To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - REBEKA - 53

Scoobisiowie - 2011-06-20, 16:53

Ale wspaniałe wieści, kolejny golduś znajdzie dom :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :?:
Pani Ewo znakomita decyzja, choć wiem, że wybór niełatwy spośród tylu cudnych mordeczek :)
Pozdrawiamy

monika5s - 2011-06-20, 18:27

Ewo ja też Ci gratuluję :) Rebeka jest wspaniałą sunią i cieszę się, że znajdzie szczęśliwy domek właśnie u Ciebie :pies:
Karmelowa Alusia - 2011-06-20, 19:07

Gratuluje pani Ewo!Ja zawsze mocno kibicuje tym ,którzy decyduja sie na adopcje starszych psów,bo one sa jak dorośli ludzie-z pewnym bagażem często złych doświadczeń i dlatego pewnie bardziej niz te młode potrafią docenić dobroć człoweka ,który sie nim opiekuje .Odwdzięczają się naprawde olbrzymim oddaniem.Powodzenia!
Ewa Albrecht - 2011-06-20, 19:16

Witam i serdecznie dziękuję za miłe słowa i wsparcie. Mam nadzieję, że Rebeka się nie zawiedzie. W adopcji mam już 9,5 letnie doświadczenie i jest naprawdę fajnie. Janek jest super. Mam nadzieję, że Warta pozytywnie rozpatrzy moją prośbę i Rebelka zamieszka z nami. Od Was będę potrzebowała mądrości, dobrych rad i wiele wsparcia. Dobrze, że Pani Marzena, Taba i Nugat mieszkają blisko.Ewa
MarzenaTabaNugat - 2011-06-20, 20:34

Ewa Albrecht napisał/a:
Witam i serdecznie dziękuję za miłe słowa i wsparcie. Mam nadzieję, że Rebeka się nie zawiedzie. W adopcji mam już 9,5 letnie doświadczenie i jest naprawdę fajnie. Janek jest super. Mam nadzieję, że Warta pozytywnie rozpatrzy moją prośbę i Rebelka zamieszka z nami. Od Was będę potrzebowała mądrości, dobrych rad i wiele wsparcia. Dobrze, że Pani Marzena, Taba i Nugat mieszkają blisko.Ewa

I jesteśmy do dyspozycji !! Trzymamy mocno kciuki za Was !! :mrgreen:

Korbulowa Familia - 2011-06-21, 08:46

Ewa trzymam za Was bardzo mocno kciuki!!!
Wiedziałam, że to cudo zasługuje na dom, który da ogromną dwakę miłości, a Ty jesteś dla niej idealnym kandydatem :) :) :)

M!S!A - 2011-06-21, 17:35

Gratulacje już się posypały, więc nie pozostaje mi nic innego jak ogłosić że Rebeka już wkrótce zamieszka u pani Ewy :) Teraz i ja serdecznie gratuluje :)
Scoobisiowie - 2011-06-21, 17:41

:radocha: :radocha: :radocha: :hura: :hura: :hura: :hura:
monimax - 2011-06-21, 18:02

Pani Ewo, ja równiez serdecznie gratuluję i życzę Wam samych szczesliwych chwil z Rebeką :>
Ewa Albrecht - 2011-06-21, 18:13

Dziękuję serdecznie, postaramy się bardzo nie zawieść Rebeki i wynagrodzić jej zło poprzedniego życia. Ale nie mówię, że nie jestem w stresie...To przecież mój pierwszy pies. W Was nadzieja na pomoc i wsparcie, dziękuję. Ewa
MarzenaTabaNugat - 2011-06-21, 18:20

Super !!!! :mrgreen: :mrgreen: Gratulujemy!!!
Michał i Nemo - 2011-06-21, 18:27

Nasze najszczersze gratulacje :)
MM i Aksel - 2011-06-21, 19:20

My również przyłączamy się do gratulacji ;-) A stres to chyba normalne.. to nie jest mój pierwszy pies a też się stresuję.. Chociaż jestem pewna, że każdy z tych zwierzaków już wyczerpał swój limit nieszcześć w życiu i teraz może być już tylko dobrze ;-) MUSI :-)
Truskawka - 2011-06-21, 19:37

Gratuluję Pani Ewo, Rebeka jest cudowna i na pewno będzie u Pani szczęśliwa :)
Mam nadzieję że dogada się z kociakami :D

Barbara - 2011-06-21, 21:26

Chciałabym kolejny raz podziękować Basi z bokserków- bez niej nie byłoby z nami Rebeki! Najprawdopodobniej w ogóle już by jej nie było :- Basiu dziękujemy :kwiatek:
I jeszcze kolejne podziękowania dla Beatki z rodzinką za opiekę nad sunią :)

Warna - 2011-06-21, 21:28

Najserdeczniejsze gratulacje również z mojej strony! :-D
skipi29 - 2011-06-22, 07:04

Serdecznie gratulujemy pani Ewie :-D
Beki wraca do formy, podczas spacerku ładnie się pilnuje, ładnie chodzi na smyczy(chociaż nie musimy jej często używać).
Jest tak przyjażnie nastawiona, że wystarczy na nią spojrzeć i już macha ogonkiem :-D
Bardzo fajnie dogaduje się z naszym królikiem. Możemy go wypuścić i Beki tylko patrzy jak kica :mrgreen:
Nie ma najmniejszych problemów z suchą karmą, gdy jest pora karmienia Beki ładnie zjada swoją porcję.
No i jest przeszczęśliwa, gdy się ją głaska :-D
Tak cierpliwego psiaka, jeżeli chodzi o kąpiel jeszcze nie widziałam, gdy trwa to już chwilkę, po prostu siada w wannie i czeka na koniec kąpieli.
Pomimo tego, że mamy zamykany kosz na śmieci Beki podczas naszej nieobecności w domu przewracała go i robili sobie ze Skipim imprezkę ;-) , teraz wstawiamy go do łazienki, gdy wychodzimy z domu i nie ma żadnych niespodzianek.A jaka radość po naszym powrocie :rotfl:
Raz jeszcze gratuluję nowego członka rodziny :-D

Korbulowa Familia - 2011-06-22, 07:40

Jejku i kolejny goldasek w tym radosnym dniu znalazł swój najlepszy, najcieplejszy i najprzytulniejszy domek! :mrgreen:
Ewa będziesz napewno wspaniałym opiekunem (razem ze swoim synem) dla tej kupy nieszczęścia, która przy Tobie w krótce zapomni o nieszczęściach jakie ją spotkały :)
Bardzo się cieszę, że Twoje marzenie tak szybko się ziściło, a wielkie serduszko Rebeki będzie miało dla kogo bić!!!

Misiowa Bogusia - 2011-06-22, 13:21

gratuluję dobrego wyboru, moja pani tez nieżle wybrała...MISIA 5 LAT
Ewa Albrecht - 2011-06-22, 19:47

Witajcie, jeszcze raz serdecznie dziękuję za gratulacje, właśnie była u nas "ciocia Madzia", niania Janka i właścicielka 3 znajdek psich i kocich. Będzie w środku dnia wychodziła z Rebcią na spacerek (gdy będę w pracy). Od poniedziałku - wakacje i Janek będzie miał co robić. Czekamy na Rebcię, serdecznie Was pozdrawiamy- tych co są teraz na Zjeździe i w domkach (kto nie wyjechał na zjazd). Olcię Korbulową szczególnie, bo pilnuje aukcji. Dziękuję DT Rebci za wszystko i Basi od bokserków za jej uratowanie dla nas. Ewa
Iwona Kalinowsk - 2011-06-22, 23:26

No to teraz ja - Ewuniu - przyjmij również moje gratulacje - podziwiam Cię- faktem jest, że trzeba mieć odwagę psychiczną, aby dać swoją miłość i domek dla leciwego goldaska (jak dla mnie to Ona ma na pewno te około 8 lat - pomimo swoich przejść nie możliwe jest, aby miała 5 lat). One są cudowne, kradną Twoje serducho w sekundę, a później ciężko się rozstać... Ale to cudowne z Twojej strony, że chcesz dzielić z Rebusią jej teraz przy Tobie o wiele lepsze życie. Naprawdę Cię podziwiam i życzę wszystkiego NAJJJJJJJJJJJJJJ. :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Basia - 2011-06-23, 20:53

Ewo, gratuluje nowego członka rodziny i bardzo dziękuje :-) Rebelka jest cudna i nie można jej nie kochać!
Rebeczko kochana wszystkiego dobrego :-)

Ewa Albrecht - 2011-06-26, 18:32

Witajcie, Rebcia jest u nas od ok. 16, przywieziona przez przemiłego pana, z co serdecznie dziękuję. Przyznam, że miałam ogromnego stracha i od rana oboje z Jankiem byliśmy w wielkim napięciu. Janka bolał brzuch, bo chyba obawiał się, czy nasze koty i Rebcia jakoś się pogodzą. Bał się też czy piesek go nie ugryzie itp. Sunia dała się ładnie prowadzić na smyczy, weszła na klatkę schodową i do windy, choć trochę mniej pewnie, ale dostała nagrodę i potem poszło już gładko.W domku od razu rzuciła się do kocich misek, ale je szybko zabrałam.Była głodna, więc dostała miskę ryżu z piersią i marchewką i pożarła naprawdę pokaźną porcję. Na chwilowy azyl obrała sobie kuchnię i leżakuje sobie teraz na chłodnej terakocie. Po krótkim odpoczynku po jedzeniu wyszliśmy na spacer. Rebcia chodzi wolniutko, ale chętnie. Janek prowadził ją na smyczy, ja asekurowałam. Mijane pieski - pełen spokój.Po powrocie wypiła dużo wody i teraz śpi w kuchni. Po spacerku bardzo dyszała, ale pogłaskana i przytulona uspokaja oddech. Na spacerze zrobiła siku, więc chyba ok. Ogon niestety między nogami, ślad merdania, ale bardzo nieśmiały. Ok. 21 wyjdziemy jeszcze raz, może będzie kupa. Rebcia jest naprawdę słodka i nie można jej nie pokochać. Z moich kocic jestem bardzo dumna, podchodziły naprawdę blisko. Nie było ani szczekania, ani prychania. Janek też pokazał odwagę i zaangażowanie, sam sporządził Rebci kolację i dziarsko maszerował z sunią na smyczy.
PS. Mówcie mi po imieniu

Kasia, Szajba i Milka - 2011-06-26, 18:47

poznalam Rebeke na zjezdzie. radosci mojej nie bylo konca, ze ta nasza kochana kupka nieszczescia znalazla kochajacy dom. Beki jest sliczna sunia, jest w niej taki spokoj i ten jej usmiech :-) ahh Ewo zycze Wam wielu lat w zdrowiu i szczesciu. Milosc juz sie pojawila, poniewaz widzac Rebeczke nie mozna sie w niej nie zakochac :-)
Ewa Albrecht napisał/a:
przywieziona przez przemiłego pana
zgodze sie, Krzysiu to naprawde przemily pan :-)
MarzenaTabaNugat - 2011-06-26, 18:57

Ewuniu Rebeczka skradła serca wszystkich... jeszcze raz Ci Gratulujemy. Dbaj o tą przecudną dziewczynkę i pamiętaj, że jesteśmy do Waszej dyspozycji ;-)