Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - SHAGGY ma już dom w Grudziądzu - 95
TiguLeńscy - 2012-03-19, 12:16 gratuluję serdecznie i wielu miłych chwil w nowym domu zyczymy
widzę, że Grażynki ostatnio mają goldenie szczęście Grażyna i Shaggy - 2012-03-20, 19:56 Szczęścia may mnóstwo. Shaggy to istna torpeda. Szybko się do nas przyzwyczaił i, gdy tylko się ruszymy to wszędzie za nami biega ten ogonek. Jest bardzo mądry i szybko łapie czego się od niego wymaga. Bardzo wesoły z niego szczeniak. Załączam kilka zdjęć.
Warna - 2012-03-20, 20:02 Grażyna, chyba czas na zmianę nicka, na taki, w którym będziemy Cię identyfikować jakoś z Shaggim. Grażyna i Shaggy - 2012-03-20, 20:56 Oczywiście, że tak. Jak najszybciej to naprawię
PozdrawiamWarna - 2012-03-20, 21:06 To muszę zrobić ja, jako admin. Czekam na Twoją sugestię. Grażyna i Shaggy - 2012-03-21, 21:16 Shaggy rośnie jak na drożdżach. Z posłuszeństwem tez coraz lepiej. Wariuje oczywiście jak to szczeniak, ale zaczyna sygnalizować, ze chce wyjść na dwór. Na komendę "puść" oddaje bez problemu każdą zabawkę, którą trzyma w pyszczku. Także wszystkie "śmieci", które uda mu się zdobyć i pochwycić na spacerze spokojnie wyjmujemy z pyszczka (nie ma "szczękościsku"). Dzisiaj pojechaliśmy do lasu szukać wiosny. zamieszczam kilka zdjęć z "wyprawy". Mam mały problem ze wstawianymi zdjęciami. W podglądzie są w słabej jakości. Próbowałam wstawić z "fotosika" jest tak samo. Co robię nie tak? pomóżcie proszę
M!S!A - 2012-03-21, 21:22 Na głowie ma śmieszną "czapeczkę"- wygląda jak myszka Miki Chyba że to tylko złudzenie na zdjęciach.Grażyna i Shaggy - 2012-03-21, 21:44 Ma czapeczkę, ma!!! Jest to szczenięcy puch więc chyba zniknie, a jeżeli nie to będzie jedyny golden w swoim rodzaju Grażyna i Shaggy - 2012-04-01, 18:59 Shaggy czuje się dobrze. Je, bryka i spi, a kiedy śpi jest taki grzeczny!!!
Grażyna i Shaggy - 2012-04-05, 16:33 Shaggy waży już 19 kilo. Ostatnio maił trochę perturbacji jelitowych (raz kupy były ok, a raz zbyt luźne), ale po konsultacji u weterynarza zaczęliśmy podawać mu Royal Intestinal Gastro i wszystko ślicznie się uregulowało. Na tej karmie będzie przynajmniej przez miesiąc, a potem zobaczymy co będzie najlepiej służyło chłopakowi. Przyzwyczaił się do jeżdżenia samochodem i bez problemu jeździ sam w bagażniku naszego opla kombi. W domu właściwie już nie brudzi wcale. Miski też nie broni. Jest bardzo odważny i zaczepialski. Gdy zostaje w domu sam jest bardzo grzeczny i właściwie chyba cały czas śpi. Niczego w domu nam nie zniszczył, ale trzeba uważać bo nadal lubi ściągać ze stołu różne rzeczy i jest w tym naprawdę szybki.
Życzymy wszystkim Radosnych i Pogodnych Świąt, żeby można było jak najwięcej spacerować.
Pozdrawiamy serdecznie Grażyna, Piotr i Shaggy Grażyna i Shaggy - 2012-04-16, 20:51 Shaggy jest już sporym pieskiem. Jest coraz mądrzejszy, ale jeszcze czasami jak coś strzeli do tego kudłatego łebka, to bryka jak mała koza. Dwa razy wyjeżdżał z nami do rodzinki i trzeba przyznać, że w "gościnie" jest bardzo grzeczny. W stosunku do innych psów jest przyjazny i towarzyski. Zapoznał się z goldenką naszych znajomych i suczką - mieszańcem u naszej rodzinki. Bardzo lubi bawić się również z dziećmi. Święta Wielkanocne spędził z nami u rodziny niedaleko Gdańska i w ogóle mu nie przeszkadzało, że nocujemy i jesteśmy w innym domu. Shaggy wszędzie czuje się jak u siebie, taki z niego "obywatel świata". Chciałam załączyć kilka zdjęć, ale nie mogę (informacja, ze limit załączników został wyczerpany).
Pozdrawiam GrażynaWarna - 2012-04-16, 21:38 Bo zdjęcia trzeba załączać w inny sposób. Instrukcja jest u nas w dziale REGULAMINY I INSTRUKCJE.Rufiakowa Amcia - 2012-04-17, 21:27
Grażyna i Shaggy napisał/a:
bryka jak mała koza
uwielbiam małe kozy! Grażyna i Shaggy - 2012-04-23, 19:08 Kilka zdjęć Shaggiego.
I proszę mi tu nie oglądać telewizji!!!
Tak świetnie się bawię
A jak narozrabiam to udaję, ze mnie nie ma.
Ale jestem wykończony!!!Ewa i Cindy - 2012-04-23, 19:46 no nie wierzę.. udawanie ze go nie ma jest zarąbiste! gdzie jest Shaggy!!??
a odpoczynek na zdechlaka jest przecudny Marley przy tej pozie przód ma np na prawo... tył na lewo a głowa jakoś dziwnie pod poduszką schowana tylko za szybko reaguje jak z aparatem wchodzę Wiki Megulowa - 2012-04-24, 07:10 Jaki leniuszek ) Zrelaskowany na całego To bardzooo dobrze niech mu tylko za dobrze nie bedzie, bo za chwilke Wy bedziecie spa na podłodze Rufiakowa Amcia - 2012-04-25, 20:38 Hahahaha, uwielbiam takie spanko!Grażyna i Shaggy - 2012-05-09, 20:22 Miło nam poinformować, ze Shaggy skończył dzisiaj pół roku. Jest już sporym psem. Nie ma z nim większych kłopotów. Co prawda ma zapędy do dominacji, ale wprowadzone zasady, konsekwencja i cierpliwość przynoszą niespodziewanie szybkie efekty, a trzeba przyznać, ze Shaggy jest bardzo bystrym pieskiem i w lot łapie o co nam chodzi. Uczy się pilnie wykonywania różnych komend i całkiem ładnie chodzi na smyczy. A to kilka zdjęć tego naszego kochanego łobuza.
Spacer spacerem, ale dajcie mi ludzie odpocząć!!!
A w ogóle to niezły ze mnie dzikus.
Fajtnęli zemglony i leżą.
Zupełnie nie rozumiem dlaczego w domu dostaje wodę w misce ?!
Warna - 2012-05-09, 20:25 Przepiękny uszatek! Dziękujemy za relację. EWA INGA - 2012-05-09, 21:16 Pani Grażynko bardzo dziękujemy za zdjęcia , Wika co chwilkę dopytuje się o Shaggusia . Ale chłopak nam urósł i wypiękniał Super że jest taki grzeczny i że tak pilnie się uczy . Proszę wyściska łobuziaka od nas Grażyna i Shaggy - 2012-05-09, 21:32 Pani Ewuniu wyściskamy go oj wyściskamy. Proszę powiedzieć córci, że pamięta wszystko czego go nauczyła. Piątkę przybija pokazowo. Jeśli wybierzemy się do Gdańska to bardzo chętnie się z Wami spotkamy.
Pozdrawiamy serdecznie EWA INGA - 2012-05-10, 06:10 Pani Grażynko bardzo dziękujemy , no tak piątka to zdecydowanie praca Wiki . Wika bardzo ucieszyła sie z możliwości spotkania , no najlepiej teraz i od razu ale jej wytłumaczyłam ze to będzie przy okazji Ale te jego strasznie urokliwe spojrzenie mu zostało , takie zawadiackie Grażyna i Shaggy - 2012-06-10, 18:22 Shaggy skończył już siedem miesięcy. Zrobił się z niego całkiem spory pies. Jest grzeczny, kochany i straszny z niego romantyk. Uwielbia "wgapiać " się w niebo, gonić motylki i dmuchawce. Jest bardzo przyjacielski w stosunku do ludzi, uwielbia bawić się z innymi psami. Od chwili, gdy zapoznał się z kicią naszych znajomych bardzo przyjacielsko odnosi się do wszystkich kotów na podwórku, niestety nie wszystkie koty są równie przyjacielskie.
Pozdrawiamy serdecznie.
Rufiakowa Amcia - 2012-06-10, 19:48 haha, uwielbiam kudłatych romantyków! Shagulec ma dostojeństwo wypisane na "twarzy". Zapewne, gdy wieje wiatr, unosi głowę i wącha, co też on przynosi za zapachy wyglądając przy tym, jak natchiony wieszcz Grażyna i Shaggy - 2012-06-11, 05:13 Oj tak!!! Poza tym obserwuje samoloty, ptaki, a gdy załatwi na dworze co potrzeba i już się wybryka to potrafi leżeć godzinę w trawie i obserwować muszki, mrówki i inne robaczki. A wyraz pyska ma przy tym tak zaaferowany, że klękajcie narody!!!