Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - KORBA ma już dom w Sosnowcu - 39
Jerzy Kora - 2011-03-26, 22:54 A ja się zawsze uśmiecham jak sobie przypomnę, jak tymczasowiczka zżarła mi rękawiczki dwa razy . Obryzienie jednego palca z rękawiczki Marioli to dzieło drugiej piękności. Patryk i Aris - 2011-03-27, 07:41 Hehe no te goldeny cos w sobie maja jak sie wychodzi ze cos zjedza to juz chyba u nich wrodzone gdy u nie nikogo nnie bylo Aris na kawalki rozszarpal chyba z 7-8 recznikow z kuchni,tapety na scianach , pazurkami farbe ze sciany i kazdemu zjadl klapki (tzn. ze cale rozszarpal ;p ) tylko nie mi xDmonika5s - 2011-03-27, 08:45 Mój Guccio jak był szczeniaczkiem to bardzo lubił obgryzać tapety w przedpokoju, przegryzł kabel łączący wieżę z głośnikami, no i pasek przy jednym bucie. Za klapki też się brał, ale udało nam sie je uratować Korbulowa Familia - 2011-03-27, 20:02 To miło wiedziec, że nie tylko moje klapki (czy też inne przedmioty, np.: tapeta) przeszkadzają Korbuli
Dzisiaj miałam przyjemnośc spotkac się na umówionym spacerku z naszym kolegą z Fundacji, który już został szczęśliwym opiekunem naszego podopiecznego.
Spacer spędziłyśmy w towarzystwie (w/w) Bartka i Loli (w rzeczywistości Lory ), Klaudii oraz mojego kolegi z 1,5roczną suką Labradora.
Korbula szczególnie zaprzyjaźniła się z Azą (labradorką), później przekonywała się do Lorki, bo ich zapoznanie nie zaczęło się przyjaźnie
Wszystkie dziewczyny dzielnie goniły piłki i patyki, oraz wzajemnie się zaczepiały
Lorcia w zabawie powarkuje, co prowokowało Korbulę do napędzania się w gonitwie za nią lub raczej za tym co akurat posiadała w pysku. Trzykrotnie zdarzyły się spięcia pomiędzy Lorką i Korbą, które wymagały uspokojenia z mojej i Bartka strony. Generalnie dziewczyny się tolerowały i nawet podejmowały próby kumpelstwa (o przyjaźni chyba musimy zapomniec ).
Pod koniec 3godzinnego "spacerku" spotkaliśmy Pana, któremu towarzyszyła gromadka piesków, wśród których była suka (ogrooooomna) Doga Niemieckiego i tutaj Korba się nie popisała... Zaczęła warczec i szczekac na nią... Wiem, że nie powinnam jej w tym momencie trzymac kurczowo na smyczy, ale wyobraźcie sobie moje myśli i wizję, jak ten Dog zaczął marszczyc fafle i warczec, a ważlyła około 70kg
Marzyłam tylko o tym żeby Korba się uspokoiła, lub ten Pan poszedł z pieskami
Teraz kilka zdjęc, które otrzymałam dzięki uprzejmości Bartka (bo ja aparat wzięłam, ale zamiast akumulatorki naładowac to dałam opcję "rozładuj" )
3 kumpelki na początku "imprezy"
Jeszcze zabawa, ale 3 minutki później trzeba było kobitki rozdzielac...
Pierwszy kontakt z wodą: "taka jestem nieśmiała i boję się"
"Ona jeszcze nie wie, że za chwilkę się otrzepię"
Jak otrzymamy jeszcze jakieś zdjęcia to zaprezentujemy potęgę Doga Korbulowa Familia - 2011-03-29, 19:34 Temat postu: Spacer Dąbrowa Górnicza - ŁosieńWydawac by się mogło, że zapowiada się kolejny piękny dzień.
Piękna pogoda, zapowiadany spacer po pracy... A tu wchodzę po 14:40 do domu i moim oczom okazuje się obraz ukochanych czerwonych skórzanych pantofelków porwanych w strzępy Korba znalazła sobie kolejny wspaniały "gryzak".
Nerwy opadły i 15 minut później pojechałyśmy na spacer z Karolem i jego (9-10letnim) jamnikiem Snapem.
Korbula zjednała sobie nawet tego złośliwca, który nie jest specjalnie miłym psem, ale czas spędzili przyjemnie
Cała piękna Korbula
Próba wyłowienia "patyczka"
Duma - udało się wyłowic
Biegiem do Karolka M!S!A - 2011-03-29, 19:38 Olusia- teraz to już musisz chować rzeczy, nie ma zmiłuj Psy szybciutko uczą człowieka porządku. Szkoda tylko tych pantofelków.Korbulowa Familia - 2011-03-29, 20:07 Właśnie zrobiłam "psi porządek" w przedpokoju - mam nadzieję, że nie zacznie szukac dalszego zajęcia monika5s - 2011-03-29, 20:19 No szkoda pantofelków Ale masz pretekst, aby sobie kupić nowe Asi z Szansy tymczasowiczka Nazja poszarpała pazurami materac na łóżku w sypialni i teraz Asia ma pretekst aby kupić sobie nowe
No i został na Szansie założony wątek, co golden potrafi zniszczyć http://www.pomocgoldenom....e-psy,5255.htmlM!S!A - 2011-03-29, 20:55 Dobrym zajęciem dla psów jest kong wypełniony łakociami i np. pasztetem.Korbulowa Familia - 2011-03-30, 07:33 Hehe
Oglądając czyjeś zdjęcia i czyjeś zniszczenia wydaje się to śmieszne ale jak wchodzi się do swojego domu i zrobiony jest z niego "śmietnik" to śmieje się dopiero po jakimś czasie
Tapicerka samochodowa zrobiła na mnie wrażenie
Co do łóżka to Korba też miewa takie zapędy, ale mam gruby koc położony na kanapie więc tylko (jak to mówi moja Mama) "się dzira"
Zostawiam Korbuli kości i uszy do gryzienia, ale Kong w tym wypadku chyba będzie niezastąpiony ALIUS - 2011-03-30, 09:31
powolutku_ona napisał/a:
Zostawiam Korbuli kości i uszy do gryzienia, ale Kong w tym wypadku chyba będzie niezastąpiony
Moja uwaga :
Kong wypełniamy 1/3 część małymi dobrze pachnacymi smakami, a resztę najlepiej serkiem topionym , bo dłużej schodzi psiakowi go wylizać . Dłużesze lizanie męczy umysł , potem wyskakujace smaczki dopełniaja przyjemność i.... pies idzie sie napić i spać Jerzy Kora - 2011-03-30, 09:51
Cytat:
.... Dłużesze lizanie męczy umysł .....
a wiecie dlaczego?. Bo pies rusza językiem w określonym celu i myśli jak najlepiej tym językiem ruszać. Potrafi też to robić z pasją W przeciwieństwie do niektórych ludzi. Potrafią gadać i gadać i wcale się przy tym nie męczą M!S!A - 2011-03-30, 09:53
Jerzy Kora napisał/a:
Potrafią gadać i gadać i wcale się przy tym nie męczą
To dokładnie jak moja koleżanka z pracy- buzia jej sie nie zamyka, po całym dniu jestem bardziej zmęczona jej gadaniem niż wykonana pracą Taki mały OT Korbulowa Familia - 2011-03-30, 09:54 Muszę go najpierw kupić
A później bardzo chętnie skorzystam z rad
Serek topiony i pasztecik napewno spodoba się też kotkowi - będą idealnie się uzupełniały (kot oczywiście dostanie na paluszku a Korbula zapakowane smakołyki do Konga) Korbulowa Familia - 2011-03-30, 10:06 Hehe jak widzę są plusy pracy samej na swoim stanowisku Korbulowa Familia - 2011-04-02, 19:59 Witamy po trzydniowej nieobecności w temacie Korbuli.
Mamy kilka ciekawych informacji, kolejne nowe doświadczenia i starty...
Korbula nauczyła się w dwa dni po 15 minut podstawowych komend "Siad" znała już bardzo dobrze jak do mnie przyjechała. Teraz poznałyśmy komendę "do mnie" - sprawdza się w 85%, pozostałe 15% wygrywają psi koledzy i koleżanki "Łapa" opanowana do perfekcji A "leżec" wychodzi dobrze, bo czasami zamiast leżec na brzuchu leży kołami do góry
Wmieszajmy teraz mniej sympatyczny wątek pt.: straty vel zniszczenia.
Znowy napawana optymistycznymi złudzeniami, że Korba się oduczyła gryźc wszystko co do gryzienia nie jest przeznaczone, zostałam wczoraj późnym wieczorem wpatrzona w bałagan jaki Korba urządziła w 3,5h...
Wróciłam do domu i odkryłam, że: komoda nie ma dwóch gałek; drewniana ława do siedzenia (na przedpokoju) nie ma oparcia; a mój kotek nie ma już swojego wyszukanego drapaka Bez komentarza.
Zakończę optymistycznym akcentem, mianowicie Korbula koooooocha dzieci!
Od trzech dni w spacerach towarzyszy nam 8-letnia dziewczynka Amelka, którą Korbula uwielbia (myślę, że obie pałają do siebie takim samym uczuciem ). W dniu dzisiejszym do naszej "paczki" (ja, Korbula i Amelka) dołączyła Pani, która była z niespełna 2-letnim synkiem. Korbula jest stworzona do mieszkania z dziemi!!! Aż żal, że ja teraz nie mam żadnych, bo widok bezcenny
Poniżej zamieszczam zdjęcia Korbuli z Amelką
Korbulaaaaaaaaaaaaaa Jerzy Kora - 2011-04-02, 22:27 Fajnie że dziewczyny się polubiły. I jak szybko się dogadały. To chyba miłość na lata M!S!A - 2011-04-04, 15:56 Z największą radością ogłaszam że Korbula zostaje na stałe u Oli Mocno trzymałam kciuki żeby właśnie właśnie taki happy end był i taki jest Olu gratuluję podjętej decyzji, wierzę że będziecie razem szczęśliwe Korbulowa Familia - 2011-04-04, 16:07 Mam nadzieję, że to cudowna przyjaźń na dłuuuugie lata
Że Korbula będzie z nami szczęśliwa i nam będzie się dobrze wspolnie żyło
Trzymajcie kciuki za nasze wspólne losy!M!S!A - 2011-04-04, 16:09 Olu kciuki trzymamy i pora na zmianę nicka Korbulowa Familia - 2011-04-04, 16:20 Temat postu: Nick. Hmmm..?Korbowa rodzinka
Familia Korbulowa
Korbulowy dom
Czekam na propozycje MarzenaTabaNugat - 2011-04-04, 16:26 Gratulujemy i strasznie się się cieszymy że Korba zostaje u Was M!S!A - 2011-04-04, 16:29 Mnie się podoba Korbulowa Familia albo OlaIKarolKorbulowi poczekamy na Warnę żeby zmieniła nickKorbulowa Familia - 2011-04-04, 17:05
M!S!A napisał/a:
Mnie się podoba Korbulowa Familia albo OlaIKarolKorbulowi poczekamy na Warnę żeby zmieniła nick
Michalinko nie mogę pominąć mojej Carrerci, więc chyba raczej przystanę na nicku "Korbulowa Familia" - będzie zręczniej M!S!A - 2011-04-04, 17:14 No tak- zapomniałam o Carrerci W tej sytuacji Korbulowa Familia jest najtrafniej