Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - AGA - 111
Iza Tutisowa - 2013-09-12, 15:22 Wspaniałe zaangażowanie tak jak Sylwia napisała, aż się łezka w oku kręci Piękne zdjęcia!! Życzymy powodzenia Warna - 2013-09-12, 16:02 Cóż? Krzysiek ma bardzo dobre serce. Nie raz już nam to pokazał. Grażyna i Bari - 2013-09-12, 17:06 Kiedy widzi się tak oddanego psince młodego człowieka, to nie dość, że chce się ich oboje mocno wyściskać, to nabiera się pewności, że dzięki Wam - młodzi ludzie- los niejednego psa będzie lepszy. Napawacie nas wielką dumą . Świat jest zdecydowanie fajniejszy , gdy patrzy się na takie oddanie...Spajkowa Ewa - 2013-09-13, 14:38 Trzymam kciuki za postępy w leczeniu. Niech dzieciaczki żyją jak najdłużej i cieszą się dobrym zdrowiem
pozdrawiamy
Ewa i Spajogoldenek2 - 2013-09-30, 12:59 Trzymam kciuki za sunię ....Basker - 2013-11-04, 22:14 W czwartek minęło 3 tygodnie jak Aura miała robiony zabieg na stawy PRP. Przymierzaliśmy się do niego od kilku miesięcy i w końcu wyniki morfologi były na tyle dobre ,że można było to zrobić. Przy okazji zrobiliśmy biochemię i tu miłe zaskoczenie wszystkie parametry w normie.
Była bardzo dzielna ( CAŁY CZAS BYŁEM PRZY NIEJ) przy pobieraniu krwi czyli ok 30ml
i również bardzo spokojna podczas wstrzykiwania odwirowanej krwi w stawy biodrowe i okolice kręgosłupa.
Chyba za wiele się spodziewałem po tym zabiegu, chociaż znam dwa psiaki które to miały robione z czego jeden już nie wstawał i miał tył podnoszony na ręczniku a teraz chodzi.
U Aury zauważyłem tylko niewielką poprawę przy wstawaniu. Jej dysplazja jest bardzo zaawansowana.
W celu oceny skuteczności zabiegu Aura nie dostaje na razie Trocoxilu ,ale trzeba znów będzie zacząć go podawać.
Wcześniejsze objawy neurologiczne ustąpiły, potrafiła kręcić się w kółko lub nagle przewrócić.
Czasami jeszcze ,,spada” jej połowa buźki.
Po zabiegu Aurunia odsypiała.
Amorek i GUśka pilnowały Aury, Guśka troche z wygodniejszej pozycji
Warna - 2013-11-04, 22:17 Uwielbiam podziwiać Twoje psy. M!S!A - 2013-11-04, 22:20 Chyba Was przyciągnęłam myślami, bo wczoraj pomyślałam o tym jak sobie radzicie i co a Auruni słychać. Fajnie Krzysiu że się odezwałeś goldenek2 - 2013-11-04, 22:29 Też się stęskniłam za Wami.... Bardzo Ewa i Cindy - 2013-11-04, 23:27 trzymam kciuki za poprawę..
Guśka.. ty to wiesz jak się dobrze ulokować Rufiakowa Amcia - 2013-11-05, 01:02 Cudowne są. Aurunia, wypoczywaj złoteczko, masz wspaniałych opiekunów. Wierzę, że zabieg przyniesie pożądany skutek, może trzeba mu dać troszkę czasu.Spajkowa Ewa - 2013-11-05, 08:11 Guśka jest niesamowita, chciałabym ją kiedyś poznać.
Auruniu trzymaj się dzielnie, jesteś wspaniałą psicą. Twój opiekun to bardzo dobry człowiek, więc zrób mu tę przyjemność i poprzechadzaj się jeszcze troszkę na spacerki Basker - 2013-12-02, 23:21
Spajkowa Ewa napisał/a:
Basker, czy na zdjęciu widać nos Guśki? do wątku z nim!
Już jest w wątku
A malutka Tosia nie może się doczekać Pana Lwa
Spajkowa Ewa - 2013-12-03, 00:03 Czy to jest ten cudny tymczas, który się troszkę zadomowił?
Ja Cie podziwiam. Gdybym miała takie cuda w domu, to bym chyba do pracy nie wychodziła rozplywam się na widok tych błękitnych oczek Kamila i Oskar - 2013-12-03, 08:19 Tosia cudowna
A jak tam Aura sie czuje ?Basker - 2013-12-04, 11:03 Aurunia czuje się średnio, ma kłopoty z chodzeniem, w sumie najsprawniej porusza się rano. Wcześniej jak załatwiła swoje potrzeby to lubiła posiedzieć sobie na ogródku, teraz chce wracać do domu.
Chętnie je i bardzo dużo śpi.
Ostatnio dowiedziałem się o metodzie leczenia stawów IRAP przebieg zabiegu jest bardzo podobny do PRP. http://www.cztery-lapy.pl...zycia-psow.html Jeżeli stan Aury pozwoli to spróbujemy..Basker - 2013-12-04, 11:10
Spajkowa Ewa napisał/a:
Czy to jest ten cudny tymczas, który się troszkę zadomowił?
Nie zupełnie Tośka to trochę inna historia
To ten pręgowany młodzieniec szuka domku Bono vel Boniek a jak coś zmajstruje to Bronisław
Boniek z Aurunią
Basker - 2013-12-04, 11:15 Niunia lubi się wygrzewać przy piecyku.
Na noc daje jej do legowiska termofor, poduszka elektryczna byłaby wygodniejsza ale Aura zawsze mości sobie posłanie przed snem a także potrafi się obudzić i poprawiać kocyki w legowisku. Nie chciałbym żeby przypadkiem jej nie rozdarła i poraził ją prąd.
Basker - 2013-12-04, 11:22 Dziś Aurunia kończy roczek
Tak to już rok jak zadzwoniła Ewa od Cindy.... ,,tylko do świąt" Ha Ha Ha
Bardzo się cieszę, że mogłem dać jej domek. Anielski spokój Aury bardzo korzystnie wpłynął no moje małe stadko.
goldenek2 - 2013-12-04, 11:29 Obyście jeszcze kilka takich "roczków" wspólnie przeżyli
Wszystkiego najlepszego.Basker - 2013-12-04, 11:32 Od Guśkowca również życzonka dla młodszej siostrzyczki
Basker - 2013-12-04, 11:34
Spajkowa Ewa napisał/a:
Guśka jest niesamowita, chciałabym ją kiedyś poznać.
22 grudnia jest świąteczny spacerek Wesołej Łapki Zapraszamy!! Kamila i Oskar - 2013-12-04, 11:53 Auruniu wszytskiego najlepszego Spajkowa Ewa - 2013-12-04, 12:18
Basker napisał/a:
22 grudnia jest świąteczny spacerek Wesołej Łapki Zapraszamy!!
oj, w tym roku to już raczej nie zawitamy do kraju, a szkoda
Dla Auruni dużo, dużo zdrówka, bo całą resztę już dostała od Was madziamm1 - 2013-12-04, 13:00