To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - KOSMO - 139

Ewa i Cindy - 2012-11-24, 23:57

no pięknie się na takie zdjęcia patrzy.. :)
wreszcie chłopak wyluzował i pojął jakie fajnie jest życie z koleżką :)

Moniś i Maks - 2012-11-29, 21:03

No i we wtorek odbyła się ostatnia wizyta u weta. Kosmo jest ok cała lecznica życzyła mu szczęścia w nowej drodze życia, kochających właścicieli.... :mrgreen:
Kosmo fajnie, jak chodzi na spacerki to ogon w górę i majta nim na lewo i prawo. Przez ten czas już dokładnie poznał okolicę ale wciąż namiętnie wącha każde ździebełko trawy. Czasem łapie za smycz na której idzie Maks i śmiesznie ją ciąga zupełnie jakby chciał go prowadzić.

Ewa i Cindy - 2012-11-29, 21:12

no kochani.. mam wspaniałą wiadomość.. już niebawem Kosmo będzie sobie niuchał każde źdźbło trawy na Lubelszczyźnie :) już nie szuka nowego domku i niebawem zamieszka w Krasnystawie wraz z Mileną i jej rodziną :)

Milenie, całej nowej rodzince i Kosmo Tobie.. serdeczne gratulacje!
Monia.. jak zawsze wielkie ukłony i podziękowania za pomoc przez ten pierwszy okres nowego lepszego życia psiaka :)

Warna - 2012-11-29, 21:13

LUBIĘ TO! :serce:
goldenek2 - 2012-11-29, 21:20

Ja też kocham jak wątki wędrują do działu: wieści z nowego domu :lol:
Moniś i Maks - 2012-11-29, 21:20

Super news :mrgreen: choć Kosmo teraz leży obok mnie i patrzy co robię.....będzie trochę smutno :-|
Warna - 2012-11-29, 21:26

Monika, kolejny psiak czeka na Twoje dobre serce. :-D
Moniś i Maks - 2012-11-29, 21:29

o kolejny memlacz, fajnie ale to już po przeprowadzce - będzie 20 metrów więcej do ganiania i lasek obok :radocha:
anetek - 2012-11-29, 21:42

ale fajne wieści, to ja trzymam kciukasy:):):):)
Barbara - 2012-11-29, 21:42

Bardzo się cieszę :) No i Moniczko jeszcze raz wielkie podziękowania :)
Milena i Kosmo - 2012-11-29, 21:43

Witam,

Dziękuje wszystkim za Gratulacje oraz (a w zasadzie przede wszystkim) za możliwość adopcji Kosmo ;)

Mam nadzieje, że już wkrótce będę mogła zamieścić tutaj zdjęcia z merdającym ogonkiem Kosmo :) Postaramy się aby szybko poczuł się u nas jak w domu.

Barbara - 2012-11-29, 22:37

Witamy serdecznie i gratulujemy :) Czekamy na Wasze wspólne zdjęcia :)
Agata i Luśka - 2012-11-29, 22:52

:) To wspaniała wiadomość. Pozdrawiamy i gratulujemy!
Marcin i Dżemix - 2012-11-30, 18:20

No to gratulacje :D golden rodzinka siem powieksza:D, o kolejne dobre serduszko :D
Milena i Kosmo - 2012-11-30, 22:49

Jeszcze raz bardzo wszystkim dziękuje ;)

Jutro wyruszamy po Kosmo, mam nadzieje że dobrze zniesie podróż bo to aż 170 km :(
Jak tylko odetchnie i dojdzie do siebie po podróży postaram się wrzucić kilka zdjęć.

Ewa i Cindy - 2012-11-30, 23:28

Milena.. nie jeden psiak Polskę wszerz i wzdłuż zjechał.. będzie dobrze.. 170 km to w sumie krótka trasa.. :)
no to czekam na relacje z pierwszych chwil w nowym domku :)

Moniś i Maks - 2012-12-01, 15:02

KOchani Kosmo właśnie wyruszył w drogę nowego życia, pożegnaliśmy go Maksiem przy autku i od teraz Milena już będzie pisać o pieseczku....a u nas nieco smutno bo nasz Zdzisław - chomik wczoraj przeszedł na drugą stronę tęczy
Rufiakowa Amcia - 2012-12-01, 19:03

No to sie obudziłam... Dopiero teraz zauważyłam :) Życzę powodzonka Kosmaczowi i nowej Rodzince :)
Milena i Kosmo - 2012-12-01, 19:05
Temat postu: Kosmo w nowym domu
Dojechaliśmy cało i zdrowo ;)
Kosmo przez drogę był bardzo grzeczny, co prawda siadał i kład się na zmianę, ale w końcu ile można jechać ;)

Teraz ma przed sobą czas zaznajamiania się z domkiem. Jeszcze do końca się nie zrelaksował bo leżenie i drzemanie nie trwa długo, a przechadzki kończą się sprawdzeniem czy jestem w tym samym miejscu w którym mnie pozostawił, ale myślę że z każdą minutą będzie coraz lepiej.

Moniś i Maks - 2012-12-01, 19:23

Super! Kosmo umie jeździć autkiem :mrgreen: Tak jest na początku i tak pozostanie :mrgreen:
To cieszcie się sobą, jutro macie na to caaaały dzień. Powodzenia :radocha:

Warna - 2012-12-01, 20:31

Czy możemy Ci zmienić nick na Milena i Kosmo? Albo na Kosmowa Milena? Albo tak, jak Ci się podoba, ale aby Kosmo tez miał miejsce w Twoim nicku. :-D
Milena i Kosmo - 2012-12-01, 21:26

Oczywiście ! ;)
"Milena i Kosmo" brzmi świetnie :]

Jesteśmy już po wieczornym spacerku i choć miałam lęki jak to będzie,
okazało się że nie miałam powodu do strachu. Kosmo co prawda troszeczkę ciągną, ale już mniej niż wcześniej tzn. podczas spaceru pożegnalnego. Wszystko go ciekawi i wg. niego świetnie pachnie, a szczekanie psów zza ogrodzeń ma w nosie. :)

Moniś i Maks - 2012-12-01, 21:36

Ważne na spacerku po okolicy musisz być zrelaksowana - pies odczuwa lęki przewodnika i też reaguje lękiem i stresem
Milena i Kosmo - 2012-12-02, 10:02

Witamy wszystkich

Przetrwaliśmy pierwszą noc całkiem dobrze, budziliśmy się i zasypialiśmy, ale bez niespodzianek. Idąc za radą Moniki na poranny spacer nad rzeką poszliśmy całkowicie zrelaksowani i ... całkowicie zrelaksowani wróciliśmy

Zdjęć ze spaceru niestety nie mam bo trudno było mu wystać przed obiektywem (na każdym ze zdjęć mam tylko kawałek Kosmo ;] ), ale udało się uchwycić kilka w domu...

*Niestety zdjęcia, które wrzucam całkowicie zmieniają kolor i są nie do odczytu :(

Warna - 2012-12-02, 10:44

W pierwszym dziale na forum jest instrukcja wstawiania zdjęć na forum. Jeśli tak zrobisz, jak w opisie, to będą bardzo dobre. :-D