To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - GINGER (NELKA) - 46

Korbulowa Familia - 2011-03-04, 20:26

Oj Aga - Nelusia to Twoje oczko w głowie to pewnie i Ty do któregoś spaceru nadmoraskiego będziesz próbowała dołączyc ;)
Tak tak Aga wiem, że jesteś z Warszawy :mrgreen: , ale Ty ją pokochałaś i to widac, macie ją razem z Panią Alicją na oku! :->

Aga Szanti - 2011-03-04, 22:08

Przyznaję się :oops: :oops:

Ale ona taka jest. - wystarczy spędzić z nią chwilę i kradnie serducho :serce:

Karmelowa Alusia - 2011-03-05, 18:06
Temat postu: nelka
Witam wszystkich!U Nelki wszytko idzie w dobrym kierunku.Sunia jest z chwili na chwilę weselsza , zawsze skora do zabawy , ciekawa nowych miejsc i nowych rzeczy.Nie reaguje już tak nerwowo na przejeżdżajace samochody.Dziś uczylismy się podawania łapy z skromnym skutkiem ,ale nie poddajemy się.Nelka psotnica mała z nudów zawsze znajdzie sobie zajęcie , bo zabawki szybko jej się nudzą-patrz zdjęcie z papierem toaletowym.Musze zatem chyba zastosowac metodę jak u dzieci , czyli schowac niektóre zabawki , zeby stały sie po jakimś czasie atrakcyjne.Nelcia to typowa kobieta-prowokuje , a potem porzuca.Poszczekuje na szczekające pieski bardzo odważnie , a gdy się zbliżają ucieka.Inicjuje zabawę ,a gdy wyzwanie zostaje podjęte zastyga w kamień jakby nie wiedziała o co chodzi.dziś odbyło się szczotkowanie przy zazdrosnym pomrukiwaniu Karmela.Sunia na poczatku spieta po chwili rozluźniła się i podsuwała coraz to inne częsci ciała do szczotkowania.W efekcie okazało się , że Nelka ma imponujący , puszysty ogon.Gdy szczotkowałam Karmela zadrośnie ona tym razem dla odmiany wkładała pychol pod szczotkę .Pozdrawiamy swoich fanów.Mamy nadzieję , że gdy miąa ciężkie kobiece chwile Nelki pospacerujemy w większym towarzytwie co zrelacjonujemy zdjęciami.
https://picasaweb.google.com/105971770964525228528/20110306?authkey=Gv1sRgCP_epsj09eyhNA&feat=directlink

Aga Szanti - 2011-03-05, 18:32

Karmelowa Alusia - 2011-03-06, 21:01

https://picasaweb.google.com/105971770964525228528/20110306Nelka032011?authkey=Gv1sRgCJHOpb22sJb1mwE&feat=directlinkNelka
mpati123 - 2011-03-06, 21:30

:)

Jerzy Kora - 2011-03-06, 22:42

No i już uśmiechnięty pycholek :)
Karmelowa Alusia - 2011-03-09, 10:12
Temat postu: Nelka
Dziś kolejna sesja zdjęciowa Nelki pochodząca z wczoraj.Przyznam , że postanowiłam spóźnić się do pracy , bo byłam swiadkiem pierwszej zabawy Nelka-Karmel i musiałam to obejrzeć , choćby dlatego , że była to póki co jedyna taka zabawa .Psie życie toczy się dalej osobnymi torami.Na ostatnich zdjęciach Robert przejął uczenie Nelki podawania łapy , niestety bezskuteczne .Dowodem braku ochoty Neli do nauki jest bardzo wymowna mina jak widać na jednym ze zdjęć .Dziś idziemy na kontrole do weta , w planie też nadmorski spacerek.Relacja niedługo.
https://picasaweb.google.com/lh/photo/breD7AeeDpixiH8xOPl3el_BPcjgD_hhSqhmhk9ZD7Q?feat=directlink

Karmelowa Alusia - 2011-03-09, 10:15
Przepraszam jeszcze raz wklejam
https://picasaweb.google.com/105971770964525228528/OstatnioZaktualizowane02?authkey=Gv1sRgCKTxhtjH5pn3pAE&feat=directlink

Korbulowa Familia - 2011-03-10, 12:33

Czekam na zdjęcia Nelusi codziennie :)
Ich oglądanie dostarcza wiele ciepłych myśli... ;)
Czekam na informacje jak Nelusia odbedzie wizytę u weterynarza odnośnie sterylki i konsultacji - dla mnie bardzo ważnej... :(

Karmelowa Alusia - 2011-03-10, 16:42
Witam wszystkich.Nelka była wczoraj u weta.Jedno uszko jest już ok.Drugie leczymy jeszcze tydzień , potem szczepienia , sterylizacja koniec maja.Sunia odbyła też nadmorski spacer.Nelka jest jak czysta kartka do zapisania.Wymaga dużo pracy , gdyż tak naprawdę trzeba ja nauczyć normalnego życia.Oazą dla niej jest dom i człowiek w tym domu .Tam Nela czuje się najlepiej.Potrafi ładnie się bawić choc sama-nie chce lub nie potrafi bawić sie z Karmelem.Na spacerach Nelka po załatwieniu potrzeb idzie srodkiem drogi.Radość w nia wstepuje gdy zmierzamy do domu..Wczoraj na plazy spuszczona ze smyczy spokojnie spacerowała .Namówiona do biegania robiła to bardzo niesmiało.Z zainteresowaniem kręcąc główką ogladała mewy i nie przyszło jej do głowy , ze mozna je gonić tak jak robi to Karmel.Delikatnie zamoczyła łapy w wodzie .Podchodzi nadal do każdego kogo spotka , ale pięknie wraca przywołana.Gdy chciałam jej rzucić kija , wcale nie gwałtownie Nela ZMRUŻYŁA OCZY I UCHYLIŁA GŁOWĘ.Gdy zwracam sie do niej z czymkolwiek nartychmiast siada i zamienia się w kamień .Jest bardzoi łasa na głaski..U weta dała sobie bezwolnie zrobić wszystko.Uwielbia szcotkowanie.Sunia nie reaguje gwałtownie , nie boi sie nowych hałasów z zainteresowaniem zaakceptowała odkurzacz ,mopa..
Reasumując jest to suczkana wymagająca pracy w sensie pokazania , że zycie moze być wesołe , przyjemne , pełne zabawy i interesujących rzeczy i miejsc.Nauczenie jej , że mozna biegać , pływać , kpopać i bawić się z innymi zwierzetami..Kolejna relacja w poniedziałek.Nelka zostaje do tego czasu z moją córką Anią.
https://picasaweb.google.com/105971770964525228528/20110309Nelka032011?authkey=Gv1sRgCO-0rIHDqYTWDA&feat=directlink

Korbulowa Familia - 2011-03-10, 16:56

Dziewczyna wspaniale się na zdjęciach prezentuje - pyszczek uśmiechnięty jak tralala :mrgreen:
Jest kochaniutka... :)
Dobrze, że Nelusia powolutku zdrowieje :-D

Karmelowa Alusia - 2011-03-10, 17:04

Wiadomość z ostatniej chwili!Co robią psy jak się nudzą , a pani klepie w klawiature kompa , a one właśnie chciałyby sie pobawić?Bawią się same ze sobą!Własnie odbyła się druga zabawa Neli i Karmela-podskakujemy ,skubiemy sie zebami-BAArdzo delikatnie ,łapiemy się za ogonki i uszy ,łapki i biegamy sobie wkółko.Ach jak miło było popatrzeć .Nie zrobiłam zdjęcia ,bo bałam się spłoszyć te cenna chwile.Moze te psie zabawy odbywaja sie jak mnie nie ma w domu???
Aga_TRuficzkowa - 2011-03-10, 18:43

Alu ,wszystko możliwe że psiarnia bawi się jak Cię nie ma:)
Moje wredoty w czasie zimy prawie w ogóle zaniechały zabawy w domu, poszaleją na spacerach a w domu totalne lenistwo ,czasami Trufla próbuje zaczepiać Rufiastego ale on chowa się po kontach bo nie ma ochoty:)
Natomiast latem domowych zabaw nie było końca:)
Mało im było kilka godzin na spacerach, dokazywały jeszcze w domu.
Nie mogę się napatrzeć na Nelusie ,taka dostojna pani z tej suni.
Karmelku nie martw się ona Cię na pewno bardzo lubi i jeszcze nie raz razem poszalejecie:)

Korbulowa Familia - 2011-03-15, 08:26

Pani Alu i jak Neluśka spisała się u Pani Córci Ani?
A tak zapytam, bo tyle wątków śledziłam, że wszystko mi się miesza ;-)
Czy Nelcia miała na codzień kontakt z kotami? Nie taki jednorazowy, tylko czy miała okazję przebywać z kotem np.: przez dobę lub kilka? :roll:

Karmelowa Alusia - 2011-03-15, 16:55

Witam.Nelusia podobno pięknie bawiła się z Karmelem , pieski były grzeczne i nie sprawiły kłopotu.Nela jednak jest trochę smutna , mało chętna do zabwy , a tym bardziej do nauki.Chyba cieczka dość mocno nadwyrężyła jej oraganizm.Bardzo spokojna , stale łaknąca głaskania.Super radość codziennie na powitanie po powrocie do domu.Narazie nie mieliśmy okazji sprawdzić jak Nelka traktuje koty , ale podejrzewam , że będzie tak jak z innymi zwierzętami i "obiektami"nowymi w jej życiu.Nela nie wykazuje żadnej agresji , nie atakuje , ale też nie ucieka , nie jest tchórzem.Na pieski za ogrodzeniem potrafi zaczepialsko poszczekać , ale jest to raczej zaznaczenie swojej obecności ,a nie jakieś atakowanie.Wszystkie nowości na spacerach Nela traktuje spokojnie , dużo obserwuje kręcąc tą swoją główką.
Korbulowa Familia - 2011-03-15, 19:07

Grzeczna Neluśka :-D
Czekam w takim razie aż rekonwalescentka nabierze sił i energii i będzie miała okazję poznac jakiegoś kociaka :mrgreen: Pani Alu a nie wie Pani czy u Agi miała możliwośc kontaktu z kotami?

Karmelowa Alusia - 2011-03-16, 10:11

Witam!Nie wiem , czy u Agi Nela miała kontakt z kotkami.Dziś Nelka chodziła(nie biegała)bez smyczy na spacerku.Jest bardzo ostrożna w poznawaniu świata .Delikatnie obwachuje wszystko co nowe , próbuje oddalać się już , ale zawsze przychodzi przywołana.Z kotkiem niestety nie mieliśmy przyjemności się spotkać , za to spotkaliśmy kilka piesków ,w tym małego szczeniaka z mamą.Nela obwachiwała maleństwo delikatnie merdając ogonkiem , zdziwiona co to takiego co tak wokół niej skacze.Nela już wie , że nie wolno z każdym się witać , tylko wtedy , gdy pani pozwoli.Dziś też pierwszy co prawda pojedynczy sukces w dawaniu łapy w zamian za miske jedzonka.Od dwóch dni nie było też siusiu na dywanie podczas naszej nieobecności.
https://picasaweb.google.com/105971770964525228528/Nelka16032011?authkey=Gv1sRgCIiys7SEj83IYg&feat=directlink

Karmelowa Alusia - 2011-03-16, 19:41
Dzisiejszy dzień obfitował w nowe wydarzenia w relacji Nelka-Karmel.Odkryłam sposób a właściwie to moja córka go odkryła-na wspólną zabawę piesków.Przy czym najlepiej człowiek sie bawi?Przy dobrej muzyce oczywiście....
https://picasaweb.google.com/105971770964525228528/NelkaIKarmel160311?authkey=Gv1sRgCJCT5sPA34nqHw&feat=directlink

MarzenaTabaNugat - 2011-03-18, 16:04

Groźne psy!! :mrgreen: :mrgreen:

MarzenaTabaNugat - 2011-03-18, 16:05

Ależ ona jest piękna :)

Karmelowa Alusia - 2011-03-18, 20:01
Temat postu: Nelka
Z pozdrowieniami dla wszytkich-Nelka i Karmel
https://picasaweb.google.com/lh/photo/ZxFGKsHPbM8oKYLfq7q3QklNm0i1C6jX9oSp7gFTMuc?feat=directlink

Karmelowa Alusia - 2011-03-19, 16:00
Temat postu: Nelka nad wielką wodą
Witamy wszystkich.Dziś Nela była u weterynarza.Uszka już zdrowe .Została zaszczepiona .Dziś kolejne zapoznanie z wielką wodą .Sunia dystyngowanie spacerowała i zaznajamiała się z nadmorskimi zapachami.W wodzie nie chciała się zamoczyć .Spacer odbył się pod znakiem obwąchiwania i obserwacji terenu.
https://picasaweb.google.com/105971770964525228528/NelkaSopt19032011?authkey=Gv1sRgCMqtq9CI1-TABA&feat=directlink

Karmelowa Alusia - 2011-03-21, 16:13

https://picasaweb.google.com/105971770964525228528/21032011?authkey=Gv1sRgCKbsot_Bqvy9QA&feat=directlink
Karmelowa Alusia - 2011-03-22, 12:17
Temat postu: Nela się rozkręca!
Nela jest z dnia nadziej coraz pogodniejszą sunią.Nawiązujemy juz kontakt wzrokowy.Nela cudownie reaguje merdaniem i wytknietym jęzorkiem na to gdy sie do niej uśmiecham!Zasypia po mizianiu z głowa na moich kolanach.W domu bardzo grzeczna ,dba o czystość.Na spacerkach pieknie chodzi przy nodze ,idealnie wykonuje polecenie -zostań. Nie ciągnie.Spuszczona ze smyczy natychmiast reaguje na przywołanie.Odwaza sie coraz częściej pobiegać ,wejśc na skarpę w lesie ,z wielką gracją przeskakuje rzeczkę.Coraz częściej biega z podniesionym ogonkiem.Ładnie bawi się w domu sama , czasami z Karmelem i z koleżanką goldenka Deilą na dworzu.Zero agresji do innych zwierząt-od piesków po koty ,krety ,ptaki i ludzi.Coraz rzadziej mrużenie oczu , gdy ktoś zbliża sie do niej.Po kąpieli , którą zniosła grzecznie okazała sie być wielkim puchatym misiem.Futerko pachnace , uszka zdrowe.Jestem przekonana podobnie jak pani wet , że Nela ma mniej niz sześć lat.
Docelowy właściciel będzie miał w Neli oodanego przyjaciela.Nela , którą życie zahartowało z wdzięcznościa przyjmuje miłość i opiekę człowieka.Sądzę ,że z biegiem czasu mozna ją wiele nauczyć ,a odwdzięczy sie oddaniem.
https://picasaweb.google.com/105971770964525228528/RozkrecamSie?authkey=Gv1sRgCLy3mcqQyv_1rgE&feat=directlink