To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - SCOOBY - 64 i 175

Scoobisiowie - 2011-06-02, 19:44

Scoobisiowie - 2011-06-02, 19:47

z patolem :mrgreen:

Scoobisiowie - 2011-06-02, 19:50

to co goldeny lubią najbardziej- taniec na patyku :mrgreen:

Jerzy Kora - 2011-06-02, 19:50

:brawo:
Scoobisiowie - 2011-06-02, 19:51

Truskawka - 2011-06-02, 19:51

Jaki kochany :) )
Scoobisiowie - 2011-06-02, 19:52

zdjęcia robione telefonem więc trochę kiepskie ale coś widać :)
monimax - 2011-06-02, 19:53

Wow, ale była sesja :-D Fajnie znów widzieć usmiechnięta mordke Scoobiego:)
Hania Toffi i Maja - 2011-06-02, 19:54

zdięcia śliczne!A jak tam zachowanie Waszego goldusia?juz się bardziej dogadujecie?
Scoobisiowie - 2011-06-02, 19:55

była sesja ale nie podobała mu się, musiałam nieźle kombinować, od aparatu w ogóle zwiewa :!:
Scoobisiowie - 2011-06-02, 19:58

Jestem dobrej myśli, lubi sobie chłopak za ręce złapać i prowadzi mnie z rana żebym męża obudziła ale bez żadnej złości. Jak jest zazdrosny to też wtedy fafle marszczy i tak też zaczepia do zabawy. Zaczyna już za piłeczką biegać, teraz na łące możemy poszaleć. Wybiegany pies- szczęśliwy pies więc powinien lepiej się czuć.
Wczoraj poznał 3 koleżanki: dwie labradorki i owczarzynkę :mrgreen:
A i ma kumpla beagle'a :)

monimax - 2011-06-02, 19:59

Klaudia i Piotrek napisał/a:
była sesja ale nie podobała mu się, musiałam nieźle kombinować, od aparatu w ogóle zwiewa :!:

a może używasz flesza, albo aparat wydaje jakiś dzwięk, który denerwuje Scoobiego? U nas nie było tego problemu, Scoobi nawet nie zauważył aparatu.

Scoobisiowie - 2011-06-02, 20:02

taki troche bysior jestem :mrgreen:

Scoobisiowie - 2011-06-02, 20:04

Monia czasami bez flesza nie wychodzą ale w ogóle aparatu nie lubi jeszcze telefonem jakoś próbuję. Upatrzył nowa kryjówkę- kącik między szafą a fotelem :oops: ale może o łazience zapomni biedaczysko moje :roll:
Scoobisiowie - 2011-06-02, 20:09

Po wizycie u weta zasłużony spacerek po łące, oczywiście na lince.
Kochane piesio nawet nie próbowało zwiać, całkiem ładnie się pilnuje. Nie ciągnie też zbytnio na widok innych psów a już na pewno nie tych w oddali. Mam nadzieję, że tak zostanie i że nie jest to skutek wstydliwości lub stresu psiaka.
Fajnie było sobie z nim tak pobiegać :-D Ładnie biegał za patykiem ale nie chciał jeszcze oddać. Mimo wszystko nie miałam żadnych problemów żeby patyk sobie wziąć. Wołane piesio raczej przychodzi. Pomału zaczynamy nauki i już pierwsze "siady" zrobione. Piesek niestety jest bardzo, bardzo wybredny. Nie smakują żadne psie nawet najlepsze, najbardziej cuchnące smakole (żwacze, płucka, ciacha, kiełbaski, kabanosy- bleee :oops: ) i opieramy się na radosnych pochwałach. Widać było, iż Scooby jest zadowolony na "luzie" i takie oczka miał wesołe. Jeszcze jeden mega postęp- zaczyna unosić ogon do góry. Do tej pory był prosty jak drut zwisający blisko dupki. Teraz zaczyna nim radośnie pomachiwać i to bardzo nas cieszy :mrgreen: Z jedzeniem jeszcze problem, na szczęście nie jest wychudzony i może sobie na taki przestój pozwolić. Niestety ze względu na masywną budowę ciała zalecana jest karma typu light, jego waga obciąża stawy i nie może nam przytyć :-P

Scoobisiowie - 2011-06-02, 20:12

nasze złotko w promykach popołudniowego słońca :)
cwaniak zaczepia wszystkie panienki :mrgreen:

Scoobisiowie - 2011-06-02, 20:17

Myślę, że piesio ładnie się u nas rozkręci tylko musi uwierzyć, że jesteśmy dla niego i nie znikniemy bo strasznie nas pilnuje kochany niedźwiadek :)
Scoobisiowie - 2011-06-03, 20:07

Tu jeszcze niedzielna kąpiel :>

dziś na kanapie i ze spacerku- bieganie za piłką :rotfl:

Hania Toffi i Maja - 2011-06-03, 21:15

Zdjęcia cudowne,a te na kanapie to już mega! A jaki pychol uśmiechnięty!Fajnie,ze coraz lepiej się dogadujecie...pozdrawiam i kibicuję!Hania
Scoobisiowie - 2011-06-04, 21:20

Dziękujemy bardzo :>
Scooby coraz lepiej się u nas czuje więc i nasze relacje są lepsze. Jest spokojniejszy, nie dyszy bez przerwy (choć przy takiej pogodzie to normalne). Pozwala nam na coraz więcej (wyczesanie brzucha, przewrócenie na bok, podanie tabletek)- dziś grzebałam mu w misce, ale od początku raczej nie wykazywał obrony zasobów. Trochę się złościł jak siadałam koło niego na kanapie ale teraz stosuję metodę: najpierw ja siadam potem pies i uczę go dzielenia- kanapa jest oczywiście wspólna :P Jedyny problem- Scoobek jest dużo większy od Taysona i trochę nam ciasno :mrgreen:

***Dziś pierwszy raz piesio przespał całą noc, zrelaksowany chrapolił leżąc na do góry kołami***

Jest cudownym pieszczochem, to wspaniały widok jak rano wpycha się Piotrkowi do łóżka i robi przy tym takie zawadiackie miny. Czasami nie mogę się przez niego do pracy wyrobić bo zaczepia do zabawy a ja nie umiem mu odmówić. Co prawda ganianie z 40 kg psiakiem przed 6 rano może nie podobać się sąsiadom ale trochę ruchu z rana jeszcze nikomu nie zaszkodziło :P Scooby najwyraźniej dba o moją kondycję :rotfl:

Pozdrawiamy
Klaudia, Piotrek i Scoobuś

Scoobisiowie - 2011-06-06, 19:04

wskoczyć, nie wskoczyć?

radosne psisko

plum plum

Scoobisiowie - 2011-06-06, 19:07

papużki nierozłączki nawet pływają razem :rotfl:

wirówka :mrgreen:

Scoobisiowie - 2011-06-06, 19:11

patrzcie na ten jęzor, jeszcze trochę i na grzbiet zarzuci :rotfl:

suszenie grzbietu :mrgreen:

oczywiście "prysznic" był obowiązkowy dla wszystkich i mimo, że się nie kąpałam to i tak wyglądałam jak zmokła kura :evil:

Scoobisiowie - 2011-06-06, 19:14

a tu Scoobuś chowa się w kącik i tak sobie bardzo go upodobał :( nawet na kanapie nie chce spać ale za to do łazienki już się nie chowa to chyba regres :?: :mysli:

Scoobisiowie - 2011-06-06, 19:15

pomyliłam zdjęcia, tu jest kącik