To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - NELA ma już dom w Szczecinie - 59

Korbulowa Familia - 2011-08-03, 11:56

:radocha:
gratuluję serdecznie!!!! :)

Kasia, Szajba i Milka - 2011-08-03, 11:59

Super wiesci !!! Gratulujemy :brawo: :kwiatek:
Arony - 2011-08-03, 14:56

dobrze słyszeć, że w jakimiś domu zawitało szczęście:-))))
Warna - 2011-08-03, 14:59

Składam również gratulacje i bardzo się cieszę, że Nela pojedzie aż do Szczecina. Będzie to daleka podróż, ale wreszcie znajdzie swój stały dom. :-D
bielan - 2011-08-03, 16:45

My rowniez skladamy wielkie gratulacje :-D
Wszystkiego co najlepsze

gburiafuria - 2011-08-03, 18:47

dziękuję wszystkim za gratulacje:) To ja jestem tym szczęśliwcem który będzie mógł się opiekować takim CUDEM!!!:):) Obiecuję że będę pisać na forum i wklejać coraz to nowe zdjęcia:) Droga ze szczecina do krakowa to cała wyprawa, ale postaram się jak najszybciej pojechać po "maleństwo":)
Warna - 2011-08-03, 18:52

No i chyba trzeba będzie zmienić nick, żebyśmy wiedzieli, z kim rozmawiamy i o jakiej suni.
M!S!A - 2011-08-13, 15:52

Nelka jest już w drodze do nowego domku :) Kolejne relacje nam opisze już Agnieszka i mam nadzieję na dużo zdjęć:)
Aga od Nelki - 2011-08-16, 19:09

Witam serdecznie i już piszę jak tam Nelka. Otóż jest to pies idealny:) W samochodzie śpi rozłożona na tylnej kanapie, bardzo ładnie dogaduje się z labradorką mojej mamy ( Ciapą),koty też uwielbia!!:) W niedzielę odwiedziłyśmy moją babcię, któramieszka nadsamym jeziorem i Nelka odkryła, że woda to jej prawdziwy żywioł! Wpadła do jeziora i już po chwili znalazła się na jego środku! Na szczęście dośc ładnie przychodzi (przypływa) kiedy się ją woła, bo inaczej musiałabym się zanurzyć w tym lodowatym akwenie i po nią płynąć:) Ogólnie jest bardzo przytulińska i ciągle by chciała być miziana. Dziś została sama w domu przez 3 godziny i mimo pozostawienia przeze mnie butów na korytarzu i kilku innych przedmiotów które mogły być z apetytem schrupane,ku mojej radości Nelkanic nie wrzuciła "na ząb". A! Nellinda bardzo ładnie aportuje! Z rzeczy które mnie zaskoczyły to chba tylko to, że bardzo się ślini na widok jedzenia, ale tak naprawde bardzo bardzo - jak jej dzis rano szykowałam jedzenie to miałam całą mokrą skarpetkę ( bo bezpośrednio nad nią znajdował się ten sliniący łepek) i jeszcze wielką kałużę śliny obok:) Nauczka dla mnie, że muszę szybciej wszystko szykowac:) to chyba tyle. Postaram się jeszcze wkleić zdjęcia
Aga od Nelki - 2011-08-16, 19:27

Aga od Nelki - 2011-08-16, 19:31

To są dwie dziewczynki wspólnie pływające

Aga od Nelki - 2011-08-16, 19:34

Udało mi się posadzić obie psice na leśnej dróżce

M!S!A - 2011-08-16, 19:46

Bardzo dziękujemy za te wspaniałe wieści i zdjęcia ślicznej Nelki :) Będę zołza i poproszę o więcej :P Widzę że Nelcia fantastycznie schudła więc Karol trzymał jej dietę :)
Aga od Nelki - 2011-08-16, 19:56

Nellinda jest bardzo szczuplutka, a jeszcze wyczesałam z niej ogromny wór sierści ( ochoczo się poddawała wszelakim zabiegom pielęgnacyjnym:)) Ma teraz fantastycznie aksamitny włos. Więcej zdjęć jutro ( jeśli tylko nie zapomnę zabrać aparatu na spacer)
M!S!A - 2011-08-16, 20:00

W takim razie już nie mogę się doczekać kolejnej porcji fotek. I taka rada- można kilka zdjęć wklejać w jednym poście :) Po prostu wkleić link i następny po enterze i następny.... :)
Aga od Nelki - 2011-08-20, 22:46

Nela jest naprawdę uroczą suczką:) Miła, usłuchana, grzeczna:) Uwielbia wodę i spacery:) Jest w stanie wyczuć i odnaleźć każdy, nawet najmniejszy zbiornik wodny:) Ostatnio na spacerze znalazła bagienko w którym wytaplała się calusieńka - więc przez chwilę miałam goldenkę o brązowo - zielonym umaszczeniu ( tłumaczę to sobie, że jako typowa kobieta postanowiła sprawdzić skuteczność zabiegów odmładzająco - pielęgnacyjnych w postaci maseczki błotnej...). Serio jest psem idealnym. Spodziewałam się chociaż jakiś problemów a tu NIC ( poza obfitym ślinieniem się na widok jedzenia :) )!! Jest niesamowicie inteligentna i fantastycznie się uczy. Cały przyszły weekend spędzimy nad morzem, więc Nelcia po raz pierwszy w życiu ujrzy taki ogrom wody:) Spodziewam się, że oszaleje z radości ( obiecuję wziąć aparat, żeby to uwiecznić). To chyba tyle. Zdjęcia wkleję w poniedziałek:)
Aga od Nelki - 2011-09-06, 18:59

Nelcia i koleżanki :)

Aga od Nelki - 2011-09-06, 19:13

Wspólne kąpiele

Pierwszy raz nad morzem:):):) pełne szaleństwo!!!

Morze to jest to co Nelcia uwielbia najbardziej. A jkie miała piękne futerko po wyjsciu z wody!!!

Brawurowy skok do wody

Nelcia jest psem idealnym. Nie ma z nią żadnych problemów.Jest bardzo przyjacielska i miluśińska.

Wiki Megulowa - 2011-09-06, 19:22

A gdzie to pływavie??? Bo my szukamy fajnego miejsca na nastep[ne wakacje ;)
Korbulowa Familia - 2011-09-06, 19:25

Nelka jest rewelacyjna!!! :mrgreen:
Zdjęcia oddają samą radość! Psiak szczęśliwy - my szczęśliwi :-D
Aga przepraszam za mały OT, ale wydzę, że dzierżysz w dłoni wurzutnię do piłek (o ile się nie mylę) powiedz jak się sprawdza, bo mi bark powoli odmawia posłuszeństwa i zastanawiałam się nad tą zabawką? :)

Aga od Nelki - 2011-09-06, 19:33

Pływanie w morzu - to Świnoujście. Jest tam odcinek plaży specjalnie dla psów:) A jeziora to małe akweny blisko Gorzowa, niestety bez zaplecza wakacyjnego... A wyrzutnia sprawdza się genialnie!!! Wyrzuca się piłeczkę dużo dalej i nietrzeba brać oślinionej piłki do ręki:)
Aga Szanti - 2011-09-07, 09:46

Super :mrgreen: Bardzo się cieszę :mrgreen: Piękne zdjęcia
M!S!A - 2011-09-07, 09:53

Powiem tak wszystkie zdjęcia cudowne, ale drugie i czwarte wymiata. Wiedziałam Aga, że Nelka będzie mieć u Ciebie raj, a teraz widzę, ze się nie pomyliłam nic a nic :-P
gburiafuria - 2011-09-08, 18:52

To ja jestem w siódmym niebie z Nelcią:) Jest tak pogodna i miła, że nie można się nie uśmiechnąć na jej widok. A! I coś co jest dla mnie baaardzo dziwne: Nelinda nie wchodzi na kanapy!!!! Nawet jak nie ma nikogo w domu, to nie korci jej żeby tam wskoczyć... Nie spotkałam jeszcze takiego psa;) A jak cudownie asystuje przy gotowaniu!!! Jako jedyna nie kręci nosem na moje nawet najmniej udane eksperyment kulinarne :lol: Cudna jest i tyle.
M!S!A - 2011-09-08, 18:55

Aga w takim razie pora na zmianę nicka co wykona Warna, jak tylko napiszesz jaki ma być, no i jakiś avatarek by się przydał :)