Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - KARMELEK ma już dom w Gdyni - 7 i 20
Andrzej i Karmelek - 2011-01-06, 20:04 Witam wszystkich
Karmelek czuje się dobrze, wręcz wspaniale. Szybko sie zaklimatyzował, cały czas się bawi,jest pełen energii, ogon cały czas w ruchu
Ma własną piłkę, dobry z niego zawodnik ( jak widać na zdjęciach)
Jeszcze nie znalazł swojego miejsca ale i na to przyjdzie czas.
Wszyscy domownicy są nim zachwyceni i nikt nie sądził że tak szybko sie zaklimatyzuje sie u nas.
Karmelek, jest słodkim i przemiłym psem, słucha komend, tak jak napisałem jest pełen energii,na dworze leci do innych psów żeby sie bawić
A oto kilka zdjęc.
Pozdrawiam Andrzej i Karmelek Aga Szanti - 2011-01-06, 20:11 Dzięki wielkie Andrzeju, że się u nas zalogowałeś i napisałeś co u Karmelka
Mam nadzieję, że zostaniecie z nami na dłużej.
Taka u nas tradycja, że tym, którzy zaadoptowali psiaka zmieniamy nicki na takie, które składają się z imienia właściciela i imienia psa. Masz jakiś pomysł?Andrzej i Karmelek - 2011-01-06, 20:24 No tak mam pomysł
Andrzej i Karmelek EWA INGA - 2011-01-06, 20:29 Również się cieszę że Karmelek czuje się u was tak dobrze .Życzę samych spokojnych i szczęśliwych dni Karmelkowi z wami bielan - 2011-01-06, 20:32
Andrzej i Karmelek napisał/a:
No tak mam pomysł
Andrzej i Karmelek
Zrobione nick zmienionyAndrzej i Karmelek - 2011-01-06, 20:34 Dzięki za nick , jak będę miał lepsze zdjęcia to pomyślimy o avatarze
Pozdrawiammpati123 - 2011-01-07, 10:15 Hmm... No nick zmieniony, ale jak dla mnie to Andrzej jest domem Warty, prawda? Warna - 2011-01-07, 10:55 Tak, to moje opóźnienie spowodowane przyjazdem Sabci do mnie. Przepraszam.Aga Szanti - 2011-01-08, 17:46 Halo halo Andrzeju, co tam u Was słychać?Andrzej i Karmelek - 2011-01-08, 21:05 Witam.
Wczoraj Karmelek nie dawał mi spokoju i chciał sie cały czas bawić
Jeśli chodzi o jedzenie i picie to nie ma z tym najmniejszego problemu.
Gdy pani Ewa odwiedziła nas wczoraj to Karmelek na początku sie cieszył, ale później nie miał na nic ochoty i położył sie na przedpokoju, wyglądał na smutnego, nie dało go sie rozbawić ( moim zdaniem Karmelek myślał że go chcą znowu zabrać )
ALE JA JUŻ GO NIE ODDAM - NIKOMU !!
Jeśli chodzi spanie to pierwszą noc mnie obudził przed drugą bo sie bawił, wstałem pobawiłem sie z nim i poszedł spać. Dzisiejsza noc była spokojna, spał grzecznie na swoim miejscu.
Pozdrawiam .
Aga Szanti - 2011-01-08, 21:54
Cytat:
ALE JA JUŻ GO NIE ODDAM - NIKOMU !!
Trzymamy za słowo Dzięki, że napisałeś kilka słów.
Kochaj go i miziaj i koniecznie a jakiś czas kontrola u weta
Poprosimy jak najczęściej dużo dobrych wieści i zdjęć Warna - 2011-01-12, 10:13 Andrzeju, czekam z utęsknieniem na zdjęcie Karmelka. PLIZ!magda - 2011-01-12, 18:37 Bardzo się ciszymy że Karmelek ma dobry dom choc bardzo za nim tesknią moje dzieciaki i kloega Cliffort pozdrawiamyWarna - 2011-01-12, 19:22 To chyba za Karmelem, który trafił do Alusi. Warna - 2011-01-12, 19:37 Dostałam dziś kilka zdjęć od Andrzeja, więc wklejam, żebyście zobaczyli, jak się Karmelek miewa.
Karmelek na spacerku:
Andrzej i Karmelek - 2011-01-16, 17:56 Witam wszystkich po dłuższej nie obecności
nie moglem pisac bo nie miałem dostepu do internetu
Karmelek czuje sie doskonale, przytył 4 kg
ale nie ukrywam ze teraz mam z nim problem...
od wczoraj nie chce mi jesc... musze mu karme mieszac z jogurtem albo z czyms innym, ale tez wybrzydza... moze ma ktos jakis pomysł??
Karmelek był pare dni temu na spacerku bez smyczy
Nie było z nim najmniejszego problemu, słuchał komend i "latał" jak szalony,aż miło po patrzeć. Cały czas jest żywiołowy i pełen energii.
Zdjęcia z tego spacerku wstawiła Pani Warna.
Złociak z dnia na dzień mnie zadziwia ( pozytywnie ) ostatnio pierwszy raz był sam w domu na 2 godzinki, wszystko było na swoim miejscu
Natomiast dzisiaj był kolejny raz na spacerze(bez smyszy) ale tym razem nie sam, z znaną już wam wszystkim Kajunią.
Pierwsza randka zalicza się do udanych
Jak widać na załączonych fotkach.
PS. w piątek byłem u weta, piesek jest w bardzo dobrym stanie, tylko ma lekkie zapalenie prawego ucha. W piątek 21.01 jest zapisany na zabieg.
Pozdrawiam AndrzejM!S!A - 2011-01-16, 18:13 Widać że spacerek udany i macie śnieg- w Krakowie niestety roztopy i plucha. Uśmiech na pysiu Karmelka mówi że jest szczęśliwy a to najważniejsze. Andrzej i Karmelek - 2011-01-16, 22:04 jak by mógł mi ktos coś doradzić jeśli chodzi o to ze Karmelek nie chce jeść to bym był bardzo wdzieczny
pozdrawiam i do usłyszenia Karmelowa Alusia - 2011-01-16, 22:14 Temat postu: SpacerWitajcie!Szkoda , że nie wiedziałem , że spacerek u mnie za miedzą .A ja tak się nudzę sam odkąd Deila dała mi kosza.Też bym się wybrał.Ciekawe , którego Karmelka Kajunia by wybrała EWA INGA - 2011-01-16, 22:46 Pani Alu nas nie było na tym spacerku ale zapewniam ze o Pani pamiętamy także jeżeli by się coś szykował na pewno dam znać tak ja się umawiałyśmy. Andrzeju co do jedzenia czy w ogóle nie chce jeść? czy nie chce jeść suchej karmy ? Jaka jest przyczyna tego ? Jeżeli nie chce jeść suchej karmy , spróbuj mu wymieszać z pasztetem, jogurtem naturalnym , serkiem wiejskim , białym twarożkiem może wtedy się przekona. Karmel niestety ma nawyk zjadania resztek po obiedzie ,a jak wiadomo nie jest to pełnowartościowe jedzenie dla psa . Może ktoś będzie miał jeszcze jakieś dobre rady .Andrzej i Karmelek - 2011-01-25, 22:38 Witam wszystkich po dłuższej nieobecnosci
Po pierwsze to Karmelek zaczyna wiecej jesc i już nie ma takich problemów z jedzeniem.
Mieszam mu karme z serkiem naturalnym albo czym innym
Karmelek jak wiecie to jest po zabiegu ( kastracji )
po zabiegu byl bardzo smutny i ma do tej pory koszmary
szczeka i piszczy przez sen.
a teraz stan ogulny Karmelka jest bardzo dobry
jest pelen energi i chce sie bawic i bez problemu je
tak jak powiedzial weta rana po zabiegu bardzo dobrze sie goi
jezdzil na zastrzyki ( antybityk )
i w poniedzialek na zdjecie szwów
chodz przeszkadza mu klosz ktory ma zalozony zeby sie nie lizal w miejsce zabiegu.
nie mam na ten momet zadnych fotek zeby wam pokazac jak Karmelek wyglada
ale jak juz bede miel to jak naj szybciej wstawie
co jeszcze byscie chcieli wiedziec na temat Karmelka??
smielo pytac
pozdrawiam Aga Szanti - 2011-01-25, 22:48 Dzięki za te wieści Chcemy zdjęcia, zdjęcia i zdjęcia Andrzej i Karmelek - 2011-02-01, 21:04 Witam.
Karmelek miał wczoraj zdejmowane szwy, był bardzo dzielny
Czuje sie doskonale, znów jest w swoim żywiole czyli odzyskał energię i chęć do zabawy, nawet już nie ma koszmarów (tak jak to pisałem wcześniej)
Cieszy mnie to że zaczął jeść samą suchą karmę.
To by było na tyle.
Jutro wstawię zdjęcia.
Pozdrawiam.Andrzej i Karmelek - 2011-02-05, 20:30 Witam.
Tak jak obiecałem wstawiam zdjęcia Karmelka
u niego jest jak w najlepszym porządku, nic sie nie zmieniło, zresztą widać to na fotkach.
Dzisiaj był na herbatce u Kajusi
Pozdrawiam
Aga Szanti - 2011-02-05, 20:52 Jakie uśmiechnięte morki