To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - LENA - 140

Warna - 2012-11-29, 22:21

A wiesz, że w fundacji mamy całą plejadę Lenek? A Nysia JEST TYLKO JEDNA! :-D
YoogiiDarek - 2012-11-29, 22:23

Cieszę się że już niunia dotarła do domku :) Ode mnie mogę dodać, że dziewczynka nie lubi jak się człowiek za długo w nią wpatruje z bliska, zaczyna sobie powarkiwać wtedy, mimo że człowiek np. patrzy się w zupełnie inne miejsce a nie na nią.... dzisiaj zasygnalizowała to podczas pakowania samochodu rano siedząć sobie w bagażniku, wczoraj było to samo przy wyjściu z domu na spacer. Po mojej wczorajszej obserwacji mogę powiedzieć że za jedzonko zrobi wszystko ;) Wczoraj luźno biegała po posesji i każde przywołanie było skuteczne... może dla tego że 15 minut trenowaliśmy w domu.... aha kotów domowych nie zjada... te z ogrodu lepiej by szybko uciekały :)
W schronie siedziała w klatce wielkości 3 na 7 z sześcioma innymi psami.... jak zajechałem po sunię to siedziała przyciśnięta do budy i nie ruszała się patrząc błagalnym wzrokiem na inne psy, wiec to by pasowało.... a pcheły ostały sie u mnie na podłodze w przedsionku gdzie spała wiec obroża bayer dała radę w jeden dzień :/ hmmm Agnieszko sunia reagowała na imię Brenda tak jak jest wpisane w dokumentach adopcyjnych które dałem Krzysiowi, ale poobserwujesz i sama zdecydujesz ;)

M!S!A - 2012-11-29, 22:25

A ja myślę że takie prawo DT że może zmienić imię na które pies reaguje.
alicjate - 2012-11-29, 22:26

Jak dobrze, że już po wizycie u weta. Mam nadzieję, że z łapką to nic poważnego i że pogryzienia się szybko zagoją. Sierść na pewno też będzie się poprawiać na lepsze jak mała będzie zdrowo odżywiana. Wiadomo jak długo była w schronisku? Jest naprawdę piękna nie mogę się na nią napatrzeć. Przesyłam Niuni buziaki w mokry nos i pozdrowienia dla Ekipy transportującej i Opiekunów Jesteście wielcy!
YoogiiDarek - 2012-11-29, 22:27

Sunia była w schronie od 26 października czyli miesiąc......
Aga, Tami i Lenka - 2012-11-29, 22:34

Darek, przyjrze sie w takim razie czy mała nie zaczyna się drapać i czy coś się nia pokazało. Narazie nic nie widać :-) ale będe ja obserwować :-)

jak na nią patrzę to ciagle nasuwa mi się imię LENKA - ono bardzo do niej pasuje :oops:

Aga, Tami i Lenka - 2012-11-29, 22:44

jeszcze jedno - malutka z schrona wyszła dosłownie goła :evil: żadnej obroży, smyczy, książeczki :evil: jedyne co dostała to zaświadczenie o szczepieniu przeciwko wściekliźnie i "umowa sprzedaży" :evil:
całe szczęście że Ilona podarowała nam obrożę i smycz :-) dzieki Ilonko :-) bo ja nic nie miałam :oops: byłam pewna że takie podstawowe rzeczy schronisko zawsze daje... a książeczka założona została u mojego weta...

Malutka nie ma też chipa - chciałabym sie jak najszybciej umówić z moim wetem na chipowanie .

AniaMilo - 2012-11-29, 22:45

alez ona slodka i wyglada tak samo jak nasz Milo jak go ze schronu wzielismy ...a teraz chlop nie do poznania Agnieszko gratuluje :lol:
YoogiiDarek - 2012-11-29, 22:49

Agnieszko ciesz się, że nie widziałaś tego schroniska....... myslałem, że stanę i zacznę ryczeć..... no i rodzaj pożywienia jeśli to tak można nazwać...... gmina powina się zapaść pod ziemię tyle tylko powiem
Aga, Tami i Lenka - 2012-11-29, 22:51

dzieki :) jestem tak samo szczęsliwa jak malutka :-) albo jeszcze bardziej :-P :lol:
Aga, Tami i Lenka - 2012-11-29, 22:54

nie mogę pojąć tego jak schroniska moga tak traktować zwierzęta :evil: przecież teoretycznie powinny one być schronieniem dla nechcianych psiaków itd. azylem....
Warna - 2012-11-29, 22:59

M!S!A napisał/a:
A ja myślę że takie prawo DT że może zmienić imię na które pies reaguje.

Oczywiście, że może zmienić. :-)

Aga, Tami i Lenka - 2012-11-29, 23:05

to super :-) chciałabym oficjalnie zmienić imię na LENA (zdrobniale: LENKA) :-)
poprosze również o zmianę w temacie wątku :-)

Asterkowy Krzysztof - 2012-11-29, 23:08

:-D witamy więc Lenkę Lizaki od Astka
Aga, Tami i Lenka - 2012-11-29, 23:11

dzięki :-) jak tylko się obudzi to ją wymiziam od Astka :-) teraz Lenka śpi i niech tak zostanie do rana :-)
EWA INGA - 2012-11-29, 23:12

Agnieszka Borow napisał/a:
to super :-) chciałabym oficjalnie zmienić imię na LENA (zdrobniale: LENKA) :-)
poprosze również o zmianę w temacie wątku :-)

Aguś imię super :) to na nowy początek nowego lepszego życia :) Piszcie jak najczęściej co u Lenki słychać ,no i oczywiście zdjęcia obowiązkowe :mrgreen:

Aga, Tami i Lenka - 2012-11-29, 23:14

postaramy sie codziennie cos napisac i wklejać fotki :-) dzisiaj nawet przeszłam szkolenie z obsługi aparatu :roll:
Aga, Tami i Lenka - 2012-11-30, 07:17

witamy wszystkich :-)
pierwsza nocka minęła nam bardzo spokojnie :-) Lenka bardzo ładnie spała na swoje kołdrze :-) rano było czyściutko, siq i qup było dopiero na dworze :-) jak się obudziłam i wstałam bardzo się cieszyła.
Po spacerze ślicznie dała sobie wytrzeć łapki :-)

parę dzisiejszych, rannych fotek :-)

ale tutaj ciemno, nic nie widzę

Rufiakowa Amcia - 2012-11-30, 08:35

Oj, ile tu się dzieje, a ja taka "opóźniona"!
Lenka śliczna słodziucha :)
Co do schronów, to fakt- warunki bywają przeróżne, zależy od władz, które nimi zawiadują. Ale smyczy i obróżek to na pewno nadmiaru nie mają, by móc każdego psiaka w nich wypuszczać do ludzi. Szczęście, że Malutka nie była tam bardzo długo. Porównując do Słodkiego, który był w schr ponoć od lutego... Tyle że wychodził stamtąd zaopatrzony w książeczkę i chipa, więc to naprawdę luksus.

Życzę Lence dobrego startu w nowe życie :) Agnieszko, Krzysiu, Darku (i wszyscy, którzy zajęli się Lenką)- pokłony biję :)

Aga, Tami i Lenka - 2012-11-30, 08:42

całe szczęście że udało się ją tak szybko zabrać ze schronu. Nawet nie chcę mysleć co by było gdyby tam dłużej siedziła :cry: jak już w ciagu jednego miesiąca została tak pogryziona to aż strach mysleć....
Aga, Tami i Lenka - 2012-11-30, 09:19

mam pytanko - czego używacie do czesnia sierści? szczotek? grzebieni?
Asterkowy Krzysztof - 2012-11-30, 09:21

No to Lenka jest wzorowa dziewczyna :) Brawo
Rufiakowa Amcia - 2012-11-30, 12:39

Agnieszko, ja długo używałam takiej szczotki: http://www.zwierzowisko.p...zczotka-dla-psa
i myślałam, że Rufek jest dobrze wyczesany (poduszki mogę wypełniać ;) )

ale niedawno nabyłam wreszcie trymer (kurka, nie znalazłam w googlach zdjęcia takiego, jak mój) i rozważam podpisanie umowy na wypełnianie poduszek z Ikeą ;-) Znacznie lepiej pozbywa się martwego podszerstka, znacznie mniej kłaczków przyczepia się do wszystkiego (np. narzuta na łóżku "zakłakowuje się" w tydzień, a nie w godzinę ;) )

Aga, Tami i Lenka - 2012-11-30, 13:07

ja przy poprzednich moich psiakach miałam i trymery i szczotki i grzebienie i chyba faktycznie trymer był najlepszy zeby zlikwidowac martwa sierść :-) tylko że moje psiaki nie lubiły jak się je czesało :shock: ale może to ja je za bardzo meczyłam :roll:
pawelmichal2 - 2012-11-30, 13:33

Super zdjecia z porannego spaceru ;-)