To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - AGA - 111

Iza Tutisowa - 2013-09-12, 15:22

Wspaniałe zaangażowanie :) tak jak Sylwia napisała, aż się łezka w oku kręci :) Piękne zdjęcia!! :-) Życzymy powodzenia :)
Warna - 2013-09-12, 16:02

Cóż? Krzysiek ma bardzo dobre serce. Nie raz już nam to pokazał. :-D
Grażyna i Bari - 2013-09-12, 17:06

Kiedy widzi się tak oddanego psince młodego człowieka, to nie dość, że chce się ich oboje mocno wyściskać, to nabiera się pewności, że dzięki Wam - młodzi ludzie- los niejednego psa będzie lepszy. Napawacie nas wielką dumą :-) :-) :-) . Świat jest zdecydowanie fajniejszy :) :) :) , gdy patrzy się na takie oddanie...
Spajkowa Ewa - 2013-09-13, 14:38

Trzymam kciuki za postępy w leczeniu. Niech dzieciaczki żyją jak najdłużej i cieszą się dobrym zdrowiem :)

pozdrawiamy

Ewa i Spajo

goldenek2 - 2013-09-30, 12:59

Trzymam kciuki za sunię ....
Basker - 2013-11-04, 22:14

W czwartek minęło 3 tygodnie jak Aura miała robiony zabieg na stawy PRP. Przymierzaliśmy się do niego od kilku miesięcy i w końcu wyniki morfologi były na tyle dobre ,że można było to zrobić. Przy okazji zrobiliśmy biochemię i tu miłe zaskoczenie wszystkie parametry w normie.

Była bardzo dzielna ( CAŁY CZAS BYŁEM PRZY NIEJ) przy pobieraniu krwi czyli ok 30ml
i również bardzo spokojna podczas wstrzykiwania odwirowanej krwi w stawy biodrowe i okolice kręgosłupa.

Chyba za wiele się spodziewałem po tym zabiegu, chociaż znam dwa psiaki które to miały robione z czego jeden już nie wstawał i miał tył podnoszony na ręczniku a teraz chodzi.

U Aury zauważyłem tylko niewielką poprawę przy wstawaniu. Jej dysplazja jest bardzo zaawansowana.
W celu oceny skuteczności zabiegu Aura nie dostaje na razie Trocoxilu ,ale trzeba znów będzie zacząć go podawać.

Wcześniejsze objawy neurologiczne ustąpiły, potrafiła kręcić się w kółko lub nagle przewrócić.
Czasami jeszcze ,,spada” jej połowa buźki.

Po zabiegu Aurunia odsypiała.

Amorek i GUśka pilnowały Aury, Guśka troche z wygodniejszej pozycji :-D

Warna - 2013-11-04, 22:17

Uwielbiam podziwiać Twoje psy. :-D
M!S!A - 2013-11-04, 22:20

Chyba Was przyciągnęłam myślami, bo wczoraj pomyślałam o tym jak sobie radzicie i co a Auruni słychać. Fajnie Krzysiu że się odezwałeś ;)
goldenek2 - 2013-11-04, 22:29

Też się stęskniłam za Wami.... Bardzo :-D
Ewa i Cindy - 2013-11-04, 23:27

trzymam kciuki za poprawę..
Guśka.. ty to wiesz jak się dobrze ulokować :)

Rufiakowa Amcia - 2013-11-05, 01:02

Cudowne są. Aurunia, wypoczywaj złoteczko, masz wspaniałych opiekunów. Wierzę, że zabieg przyniesie pożądany skutek, może trzeba mu dać troszkę czasu.
Spajkowa Ewa - 2013-11-05, 08:11

Guśka jest niesamowita, chciałabym ją kiedyś poznać.

Auruniu trzymaj się dzielnie, jesteś wspaniałą psicą. Twój opiekun to bardzo dobry człowiek, więc zrób mu tę przyjemność i poprzechadzaj się jeszcze troszkę na spacerki ;)

Basker - 2013-12-02, 23:21

Spajkowa Ewa napisał/a:
Basker, czy na zdjęciu widać nos Guśki? do wątku z nim!

Już jest w wątku :-D

A malutka Tosia nie może się doczekać Pana Lwa :mrgreen:

Spajkowa Ewa - 2013-12-03, 00:03

Czy to jest ten cudny tymczas, który się troszkę zadomowił? ;)
Ja Cie podziwiam. Gdybym miała takie cuda w domu, to bym chyba do pracy nie wychodziła :mrgreen: rozplywam się na widok tych błękitnych oczek :roll:

Kamila i Oskar - 2013-12-03, 08:19

Tosia cudowna :)
A jak tam Aura sie czuje ?

Basker - 2013-12-04, 11:03

Aurunia czuje się średnio, ma kłopoty z chodzeniem, w sumie najsprawniej porusza się rano. Wcześniej jak załatwiła swoje potrzeby to lubiła posiedzieć sobie na ogródku, teraz chce wracać do domu.

Chętnie je i bardzo dużo śpi.

Ostatnio dowiedziałem się o metodzie leczenia stawów IRAP przebieg zabiegu jest bardzo podobny do PRP. http://www.cztery-lapy.pl...zycia-psow.html Jeżeli stan Aury pozwoli to spróbujemy..

Basker - 2013-12-04, 11:10

Spajkowa Ewa napisał/a:
Czy to jest ten cudny tymczas, który się troszkę zadomowił?

Nie zupełnie ;-) Tośka to trochę inna historia
To ten pręgowany młodzieniec szuka domku Bono vel Boniek a jak coś zmajstruje to Bronisław :mrgreen:

Boniek z Aurunią

Basker - 2013-12-04, 11:15

Niunia lubi się wygrzewać przy piecyku.
Na noc daje jej do legowiska termofor, poduszka elektryczna byłaby wygodniejsza ale Aura zawsze mości sobie posłanie przed snem a także potrafi się obudzić i poprawiać kocyki w legowisku. Nie chciałbym żeby przypadkiem jej nie rozdarła i poraził ją prąd.

Basker - 2013-12-04, 11:22

Dziś Aurunia kończy roczek :mrgreen:

Tak to już rok jak zadzwoniła Ewa od Cindy.... ,,tylko do świąt" :mrgreen: :mrgreen: Ha Ha Ha
Bardzo się cieszę, że mogłem dać jej domek. Anielski spokój Aury bardzo korzystnie wpłynął no moje małe stadko.

:urodziny:

goldenek2 - 2013-12-04, 11:29

Obyście jeszcze kilka takich "roczków" wspólnie przeżyli :-)
Wszystkiego najlepszego.

Basker - 2013-12-04, 11:32

Od Guśkowca również życzonka dla młodszej siostrzyczki

Basker - 2013-12-04, 11:34

Spajkowa Ewa napisał/a:
Guśka jest niesamowita, chciałabym ją kiedyś poznać.

22 grudnia jest świąteczny spacerek Wesołej Łapki Zapraszamy!! :-D

Kamila i Oskar - 2013-12-04, 11:53

Auruniu wszytskiego najlepszego :)
Spajkowa Ewa - 2013-12-04, 12:18

Basker napisał/a:

22 grudnia jest świąteczny spacerek Wesołej Łapki Zapraszamy!! :-D

oj, w tym roku to już raczej nie zawitamy do kraju, a szkoda :cry:

Dla Auruni dużo, dużo zdrówka, bo całą resztę już dostała od Was :super:

madziamm1 - 2013-12-04, 13:00