To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - DOLCE - 147

Jolanta - 2012-11-24, 09:23

Dużo nie mogę, ale jeżeli zdecydujecie się dowieźć Słodkiego do Krakowa (Cieszyn-Wadowice-Kraków = 125 km) i pomożecie wsadzić do samochodu (nie udźwignę go sama), to dowiozę go do Kielc.
Za wyjątkiem 03.12.2012.
20.12.2012. wyjeżdżam i trochę mnie nie będzie.

EWA INGA - 2012-11-24, 12:37

Dokładnie Aga tak jak napisałaś najpierw trzeba pomyśleć a potem pisać , bo klawiatura przyjmie wszystko . Po drugie nie jesteśmy jedyną fundacją , są inne fundacja które też mogą pomóc ! Po trzecie DT musi mieć więcej czasu dla Słodkiego niż "trochę "

Joluś dzięki kochana za pomoc :)

Rufiakowa Amcia - 2012-11-24, 13:52

ade napisał/a:
Nie zgłoszą się, w dziale Transport nawet słowa nie ma o transporcie Słodkiego.
Bez komentarza.

Przeciwnie- komentarz jest potrzebny: jak szukać transportu, jeśli jeszcze nie wiadomo, gdzie jest DT?

Marcina I LOBO - 2012-11-24, 14:45

Może faktycznie zbyt mało wiemy tutaj na forum ,o tym co dzieje sie w sprawie Słodkiego w ''kuluarach''.Wszelkie jednak głosy w tej sprawie TUTAJ,sa oznaką troski i checi pomocy.Może gdyby napisano nam pare słów,np że:- rozważany jest rodzaj pomocy dla niego.To juz uspokoiło by wiele zatroskanych głów.
Nie sądze również,aby wpis o braku pomocy[w tym wypadku] ze strony innych fundacji,był w tej sprawie na miejscu. Dobrze wiemy,że jak do tej pory,raczej fundacje sa na etapie nie mieszania sie w swoje sprawy.
Początek historii Słodkiego na forum rozpoczyna sie od słów:zostalismy poproszeni o pomoc....Nigdzie pózniej nie było napisane,ze nie nie damy rady.Więc,dlaczego mielibyśmy szukac pomocy gdzie indziej?
Mam jednak nadzieje,żę szybko znajdzie sie rozwiazanie tej trudnej sytuacji Słodkiego,i że wszyscy zatroskani jego losem,będziemy nieddługo spotykac sie na forum w innym nastroju.
;)
Pozdrawiam Marcina

EWA INGA - 2012-11-24, 15:32

Właśnie zostaliśmy poproszeni o pomoc , i staram się temu psiakowi pomóc . Jeżeli potrzebujemy pomocy tak jak w tym wypadku , piszemy to właśnie w tym dziale . Najwięcej wie Martynka o słodkim więc to też tu pisze . Problem jest w znalezieniu mu DT tak jak napisałam wcześniej "DT musi mieć więcej czasu dla Słodkiego niż "trochę " Będziemy mieli DT , wtedy będziemy organizować transport . :)
Martyna i Boski - 2012-11-24, 15:57

Melduję, że dalej zajmuję się Słodkim, który obecnie bez zmian jest w schronisku w Cieszynie. Szukamy mu obecnie dobrego domu tymczasowego, pies potrzebuje bardzo dużoooo czasu, ciepła, miłości a przede wszystkim cierpliwości. Dlatego dopiero jak znajdziemy DT to będziemy pisać o transporcie, ja dalej podtrzymuję, że do 200km psiaka dowiozę. W razie pytań o pieska proszę śmiało do mnie dzwonić, pisać ja chętnie pomogę, bo bardzo mi zależy żeby zwierzak znalazł wyjątkowy dom, bo jest niezwykłym psem :mrgreen: :mrgreen:
EWA INGA - 2012-11-24, 16:00

Martyna i Boski napisał/a:
bo jest niezwykłym psem
Z pewnością Marynko :) i mam nadzieję ze takie DT znajdziemy :)
Aga, Tami i Lenka - 2012-11-24, 19:11

nie wiem jaka będzie trasa ale jeżeli do DT będzie przez Poznań to mogę go przewieźć jakieś 100-150 km (weekend), niestety za zwrotem kosztów. Jeżeli transport będzie bardzo daleki to mogę go również przenocować.
Asterkowy Krzysztof - 2012-11-24, 19:19

Dziękujemy pięknie wszystkim za deklaracje ,obiecujemy że jak tylko znajdziemy domek dla Słodziaka ,i będzie taka potrzeba napewno poprosimy was o pomoc :) Bardzo nam zależy na tym psiaku i robimy wszystko aby znaleść dom w którym ten wyjątkowy psiak znajdzie spokój który pozwoli uwierzyć mu w człowieka i da mu szansę na znalezienie prawdziwego domu już na zawsze :)
EWA INGA - 2012-11-24, 20:21

Mamy bardzo dobre wiadomości , niedługo słodziaczek opuści to okropne miejsce :) jak zwykle nasza niezastąpiona Monia , zgodziła się przyjąć następną biedę i dać mu szanse na nowe lepsze życie :) Monisiu bardzo , bardzo co dziękujemy , twoja pomoc jest bezcenna :> :kwiatek:
Asterkowy Krzysztof - 2012-11-24, 20:27

Martnko ,Moniko ,Ewo i wszyscy którzy pomagacie przy wyciągnieciu Słodziaka ze "schronu" wielkie dzięki ........ :) :pies: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:
Rufiakowa Amcia - 2012-11-24, 21:38

Cudownie cudownie! A najlepsze, że trasa Cieszyn-Toruń "leci" przez moje okolice. Jeśli byłaby potrzeba- mogę np. wyjechać po niego do Częstochowy, czy Katowic i np. przewieźć do Łodzi, czy Zgierza. Jeśli z Cieszyna mógłby go ktoś dowieźć i odebrać w wymienionych wyżej stronach. Bo niestety, czasowo bym nie wyrobiła oblecieć całej trasy :/
Rufiakowa Amcia - 2012-11-24, 21:39

Asterkowy Krzysztof napisał/a:
Martnko ,Moniko ,Ewo i wszyscy którzy pomagacie przy wyciągnieciu Słodziaka ze "schronu" wielkie dzięki ........ :) :pies: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:

I, tak w ogóle, dołączam się do słów Krzysia :)

EWA INGA - 2012-11-24, 21:53

Rufiakowa Amcia napisał/a:
mogę np. wyjechać po niego do Częstochowy, czy Katowic i np. przewieźć do Łodzi, czy Zgierza

Amelka dosłownie spadłaś nam z nieba :mrgreen: jeżeli możesz nam pomóc na tej trasie to super ,zostaje nam tylko odcinek Łódź Toruń :) I nie ma za co dziękować od tego jesteśmy aby pomóc, niezależnie czy to jest golden czy psiak podobny do goldena ,metryka tu nie żadnego znaczenia :)

Martyna i Boski - 2012-11-24, 21:58

A ja wam powiem tyle:
byłam z Boskim na wieczornym spacerze, i bardzo dobrze, że było już ciemno... bo miałam takiego banana na buzi, że każdy kto by to zobaczył powiedziałby, że wariatka!!
Niesamowite:), jak ja się cieszę!!!!!!!! :mrgreen: :mrgreen: Uwielbiam WAS!!!

A ja mogę Słodziaka dowieść do Częstochowy:) z przyjemnością! A poza tym to szczęśliwe miejsce... bo tam znaleźliście Boszczaka i stamtąd też go odebrałam :mrgreen: :mrgreen:

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Proszę tylko mi napisać jak to formalnie załatwić ze schroniskiem. Czy zabrać psiaka na siebie czy na fundację? Ale to pewnie zależ od tego co zadecyduje schronisko...

Korbulowa Familia - 2012-11-24, 22:04

Martyna :padam: Piękne dzięki za zaangażowanie, które dało wspaniały rezultat :brawo:
EWA INGA - 2012-11-24, 22:08

Ale to pewnie zależ od tego co zadecyduje schronisko...

Martynak co do umowy to wszystko ci powiem , no i kochana zgadujemy się jutro i będziemy już omawiać transport :) No myślę że nawet w ciemości tego Twojego banan było widać :mrgreen:

Martyna i Boski - 2012-11-24, 22:09

Poczekajmy aż Słodziak trafi gdzie ma trafić, ale i tak to szczęście nie opisane!!
Nie zrobiłabym nic bez Was i to ja dziękuję, że wreszcie nie jestem z tym wszystkim sama. Tak się cieszę :mrgreen: jedno wielkie psie serce ocalone!

A banan zostanie mi jeszcze na długo :mrgreen: !

EWA INGA - 2012-11-24, 22:13

A banan zostanie mi jeszcze na długo :mrgreen: !

Hahaha z pewnością :mrgreen:

Asterkowy Krzysztof - 2012-11-24, 22:14

No banana to mamy chyba dzisiaj wszyscy :)
Rufiakowa Amcia - 2012-11-24, 22:15

Czekam tylko na cynę :D I znów skaczę z radości, uwielbiam "te robote" :mrgreen:
Gabiś i Fifi - 2012-11-24, 22:29

Asterkowy Krzysztof napisał/a:
No banana to mamy chyba dzisiaj wszyscy :)

A jak! :rotfl: :super: :super:

Jolanta - 2012-11-24, 23:04

Bardzo się cieszę, że Słodki wyjdzie ze schronu :) W DT pozbędzie się strachu i znowu uwierzy, że z człowiekiem może być fajnie!
magda - 2012-11-24, 23:41

:-)
Ewa i Cindy - 2012-11-24, 23:47

no to powoli dogrywamy cała naszą sztachetę.. ja ogarniam odcinek od łodzi dalej.. dogadujemy jeszcze z Moniką miejsce spotkania ale będzie dobrze.. :)
juz niedługo szukajcie tego wątku w przedsionku :)