To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - LARA ma już dom w Rumi - 120

Joanna - 2011-10-17, 15:25

Aksza i Lara napisał/a:
Kochani to jest wątek Larki , będę tu pisać informacje o niej i wklejać zdjecia a Was proszę tylko o porady dot pieska oprócz Marceliny ( nie chcę mieć nic wspólnego z tą Panią , po mimo jej wiedzy ) tych którzy chcą sobie pogadać na inny temat proszę o zmianę wątku , nie potrzebnie koło Larki tyle rozgłosu i przepychanek ! pozdrawiam serdecznie i życze miłego dnia .
Absolutnie szanuje Pani prosbe i wiecej nie bede sie wypowiadala na Lary forum o sposobie adopcji.Pozdrawiam z Gdyni i prosze nie miec do mnie zalu,ze wtracilam pare uwag na forum Lary.
Aksza - 2011-10-17, 16:47

Pani Joanno nie mam żalu ! :) , cieszmy się z tego że Lara znalazła nas a my Larę , pozdrawiam
Jerzy Kora - 2011-10-17, 21:23

Aksza i Lara napisał/a:
Kochani to jest wątek Larki , będę tu pisać informacje o niej i wklejać zdjecia a Was proszę tylko o porady dot pieska oprócz Marceliny ( nie chcę mieć nic wspólnego z tą Panią , po mimo jej wiedzy ) tych którzy chcą sobie pogadać na inny temat proszę o zmianę wątku , nie potrzebnie koło Larki tyle rozgłosu i przepychanek ! pozdrawiam serdecznie i życze miłego dnia .

Dzięki za ta uwagę. Nieraz się zapominamy.

Jak to fajnie, że mieszkacie nad morzem. Larka jest na pewno szczęśłiwa.

Aksza - 2011-10-17, 22:01

Jerzy Kora, no ja myślę ;-) , ale na następny dzień rano często siusiała jak nigdy , nie wiem czy się nie podziębiła , ale rozeszło się po kościach , piasek był ubity więc niunia super biega ;-) ła , wcześniej jak byliśmy w Brzeźnie na plaży i piasek był sypki to Larce się chyba nie podobało , Larcia już chyba oswojona bo zaczyna brykać , tzn jak się jej pozwoli wystarczy poklepanie po boku i powiedzenie "babo" hehehe i zaczyna szaleństwa i podgryzanki ale robi to strasznie delikatnie a najfajniej jest jak tak mnie skubie śmiesznie , ten pies jest naprawdę wyjątkowy !!!!!!!! dziękujemy za niego z całego serduszka :)
BosmAnka - 2011-10-27, 10:34

Agnieszko,

Przy okazji poszukiwań karmy specjalistycznej dla mojego Bosmana, przypadkiem trafiłam na karmę dla psów pod wpływem stresu:

http://www.royal-canin.pl/docs/calm.pdf

Może taka karma wspomogłaby długoterminowo łagodzenie straszków Lary.

Aksza - 2011-10-27, 12:20

Aniu :) , bardzo Ci dziekuję ale Larka nie ma już żadnego stresu , nie pisze bo nie mam kiedy , Larka nie objawia już żadnych straszków oprócz hukow i strzałów , sunia w domku czuje sie jak u siebie , uszy podniesione cały czas , podgryza - tzn tak fajnie skubie , szaleje jak sie zaprosi ją do zabawy , na spacerach biega i bawi sie z zaprzyjaźnionymi psami :) , my juz zyjemy jak stare dobre małżeństwo hehehehehe , poważnie - jak bysmy wieki byli z sobą , a mój Filip uczy się nowych rzeczy - czyli jak Larka dzis haftnela rano a Fila byl z nią sam to musiał po niej posprzatać ;-) , ale Aniu wielkie dzieki za pamieć , pozdrawiam
BosmAnka - 2011-10-27, 19:36

To fantastycznie, że dobry dom i stabilizacja wybiły Larze te głupotki z łebka. :-)

A karma może się przyda w przypadku innych fundacyjnych strachopsów.

Joanna - 2011-11-24, 08:18

Jak miewa sie Larunia?Dawno nie dawala glosu na forum.Miziaki dla sunki i pozdrowionka dla PANCI I ML.PANCIA. :-D
Joanna - 2011-11-24, 22:39

Doba mija i nie ma wiesci.....hmmmm....czekam na wiesci.
Jerzy Kora - 2011-11-25, 08:15

No fakt. Już prawie miesiąc.

Puk.puk....

Aksza - 2011-11-29, 10:54

Najmocniej przepraszam :)

U Larci wszystko dobrze , żyjemy sobie spokojnie tak jak przystało , myślę że Larka już się zaklimatyzowała , mieliśmy tylko problem z ostatnią wichurą bo Larka strasznie się bała i ta trauma trwała 2 dni , u mnie wszyscy Larkę pokochali , za scianą ma ulubioną sąsiadkę 4 miesięczną wilczyce , pięknie się razem bawią i szaleją , nie mam z Larką problemu w ogóle !!!! tak jak pisałam wcześniej to pies anioł , dziś wstawię troszkę fotek , pozdrawiam serdecznie

Aksza - 2011-11-29, 12:32

Pozdrawiamy :mrgreen:

goldenek2 - 2011-11-29, 12:48

Piękna Larcia. Dzięki za wieści :)
Hania Toffi i Maja - 2011-11-29, 13:27

Śliczne zdjecia!Fajnie,że się odezwalaś.Serdeczne pozdrowienia dla Was i głaski dla Laruni!!!
Joanna - 2011-11-29, 17:03

Jaka szczesliwa psiulka.Suuuupppppeeeerrrr!!!!!!!!!!!!!!
Jerzy Kora - 2011-12-01, 09:49

To teraz następny etap. Czekamy na uszy "do przodu" . "Co tam te ludziska dzisiaj ciekawego wymyślili? " :lol:
Aksza - 2011-12-22, 18:21

Wszystkim życzymy Wesołych Świąt i wszystkiego dobrego , Larcia chora , zjadła misia , bylismy u weta podaję parafinę , ale nie wiem jak to się skończy :(
Aga_TRuficzkowa - 2011-12-22, 18:41

Ojojoj to sobie pannica czas na chorowanie znalazła, Aga informuj na bieżąco co i jak ,aby się tylko dziewczynka nie zapchała..... :-( :-( To był pluszowy miś? Mam nadzieję ,że nie gumowy.
Aksza - 2011-12-22, 20:38

Aga miś pluszowy , parafina chyba pomaga bo kawałek misia wyszedł z kupką , i od godz 15 nie ma wymiotów , zobaczymy jak jutro rano po śniadanku będzie , Larka ma mokry nos więc żle nie jest .
ps misia zastałam bez głowy i flaków , flaki to jakaś wata , naszczęście oczy zostały na podłodze .

Warna - 2011-12-22, 21:12

Uff! :-)
Aksza - 2011-12-23, 12:54

Meldujemy , przepchaliśmy się :) , śniadanie w brzuchu pozdrawiamy
Hania Toffi i Maja - 2011-12-23, 22:22

No to szczęśliwe zakończenie przed Wigilią!!! Radosnych Świąt!!! :-D
Aksza - 2011-12-26, 00:17

pozdrawiamy z wigili u Babci Ani

Aksza - 2012-01-27, 21:56

Witamy , po dłuższej przerwie z powodu wirusa w laptopie .
Nasza kochana dziewczyna czuje się wyśmienicie , oprócz oczywiście fajerwerków sylwestrowych ( TAK BOJĄCEGO SIĘ PASA NIE WIDZIELIŚCIE NAPEWNO !!! cyrk na kółkach ale żyjemy i Lara i ja ;-) ) .
Lara urosła i przytyła – ale bez przesady , wygląda zdrowo i bardzo ładnie . Więź między nami jest taka – jak gdyby była z nami od zawsze – miłość Lary do mojego syna przeszła wszelkie oczekiwania Larka śpi przy Filipa łóżku i pilnuje go w nocy strasznie chrapie :shock: , a jak ja się rano budzę to panna jest już przy mnie i zaczyna swoje poranne śpiewy radosne . Panie Jerzy od Kory , jeśli chodzi o uszy to Lara je stawia !!! ale jak robię zdjęcia to jej opadają :-( – może Larka kojarzy sobie robienie zdjęć z jej poprzednimi przeprowadzkami ??? Uszy stoją napewno Ewcia ŚWIADKIEM :) :-P

Hania Toffi i Maja - 2012-01-28, 20:45

Witamy i cieszymy sie z fantastycznych wiadomości :-D na zdjęciu wyglądacie wszyscy fantastycznie,ale Lara ,to przechodzi moje najśmielsze oczekiwania.Zrobiła się z niej dorosła piękna sunia. :-D :-D :-D