Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - SCOOBY - 64 i 175
goldenek2 - 2013-11-04, 22:18 Co słychać u Scoobisia?
Od Axy mamy wieści na bieżąco i wiemy, że dziewczyna wrosła w nową Rodzinę, ale czekamy też na wieści od "braciszka"....Scoobisiowie - 2013-11-21, 20:58 Wczoraj Scoobcio skończył 5 lat Iza Tutisowa - 2013-11-22, 13:31 Wszystkiego najlepszego dla Scooby'ego Korbulowa Familia - 2013-11-22, 14:59
goldenek2 napisał/a:
Co słychać u Scoobisia?
Od Axy mamy wieści na bieżąco i wiemy, że dziewczyna wrosła w nową Rodzinę, ale czekamy też na wieści od "braciszka"....
Skoro Scoobcio ochodził urodziny może uda się coś zrobić w sprawie o której pisała Beata?...Asterkowy Krzysztof - 2013-11-26, 11:01
Korbulowa Familia napisał/a:
goldenek2 napisał/a:
Co słychać u Scoobisia?
Od Axy mamy wieści na bieżąco i wiemy, że dziewczyna wrosła w nową Rodzinę, ale czekamy też na wieści od "braciszka"....
Skoro Scoobcio ochodził urodziny może uda się coś zrobić w sprawie o której pisała Beata?...
Czekamy z niecierpliwością na wieści i zdjęcia goldenek2 - 2013-12-16, 21:03 Dalej nie ma żadnych wieści.... Przykre to naprawdę monimax - 2013-12-16, 21:11
goldenek2 napisał/a:
Dalej nie ma żadnych wieści.... Przykre to naprawdę
no przykre, zwłaszcza, że Scoobi jest bliski wielu sercom Korbulowa Familia - 2013-12-17, 12:00 Czy naprawdę nikt nie jest w stanie wpłynąć na właścicieli, aby raczyli informować na łamach forum o życiu Scooby'ego w ich domu?...Ewa i Cindy - 2013-12-17, 15:16 działamy.. goldenek2 - 2013-12-17, 15:21 Jak Ewa pisze, że działa to mi od razu lepiej EWA INGA - 2013-12-17, 16:02 Działamy, działamy Rozmawiałam z Panią Pauliną, u Scoobiego wszystko w porządku, chłopak ma apetyt, i jak na goldena przystało żebra wzorowo Pani Paulina obiecała, że napisze parę zdań o chłopaku, zdjęcia też będą Spajkowa Ewa - 2013-12-17, 16:27
Ewa i Cindy napisał/a:
działamy..
a ja się chciałam zapytać, czy umowa adopcyjna została w tej kwestii zmieniona. Nie chce mi się teraz szukać mojej, ale pamiętam, że był zapis o tym, że zobowiązuję się do udzielania informacji przez pierwsze 3 miesiące co tydzień, później według uznania. Czy nie mogłoby to być zmienione na np. raz w miesiącu. Myślę, że to nie jest problem by raz na 30 dni poświęcić 10 minut na napisanie czegoś na forum.Iza Tutisowa - 2013-12-17, 16:59
Spajkowa Ewa napisał/a:
a ja się chciałam zapytać, czy umowa adopcyjna została w tej kwestii zmieniona.
Każdą umowę można zmienić, i może być to super umowa z restrykcjami i nakazami, to jedna sprawa. Jednak jak się okazuje, ludzie sa różni, jedni lubią pisać, drudzy nie. Jedni mają na to czas, inni nie. Po to powstał dział poadopcyjny, aby na bieżąco monitorować nasze psiaki i rodziny gdzie ten kontakt jest niezbyt częsty, a także zapobiegać incydentom Spajkowa Ewa - 2013-12-17, 17:16 Ja to wszystko rozumiem, tylko chodzi mi o to, że niektórzy ludzie mogą mieć pretensje; "o co tym babom chodzi, minęły 3 miesiące, więc nie mamy obowiązku pisać, a tu się ktoś na forum dopomina". Gdyby zapis o konieczności informowania był w umowie, nie byłoby wątpliwości. Uważam, że stwierdzeniem "według uznania" (czy podobnym teraz nie pamietam) Fundacja daje przyzwolenie na nieinformowanie, co się u psa dzieje.
To tylko moja luźna refleksja, nie musicie się ze mną zgadzać.EWA INGA - 2013-12-17, 19:07 Ewa, fundacja nie daje przyzwolenia, jest również zapis w umowie o konieczności informowania, co dzieje się z psiakiem. Nikt z nas nie jest w stanie przewidzieć, co się stanie za rok, czy dwa, poczytaj przykład Lary. Tak jak napisała Iza, po to powstał działa poadopcyjny, aby jeszcze bardziej usprawnić działania fundacji. Każdy kto adoptuje od nas psa, najpierw dostaje umowę do przeczytania, czyli defakto zapoznaje się z naszymi wymogami.Spajkowa Ewa - 2013-12-17, 19:53
EWA INGA napisał/a:
Ewa, fundacja nie daje przyzwolenia, jest również zapis w umowie o konieczności informowania, co dzieje się z psiakiem.
według mnie daje. zapis jest nieprecyzyjny, a tam, gdzie coś jest niedopracowane tworzy się pole do niedomówień lub nadużyć.
Konkretnie chodzi mi o punkt 12
12. Adoptujący zobowiązany jest do informowania Fundację o przebiegu adaptacji psa w nowym domu: w pierwszych 3 dniach – codziennie, w okresie pierwszego miesiąca – 1 raz w tygodniu, w kolejnych dwóch miesiącach – raz na 2 tygodnie. W późniejszym okresie Adoptujący będzie informował Fundację o losach i zdrowiu psa według własnego uznania i potrzeby.
Relacje odbywać się będą w sposób dogodny dla Adoptującego – na forum Fundacji, drogą mailową lub telefonicznie (do wyboru).
ja uważam, że pogrubiony zapis powinien być zmieniony, na jakiś konkretny, np. raz w miesiącu. bo co to znaczy "według uznania i potrzeby", a jak ktoś ma potrzebę raz na rok, albo rzadziej?M!S!A - 2013-12-17, 20:13 Ewo umowa została zmieniona jednak stało sie to juz po adopcji Scoobiego. Uczymy sie na błędach, widzimy co się dzieje, ale nawet ten zapis nie wymusza na adoptujących tak częstego pisania. Więc powtórzę za przedmówczyniami, powstał dział podopcyjny który będzie teraz dbał o to aby aktualne Informacje o psiakach były.goldenek2 - 2013-12-17, 20:19 Zatem cierpliwie czekamy Spajkowa Ewa - 2013-12-17, 20:44
M!S!A napisał/a:
Ewo umowa została zmieniona jednak stało sie to juz po adopcji Scoobiego. Uczymy sie na błędach, widzimy co się dzieje, ale nawet ten zapis nie wymusza na adoptujących tak częstego pisania. Więc powtórzę za przedmówczyniami, powstał dział podopcyjny który będzie teraz dbał o to aby aktualne Informacje o psiakach były.
No i o to mi chodziło, dziękuję Misiu. Ja doskonale zdaję sobie sprawę, że zadnymi zapisami nie da się zmusić ludzi, ale jednak wszystko musi być przejrzyste, by w razie wypadku "ci ludzie" wiedzieli, że to oni postępują niewłaściwie.
Skoro umowa w takim kształcie, w jakim ja ją dostałam jest nieaktualna, to po pierwsze bardzo się cieszę, a po drugie... nie było tematu EWA INGA - 2013-12-20, 09:56 Wiadomości od Pani Pauliny, zdjęcia będą wieczorem:
SCOBI MA SIĘ DOBRZE WRĘCZ BARDZO DOBRZE MA SPECJALNE DOBRANĄ KARMĘ PRZEZ WETERYNARZ PROFORMANCE NOE NA ŻADNYCH MĄCZKACH MA ŁADNĄ BŁYSZCZĄCĄ SIERSC JEST ZADOWOLONY UWIELBIA KOPAĆ SZALEĆ NA NASZYM OGROMNYM BOISKU KUCHNIA TO JEGO ŻYCIE GAŚNIE ŚWIATŁO OSTATNIE OBWĄCHANIE BLATÓW I MOŻNA WYJŚĆ UWIELBIA SPAĆ W ŁÓŻKU W SWOIM POSŁANIU RÓWNIEŻ ALE NAJ LEPIE NA ŚRODKU PRZEDPOKOJU LUB KUCHNI ŻEBY MIEĆ PODGLĄD NA WSZYSTKO , UWIELBIA BAWIĆ SIE W CHOWANEGO , JAK WRACAM Z PRACY TO ZABIERA MI CHAPCIE TRZEBA WSZYSTKO ŻUCIC I ODRAZU SIE Z NIM WITAĆ TO MOŻE ŁASKAWIE PRZYNIESIE ZABRANE CHAPCIE. UWIELBIA JEŻDZIĆ SAMOCHODEM NIE TRZEBA MÓWIĆ DWA RAZY. POZRAWIAM M!S!A - 2013-12-20, 17:48 To są super wieści goldenek2 - 2013-12-20, 18:06 Czekam na zdjęcia szczęśliwego psiaka Ewa i Cindy - 2013-12-21, 22:13 Joanna_i_Wojtek - 2013-12-21, 22:19 Zdjęcie w legowisku wygląda jak pozowane, Scooby ma na nim minę w stylu "dobra, jeszcze tu fotka, tam fotka, pańciostwo idzie do łazienki a ja wskakuję do wyrka".
Zdjęcia w wyrku - absolutny błogostan! monimax - 2013-12-21, 22:27 Scoobisiu