Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - AZUR - 131
M!S!A - 2012-09-02, 11:55 Mój Mailo też sika raz i porządnie, a potem myśli że coś tam jeszcze wyciśnie i nogę podniesie.Korbulowa Familia - 2012-09-02, 12:29 Kolejna niespodzianka dla nas i dla naszych gości
Miałam dzisiaj spóźnioną wizytę gości urodzinowych w tym niespełna rocznego Mateuszka (Mama Mateuszka uprzedzona o nowym psiaku i o tym, że nie znamy reakcji psa na dziecko).
I sami zobaczcie - komentarz zbyteczny
A tutaj Żebraczek Rufiakowa Amcia - 2012-09-02, 12:43 Oluś, to zdjęcie raczkującego bobasia to chyba na jakiś wartowy plakat trzeba dać! Aga_TRuficzkowa - 2012-09-02, 12:53
Warna napisał/a:
To mój kastrat sika inaczej - lubi znaczyć teren.
No mój Rufi też potrafi siknąć na spacerku 20 razy ,nigdy jeszcze się nie załatwił raz a dobrze Korbulowa Familia - 2012-09-02, 13:03
Rufiakowa Amcia napisał/a:
:-D Oluś, to zdjęcie raczkującego bobasia to chyba na jakiś wartowy plakat trzeba dać!
Amelko jak się spotkam z tą koleżanką i Mateuszkiem po wizycie Azura u fryzjera, to zrobimy takie specjalne zdjęcia Ewa i Cindy - 2012-09-02, 16:38 Marley nawet jak nie ma czym to i tak dalej nogę podnosi no chyba że na polu nic nie wystaje to jest pozycja na lenia
ale ja pamiętam jak na początku Marley też raz a porządnie sie wysikał.. a potem jak już sie zaaklimatyzował to już wszystko jak leci oznaczał Rufiakowa Amcia - 2012-09-02, 18:44 Haha, ja myślałam, że psy bez jajek siurają, jak suczki, bo Rufek też wylewa wiaderko w jednym miejscu. Potem czasem obwąchuje "cudze" miejsca i nadstawia się, próbuje kucać, ale nogi nie podnosi i w efekcie już nie obsikuje
Olu, na Twoje zdjęcia zawsze czekam z ekscytacją, cóż to tym razem ujrzę Korbulowa Familia - 2012-09-03, 13:59 Kochani!!! Teraz dopiero można zobaczyć jakim pięknym psem jest Azur!!!
Na 9:30 trafiliśmy do Kasi , która całe 3 godziny ( ) poświęciła na zabiegi pielęgnacyjne sierści Azura.
Było mnóstwo dredów, kołtunów i baaaardzo długie pazokcie. Co do jakości sierści napewno wypowie się w wolnej chwili Kasia A ja muszę pochwalić Azura - cudo!! Był zapewne pierwszy raz u fryzjera i zachowywał się naprawdę dzielnie!!!
Hmmm muszę też wspomnieć o jednej sytuacji z poranka...
Po spacerze jak szykowaliśmy się już do wyjścia chciałam zabrać buty z ostatniego pokoju. Na wejściu stał kiciuś i jak się zbliżyłam to delikatnie odskoczył, a Azur zerwał się do niego z przedpokoju Ewidentnie był to atak Musiałam go odciągnąć od kiciusia, który schował się pod drzwiami balkonowymi za wentylatorem i wazonem
Bałam się powrotu do domu i podobnej sytuacji... Ale nic takiego się nie działo.
Obecnie jestem w pracy, więc kiciuś został zamknięty w osobnym pokoju, a psiaki najedzone zostawione razem. Będę musiała bardziej obserwować Azurka w stosunku do kota.
Wracając do chwil przyjemnych załączam fotorelację z zabiegów u Kasi
Początek
Tutaj wykąpany i mokry niedźwiadek
Buziaki od Kasi - bo taki grzeczny chłopczyk z niego
Prawie koniec
I radość z chwil wolności! Patrzcie jaki on jest PIĘKNY!!!
Kasiu bardzo bardzo bardzo Ci dziękujemy!!!
Kaśka - 2012-09-03, 14:01 Ja dzisiaj miałam super gości
Korbunia przeszła samą siebie jak siedziała na podeście przy wannie i asystowała przy kąpieli Azurka.
A później to była już tylko radość
Kaśka - 2012-09-03, 14:09 To była dla mnie przyjemność poznać Ciebie i te psiaki
Azurek był baaardzo grzeczny. Na początku troszkę spanikował ale tak obcykał, że własciwie nic sie nie dzieje i nikt nie chce go tutaj zostawić to juz było ok.
Z włosem nie było tragedii, On poprostu ma go sporo. Ma piękne pióra i firankę. Reprezentacyjny Golden
Buziaki dla ogonków od kolejnej cioci Barbara - 2012-09-03, 14:35 Kasiu od razu wiedziałam, że po pielęgnacji będzie super psiak
WIELKIE podziękowania dla Ciebie za wszystko Kaśka - 2012-09-03, 14:37 Bardzo proszę i polecam się na przyszłość Kassia - 2012-09-03, 15:37 Wygląda jak biegająca porcja bitej śmietany piękny pies Rufiakowa Amcia - 2012-09-03, 15:57 Przepiękne psię A mistrz drugiego planu- psiak na plakacie- myślałam, że robi za wzór do nowej fryzury Azurka Jerzy Kora - 2012-09-03, 16:15 Azurek jest piękny i na pewno zrozumie, że kotka nie należy ruszać. On po prostu zareagował na twój ruch i ruch koteczka. Odwracaj uwagę Aurka od kota smaczkami czy zabawą. No i jak by miał ochotę to "nie wolno/ e..e... " powinno załatwić sprawę. Azur musi wiedzieć że Pańci się takie zachowanie w stosunku do kotków nie podoba.Gabiś i Fifi - 2012-09-03, 17:52 Witajcie.Jakie są szanse adopcji Azurka?Korbulowa Familia - 2012-09-03, 18:03
Allyssa napisał/a:
Witajcie.Jakie są szanse adopcji Azurka?
Azurek będzie do adopcji po przejściu okresu sprawdzającego u mnie w Domu Tymczasowym
Jutro idziemy z Azurkiem do weterynarza, a później na sesję zdjęciową Wiki Megulowa - 2012-09-03, 18:16 Ale pięknie wygląda teraz taką jedwabistą ma tą sierść, cudo <33Monia i Larsik - 2012-09-03, 18:48
Korbulowa Familia napisał/a:
Jutro idziemy z Azurkiem do weterynarza, a później na sesję zdjęciową
z niecierpliwością czekam na zdjęcia Azura Słodziak z niego niesamowity! a Korubula to taaka kruszynka przy nim Warna - 2012-09-03, 19:19 Oleńko, byłabym wdzięczna za jakieś zdjęcie portretowe Azura, które mogłabym w jego nowej fryzurze wstawić na stronę www. Dasz radę? Korbulowa Familia - 2012-09-03, 19:24
Warna napisał/a:
Oleńko, byłabym wdzięczna za jakieś zdjęcie portretowe Azura, które mogłabym w jego nowej fryzurze wstawić na stronę www. Dasz radę?
Nie ma problemu - wszystko załatwię jutro! Warna - 2012-09-03, 19:27 Bardzo dziękuję.
A w ogóle to jestem pod ogromnym wrażeniem i żałuję, że nie mieszkasz gdzieś, Kasiu, bliżej. Nero marzy o takiej metamorfozie - a ja nie daję zupełnie rady z jego pielęgnacją - ma futro jak polarny miś! Kaśka - 2012-09-03, 19:45
Warna napisał/a:
Bardzo dziękuję.
A w ogóle to jestem pod ogromnym wrażeniem i żałuję, że nie mieszkasz gdzieś, Kasiu, bliżej. Nero marzy o takiej metamorfozie - a ja nie daję zupełnie rady z jego pielęgnacją - ma futro jak polarny miś!
I ja żałuję bo uwielbiam robić Goldeniaste mordki. Są słodziaki i grzeczniatki
W każdym razie jakby coś to serdecznie zapraszam Grażka i Feliks - 2012-09-04, 13:30 Jestem pod ogromnym wrażeniem Jak on pięknie wygląda. Cudo!:)Kaśka - 2012-09-04, 14:01 Jak tam mAzurek? Zgoda z Kiciusiem?