-07, 17:12

Cudo :)
Aga i Toru - 2013-04-07, 18:29

Ale fajnie!!!!! Gratulacje!!!!!!!!!!
M!S!A - 2013-04-07, 18:34

super wieści :) a co do linki to to "na razie" niech potrwa przynajmniej 2-3 tygodnie aż Lunka się zadomowi i opanujecie naukę przywołania :)
Asterkowy Krzysztof - 2013-04-07, 18:56

Gratulacje raz jeszcze super że Szeryf ma koleżanke , Lunka kolegę :)
Ewa i Cindy - 2013-04-07, 20:55

bardzo fajne wieści.. to jest to co Ci mówiłam.. zmieniał już domek i było ok więc nie ma większych obaw ze teraz by was jakoś źle zaakceptowała :)
ja też tak na podłodze często gęsto siadałam i jadłyśmy :)
wiecie co.. ja akurat dobrze wiem że Lunka była cudnym psem ale na tych zdjęciach to wygląda jak mała księżniczka.. Marley za nią tęskni ale wierzę ze Szeryfek będzie też fantastycznym starszym bratem :)
a co do tej podniesionej łapy.. to przestraszyła się czy go przegoniła ? :)

Monika, Boni i Jack - 2013-04-07, 21:50

Gratulacje :)
Kamila i Oskar - 2013-04-08, 07:25

Śliczna niunia , taka drobniutka przy Szeryfie :)
Gratulacje

monika5s - 2013-04-08, 08:25

Sebastian gratuluję Ci ślicznej goldenki :pies:
Teraz Ty i Twoja rodzina odpoczniecie po szaleństwach Gai ;)

Seba, Szeryf i Dziewczyny - 2013-04-08, 18:40

Dzisiejsza zabawa na zabłoconym ogródku

Luna i Szeryf

Luna podchodzi do naszej Oli do nas jeszcze nie. Ale za to bardzo się cieszyła jak wróciłem do domu z pracy. Merdała całym kuperkiem i nie tylko w bezpiecznej odległości 0,5 metra. Ładnie je, pije i śpi na boczku na środku pokoju to chyba nie jest bardzo zestresowana ??

Seba, Szeryf i Dziewczyny - 2013-04-08, 18:53

Wrzucam jeszcze dwa filmiki z zabaw z początku pobytu i z końca.

Szeryf i Gaja 1

Szeryf i Gaja 2

Fajnie widać jak zmieniała się ich dynamika. Pod koniec zabawy były bardziej statyczne. Ale Gaja była wybiegana to chyba dlatego. Smutno było się z nią rozstawać. Jak wyjeżdżaliśmy rano w sobotę Szeryf nie pozwalał nam wyjść z domu, a jak się to nam udało to drapał w drzwi i płakał :-( Na szczęście Lunka chyba to wszystko wynagrodzi. A tu filmik z dzisiejszego popołudnia już z Luną na ogrodzie

Luna i Szeryf

Ewa i Cindy - 2013-04-08, 23:15

oj no pięknie :) pewnie jest ale nie aż tak źle :) wolałam Was nastraszyć żebyście byli przygotowani na najgorsze :) widać ze Szeryfa zaakceptowała i jeszcze Wam go rozrusza :)
Co do Oli to wyczuwa w niej dziecko i dlatego jest bardziej otwarta.. to teraz liczcie na dobroć córki żeby Wam Lunkę przedstawiła :)
a co do witania.. to ona faktycznie z radości wije się jak taki mały robaczek :)
wymyziajcie ja za uszkiem :)

monika5s - 2013-04-08, 23:18

Zostałam poproszona przez prezes Fundacji BONO do przekazania podziękowań dla Sebastiana i jego rodziny za wspaniałą opiekę nad Gajeczką :pies:
Cytuję Beatkę czyli szefową BONO :)

" Gaja zamieszkała w swoim nowym domu na Mazurach. Bardzo serdecznie dziękuję jej tymczasowemu opiekunowi- Sebastianowi za błyskawiczną pomoc, serce i poświęcony na socjalizację Gai czas :) Oby więcej takich ludzi jak Sebastian stawało na drodze naszych podopiecznych!!! "

Sebastian ja też się dołączam do tych podziękowań i jeszcze raz Ci bardzo serdecznie dziękuję za pomoc Gai :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:

Ewa i Cindy - 2013-04-08, 23:20

Warna .. a może by tak połączyć by wątki Lunki i Szeryfka.. na pewno Sebastianowi będzie łatwiej zdawać relacje :)
Warna - 2013-04-09, 09:56

Tak zrobię.
Seba, Szeryf i Dziewczyny - 2013-04-09, 16:01

Dzisiaj spaliśmy z Ewą na dole z psiakami. Jak rano Szeryf się obudził od budzika oczywiście i zaczął nas witać na dzień dobry to Lunka się chyba zapomniała bo z rozpędu zaczęła podchodzić do nas i nastawiać główkę do głaskania ;)
Barbara - 2013-04-09, 16:09

:mrgreen:
Ewa i Cindy - 2013-04-09, 21:20

nie zapomniała się.. ona tak ma jak kogoś polubi :) ja jak otwierałam oczy musiałam ce wyciągać na 2 str .. z jednej Marley z drugiej Lunka :)
Ewelina, Kajen i Zola - 2013-04-12, 15:34

Luneczka wygląda jak mały aniołek -cudo! Ale Ci się kochana trafił fajny domek, powodzenia :-)
Seba, Szeryf i Dziewczyny - 2013-04-12, 17:05

Dzisiaj na spacerze puściliśmy Lunkę bez smyczki. Jak udawałem że uciekam Lunka biegła za mną i nakręcała do zabawy Szeryfa i razem szaleli w najlepsze. Co jakiś czas przyzywałem Lunę i ona ładnie podchodziła i kładła się w pozycji waruj. Szeryfowi bardzo odpowiadają zabawy z Luną. Ona jest drobna więc nie męczy tak Szeryfa jak to robiła Gaja i zabawa trwa dłużej. Poza tym widać, że Szeryf jak na dżentelmena przystało jest dla Luny bardzo delikatny.

PS. Lunka jak idziemy na spacer sama podchodzi do drzwi i siada czekając, aż jej zapniemy smyczkę, a jak widzi po spacerze ręcznik to też sama podchodzi i podaje łapki bez komendy ;) ;)

Ewa i Cindy - 2013-04-12, 20:59

ale fajnie się to czyta.. ja jeszcze poproszę o jakieś dowody tego szczęścia w formie zdjęć :)
M!S!A - 2013-04-12, 21:18

Super się czyta, ja jednak jestem zdania że stanowczo za szybko Luna została spuszczona ze smyczy. Sunia jest u Was niespełna tydzień...
Seba, Szeryf i Dziewczyny - 2013-04-20, 14:37

U nas Wiosna w pełni. Szeryf i Luna zżywają się coraz bardziej. Lunka jak widać przybiega do nas i bardzo się pilnuje na spacerach. Jak wracamy do domu z pracy to Luna aż wyje i szczeka z radości, mało ogona nie zgubi. Czasami przychodzi na głaski a czasami Pan pójdzie i sam ją wytarmosi. Co do Szeryfa to po oczach widać że nie lubi zostawać sam w domu ale nie są dłużej sami niż 3,4 godz. Nagrywałem filmy podczas naszej nieobecności w domu i okazuje się że Szeryf wygląda tak jakby jego zdjęcie wkleić do filmu (przemieszcza się raz na godzinę albo rzadziej) a Luna to mały psuj. Ostatnio skubnęła pudełko zapałek (nic nie zjadła) z kominka, wczoraj rozgryzła kapeć Pani a dzisiaj nadszarpnęła łóżko Szeryfa. Zamówiłem im dwa gryzaki (Kong).

Leniwa zabawa w ogrodzie

Spacer na polu

Ewa i Cindy - 2013-04-20, 15:30

ale fajne filmiki :) jak ja się cieszę ze oni się tak fajnie bawią :) u mnie Cinda w ogóle nie była zainteresowana z Marley był zbyt nachalny.. Szeryf ma to coś :) a jak on.. rozruszał się trochę przy Lunce? wycałuj ją na maxa ode mnie.. ja już się nie mogę zjazdu doczekać żeby ją znów zobaczyć.. ciekawa jestem jak Lunka na mnie zareaguje :)