Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - SMOKIE - 185
Ewa, Mamba i Snoopy - 2013-07-15, 17:20 Witamy wszystkich fanów Smoczka nie mamy niestety za dużo czasu, żeby siedzieć przed komputerem, bo nas nawet w lipcu przychodzi św. Mikołaj z prezentami sami zobaczcie
Ewa, Mamba i Snoopy - 2013-07-15, 17:24 nie udało mi się przesłać zdjęć, ale zaraz to naprawię Ewa, Mamba i Snoopy - 2013-07-15, 17:33
no to chyba sie udałoAnnamaria - 2013-07-15, 17:46 Wow !!! Ja wiedzialam ze Smoku bedzie mial u Ciebie raj na ziemi, ale żeby do tego Boże Narodzenie 2x w roku? To już przesada . A tak poza tym to troche mi za niego wstyd... Taka sknera z niego?! No ja mu chyba powiem parę słówek na uszko jak już się spotkamy Ale fakt, straszny egoista i podstepna bestia z niego potrafi byc Nie dosc ze nie potrafil sie nigdy dzielic swoimi zabawkami z innymi, to jeszcze probowal zawsze podkrasc jakąs nową od Adasia
Pozdrawiamy!
P.S. I jakos jeszcze bardziej na tych fotkach odmlodnial:) Czyzby to byla zasluga suczek z sąsiedztwa??? Ewa i Cindy - 2013-07-15, 21:01 a nie będziecie czasem z tym Mikołajem przejeżdżać przez Łódź?
fajne fotki.. a Smoczek musiał odmłodnieć.. w towarzystwie dam trzeba się pokazać Ewa, Mamba i Snoopy - 2013-07-15, 21:19 Bardzo się cieszę, że z Goldeniej Przystani awansowałam na Dom Warty Goldena jednak myślę, że powinien to być Dom Warty Seniora dzięki Smoczkowi już wiem za co tak bardzo kochacie goldeny, one są niesamowite!!!
P.S.
Ewcia, do Łodzi się nie wybieramy, ale zawsze Ty z ekipą możesz nas odwiedzić a Smoczuś teraz czuje się jak młodzieniaszek, bo dwie suczki - koleżanki mają cieczkę i chłopak musi o siebie dbać teraz szczególnie Ewa i Cindy - 2013-07-15, 22:09 mnie w Wasze okolice jakoś nie po drodze.. ale nie mówię nie Monika, Boni i Jack - 2013-07-16, 09:47 Właśnie nadrabiam forumowe zaległości i widzę ile rzeczy mnie ominęło Dołączam się do gratulacji super szybkiej adopcji Piękny przyjaciel!Ewa, Mamba i Snoopy - 2013-07-22, 20:44 Witajcie, musimy pochwalić się nowymi zdjęciami Smokusia - pływaka. W niedzielę wybraliśmy się na wycieczkę nad jeziorko i okazało się, że Smoczek to mistrz pływacki mieliśmy problem żeby wyciągnąć go z wody
a oto fotorelacja :
Annamaria - 2013-07-22, 21:06 Po raz kolejny napisze po prostu WOW . Raj na ziemi to malo powiedziane, tym razem to juz przesadziliscie- toz to nie zwykla kapiel w bajorku, tylko wspanialy pobyt w SPA, z kapielami blotnymi(widze ze i Mamba skorzystala- przyda jej sie na stawy , aqua-aerobikiem i "praniem" w gratisie
Zdjecia przecudne, ta woda splywajaca strumieniami z futra...
Smoczku-gdzie ty bys mial lepiej niz u Ewy?
P.S. A z wyciaganiem z wody to tak samo jak z zabieraniem zabawki- jedyna rada-przeczekac, az sie delikwentowi znudzi.... cos czuje ze w tym przypadku dluuugo kazal na siebie czekac Ewa, Mamba i Snoopy - 2013-07-22, 21:37 Oj Ania jak ja lubię te Twoje komentarze po prostu wymiatają
a Smoku faktycznie kazał na siebie długo czekać dopiero jak zaczęliśmy mu uciekać krzycząc - "jedziemy do domu " i zobaczył, że Mamba i Snoopy biegną za nami to postanowił wynurzyć się z jeziorka oczywiście krokiem defiladowym bo po co się spieszyć (on wie, że tak mocno go kochamy, że nigdy byśmy go nie zostawili w jakimś lesie).Rufiakowa Amcia - 2013-07-22, 23:00 Żywe złoto w złocistych promieniach słońca Piękne foty, super pływak!Annamaria - 2013-07-23, 07:16 Krokiem defiladowym powiadasz....hehe... czyli pewnie wlekąc nogę za nogą i ze wzrokiem mówiącym: " czy naprawdę już musicie stąd iść? , ja bym został jakiś tydzien,albo dwa..., ale dobra, jak już sie uparliscie, to ide, nie zostawie Was samych w srodku lasu, bo mi sie jeszcze zgubicie...i kto mi wtedy bedzie dawal smaczki???" Ewa, Mamba i Snoopy - 2013-07-29, 19:38 Z ostatniej chwili - trenujemy psie sporty (wersja domowa) Smoku pokonuje przeszkody z prędkością światła, dlatego niektóre zdjęcia są mało wyraźne Zobaczcie jak senior-szczenior Smokie ćwiczy, żeby zachować młodość
P.S.
Dzisiaj mieliśmy wizytę poadopcyjną odwiedziła nas Kamilka i mieliśmy zaszczyt poznać małego Aleksa (prawdziwy z niego aniołek)RENÓwki - 2013-07-29, 19:45 No piękny trening. Jakie szczęście i zadowolenie na pyszczku. Kama, Mela, Ruda - 2013-07-29, 20:31 A ja spieszę donieść, że dziś miałam przyjemność gościć się u Ewy i całej jej wspaniałej kocio-psiej ferajny i faktycznie potwierdzam- Smoki to ma tam raj na Ziemi miłości, miziaków, zabaw, towarzystwa i wszystkiego czego tylko mógłby sobie zażyczyć to ma pod dostatkiem. Ah to się nazywa emeryturka Rufiakowa Amcia - 2013-07-29, 20:39
Kama, Mela, Ruda napisał/a:
Ah to się nazywa emeryturka
Serducho skacze Ale ale... jaka "emeryturka"???
Przecież na zdjęciach powyżej jest jakiś latający młodzik!
Ewa, super macie tor przeszkód i zawodnika nie z tej ziemi Zwłaszcza przedostatnia fota mnie rozbroiła Annamaria - 2013-07-29, 20:45 Senior-szczenior.... dobreeeeee:)))))
Oj, rozruszaliście tego dziadka naprawdę nieżle na emeryturce:) I bardzo nas to cieszy:))) Ale to było do przewidzenia, w takim towarzystwie i w dodatku w RAJu-wszystko jest mozliwe, nawet seniorzy młodnieją w oczach:))))Ewa, Mamba i Snoopy - 2013-08-21, 20:15 Witajcie, przepraszam za tak długą nieobecność na forum. Nie było czasu na pisanie, ponieważ w czasie rutynowej wizyty u weterynarza okazało się, że Smokie ma bardzo powiększone jądro (nowotwór), który trzeba jak najszybciej usunąć. Przez ostatnie dwa tygodnie przygotowywaliśmy się do tego zabiegu robiąc wszystkie potrzebne badania. Przy okazji tych badań dowiedzieliśmy się, iż Smok ma niedoczynność tarczycy i konieczne będzie przyjmowanie odpowiednich leków. Pozostałe wyniki są w normie, serducho na szczęście też zabieg został przeprowadzony wczoraj o godz. 17 w narkozie wziewnej (ze względu na wiek złociaka) Na tą chwilę wiemy tylko, że został wycięty guz przy odbycie (początkowo brany za tłuszczaka) jednak okazało się w trakcie operacji, że to nowotwór o łagodnym charakterze. Natomiast w jądrach są dwa rodzaje nowotworu, jeden to wodniak (wiadomo już na 100%) a drugi zostanie zdiagnozowany dopiero za ok. 3 tyg, wtedy będzie wynik histopatologiczny. Smokie to bardzo dzielny i silny psiak, dzisiaj rano już stal ze smyczą w pysku, gotowy na spacer, a po południu wygłupiał się z piłeczką na trawie. Wieczorem byliśmy w lecznicy na wizycie kontrolnej, wszystko jest w najlepszym porządku, pani weterynarz jest pełna podziwu dla jego świetnego samopoczucia. Teraz pozostaje nam tylko trzymać kciuki, żeby wysłane do badań wycinki okazały się niezłośliwe.goldenek2 - 2013-08-21, 20:23 Mocno trzymamy kciuki. Musi być dobrze !!!!Kamila i Oskar - 2013-08-21, 21:12 my też trzymamy kciuki za tak bardzo dzielnego Smoczka Ewa i Cindy - 2013-08-21, 22:29 jestem z Wami.. będzie dobrze i tyle Sylwia i Borys - 2013-08-22, 08:01 wszystkim rękami i łapami trzymamy kciuki za Smoczka Asterkowy Krzysztof - 2013-08-22, 08:20 Trzymamy za Was kciuki Smoczku nie daj się Aga i Toru - 2013-08-22, 09:16 i ja myślami jestem z wami!!!!!!!!!!!!!!!