Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - LUNA - 85
Lunka_kolosma - 2012-01-13, 16:48 Dziękujemy:) Jutro jedziemy po Lunkę więc zdam relacje jak się już sobie przedstawimy )
Kasiu chciałam Ci tylko powiedzieć, że Twoja Milka jest przecudowna - zakochałam się jak wczoraj oglądałam Wasze zdjęcia To tak tylko między wierszami bo nie miałam okazji napisać pod Waszym wątkiem
Jutro Lunka będzie u NAS :D ajajajajaj ciekawe jak się z naszą Labką dogadają ale wychodzi na to że będziemy mieli dwie leniwe przytulanki w domu ;pBarbara - 2012-01-13, 17:07 Gratuluję serdecznie Wszystkiego najlepszego Warna - 2012-01-13, 17:12 GRATULUJĘ z całego serca.goldenek2 - 2012-01-13, 17:51 Serdecznie gratuluję . Następny psiak będzie szczęśliwy :):)Marta Marcin - 2012-01-13, 18:29
Cytat:
kolosma napisał/a:
Ajjj nie mogę się nacieszyć tą wspaniałą wiadomością i kto by pomyślał że 13 w piątek :p
Ja też dziś dostałam wspaniałą wiadomość więc uważam,że to wspaniała data
serdecznie z Toffikiem gratulujemy Warna - 2012-01-13, 19:46 Tajemniczo zabrzmiało. joanna.woy - 2012-01-13, 23:40 My również gratulujemy.
PozdrawiamJerzy Kora - 2012-01-14, 00:25 Gratulacje dla Was. Niech się Lunce powodzi i niech będzie szczęśliwa.
Podziękowania dla Beaty od Jessie za wizytę przedadopcyjną .
Na drodze do nowego domku Lunka spotkała też Karola, Baskera oraz Irka z Iwoną o jeszcze parę innych osób. Serdeczna podziękowania dla wszystkich.
p.s. Pamiętajcie że Lunka jest drobnym psiaczkiem który boi się świata. Im bardziej Was pozna przed przeprowadzką, tym lepiej się zaaklimatyzuje.Beata i Jessi - 2012-01-14, 08:31 My także ogromnie się cieszymy że Luna znalazła nowy kochający dom. Bo że bedzie kochający nie mam najmniejszych wątpliwości. Cieszę się ze są jeszcze na świecie ludzie tacy jak Wy Jolu z rodzinką. Oboje z Piotrem dziękujemy za cudowne przyjecie i trzymamy kciuki za całą ludzko psią rodzinkę. Do zobaczenia (mam nadzieję) na wspólnym spacerku.Lunka_kolosma - 2012-01-14, 12:33 Dziękuję ) Właśnie dostałam wiadomość, że Lunka się już zbliża do nas wielkimi krokami tak więc lecę pędzę Poznać naszego nowego domownika
Obiecuję zdać relacje z pierwszego dnia oraz aklimatyzacji Lunki niebawem. Ależ się cieszymy Lunka_kolosma - 2012-01-14, 20:47 Lunka jest już u nas w domku:D Jest przekochanym, słodkim stworzeniem. Wrzuciłam trochę zdjęć z relacji na żywo https://picasaweb.google.com/107072216198881113506/Lunka14012012?authkey=Gv1sRgCK3riPjSqM7vygE
Nie wiem co napisać bo tyle wrażeń pierwszego dnia. Myślę, że odnalazła się u nas całkiem nieźle sądziłam, że może być gorzej. Ale mała wcale nie bała się, zwiedziła śmiało cały dom, najlepiej czuje się w kuchni czym bliżej lodówki tym lepiej Widać, że jest jeszcze zamknięta w sobie i czeka nas wszystkich dużo pracy jednakże trzymamy mocno kciuki za małą. W stosunku do naszej Labki jest raczej wycofana ale powoli dziewczynki się docierają. Labka chciałaby się bawić a Lunka się raczej nie rwie do zabawy. Myślę, że to kwestia czasu Lunka się przekona do Labki i będą dobrymi koleżankami i kumpelkami do wariactw.
Chcieliśmy jeszcze raz serdecznie podziękować za Lunke. Pani Beato serdeczne podziękowania za poświęcony czas na wizytę u nas no i Panie Irku dziękujemy za czas który daliście Lunce i serce pełne miłości. Ajjj wszystkim serdecznie dziękujemy.
Dzisiaj Lunka miała gości i okazało się, że bardzo przypadli jej do gustu. Lunka od razu podeszła do Joli i zaczęły się mizianki i pieszczoty, ale Luka i Boo nie pozwalały, aby Jola się nudziła i podstawiały się też do głaskania. Bogdan też co chwila był lizany przez Lukę, a Boo dawała mu łapę
Żeby się lepiej zapoznać pojechaliśmy na spacerek do lasu, gdzie Jola i Bogdan patrzyli jak Lunka wesoło biega wraz z dziewczynami.
Jola i Bogdan zabrali Lunkę do jej nowego domku, a teraz oczekujemy na pierwsze wieści.
Gratulujemy Joli i Bogdanowi powiększenia rodzinki.
Ireq_No - 2012-01-14, 20:55 Ups maleńkie spóźnienie, ale najważniejsze, że już są wieści z Nowego Wspaniałego Domku LunkiLunka_kolosma - 2012-01-14, 21:01 Nie mogłam się zdecydować na kilka zdjęć, więc udostępniłam wszystkie Ireq_No - 2012-01-14, 21:05 My byliśmy bardzo zaaferowani i zdjęć jakoś mało zrobiliśmy Lunka_kolosma - 2012-01-14, 21:10 Nie mogłam się powstrzymać i ciągle Lunkę ścigałam z aparatem ) Ale na szczęści mała w ogóle się go nie bała tak więc na spokojnie mogłam naszej księżniczce robić zdjęcia. A że miałam na to pół dnia to troszkę się nazbierało. No i musiałam mieć dowody na to że małej u nas dobrze więc z myślą o Was cała relacja przesłana Ireq_No - 2012-01-14, 21:14 Mam nadzieję, że nie są to ostatnie sesje zdjęciowe Luneczki Lunka_kolosma - 2012-01-14, 21:26 Będziemy na pewno zdawali relacje na bieżąco Jerzy Kora - 2012-01-15, 02:03
kolosma napisał/a:
Będziemy na pewno zdawali relacje na bieżąco
No i dobrze. Przynajmniej będzie z czego wybierać zdjęcia do kalendarza na przyszły rok
My też mamy parę foteczek z dzisiaj.
Lunka dotrzymywała dzisiaj kroku wszystkim psom.
A tu nowa córeczka dostała całuska w nosek
Barbara - 2012-01-15, 13:15 Piękna Lunka ! I widać, że znalazła wspaniały domek
Jeszcze raz WIELKIE podziękowania dla domu tymczasowego i Rodzinki Irka
Bez Was Lunka nie byłaby tak otwarta na ludzi Przeszła trudną drogę ale teraz już tylko łatwiej będzie goldenek2 - 2012-01-15, 20:56 Łezka się w oku kręci ....Lunka_kolosma - 2012-01-15, 21:48 Dzisiaj Lunka była już bardziej wesolutka ale nadal to milusiński przytulak. Chodziła już z podniesionym ogonkiem i cieszyła się jak przyszłam do domu. Nie chce się jeszcze za bardzo bawić z Labką woli chodzić swoimi ścieżkami a raczej leżeć na łóżku ale mamy nadzieję, że się rozkręci bo to mały leniuch. Jej ulubione miejsce to nadal kuchnia i tu czuje się najpewniej ) Nie boi się zmywarki - robi w niej wstępne pranie, talerze też jej nie strasznie Tak więc rozkręca się nasz mały leniuszek. Dzisiaj nawet chciała mi ukraść jedzenie prosto z buzi ale byłam szybsza Bo inaczej rogalik byłby Lunki a nie mój
I tak właśnie wyglądał drugi dzień Lunki. Chciałam dzisiaj nawet ją wziąć na spacer dłuższy ale trochę się obawiałam, że mała może się wystraszyć nowych terenów dlatego też na razie zaznajamia się z ogrodem
Pozdrawiamy wraz z Lunką Warna - 2012-01-15, 22:12 Zapraszamy do zmiany nicka na taki, w którym będzie również imię Lunki. Lunka_kolosma - 2012-01-16, 09:06 Właśnie chciałam zmienić ale niestety nie wiem jak Szukałam, próbowałam i nic. Będę wdzięczna za wskazówki.