To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - HELION - 1800

EWA INGA - 2013-06-22, 21:28

U naszego słodziaka wszystko w porządku , dzisiaj mieliśmy gości :) Przyjechała ciocia Beatka z funfelą Lami , ale było super :) Nawet Lamila ucieszyła się na mój widok , a ja na jej i Beatki :) Spędziliśmy razem super dwie godzinki, i już chciałem z Lamilą jechać , no ale pańcia zabrała mnie do domu :roll: Jednak z tego co podsłuchałem to ciocia będzie w piątek , super :mrgreen:
Martyna i Boski - 2013-06-22, 21:34

Helionku nawet nie wiesz jaka jestem z Ciebie dumna!! a tak trzymałam kciuki, myślałam cały czas jak sobie poradzić, a ty wszystko wziąłeś na klatę :D prawdziwy zuch!!

Zatem ostatecznie mogę ogłosić, że nasz Helionek w piątek jedzie do nowego, cudownego, wymarzonego domu, który już częściowo poznał!
Podejście pani Beaty do psiaka, powinno być dla każdego wzorem :) wszystko spokojnie, bez nerwów, wcześniejsze spotkania, zapoznanie psiaków, poznanie dokładnie Helionka, a wszystko dlatego, żeby uniknąć stresu związanego z nagłą przeprowadzką. Zapowiada się idealnie :) oby tak dalej!

Helionku a jak twoje ranki? Zagojone?

EWA INGA - 2013-06-22, 23:02

Ranki goją się bardzo szybko :) Pańcia tylko zakłada mi coś dziwnego na głowę , bo mówi że jestem niedobraśny ,a wtedy wyglądam jak żarówka w kloszu :roll: No a ja przecież jestem taki grzeczny :]

Beatko serdecznie gratulujemy , i życzymy wam samych wspaniałych szczęśliwych chwili :)

Martyna i Boski - 2013-06-22, 23:07

Ojj Helionku nie przejmuj się, niektóre pańcie tak mają ;) twoja chce pewnie, żebyś był jeszcze przystojniejszy. Wybacz jej to!

;) ;) ;)

Rufiakowa Amcia - 2013-06-22, 23:13

O proszę :) Jakie super wieści na zakończenie dnia! Helionu, gratuluję i życzę wspaniałości z nową Pańcią :)

Pani Beato, gratuluję cudnego psiaka i podjęcia tak świetnej decyzji :)

Ewa i Cindy - 2013-06-24, 22:18

ale się cieszę :)
Helionek.. ale będziesz miał fajnie.. a funfele Inge i Abiśkę będziesz mógł odwiedzać :)
Pani Beato.. serdecznie gratuluję.. opłacało się poczekać na kolejnego tymczasowicza od Ewy :)

Aga i Toru - 2013-06-25, 10:05

O proszę! Kilka dni mnie nie było a tu takie zmiany!!
GRATULUJEMY!!!!!!!
Helionku! Badz grzeczny i pisz co u ciebie!!!

Asterkowy Krzysztof - 2013-06-26, 08:30

Oj ja też się spóźniłem :( ........Ale gratuluje Pani Beato Helionka :)
A Tobie Ewa Pięknie dziękuję za opiekę nad psiakiem ,super się nim zaopiekowałaś :) Tz i Twoja rodzinka :) :kwiatek:

Iza Tutisowa - 2013-06-26, 13:26

Bardzo fajna wiadomość :) Super, że Helion trafi do fajnego domku :) Bardzo gratulujemy :)
EWA INGA - 2013-06-28, 17:16

No i Helionek pojechał z Beatką do nowego domku :( taka cisza , spokój nikt nie szczeka , ale wiem że będzie miał najlepszy domek po słońcem :) Beatko jak odetchniecie chwilkę , napiszcie co u łobuziaka słychać :)
Rufiakowa Amcia - 2013-06-28, 17:54

No to czekamy na relację :)
Barbara - 2013-06-28, 19:32

Ewuniu dla Całej Twojej Rodzinki wielkie podziękowania za opiekę nad Helionkiem :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:
EWA INGA - 2013-06-28, 21:38

:) naprawdę nie ma za co , z najnowszych wiadomości od Beatki , jest bardzo dobrze , psiaki pobiegały na zamkniętym terenie . Biały jest teraz biało zielony :mrgreen: futerka nie wyglądają na zestresowanie :) Dojechali do domku bez żadnych przygód .
Rufiakowa Amcia - 2013-06-29, 12:06

Dajcie foty, dajcie foty! :D
Martyna i Boski - 2013-06-29, 13:08

Ewuś jesteś cudowna!! Perfekcyjnie się zajęłaś psiakiem i pomogłaś mi w większości obowiązków związanych z DT, które były na mojej głowie!! Bardzooo bardzooo Ci dziękuję, oby więcej takich DT hahahaaa :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

A Helionkowi i pani Beacie gratuluję, bo czuję, że to będzie idealny duet :) zresztą czekamy na relację pani Beaty :)

Martyna i Boski - 2013-07-01, 15:01

Przesyłam informacje od pani Beaty :) :
Psinki mają się dobrze. Ładnie chodzą na spacerze. Nasze Słońce na wybiegu dla psów czyta lokalną, podwórkową gazetę i umieszcza swoje podpisy.
Wczoraj spokojnie jechał samochodem. Był bardzo zaciekawiony miejscem w którym się znalazł. Obwąchał cały dom. Jest bardzo podniecony jak ma zakładane szelki. Jedzonko Futra dostają każdy w innym pokoju, żeby nasz Białas wszystkiego i nie wyjadł Lami. Karmę zjada ze smakiem ale trapi go biegunka.
Poobserwuję go jeszcze kilka dni i jak się nie polepszy to trzeba będzie spróbować z inną karmą.

Wczoraj byliśmy na wsi. Lami tam porusza się jak dama a Helios jak nieokrzesany młokos. Psiaki pohasały na łące i w lesie. Helios niestety na długiej smycz ale myślę,że to kwestia czasu. Młokos w mieście nie reaguje na koty i na ptaki ale na wsi uruchomił się w nim instynkt łowcy.
Chłopak jest bardzo skoczny. Przeskakuje w aucie z tylnej kanapy na przednie siedzenia. Wczoraj wczuł się w rolą Szofera. Komórkowe zdjęcie dołączę w najbliższych dniach.

Całą gromadą przesyłamy serdeczności. B

Martyna i Boski - 2013-07-08, 11:36

Mam kolejne informacje od p. Beaty:

Helios ma się coraz lepiej łapka zdrowieje. Wczoraj byliśmy znowu cały dzień na wsi. Spacer w lesie zmączył psiaki i dziś odsypiają. Helios uczy się przynoszenia zabawek, oddawania ich i wykonywania tych poleceń czekając na swoją kolej. Trenujemy codziennie. Dziś to chyba wieczorem się pouczymy trochę, bo śpioch przykleiły się do podłogi i nic ich nie ruszy.

Martyna i Boski - 2013-07-11, 15:20

Przesyłam trochę zdjęć Heliosa od p. Beaty.

Zdjęcia z pobytu na wsi i z leśnych spacerów.
Heliosa łapa już coraz lepsza. Myślę,że jutro najdalej po jutrze zdejmiemy opatrunek.Uczymy się różnych umiejętności każdego dnia.

Martyna i Boski - 2013-07-11, 15:22

Jak oglądam te zdjęcia to stwierdzam, że Helion już nie mógł lepiej trafić, przy takim wysiłku intelektualnym i fizycznym chyba będzie żył wiecznie :D . Pozazdrościć tylu atrakcji i tak miło spędzanego czasu!
Rufiakowa Amcia - 2013-07-11, 20:04

Martyna i Boski napisał/a:
Uczymy się różnych umiejętności każdego dnia.

Widzę, że prawo jazdy to tylko kwestia czasu :lol:

Super Helionku, że się dobrze miewasz u Pani Beaty. Kiziaki dla obu futrzaków! :)

Ola i Habs - 2013-07-11, 23:08

Ale ma chłopak zabawki intelektualnie, nic tylko pozazdrościć :)
Martyna i Boski - 2013-07-21, 11:13

nowe wieści od naszego Helionka:

Helios już dwa razy był u weterynarza. Jest dzielnym pacjentem. Bardzo grzecznie się zachowuje w gabinecie i chyba jako jedyny pacjent w poczekalni nie może się doczekać kiedy wejdzie. Pan doktor zajął się jego uszami i uszami Lami. Mają pięknie wyczyszczone i dostają kropelki na lepszą kondycje uszu. Helios wczoraj dostał doustny antybiotyk na bakterie na ranach łap, dostaje też dobre bakterie osłonowo. Leczymy też łokcie maścią na modzele. Łobuziak bardzo chce sam wyleczyć te rany i kombinuje z lizaniem.

EWA INGA - 2013-07-21, 15:16

No to cały Helionek , łobuziak jeden :mrgreen: u nas też sam próbował namiętnie wyleczyć sobie łapkę, i to wszelkimi sposobami, nic innego wtedy nam nie pozostało jak kołnierz :roll: Beatko zabawki Helionek ma cudne , daj znać gdzie kupiłaś takie cudo :) i wymiziaj kochanego łobuziaka od nas :pies:
Iza Tutisowa - 2013-07-22, 15:23

My też z chęcią się dowiemy gdzie takie fajne zabawki można dostać :)

A Helion widać ma się naprawdę superowo :) Oby tak dalej :)

Martyna i Boski - 2013-07-26, 00:38

Świeżutkie relacje z życia Helionka:

Helios i Lami byli w czwartek u pana doktora. Helios jak zawsze entuzjastycznie nastawiony do wizyty a Lami swoje wie i wyznaje zasadę klasyka " nie chcę ale muszę". Za uszy zostaliśmy pochwaleni. Doktor powiedział,że dawno nie widział uszu w tak idealnym stanie po leczeniu. Jesteśmy z siebie dumni. U nas "domowego szpitala" ciąg dalszy czyli antybiotyki witaminy rano i wieczorem, probiotyk w południe i w nocy dla Heliosa a także rano i wieczorem leki dla Lami. Dodatkowo opatrunki na Słoneczną łapę. Nigdy sam nie zdjął opatrunku ale jak się zsunie po spacerze lub na spacerze to jest okazja na własne leczenie ran. Psinki zostały zważone - Dama 33,8 kg a Młodzan 35,6 kg. Helios od tygodnia zostawia nieco posiłku w misce, nie wylizuje jej do stanu lśniącego a przed spożywaniem leży sobie cierpliwie czekając na swoją porcje, taki sobie luzik przed jedzeniem. Wie, że po każdym spacerze będzie coś dla żołądka. Nie ma już biegunek i produkuje idealne kupy. Kłaczy i kłaczy. Niech szybko zmieni to futro na szlachetniejsze i delikatniejsze a Lami ma za przykład jaką ma mieć sierść. Mamy problem z ze złamanym kłem. Czy ktoś zna weterynarzy stomatologów w Trójmieście? Chodzi mi o doktorów, którzy leczą psie zęby a nie tylko wyrywają. Nie chciałabym doprowadzić do stanu kiedy Słonko będzie cierpiał z powodu bólu kła i trzeba będzie go usunąć.
Jeszcze jedno- BARDZO WAŻNE - dziś Helios po raz pierwszy został spuszczony ze smyczy na naszych ulubionych spacerowych lękach. Przyznaję miałam duszę na ramieniu ale się udało. Spacerując spotkaliśmy brykającego 2 letniego goldena i chłopaki zaczęli razem ganiać więc został spuszczony ze smyczy. Zabawa była przednia. Chłopaki wybiegani wrócili do domu. Słonko cieszy się z pochwał słownych nie tylko ze smakołyków i to WSPANIAŁA sprawa.
Co do zabawek ? Kupuje najczęściej w zooplusie ale po wpisaniu w wyszukiwarkę hasła "zabawki rozwijające inteligencje psów " można znaleźć wiele sklepów ze wspaniałymi zabawkami o różnym stopniu trudności. Proponuję nie dać się zwieść naszej ocenie poziomu trudności i zawsze zaczynać o najłatwiejszych poziomów, przykład ostatnio odwiedzili nas goście i wspaniale bawili się z psami. Zabawki zaczęli Heliosowi przedstawiać od poziomu politechniki a kończyli na żłobku. Jak już doszli do żłobka to Helios naprawdę się ucieszył z zabawy i z ogromną radością przystąpił do szukania smakołyków.
Bardzo dziękujemy Wszystkim za miłe słowa i wsparcie. Przesyłamy serdeczności.
Beata i Futra