Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - MIA ma już dom w Warszawie - 225
Rufiakowa Amcia - 2013-12-24, 19:25 Aż słyszę ten śpiew Piękne są- "syskie tsy" Aneta i Nico - 2013-12-24, 19:31 I ciąg dalszy zdjęć
Ewelina, Kajen i Zola - 2013-12-24, 19:37 O jejku jakie cuda! Jura, jak na haszczaka przystało, pewnie śpiewa najpiękniej, ale złote robią najlepsze chórki Wspaniałych Świąt dla Was wszystkich !!Martyna i Boski - 2013-12-24, 22:37 Faktycznie zestaw na pasterkę wyśmienity! Piękny zdjęcia, miłego świętowania! Aneta i Nico - 2013-12-25, 02:05 Uwaga! Uwaga! Wiadomość z ostatniej chwili... W nocy z 24 na 25 grudnia w niewielkiej miejscowości pod Ostrowem Wlkp. miał miejsce cud. Para psów rasy golden retriever znanych jako Mia i Nico po raz pierwszy okazały sobie pozytywne uczucia! Po 2 tyg. jakże burzliwej znajomości te 2 psy spały przytulone do siebie! Tak moi drodzy, to nie są żarty, one naprawdę spały razem! Ich znajomość jak dotąd nie wyglądała kolorowo, biedny Nico był zastraszany przez swoją blond koleżankę do tego stopnia, że bał się nawet napić wody z własnej miski... Przyczyny zdarzenia z dzisiejszej nocy jeszcze nie są znane, eksperci podejrzewają, że może być to wynik zmęczenia po świątecznych przygotowaniach, objedzenia się opłatkiem bądź wykończenia po testowaniu nowej zabawki przyniesionej przez nieznajomego Pana z brodą w czerwono- białym stroju. W każdym razie to, co za chwilę sami będziecie mogli obejrzeć niewątpliwie zasługuje na tytuł cudu. O dalszym przebiegu znajomości tych uroczych goldasków będziemy informować na bieżąco! Pozdrawiamy i życzymy Wesołych Świąt!
A teraz sami zobaczcie to, co wydarzyło się w tą wigilijną noc :
Kamila i Oskar - 2013-12-25, 07:42 Anetko , bo to magia świąt M!S!A - 2013-12-25, 11:21 No piękny obrazek Oby ta magia tak juz trwała Ewa i Cindy - 2013-12-25, 12:41 Anetka.. wczasy na wyjeździe zawsze każdemu służyły piękne zdjęcia, piękne opowieści.. Rufiakowa Amcia - 2013-12-25, 16:44 I, jak zwykle, lekki skok ciśnienia na początku Martyna i Boski - 2013-12-25, 22:39 Uwielbiam takie obrazki dwa sierściuchy przytulone na całego zawsze będę podtrzymywać, że każdy psiak potrzebuje drugiego!Aneta i Nico - 2013-12-26, 22:20 No dobrze moi drodzy, czas na kolejną porcję zdjęć naszej ślicznoty Tym razem ze spaceru świątecznego
Było i wspólne niuchanie
A to już fotki z odwiedzin Piorunka. Muszę przyznać, że 5 psów to już taka mała masakra Na całe szczęście wszystkie się z sobą dogadywały, Nico i Mia trochę obszczekiwały biednego Piorunka, ale wystarczyło tupnięcie jego wielką łapą, żeby nastała cisza Mia jak to Mia trochę próbowała poustawiać nowego kolegę, no ale nie ma co się dziwić, w końcu to kobieta powinna rządzić
Martyna i Boski - 2013-12-26, 22:23 Tak, oglądałam przed chwilką te zdjęcia na fb i jestem zauroczona tym stadkiem. Piorunek widzę, że bardzo kulturalnie się zachował . Na prawe macie tam bardzo ciekawie Kamila i Oskar - 2013-12-26, 22:25 Super widzieć tak szczęśliwe psiaki Aneta i Nico - 2013-12-26, 22:25 I ciąg dalszy...
A na koniec portrecik Mii, gdyby sterroryzowała jakąś ważną szychę to będzie jak znalazł do listu gończego
Iza Tutisowa - 2013-12-27, 13:30 Piękne te zdjęcia Teraz to juz na pewno będzie kolejka do małej Aneta i Nico - 2013-12-29, 21:28 Czy już wszyscy zdaliście sobie sprawę, że Mia to wspaniały pies, który pokocha Was nad życie i postanowiliście dać jej choć skrawek swojego serca i miejsce do spania w swoim domu? Mam nadzieję, że tak i, że kolejki o których już była mowa powoli ustawiają się pod drzwiami Izy Jeśli (nie wiedzieć czemu), ktoś dalej ma jakiekolwiek wątpliwości, najwyższy czas się ich pozbyć Ja na początku jakoś nie pałałam do Mii wielkimi uczuciami, wkurzało mnie to, że terroryzuje Nicosia i nie pozwala mi spać w nocy, ale z każdym kolejnym dniem ta sunia podbijała moje serducho coraz bardziej. W zasadzie Mia to pies ideał- kocha ludzi, bawi się z innymi psami, lubi dzieci, na spacerach nic, ani nikt jej nie interesuje, potrafi ustawić niesfornego psiego kolegę, rozdziela kłócące się psy na wybiegu, i uwielbia się miziać Niestety Nicoś jest tak deprymujący i zabiera taką dużą przestrzeń w moim sercu, że obawiam się wczesnego zawału w przypadku kolejnego psa do kochania na dłuższy okres, ale Wam nic nie stoi na przeszkodzie, żeby Mia stała się członkiem Waszej rodziny Zwieńczeniem mojego postu niech będą najnowsze zdjęcia suni w towarzystwie biszkoptowych kolegów
Iza Tutisowa - 2013-12-29, 21:32 Boszszsz.... jaka ona jest słodka!! A zdjęcia są rewelacja!! Ania i Kofi - 2013-12-29, 21:44 Witam, to ja się chyba powoli i nieśmiało ustawię w tę kolejkę... Na razie chciałabym się dowiedzieć czy wiadomo jak sunia reaguje na koty?
Jeśli chodzi o moją osobę to: mam 2,5 letnią córeczkę i 2 koty. Mieszkam w Łodzi na dość zielonym osiedlu Retkinia, od 6 lat pracuję w branży zoologicznej. PozdrawiamŁukasz i Piorun - 2013-12-29, 21:49 Dokladnie tak jak Aneta napisala Mia to cudowny pies , naprawde polecam goraco ta sunie , jest bardzo madra i usluchana , zdjecia wyszly super a zabawa naszych psiakow byla rewelacyjna Martyna i Boski - 2013-12-29, 22:04 Nie wiem jak Mia zachowuje się w stosunku do kotów, ale.. ja uważam, że nie ma rzeczy nie możliwych. Sama z czasem mojego psa morderce przekonałam do naszych kotów i na dziś tylko je akceptuje, żadne inne.Iza Tutisowa - 2013-12-29, 22:06 Natalia witaj
Oczywiście ustawiaj się w kolejce proszę o wypełnienie ankiety adopcyjnej i odesłanie jej na adres izabela@wartagoldena.org.plAnia i Kofi - 2013-12-29, 22:27 Witam, Nala to imię mojego poprzedniego psa (i oczywiście ukochanej Simby), wszyscy piszą o ankiecie a jestem dość początkująca. Trafiłam na forum przez przypadek - przez stronę fundacji, potem przez wątek Ashley aż do Miji. Jeśli to możliwe poproszę o podesłanie ankiety na adres: s-qdo@o2.pl
Pozdrawiam
AniaMartyna i Boski - 2013-12-29, 22:43 Wysłałam na podanego maila pozdrawiamPuenta - 2013-12-30, 19:00 Iza, wypelniona ankieta wyslana Ania i Kofi - 2013-12-30, 20:04 Widzę, że kolejka robi się dłuższa...