To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - JACKY - 227

M!S!A - 2014-01-22, 23:15

Nie wiem Madziu czy akurat nauka spania w łóżku to jest to czego trzeba Jackiego uczyć. Nie chodzi o to, że ja sama jestem przeciwnikiem, ale o to że wielu adoptujących jednak tego nie chce i potem będą znowu psiaka oduczać. I to robi psu wodę z mózgu. Może skoro nie zna wchodzenia na lóżko to niech tak zostanie, a w nowym domu okaże się czy wlasciciele będą go tego uczyć czy też nie ;)
Madzia i Fredzia - 2014-01-23, 11:26

tak jak psalam wczesniej, raz tylko sprobowalismy i nic na sile a jesli bedzie chcial wskoczyc to mu tego nie zabronimy :-) nie bierzcie az tak doslownie wszystkiego przeciez nie bedziemy szkolic Jackiego z wlazenia na wyrko...Kochani...luuuzzz
Joanna_i_Wojtek - 2014-01-23, 12:05

Madzia i Fredzia napisał/a:
tak jak psalam wczesniej, raz tylko sprobowalismy i nic na sile a jesli bedzie chcial wskoczyc to mu tego nie zabronimy :-) nie bierzcie az tak doslownie wszystkiego przeciez nie bedziemy szkolic Jackiego z wlazenia na wyrko...Kochani...luuuzzz

Myślę, że Misi chodziło o to, że zachęcanie albo pozwalanie psu na wchodzenie na łóżko może mu zrobić mętlik w łepetynce jeśli trafi do domu w którym pies nie jest wpuszczany do łóżka.
Rozpuścić psa jest baaardzo łatwo, a przywrócić go "do normy" znacznie trudniej :-) Jacky'emu na pewno nie jest źle na swoim legowisku. A ewentualne wpuszczanie do łóżka możecie pozostawić dla domu docelowego, o ile będą przekonani, że chcą by pies się tak zachowywał.

Morgan MaR TOM - 2014-01-25, 11:24

Mieliśmy ten problem z Morganem :) ja też nie jestem jakimś wielkim przeciwnikiem ale Tomek tak, a weszło mu to w nawyk dość mocno i teraz korzysta jak tylko może wręcz jak wejdzie na łóżko to sie z nami "kłoci" jak już nie ma wyjścia to schodzi i smutny kładzie sie na swoim posłaniu ;-) także też myśle ze całkiem bezpiecznie jest w DT nie zachęcać do takich zachowań :-)
Madzia i Fredzia - 2014-02-02, 19:50

witamy,
po raz kolejny napiszę-nie będziemy Jackiego uczyć wskakiwania na kanapy zostało to już wcześniej wyjaśnione, więc nie roztrząsajmy się aż tak nad tym :lol:
przepraszamy za długą nieobecność, ale niestety nie byłam w stanie tu zawitać ponieważ w sobotę 25.01 umarła moja Kochana Mama... :cry:
doszłam już troszkę do siebie, więc jestem i nadrabiam wiadomości
Jacky 24.01 miał kastrację, wszystko poszło gładko, chłopak bardzo ładnie w domku sobie radził z kołnierzem ale tylko przez parę godzin (jak był jszcze pod wpływem znieczulenia), później niestety walka z kołnierzem i nieprzespana nocka z tego powodu...ale stary sprawdzony sposób z galotkami ;-) i Jacky nawet jak został sam w domku to nie było obaw, że będzie lizał ranę
wszystko ładnie się goi, chłopak dzielny i kochany w tym tygodniu idziemy na kontrolę, więc napiszemy potem co wet powiedział
JACKY JAK WIDAĆ JESZCZE POD WPŁYWEM :-P
[/URL]
KOTEK DOTRZYMYWAŁ MU TOWARZYSTWA I SPAŁ RAZEM Z NIM W JEGO KOŁNIERZU :-D
[/URL]

Madzia i Fredzia - 2014-02-02, 19:52

Więcej zdjęć Kochani wrzucimy w tym tygodniu, na razie jeszcze nie mam aż tyle pary do wszystkiego, ale wiedziałam że czekacie na info więc choć tak w kilku słowach że u nas - u Jackiego wszystko ok
M!S!A - 2014-02-02, 19:57

Dziekujemy Madziu za wieści tymbardziej, że doświadczyłaś tak ogromnej straty. Przyjmij moje kondolencje.
Iza Tutisowa - 2014-02-02, 19:58

Super Madzia, że kastracja poszła bez żadnych komplikacji :)

Przykro mi z powodu Twojej straty :( oby teraz już było tylko lepiej :)

Ewelina, Kajen i Zola - 2014-02-02, 19:59

Bardzo mi przykro Madziu, dziękujemy za wieści i za wspaniałą opiekę nad Jackym, mimo tak trudnego czasu.
goldenek2 - 2014-02-02, 22:42

Wyrazy współczucia :(
alimak - 2014-02-02, 22:48

Wyrazy współczucia :-( i mizianko dla dzielnego chłopaka
suzuki - 2014-02-04, 23:34

tak z ciekawości sie pytam czy chopakowi ładnie sie wszystko goi po kastracji?? jesli bedzie miała pani chwile to poprosze o ładne foteczki tego przystojniaka :)

pozdrawiam

suzuki - 2014-02-07, 16:29

co slychac u tego przystojniaka??
Iza Tutisowa - 2014-02-07, 16:38

Dzisiaj dostałam wiadomość, że chłopak ma się bardzo dobrze. Madzia w weekend nam napisze więcej :)

Natomiast kochani w związku z tym, że Jacky robi się fajnym chłopakiem i chcielibyśmy mu jak najszybciej zapewnić kochający dom z człowiekami, którzy poświęcą mu uwagę przenosimy go do gotowych :)

Madzia i Fredzia - 2014-02-09, 11:36

chłopak ma się świetnie, wszystko goi się bez zarzutów, pięknie i bez komplikacji
Jacky staje się coraz bardziej przyjacielski, już chyba wie co znaczy domowe życie goldaska i korzysta z niego ile wlezie ;-)
WYSYŁAM KILKA ZDJĘĆ BO JESTEŚCIE NA PEWNO ICH SPRAGNIENI :mrgreen: :lol: :-P
MAM KOSĆ I NIE ZAWAHAM SIĘ JEJ UŻYĆ ;-)
[/URL]
I TA... FREDA CIĄGLE ZA MNĄ ŁAZI I PODBIERA MI ZABAWKI :-x
[/URL]
DLATEGO PAŃCIA KUPIŁA MI O COŚ TAKIEGO FAJNEGO CO JEST TYLKO MOJE :lol:
[/URL]
I JAK MOŻNA SIĘ NAD TYM POZNĘCAĆ...
[/URL]
I TA FREDA ZNOWU PRZYLAZŁA!
[/URL]
DLATEGO PAŃCIA I JEJ MUSIAŁA KUPIĆ PLUSZAKA, I TERAZ KAZDY MA SWOJEGO I SWOJEGO MĘCZY :-)
[/URL]

Kasia i Cheetos - 2014-02-09, 11:41

Zdjęcia są rewelacyjne :) moj tymczas Brego niestety nie wie co to są zabawki :(
Iza Tutisowa - 2014-02-09, 14:21

Kasiu jeszcze trochę. Nasza Beta też nie wie jak Tutis idzie do niej z misiem o co mu chodzi ;) kwestia czasu :)

Magda zdjęcia rewelacja :) bardzo się cieszę, ze chłopak się otwiera :)

Iza Tutisowa - 2014-02-13, 19:46

Jest mi niezmiernie miło ogłosić, iż nasz kumpel Jacky znalazł swoje miejsce na ziemi :) A tym miejscem jest nadal Poznań :) Jacky zamieszka z Grażynką i jej rodziną, oraz 2 kotkami :)

Serdecznie gratuluję!! :mrgreen:

I oczywiście wielkie podziękowania dla Madzi za pracę z Jackym i opiekę nad nim :kwiatek:

goldenek2 - 2014-02-13, 20:24

Gratulacje dla nowej Rodziny :-D
Ola i Habs - 2014-02-13, 21:03

Super, gratulujemy :)
Rufiakowa Amcia - 2014-02-13, 21:33

Wooow, super! Gratulacje dla nowej rodzinki i ukłony dla Madzi i Fredzi za opiekę nad przystojniakiem :) :kwiatek:
Ewa i Cindy - 2014-02-13, 21:58

superaśnie :) Gratuluję nowej rodzince i Tobie Madziu za super opiekę :)
Madzia i Fredzia - 2014-02-14, 23:17

i nadchodzi czas rozstania.....
ale cieszy to, że kolejny goldas ma swój wymarzony domek :-)
GRATULACJE DLA NOWEJ RODZINKI :-) ))
Kochani jeśli dziękować to bardziej mojemu mężowi, to On ostatnie 2 tygodnie ogarniał większość rzeczy przy psiorkach, niestety ja jeszcze nie w pełni pogodziłam się ze śmiercią mamy i psychicznie troszkę podupadłam a psiaki wyczuwają...
tak czy inaczej dołożyliśmy wszelkich starań by ten kawaler w tak fajny sposób się rozwinął i z podwórkowego życia przeszedł w tryb domowy :-P
naprawdę jest ogromna zmiana, ale Jacky nadal wymaga pracy, dlatego spotykamy się z Panią Grażyną w niedzielę-u nas wypijemy kawkę obgadamy wszystko i dopiero po spacerku Jacky wsiądzie do nowego autka i pojedzie do nowego domku ;-)

Grażyna i Bari - 2014-02-15, 00:11

Jestem pewna, Madziu, że Twoja Mama była i jest z Ciebie i Twojego męża bardzo dumna... Trzymaj się dzielnie, życzliwi ludzie są z Tobą...
Aneta i Nico - 2014-02-15, 08:11

Super, wielkie gratulacje! :D Pani Grażyna jest wspaniałm człowiekiem i Jackiemu na pewno niczego nie zabraknie ;)