Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - NIKKI - 209
Ewa i Cindy - 2013-10-02, 21:34 fakt.. cudnie wygląda..
a jak on w ogóle.. schody już ok?
a udałoby się Wam filmik nagrać?Krzych i Rico - 2013-10-03, 06:54 Niestety ze schodami będzie prawdopodobnie duży problem. Nawet ostre zejścia (rów) też stanowią duży problem. Na razie go noszę po schodach w domu (sam już się ustawia)M!S!A - 2013-10-03, 16:35 Panie Krzysztofie, jesteśmy w trakcie zamówienia preparatu na stawy dla naszych fundacyjnych seniorów, więc już niebawem wspomożemy Nikkusia pod tym kątem Ola i Habs - 2013-10-04, 21:09 Fajowa pozycja do spania M!S!A - 2013-10-06, 19:25 Stan zdrowia Nikkiego gwałtowanie się pogorszył, pies ciągle kręci się w kółko, ma problemy z utrzymaniem równowagi, wpada na przedmioty, nie chce jeść i pić. Pan Krzysztof zawozi dzisiaj Nikkiego do kliniki do Poznania. Psiak zostanie tam na obserwacji i leczeniu. Trzymajcie kochani kciuki za tego biednego psiaka.Marcina I LOBO - 2013-10-06, 19:58 Zabrakło mi tchu po przeczytaniu tej wiadomosci.
Czekam z niecierpliwościa na wiad.
Nawet nie chce myslec co to może być.
Trzymam kciuki.bo tylko to moge zrobic.Joanna_i_Wojtek - 2013-10-06, 20:22 Trzymamy kciuki mocno!Ewelina, Kajen i Zola - 2013-10-06, 20:35 Przesyłamy mnóstwo pozytywnych myśli dla Nikusia, oby wszystko się ułożyło Korbulowa Familia - 2013-10-06, 20:36 Nawet nie wiem co napisać...
Trzymam się jakiejkolwiek nadziei...M!S!A - 2013-10-06, 21:41 Nikki jest już w klinice- dostał kroplówkę ponieważ jest odwodniony oraz będzie miał zrobiona morfologię. Jutro odbędzie się konsultacja neurologiczna.
Bardzo prosimy o wsparcie finansowe Nikkiego. Rachunek za same badania, konsultację neurologiczną, oraz przyjęcie do szpitala w godzinach nocnych zostało wycenione na bagatelną kwotę ok 400 zł. Jutro w godzinach popołudniowych odbędzie się ta konsultacja i Nikki opuści klinikę....
Tym samym szukamy dla Nikkiego innego domu tymczasowego w trybie pilnym. Musi to być dom bez schodów, gdzie Nikki nie będzie musiał pokonywać przeszkód w takiej postaci. Bardzo, ale to bardzo prosimy o pomoc.Iza Tutisowa - 2013-10-07, 13:20 Smutne wieści Ale trzymamy mocno kciuki za Nikkiego!!M!S!A - 2013-10-07, 18:30 Nikki jest w drodze do domu tymczasowego u Ewy Cindy. Niestety rokowania zdrowotne są złe- Nikki ma uszkodzone płaty mózgu, stąd te wszystkie zachowania- kręcenie się wkoło, wpadanie na przedmioty, nie przyjmowanie jedzenia i picia. Jest to proces nieodwracalny. Więcej napisze nam Ewa jak już dotrze z Nikkim do domu i będzie miała wyniki w rękach. Korbulowa Familia - 2013-10-07, 18:33 Ewelina, Kajen i Zola - 2013-10-07, 18:43 Boziu To czekamy na relację Ewci może jest jeszcze nadzieja, może to uszkodzenie pourazowe, nie postępuje, jakieś działania objawowe ..Nie znam się zbyt dobrze na neurologii, ale wiem na pewno, że w tej dziedzinie nadzieja umiera ostatnia Trzymaj się Nikuś Iza Tutisowa - 2013-10-07, 19:03 Nie są to dobre wiadomości Warna - 2013-10-07, 19:06 Zastanawiam się skąd to uszkodzenie. Iza Tutisowa - 2013-10-07, 19:43
Warna napisał/a:
Zastanawiam się skąd to uszkodzenie.
Myślę, że nie tylko Ty zachodzisz w głowę Krzych i Rico - 2013-10-08, 09:11 Wczoraj odbierając Nikkiego było widać że kroplówka postawiła go na nogi . Było dużo lepiej niż dnia poprzedniego . Mam nadzieję że u Ewy bez schodów będzie trochę lepiej funkcjonował. Żal było się z nim żegnać . Powodzeniagoldenek2 - 2013-10-08, 09:15 Kroplówka zawsze stawia na nogi, ale ... na krótki czas Ewa i Cindy - 2013-10-08, 14:38 jestem.. dopiero teraz bo sama musiałam się trochę ogarnąć wewnętrznie z tematem..
Nikki jest pięknym psem ale niestety problemy neurologiczne sprawiają że żyje w swoim świecie.. wczoraj się trochę podłamałam ale dziś zaczęłam działać..
niestety dalej nie je za chętnie, rozmoczyłam mu karmę.. żeby chociaż trochę zupki zjadł.. chlipnie, zrobi kółko, znów chlipnie.. tak samo jest z wodą.. więc zjedzenie pół miski zajmuje nam sporo czasu.. ale coś tam je..
puszczony "samopas" chodzi w kółko, jak mu zrobię mur z siebie to idzie prosto, przy oczku wodnym staniemy na chwilkę i jakby wsłuchiwał się w szum wody puściłam go luzem na działce to jakoś tymi swoimi kółkami przeszedł ją całą ale widzę ze się męczy..
na moją Cindę nie zwrócił żadnej uwagi, Marleya jeszcze nie zna bo nie chce żeby łosiek na niego skakał
co do diagnozy i leczenia.. zaraz będziemy się kontaktować z neurologami żeby ustalić co to może być i co się z tym da zrobić.. jakie są uszkodzenia bo jak na razie nie ukrywam że działam trochę po omacku bo nigdy nei miałam z czymś takim do czynienia..
zdjęcia porobię na spokojnie.. to zobaczycie wszyscy jaki piękny z Nikkiego jest psiak Speedo z Dziewczynami - 2013-10-08, 21:08 trzymamy kciuki za Nikkiego!!! Bądź dzielny kwiatuszku!!!! Ola i Habs - 2013-10-08, 22:12 No to smutnie informacje Mam nadzieję, że nasza cudotwórczyni- Ewka wyprowadzi Nikkiego na prostą( chociaż jestem świadoma, że tutaj sprawa dotyczy trochę czegoś innego). Przesyłamy tony pozytywnej energii i trzymamy kciuki i łapki za zdrowie chłopaka.Rufiakowa Amcia - 2013-10-08, 22:18 Bardzo mocno trzymam kciuki za bidoka. I za Ewciową brygadę RR!Aga i Toru - 2013-10-08, 22:53 Qrcze - nie wiem nawet co napisać. Siedzę i ryczę i tak mi go strasznie szkoda
Bo on taki wyjątkowy dla mnie jest...Warna - 2013-10-09, 09:35 Ewa, pisz Kochana jak nawięcej o Nikkim.