Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - KAJA - 5
MarzenaTabaNugat - 2010-10-05, 21:11
Jerzy Kora napisał/a:
Te wyniki trochę rozjechane. Czy to nie przeszkadza?.
Zapytam jutro o te wniki ale jak dla mnie to nie są najgorsze..wet niech się wypowie Edyta - 2010-10-05, 21:26 też myślę, że to może wynik jej stanu, choć faktycznie takie złe nie są zważywszy co do tej pory jadła
[ Dodano: 2010-10-06, 07:35 ]
Marzenko od samego rana trzymam mocno kciuki!MarzenaTabaNugat - 2010-10-06, 08:32
Edyta napisał/a:
Marzenko od samego rana trzymam mocno kciuki!
O 8 rano odstawilysmy Kaje do kliniki... Pani anestezjolog stwierdziła że niewielka anemia, podnesiony poziom leukocytow...może być efektem robaków...więc Edytko jakieś 10 dni po sterylce (jeśli wszystko bedzie ok) trzeba będzie Kaję odrobaczyć (Nugata pewnie też odrobaczę po wyjeździe Kaji) Natomiast wyniki nie stanowią przeciwskazania do zabiegu.
Stresuję się strasznie , Po Kaję będziemy jechać koło 15... Trzymajcie kciuki...nie wiem jak ja w pracy usiedzę dzisiaj
A i jeszcze jedno, zostałyśmy poinformowane, że koszt sterylki obejmie jedynie materiał także wielkie podziękowania dla Pani Doktor Degórskiej, Pani Anestezjolog (praszam nie zapamiętałam nazwiska ) i oczywiście Warny, która wszystko zorganizowała !!Aga Szanti - 2010-10-06, 08:44 trzymamy i czekamy na dobre wieściM!S!A - 2010-10-06, 08:54 Na pewno wszystko będzie w porządku- trzymam mocno kciuki bielan - 2010-10-06, 09:11 Trzymam mocno kciuki i czekam na dobre wieściMagda Noblowa - 2010-10-06, 16:16 Co z Kają Benia - 2010-10-06, 17:36 Halo, halo!!!
Jak sie miewa Ruda Piekność?Warna - 2010-10-06, 17:52 Piękna Rudość już po operacji, która przebiegła bez komplikacji. Kaja wyszła o własnych siłach z lecznicy. Dostała zastrzyk z antybiotyku oraz czopek z pyralginy, który będzie jeszcze zakładany w następne dni, żeby sunia nie cierpiała z bólu. Kaja jest trochę senna, co jest normalne po narkozie, ale na pewno jutro poczuje się lepiej. Więcej wieczorem napisze Marzena. bielan - 2010-10-06, 18:32 No to super wieści teraz czekamy spokojnie na relację Marzeny Edyta - 2010-10-06, 18:36 Warna - 2010-10-06, 18:48 A Edytka to się chyba będzie umawiać z Marzenką, co? EWA INGA - 2010-10-06, 18:49 Super wieści, nie mogło być inaczej Beata i Jessi - 2010-10-06, 19:01 świetna wiadomość, trzymam kciuki za szybką rekonwalestencjęMarzenaTabaNugat - 2010-10-06, 21:00 Witamy po dniu pełnym wrażeń i stresu no ale już po wszystkim i z każdą godziną jest coraz lepiej
Tak jak napisała Warna Kajusia przeszła zabieg bez żadnych komplikacji potwierdziło się że Kaja była w ciąży i to w dość zaawansowanej.
Dostałyśmy czopek z pyralginy, który dałyśmy suni już w domu i receptę na następne (mamy podawać co 8 godzin przez następne 3 dni.) Kupiłyśmy suni kubraczek, także z lizaniem rany nie powinniśmy mieć problemu(zobaczymy...). Kaja ma dalej weflon, który mamy wyciągnąć jutro (zostawiony został w razie gdyby coś było nie tak ...). Szwy należy ściagnąc za 10 dni
Kajunia generalnie całe popołudnie przespała poza kilkoma krótkimi wyjściami na ogródek gdzie i tak mimo wszystko nie odstępowała mnie na krok.
A tu kilka zdjęć naszej kochanej pacjentki :
Aga Szanti - 2010-10-06, 21:07 No Kajuś to teraz to już będzie tylko lepiej piękna damo!
Ona jest wyjątkowo użekająca
A n a 1szym zdjęciu ma minę taką jak moja Szanti kiedy ma foszka na mnie Edyta - 2010-10-06, 21:14 Marzenka pamietaj aby oglądać łapę tam gdzie ma wenflom, jeśli zacznie puchnąć poniżej bandaża to musisz ściągnąć bandarz i poluzować go, moją Werkę bolała łapa od wenflonu więc przed spaniem wyjęłam go. MarzenaTabaNugat - 2010-10-06, 21:21
Edyta napisał/a:
moją Werkę bolała łapa od wenflonu więc przed spaniem wyjęłam go.
... szczerze to się zastanawiam czy jej go nie wyciągnąć...już zaczyna podgryzać sobie bandaż a w nocy jej nie upilnujemy... Edyta - 2010-10-06, 21:29 Jeśli widzisz, że psu się nic nie dzieje (a z fotek wygląda ok), to wyjmij jej wenflon, zdezynfekuj , potrzymaj wacik aż krew przestanie lecieć i z bani. MarzenaTabaNugat - 2010-10-07, 06:23
Edyta napisał/a:
Jeśli widzisz, że psu się nic nie dzieje (a z fotek wygląda ok), to wyjmij jej wenflon, zdezynfekuj , potrzymaj wacik aż krew przestanie lecieć i z bani.
Nocka za nami...słuchajcie ja już zaczynam myśleć że Kaja to anioł wcielony w skórę goldena....
Weflon wyciągnęłam jej wieczorem - Kaja cały czas leżała grzecznie nawet nie drgnęła, później dwa razy liznęła miejsce po weflonie i przestała się nim interesować, wyraźnie ucieszyła się że już go nie ma na łapce.
W nocy położyłam się spać w salonie, tak aby być bliżej Kaji i mieć ją cały czas w zasięgu wzroku, no i powiem wam że ja jestem niewyspana - budziałam się w nocy dosłownie co godzinę a Kajunia całą noc jak księżniczka przespała
Anioł... bielan - 2010-10-07, 07:27 no to super, dzielna Kaja Jola Nulkowa - 2010-10-07, 09:20 Fajnie, że jesteściejuz po zabiegu i wszystko jest ok Piekna sunia,uwielbiam te rude mordki Warna - 2010-10-07, 12:06 Kiedy Kaja ma dostać kolejny czopek z Pyralginy? Dziś wieczorem?MarzenaTabaNugat - 2010-10-07, 13:30
Warna napisał/a:
Kiedy Kaja ma dostać kolejny czopek z Pyralginy? Dziś wieczorem?
Czopki miała Kaja dostawać co 8 godzin na wieczór dostała jeden i dzisiaj rano. Niestety pyralgina jest wycofywana z obrotu ( OT: ja szczerze nigdy nie byłam jej zwolenniczka..) i w aptekach jej nie ma. Obdzwonilam znajome apteki i apteki w naszej okolicy i nigdzie nie znalazlam , moja siostra bedzie dzisiaj po szkole jeszcze szukac w aptekach na pradze...
Podjechalam rano do naszego weta i też niestety nie był mi w stanie pomóc. Dał mi natomiast dwie porcje syropu Metacam (NLPZ ), gdyby nie udało nam się znaleźć pyralginy to mamy podac pierwszą dawkę późnym popołudniem ( lek dziala od 20-30 godzin) i następną jutro.
Poza tym Kajunia zrobiła rano bardzo płynną kupkę, wiec zapytałam również o to. Wet zaproponował smectę. Poza tym oczywiscie Kajunia jest jeszcze dzisiaj na delikatnej diecie Rano dostala troszke ryżu z ugotowaną piersią z kurczaka oczywiście apetyt Kajuni dopisuje... to pewne , jakby mogła to pewnie razem z jedzonkiem jeszcze moją rękę by pochłonęłą
POdczas gdy te dwa wariaty (czytaj Taba i Nugat) szaleją na dworze Kajunia pilnuje Pańci aby się nie obijała i pracowała grzecznie:
A tu dziewczynce się przysnęło :
... no i proszę przyłapana na gorącym uczynku :
Jerzy Kora - 2010-10-07, 14:04 Widać zadatki na ogon co będzie nad wszystkimi ogonami. Już teraz jest piękny.