To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - TOBY ma już dom w Katowicach - 2

Przemas Nula - 2010-10-19, 20:35

Potwierdzam, spacer super w extra towarzystwie. Choć tym razem niestety psiory ku swej rozpaczy nie załapały się ani na bażanty, ani na dziki i sarny. Za to był pięknie ujeżdżany konik z pobliskiej stadniny. Super widok, a psy jak zwykle były przeszczęśliwe. A jak smacznie zajadały końskie łajno :mrgreen: Super rarytas mniam mniam :lol: ;-)
BiGRobin - 2010-10-20, 07:41

z tym spusczaniem to jest róznie, zależy od psa. Robin to taki indywidualista i wszędobylski pies, że pierwszy raz spusciliśmy go po 3 tygodniach pobytu u nas i pies poszedł w las i nie było go dobre 10-15 minut a my przezyliśmy chwile grozy, na szczescie wrócił. Teraz po roku to już sie pilnuje, ale długo to trwało. także wszystko zalezy od psa, trzeba wyczuć sytuację.
Kasia, Szajba i Milka - 2010-10-20, 18:45

Powiem, ze bylam zdumiona widzac Tobiego spuszczonego ze smyczy. Latal za pieskami, lecz gdy uslyszal: "Tobi chodz" - reagowal. Wielkie gratulacje dla Michala, odwalil kawal dobrej roboty. :-)
bielan - 2010-10-21, 18:27

U Tobyego wszystko w jak najlepszym porządku. Czuję się już coraz pewniejszy, cały czas zaczepia Lutę i Majkę. Maja olewa go całkowicie, natomiast z Lutą już się coraz częściej bawią. Ostatnie dwie noce były przespane, bez budzenia na sikanie :-)

Toby to straszny łakomczuch, jak ktoś idzie do kuchni mały momentalnie tupta w tym kierunku z nadzieję, że coś komuś spadnie :-)

W parkach czy na polach puszczam go cały czas luzem, nawet na 5 metrów się nie oddala, cały czas chodzi za mną krok w krok i chcę się bawić. Łapie za sznurówki, za spodnie i za ręce :-)

Po mału się pakujemy na zjazd, Toby już się nie może doczekać jak będzie miał tyle psów do zaczepiania :-)

Kasia, Szajba i Milka - 2010-10-21, 18:42

oo tam sie wyszaleje. Tyle psow!!!
Bardzo sie ciesze ze Tobi radzi sobie coraz lepiej, oby tak dalej!!! :-)

bielan - 2010-10-21, 19:54

Zabawy Tobisia z Lutą :-)

a na samym początku, można było zapomnieć o takich zabawach :-)

http://www.youtube.com/watch?v=HqqsbFBh1aE

Kasia, Szajba i Milka - 2010-10-22, 06:53

slodkie zabawy:)
bielan - 2010-10-24, 22:01

Toby jest wykończony, nie ma na nic siły :-)
Kto był na zjeździe miał okazję poznać tego malca osobiście, dla tych, którzy nie mogli być z nami wrzucam kilka fotek.
Resztę wrzucę jutro, bo też padam :-)

Hello

Co Wy wszyscy chcecie :-)

Toby do każdego podchodzi i chcę się bawić, oto dowody :-)
Toby i Piotrek, jeśli pomyliłem imię do przepraszam...

Toby i Magda

Z Grzegorzem

Toby u cioci Bogusi

Tobik na naukach u Marzeny :-)

Edyta - 2010-10-24, 22:04

:mrgreen: super chłoptaś - następny taki maluch na tymczas do mnie :lol:
bielan - 2010-10-24, 22:08

Edyta napisał/a:
:mrgreen: super chłoptaś - następny taki maluch na tymczas do mnie :lol:

nie ma sprawy :-) Mam nadzieje, że ludzie nie będą zbyt często pozbywać się takich maluchów

bielan - 2010-10-25, 23:02

Dziś po wizycie u weta, mam dobre informację :-) Na dzień dzisiejszy z sercem maluch wszystko jest ok :-) Filmik z USG zobaczył specjalista i nie widział tam nic niepokojącego.
W związku z tą informacją, uważam, że nie ma co dłużej czekać i należy zacząć ogłaszać Tobisia do adopcji. Agnieszka i Misia już zostały poinformowane o przygotowaniu ogłoszeń :-)

A dziś na wieczornym spacerze, Toby strasznie mi zaimponował :-) Jest chyba mądrzejszy niż ja :lol:

Czekaj na kolega pod sklepem znalazłem jakieś smaczki w kurtce, więc zacząłem im dawać po kolei.
Toby powąchał i odmówił, dopiero jak ładnie usiadł dałem mu jeszcze raz i zjadł :-)
Wyglądało to tak, jakby wiedział, że nagroda jest tylko za coś, a ja głupi chciałem mu dać za darmo :-)

Druga śmieszna sytuacja była jak Luta kopała dziurę, Toby popatrzył co robi, po czym chwycił za ucho i przewrócił ją, a następnie dopadł do dziury i kopał z niesamowitym zaangażowaniem :-)

Jerzy Kora - 2010-10-26, 07:46

Cytat:
A dziś na wieczornym spacerze, Toby strasznie mi zaimponował Jest chyba mądrzejszy niż ja

Wczoraj mieliśmy dyskusję na temat psich zachowań i odczuć. Psy, co prawda mniej rozumne od ludzi, jednak mają więcej instynktu, są bardziej naturalne i reagują doskonale na sygnały otoczenia. Potrafią mieć dobry humor, złe samopoczucie, chęć do zabawy. Nudzą się i lubią czyjeś towarzystwo. Nie są fałszywe. Jedyne co im można zarzucić to to , że są przekupne, (na osłodę będzie teraz) ale tylko do pewnego stopnia.

skipi29 - 2010-10-26, 15:21

Toby jest CUDNY!!!!
bielan - 2010-10-27, 18:46

Toby dwa razy podczas swojego pobytu u mnie spał w łóżku :-) Miało to miejsca pierwszego dnia i wczorajszej nocy. Kładłem się spać samemu, a obudziłem się w towarzystwie 3 Goldenków :-) Toby wtulony w Lutę oraz Majka leżąca w nogach. Dla Majeczki również był to jeden z niewielu razy, w których śpi ze mną. Było nam wszystkim tak fajnie, że nikomu się nie chciało wstawać, co efektem było mojej spóźnienie do pracy :-)

Popołudniu poszliśmy z koleżanką i jej prawie rocznym Borderem na pola. Toby był zachwycony towarzystwem swojego rówieśnika. Młodzież dostała takiej głupawki, nie wiedzieli co mają robić. Myśmy tylko stali i nie mogli przestać się śmiać. Chyba nie ma nic fajniejszego do oglądania jak bawią się dwa młode psy :-)
Oczywiście zapomniałem aparatu, obiecuję poprawę :-)

A tak poza tym u nas wszystko super :-)

Już wiem, jaka będzie cisza w domu jak młody pójdzie do nowego domu :cry:

Mati i .... - 2010-10-28, 19:17

bielan, mogę prosić o relacje co słychać u Tobyego....
bielan - 2010-10-28, 19:31

Mati i .... napisał/a:
bielan, mogę prosić o relacje co słychać u Tobyego....

Mówisz i masz :-)
Obecnie Tobiasz jest po kolacji i sobie słodko śpi, odpoczywając na wieczorny spacer. Dziś udało nam się dojechać i wrócić na pola bez problemów z wymiotami :-)

Toby na każdym spacerze na polach uwielbia kopać dziury, robi to strasznie wytrwale. Dziś pierwszy raz poleciał za moimi psami w pogoni za bażantami, ale muszę go pochwalić, że wrócił momentalnie :-)

a tu jeszcze gorące zdjęcie Tobisia

Mati i .... - 2010-10-28, 20:03

wielkie dzięki bielan, za fotorelację ;-) z dzisiejszego popołudnia z życia Tobyego,a te wymioty to lokomocyjne?A papusia jedzonko gotowane czy karma?
bielan - 2010-10-28, 20:06

Mati i .... napisał/a:
a te wymioty to lokomocyjne?

tak tylko i wyłącznie. Zdarza się to dość często, ale nie zawsze.

Cytat:
A papusia jedzonko gotowane czy karma?

Głównie je sucha karmę Eukanuba dla szczeniąt ras dużych, a w miedzy czasie je wszystko. Apetyt to ma wielki :-)

Mati i .... - 2010-10-28, 20:09

i mięsko też?bo gdzieś czytałem żeby nie łączyć z karmą-jak mam złe dane to proszę mnie poprawić
bielan - 2010-10-28, 21:47

Ogólnie to jest tak, że albo daje się psu suchą karmę albo jedzenie gotowane. Ja ogólnie daje suchą karmę, ale raz na jakiś czas daje im coś extra ( zdarza się to częściej niż raz na jakiś czas ) Wszystko zależy jak pies reaguje na takie zmiany w pożywieniu. Wychodzę z założenie, że należy im się coś bardziej urozmaiconego niż tylko sucha karma. Ale należy też pamiętać, że im bardziej psa się nauczy jeść innych rzeczy, suchą karmę będzie jadł z coraz mniejszym apetytem. Oczywiście to nie jest reguła, bo są psy, które cały dzień by jadły nie ważne co by to nie było :-)
bielan - 2010-10-29, 18:17

Zamieszczam trochę filmików z dzisiejszego spaceru połączone z naukami :-)

Waruj
http://www.youtube.com/watch?v=45B0mZuZiUo
Przywołanie i siad
http://www.youtube.com/watch?v=_StcEwUV6GU
zabawa z Lutą w przeciąganie :-)
http://www.youtube.com/watch?v=4_PISjVvEm8
Toby wraca z pogoni za bażantami :-) Zwróćcie uwagę na uśmiech Luty :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=iD7rnEg56gs

MarzenaTabaNugat - 2010-10-29, 18:22

bielan napisał/a:
Toby wraca z pogoni za bażantami :-) Zwróćcie uwagę na uśmiech Luty :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=iD7rnEg56gs
A gdzie jest Majunia ?? :-P :-D
bielan - 2010-10-29, 18:45

Marzena-Taba napisał/a:
A gdzie jest Majunia ?? :-P :-D

Bardzo dobre pytanie :lol:

Mati i .... - 2010-10-29, 19:20

No,no jestem pod wrażeniem osiągnięć dydaktycznych Tobyego :-D .
Robi się coraz później a telefon milczy :-?

bielan - 2010-10-29, 19:24

Mati i .... napisał/a:

Robi się coraz później a telefon milczy :-?

Jak będziemy wiedzieć coś więcej na pewno się odezwiemy. Mamy jeszcze innych kandydatów, z którymi chcemy się również spotkać