To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - RUDA - 73, 81

Kama, Mela, Ruda - 2011-11-30, 15:04

Warna napisał/a:
a swoją drogą i tak moglibyście odebrać NIKI. :-)

ufff :-D

ok, odeślę priorytetem.

alfa - 2011-11-30, 16:26

Kamyczku, dbaj o Niki. Mam nadzieję, że obie dziewczynki (Niki i Rafa) w miarę łagodnie przejdą rozłąkę, choć obawiam się, że Rafci raptem zabraknie przewodnika w postaci Niki :-( Bo - jeśli dobrze czytam oba wątki - Rafa szuka wsparcia właśnie u niej.
Kama, Mela, Ruda - 2011-11-30, 17:28

taaaaak dołuj mnie jeszcze bardziej. :-( zdaję sobie sprawę z tego, że dla obu suczek rozstanie będzie cięzkie, i na samą myśl o tym boli mnie serce ale niestety nic nie mogę na to poradzić. Niki będzie łatwiej, będzie miała do toważystwa naszą Melkę. Rafce będzie ciężej-to napewno. Ale myślę, że prędzej czy później obie przyzwyczają się do sytuacji i dadzą radę. W końcu wszyscy robimy wszystko żeby było im dobrze :D

No i oczywiście o Niki będę dbała dokładnie tak samo jak o Melę-czyli najlepiej jak tylko potrafię!

alfa - 2011-11-30, 19:31

Absolutnie nie miałam zamiaru Cię dołować :P Wiem, że inaczej nie można było, ale...
Kama, Mela, Ruda - 2011-11-30, 22:21

Wiem, wiem. Ale napewno będzie dobrze :-)
Aga i Sara - 2011-12-01, 20:11

Nie martw się Kamila dla Rafki znajdziemy fajny domek :mrgreen: A do tego czasu Karolcia jest z nią w dzień i w nocy :mrgreen:
Kama, Mela, Ruda - 2011-12-04, 01:14

Z wielką radością uprzejmie donosimy, że Rudasek od ok. Godziny 22 jest już u nas w domu. Postanowiliśmy obrócić do Torunia w jedną i drugą stronę w jeden dzień. No i póki co, jedyne co mogę powiedzieć to to, ...że jest bosko. Ruda grzeczna-chociaż wymusza głaski i mizianie-no i to jej oczywiście wybaczamy :-) pięknie chodzi na smyczy, a co ciekawe przy niej i Melunia od razu jakoś ładniej szła. I tak szły ramię w ramię. Niesamowite!
Droga minęła nam spokojnie. Po przyjeździe na miejsce nasza Mela była tak podekscytowana i uradowana, że aż to było śmieszne. Tak się niecierpliwiła przed wejściem na klatkę schodową, potem co kilka schodków czekała na Rudą. To tak jakby chciała jej wszystko pokazać i po wszystkim oprowadzić.
No i w domu Rudasek zaciekawniony wszystko zwiedzał, merdolił ogonkiem i się cieszył. Od czasu do czasu dziewczyny na siebie powarkują to o zabawkę, to o mnie albo Roberta-jak któraś za bardzo się nam narzuca do zabawy czy głaskania to druga warkoli i uspokaja. Śmiechowe to jest.
No i póki co mamy już dziś dość wrażeń i idziemy spać. Dobranoc :-)

Aga i Sara - 2011-12-04, 20:02

Super :)
Czekamy na zdjęcia

Pozdrawiam

alfa - 2011-12-04, 22:32

:) :) :)
Kama, Mela, Ruda - 2011-12-04, 23:01

zdjęcia się robią więc jutro postaram się już coś powrzucać.
Jutro rano jedziemy do weta robić szczepienia, i zrobimy dziewczynce cały przegląd. Musimy też obejrzeć łapkę, na która kuleje. Jeszcze u Karoli Rudasek spadł ze schodów (jakoś tam się z Rafką zaplątały) no i zbiła sobie łapkę. Dziś rano znowu się na nią przewróciła i strasznie piskała. Przeczekałyśmy trochę ten ból i powolutku wstałyśmy i poszłyśmy do domu. Teraz już jest lepiej, tylko od czasu do czasu kuleje lekko ale jutro rano już wet obejrzy łapkę.
Poza tym Rudaek to taka sierotka marysia :-P dziś z samego rana spadła z łóżka...chciała się jakoś poprawić no i zleciała. Przestraszyłam się strasznie ale Ruda szybko się pozbierała i korzystając z okazji, że już jest na ziemi szybko pobiegła po piłeczkę żeby się bawić haha
No musimy na nią bardzo uważać :-)

Misiowa Bogusia - 2011-12-05, 12:33

Gratulacje,
dwa psy to podwójne szczęście...jak nie jeden to drugi poprawia nam humor...wiem bo mam dwa koty i psa..zawsze któryś cię pocieszy jak płaczesz...powodzenia

Kama, Mela, Ruda - 2011-12-05, 15:21

Dziś byliśmy u weta na przeglądzie :-) no najlepiej nie jest, ale wszystko da się poprawić. Rudasek ma zanik mięśni i trzeba te mięśnie odbudować (mamy już kupioną odżywkę ze sklepu dla kulturystów-oczywiście to wet nam kazał taką kupić. haha-będzie rudy mięśniak :-D ), dlatego właśnie jest taka niestabilna i się przewraca-bo nie ma mięśni. Musimy też zrzucić 3 kilo, ale myślę, że na BARFie damy radę raz dwa i będziemy jeść więcej warzyw i owoców po prostu. Ruda ma też dość duży naciek pod skórą i jest to prawdopodobnie po jakimś starym porządnym urazie i mamy to obserwować. Co jeszcze? Dziś dostała porządną mieszankę witaminową w zastrzyku. A szczepienia będą pod koniec tygodnia, żeby nie wszystko na raz.
A no i tak w ogóle to Rudaska nie lubi szczeniaków. Był jeden maluszek u weta i jak do niej podchodził to na niego warkoliła. Nie było to poważne ale był to sygnał grożący. Ona chyba po prostu ma dość szczeniaków i już.
No i....jest takim nieziemskim pieszczochem, że aż to niemożliwe. My-przyzwyczajeni do tego, że nasza Mela nie lubi się przytulać ani za długo głaskać-jesteśmy wniebowzięci haha teraz możemy miziać dowoli! :-D

Wiki Megulowa - 2011-12-05, 15:32

kamyczek165 napisał/a:
Poza tym Rudaek to taka sierotka marysia dziś z samego rana spadła z łóżka

Hahaha :mrgreen: Jakbym o Megi czytała... takie mamy radzące sobie w życiu psy ;P

malina5891 - 2011-12-05, 15:45

Wiki Megulowa napisał/a:
kamyczek165 napisał/a:
Poza tym Rudaek to taka sierotka marysia dziś z samego rana spadła z łóżka

Hahaha :mrgreen: Jakbym o Megi czytała... takie mamy radzące sobie w życiu psy ;P

hahaha :) mamy tak samo :) nasz Oskar też ma zanik mięśni i jak to chłopak, podnosi łapę pod krzaczkiem, a tu bach!!!! ostatnio próbował obsikać szuwary nad stawkiem i zafundował sobie krótką kąpiel :) :) gamoń :serce:

Powodzenia z nowym Rudaskiem i samych radosnych chwil :)

Kama, Mela, Ruda - 2011-12-06, 10:44

hahah dziękujemy :-)
Kama, Mela, Ruda - 2011-12-08, 11:38

yyy muszę publicznie przeprosić, bo...mam małe opóźnienie z wysłaniem podpisanej umowy adopcyjnej. Dopiero dziś ją wyśle :oops: Ale na swoje usprawiedliwienie dodam, że już byłam na poczcie no i...nerwy mi puściły, bo ludzie takie ślimaki, jakieś pozajmowane kolejki, każdy się wpycha no i szlag mnie trafił i wyszłam (oczywiście z odpowiednim komentarzem). No i musze iśc znowu :-/ ale umowa już podpisana i juz dziś ją wyślę.
Edyta - 2011-12-08, 11:51

Kamila się nie tłumacz fotki dawaj, bo powiem wszystkim, że na FB wklejasz a na forum puuuuuuuuuuuuuuuuustoooooooooooooo :mrgreen:
Warna - 2011-12-08, 12:05

No i nick trzeba koniecznie zmienić, aby tradycji stało się zadość. :-D
Kama, Mela, Ruda - 2011-12-08, 15:17

No dobra kochane, dobra. Zmieniam nick i zaraz powklejam zdjęcia :oops:
eeee jaki fajny mamy napis, że jesteśmy domem warty :-)
PS- a czy ja nick mogę sama zmienić czy ktoś mi pomoże?

Warna - 2011-12-08, 15:22

Ja Ci pomogę, jak mi powiesz, jaki sobie życzysz.
Kama, Mela, Ruda - 2011-12-08, 15:33

hmm może "Kama&Mela&Ruda" :-)
Kama, Mela, Ruda - 2011-12-08, 15:45

No dobra, to się w końcu pokażemy ;-)

Rudasek po pierwszym spacerze-padał deszcz to jej fryzura trochę zmokła. (no i nie patrzymy na okłaczony dywan :-P )

Słodziaki :-)

hmmm Ruda podobno nie wskakuje na kanapę (ani na łóżko)- otóż WSKAKUJE i to jak zając haha

Barbara - 2011-12-08, 15:46

Ależ ona ma piękny pyszczek :)
Kama, Mela, Ruda - 2011-12-08, 15:51

No i dziś zaczęły topnieć lody i...dziewczyny zaczęły się trochę ze sobą bawić ( no i zaczęło się od piszczącej kaczki, która zapewne sąsiadów do białej gorączki doprowadza). Zdążyłam to uwiecznić :-)
Aha no i bardzo proszę nie zwracać uwagi na sporą dziurę wyżartą w kanapie. (To dzieło popisowe Melosławy :-) )

Aga i Sara - 2011-12-08, 15:51

Baaaaaaaaaaaaaaardzo dziękujemy za zdjęcia :mrgreen: ale mają raj Psice