To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - BOSKI - 128

Rufiakowa Amcia - 2012-06-24, 14:26

Ręcamy, nogamy i łapamy popieramy Ewę! Bosek, loguj się i pisaj!
Roberto - 2012-06-25, 15:51

to ja Boski, przepraszam za przerwe ale nauka pisania na laptopie troche mi zajęła :)
odwiedziła mnie Pani weterynarz bo z tym Panem swoim to nigdzie nie zdążamy, ja śpię do 11 a pancio do 13 a pozniej ucieka mi do pracy.
Grzebali mi w uchu bo swędzi jak cholera i coś tam wydłubali, będę wiedział po wtorku co tam mi się zalęgło :)
Czuję się bardzo dobrze i zadomowiłem się już na dobre :)
zauwazyłem nawet ze jak Jogurt miauczy to dostaje to co chce, więc ja zacząłem szczekać jak coś chce :) a udawałem że nie potrafię :)
i tak na zmianę Jogi miauczy a ja szczekam i mamy fajną zabawę i nie wiem czemu Robson zatyka sobie uszy :)
Na spacerach zaczynam biegac jak szalony, chociaz mam podobno dysplazję i za pół godziny jadę zrobić prześwietlenie zeby zobaczyc czy aby na pewno :)
Jem suchą karmę, śpię kiedy trzeba, dalej noszę poduszki z kąta w kąt. Szukam piłki bo mi ciągle gdzieś chowają. Sam chodzę po schodach:) Bawię się z Jogurtem w berka po caaaałym mieszkaniu i jestem cholernie szczęśliwy :) No.. to by było na tyle :) odezwę się na dniach żeby podzielić się diagnozą pani weterynarz :)

Pozdrawiam Chau chau Boski , który nadal jest boski :)

Roberto - 2012-06-25, 16:15

aaaa i zapomniałem dodać że pięknie śpiewam gdy dzwoni budzik ( chociaż Robson mówi wtedy "przestań wyć już wstaję") i chyba pójdę do x-factor :) :) ))
goldenek2 - 2012-06-25, 19:11

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Rufiakowa Amcia - 2012-06-25, 22:01

Ojojoj, zmartwiłeś mnie tą dysplazją :/ Trzymam kciuka za dalsze badania, oby było nienajgorzej. A czy Pani Doktor powiedziała Ci, Bosiu, ile Ty masz lat? Bo że dusza dziecka w Tobie mieszka, to ja wiem, widziałam ją w Twoich roześmianych oczkach :D Szkoda tylko, że Ci wtedy do uszków nie zajrzałam, czy raczej, że się im lepiej nie przyjrzałam w tym wieczornym półmroku. Mam nadzieję, że nie zamieszkał tam żaden brzydki stwór, co świerzbi albo jakiś piekarz, co drożdże hoduje.

I proszę Cię, maluszku, nie ciągaj za mocno tych swoich Pańciostwa, ładnie chadzaj na smyczce, a w domku rób porządki i pilnuj, żeby żadna poduszeczka nie leżała w miejscach niepowołanych ;) Super, że Pan Jogurciński tak ładnie Cię uczy, jak używać strun głosowych. No i wyobrażam sobie, jak je ćwiczysz przed występem w x factor :D

Ślę Ci buziaki i proszę, pozdrów swoje Pańciostwo :D

Ewa i Cindy - 2012-06-25, 22:48

Boski.. gratuluję szybkiego opanowania forum :) bardzo się cieszę!!! :)
a w kt edycji x factora chcecie wystąpić to ja może zacznę telewizję oglądać :)

mam nadzieję że ta twoja dysplazja jest znikoma skoro tak ci ładnie hasanie idzie.. :) uszka pozwól Pańciowi czyścić i nie będzie swędziało :)

Roberto - 2012-06-26, 12:35

hej przepraszam ze takie same suche informacje ale tak na szybko przed pracą piszę więc po wizycie:
- Boski ma góra 4 lata (bardziej 3 - 3,5) i ma lekką nadwagę ;)
-rtg się nie udało bo na tego Futrzaka znieczulenie nie działa prawidłowo i po drugiej dawce zaczął dziwnie sapać więc odpuściliśmy rtg...
- zapalenie spojówek obu oczu
- zapalenie kanałów słuchowych na tle Malasserii pechydermatis (chyba dobrze napisałem?)
- zapalenie skóry brzucha oraz pachwin
- wszystkie objawy skórne są prawdopodobnie spowodowane nadwrażliwością i wskazują na atopowe zapalenie skóry
- zapchane gruczoły okołoodbytnicze

zalecenia
- płukanie kanałów słuchowych oraz leczniczo Otodine do uszu 1x dziennie przez 14 dni
- na skórę brzucha i pachwin Dermatisan z chlorheksydyną
- opryski 2-3 razy dziennie (zalecane bardziej kąpiele tych miejsc przynajmniej 1 dziennie )
- objawowo encorton (steryd) przeciwświądowo
- zalecono zmianę karmy na hypoalergiczną np. Trovet RRD HILLS Encanube Dermatisis oraz preparaty z nienasyconymi kw. tł. np. Ela-oil
- co 3 tyg spryskiwanie Frontline w sprayu

:(

trochę nas to zmartwiło... ale Boski nie daje po sobie poznać w ogóle ze cos się dzieje.
więcej napiszę jak wrócę z pracy...

Pozdrawiamy
Płonący Boski i zmartwiony Pan...

Ps. z leczeniem mozemy wejsc po zaszczepieniu na wscieklizne ...

Agata_Emi_Lili - 2012-06-26, 13:04

Roberto i Mila napisał/a:
- Boski ma góra 4 lata (bardziej 3 - 3,5)

Chciałam spytać czy nie ma możliwości ustalenia dokładnie wieku tego psa? Pies wygląda na dużo starszego. Wygląda też na rasowego, zostało sprawdzone czy ma tatuaż? A może osoba, która zna jego przeszłość wie, ile ten pies może mieć lat?

Jerzy Kora - 2012-06-26, 14:01

Agata_Emi_Lili napisał/a:
Roberto i Mila napisał/a:
- Boski ma góra 4 lata (bardziej 3 - 3,5)

Chciałam spytać czy nie ma możliwości ustalenia dokładnie wieku tego psa? Pies wygląda na dużo starszego. Wygląda też na rasowego, zostało sprawdzone czy ma tatuaż? A może osoba, która zna jego przeszłość wie, ile ten pies może mieć lat?

Pies został znaleziony. Ogłoszony. Nie ma chipa ani tatuażu. Nikt nie zna jego przeszłości. Wiek ocenił weterynarz. Już była tu tak a sunia, która wyglądała na 5-6 a miała 10. Może teraz mamy przypadek "w drugą stronę" :roll:

Agata_Emi_Lili - 2012-06-26, 14:11

Zdaje się, że znalazczyni pisała:
karmin napisał/a:
bardzo sie cieszę że mogłam mu pomóc, z tego co się dowiedziałam, kupiono go bo, `był fajny jak był mały` a potem poszedł na dwór..

Chciałabym, abyście jeszcze raz potwierdzili - ten pies nie ma tatuażu, tak?

Ewa i Cindy - 2012-06-26, 16:38

Chciałabym, abyście jeszcze raz potwierdzili - ten pies nie ma tatuażu, tak?

a jak powiemy nie :)
nie przejmuj się..nie powiemy :)
tylko wydaje mi się że skoro psiak był przebadany od łap do głów i ma podejrzenie atopowego zapalenia skóry to raczej został porządnie sprawdzony :)
Ale dla Roberta chyba nie będzie problemem przy porządnym myzianiu i sprawdzaniu obecności nieproszonych gości zerknąć jeszcze raz :) chyba że to taki mikruśny tatuażyk :)

M!S!A - 2012-06-26, 16:45

A mnie się Ewuś wydaje że czytanie ze zrozumieniem wiele by tu dało, było raz zadane pytanie, na które odpowiedź padała, więc nie rozumiem po co kolejny raz pytać o to samo.
Ewa i Cindy - 2012-06-26, 16:51

Misia... ja nie powiem Robertowi że nie może Boskiego myziać.. :) on jest zbyt Boski :)
Rufiakowa Amcia - 2012-06-26, 17:45

Faktycznie, karmin pisała, że co nieco słyszała na temat początków "kariery" Boskiego. Jeśli nawet, jak pisze karmin, "nie jest pewna tej informacji", to skądś się ta wieść wziąć musiała.
Agata_Emi_Lili - 2012-06-26, 21:02

M!S!A napisał/a:
A mnie się Ewuś wydaje że czytanie ze zrozumieniem wiele by tu dało, było raz zadane pytanie, na które odpowiedź padała, więc nie rozumiem po co kolejny raz pytać o to samo.

Zrozumienia mi owszem brakuje, ale dla czegoś całkiem innego :-(

P.S. Dziękuję za komentarze. Pozwolę sobie skontaktować się w inny sposób z kimś z fundacji.

Agata_Emi_Lili - 2012-06-26, 21:24

Jerzy Kora napisał/a:
Już była tu tak a sunia, która wyglądała na 5-6 a miała 10.

Ciekawy przypadek. Gdzieś tutaj można o niej przeczytać?

Jerzy Kora - 2012-06-26, 23:09

Jerzy Kora napisał/a:
Już była tu tak a sunia, która wyglądała na 5-6 a miała 10.

Ciekawy przypadek. Gdzieś tutaj można o niej przeczytać?

Sunia ma na imię Naja. Ma szczęśliwy dom w Krakowie.

Barbara - 2012-06-27, 07:32

http://wartagoldena.org.p...opic.php?t=1788
Ewa i Cindy - 2012-07-03, 11:11

hallo hallooo... co tam u Ciebie Boski słychać? jak Ci się linka podoba? namów może Pańcia żeby czasami jakieś fotki popstrykał i nam się pokaż :)
Rufiakowa Amcia - 2012-07-03, 16:43

A ja, jak zwykle, wtóruję Ewie :D I foty z kotem proszę!
Roberto - 2012-07-09, 16:24

przepraszam za tyle dni milczenia ale EURO niby "coco coco euro spoko..." :) a w kość się dało wszystkim :)

CO do Boskiego :) bo to już miesiąc jak jest z nami . ... :)

- jest dalej Boski :)
- z kotem za pan brat ... zjdęcia wrzucę za chwilę :)
- ADHD 4tego stopnia :)
- zaczyna się słuchać
- nie ciągnie na smyczy i trzyma się na spacerach (próbowałem już go puszczać powoli i ładnie trzyma się nogi albo oddala się na góra 4m ) :)
- przestał się drapać i jakby alergia mniejsza?
- ładnie biega i sam zaczyna stopować jak nie daje rady :)
- aport piłką, przynosi w pysku :)
- na plaży widok piłki do siatkówki dostaje obłędu i pędzi i "chce grać" więc nie patrzy na nic i ciągnie na smyczy choćby miał mnie przeciągnąć po ziemi przez 300 metrów to to zrobi żeby się do niej dostać :rotfl:
- mam zdecydowanie za mało czasu dla niego :-(

Roberto - 2012-07-09, 16:57

chłopcy bez siebie obok nie zasną :)

Roberto - 2012-07-09, 16:58

i nauczyli się grzecznie czekać w przedpokoju (bez miauczenia i szczekania :) ) aż ja zjem spokojnie śniadanie :)

Rufiakowa Amcia - 2012-07-10, 09:40

To już miesiąc??? Jeżżżu kolczasty...
Alergia mniejsza, ale czy wiemy, co go uczula? AZS potwierdzone, wykluczone? No i jak tam dupcia, gruczołki odetkane? Grunt to wesoły psiak, jak jest ADHD, to może ze zdrówkiem nienajgorzej :D

Asterkowy Krzysztof - 2012-07-10, 17:12

Super obrazki żeby u nas tak było :-?