Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - TOFFIK ma już dom w Łodzi - 306
Aga i Toffik - 2015-10-18, 14:19 To my dziękujemy
Toffik był naprawdę dzielny przy Ewy brygadzie:) jak wróciliśmy do domu zjadł i poszedł spać dopiero rano przyszedł się przytulic do nas do łóżka .
Pozdrawiamy SerdecznieWaniliowa Paula - 2015-10-18, 21:48 Cieszę się, że Toffik ma u Was tak dobrze Rufiakowa Amcia - 2015-10-18, 22:02 No słyszałam, jak dzielnie pomagał w ogarnięciu nowej zlęknionej tymczasowiczki Zuch chłopak!Aga i Toffik - 2015-10-22, 00:15 Witamy serdecznie
Krótki raport , Tofcio bez leków 3 dzień radzi sobie bardzo dobrze. W domku większość dnia przesypia bo intensywnie spacerujemy oczywiście zawsze znajdzie się chwilka i w domku na brykanie.
Lubi wchodzić na kolanka przecież jest taki mały jak Mela:D
Załączam kilka fotek i filmików
Na początek z dzisiejszego wieczorno nocnego spaceru słabo widac ale... Wieczorny spacer
Link do stronki z fotkami i filmikami Toffika
Link do stronki z fotkamiEwa i Cindy - 2015-10-26, 23:03 w niedzielę Tofico zawitał w moje okolice na spacer..
tak się jedzie.. posadziły mnie z tyłu a same na przodzie zasiadły..
potem mi kazali sobie jabłek szukać.. samemu!!! no naprawdę..
dobrze że dali choć trochę poleżeć
Pańcia mnie odchudza..
no daj coś dobrego..
filmiki się ładują... tam wyjdzie jaki z Tofcia super chłopak Ewa i Cindy - 2015-10-26, 23:56 no i filmiki (te same co u Saby)
https://youtu.be/t3kpslXQcOU https://youtu.be/Z2vfC4d9Z9wMagda Noblowa - 2015-10-27, 07:41 Obejrzałam filmiki i jestem pod wrażeniem tego, jak Toffcio doskonale sobie radzi na spacerze. I to bez leków! U nas ledwo tuptał ze spuszczoną głową, a u Agi to nie ten pies No i wygląd - Toffinek odmłodzony i odświeżony. Aga, chylę czoła, odmieniłaś psa
Od kiedy Toffi jest u Agi widzę, jaki u nas był smutny i zestresowany, i jak bardzo Szaman go stłamszał Waniliowa Paula - 2015-10-30, 20:42 To, ze psiaki się cieszą bo znajdują domy z kochającymi człowiekami to jedno. Ale jak bardzo cieszą się ludzie, na wieść o tym, że ich tymczasowi podpieczni stają się pełnoprawnymi członkami rodziny?? O tym, jak nasza Agniecha krzyknęła z radości, wiedzą wszyscy, którzy jechali z nią w autobusie
Jak dla mnie - nie było innego wyjśćia. Toffik znalazł swoje miejsce na ziemi. Musiał przejść pewną drogę, aby na końcu znaleźć radość, miłość, opiekę i towarzystwo.
Toffik zostaje już na zawsze u naszej Agnieszki
Chylę czoła! Czapki z głów! Adopcja seniora to jest coś wielkiego Aga. Nie każdy otworzyłby swoje serducho aż tak... wszyscy wolą młode, zdrowe, aktywne.... a co z tymi, o których świat zapomniał? Które są starsze, schorowane, kulejące, w potrzebie... Które zostały odrzucone ze względu na swoją starość? To, że Wasza Rodzina pokochała Toffika daję mi nadzieję, że reszta seniorów w potrzebie też spotka swoich ludzi... może nie od razu, ale za którymś razem? Dziękuję Wam za to.
I pamiętacjcie, że zawsze możecie na nas liczyć.
Gratuluję Warna - 2015-10-30, 21:03 Niezmiernie się cieszę. Milena i Kosmo - 2015-10-31, 08:12 Paula piękne słowa aż łza się w oku zakręciła ...
ale łezka z radości, że nasz kochany Tofficzek znalazł swoje miejsce na ziemi, takie stałe, takie przepełnione miłością. Agnieszko, BARDZO DZIĘKUJEMY !Kamila i Oskar - 2015-10-31, 08:59 Gratulacje. Super wiadomość Dominika i Binek - 2015-11-03, 07:57 Gratuluje !Aga i Toffik - 2015-11-04, 10:34 Witam
Przepraszam, że dopiero teraz się odzywam ale brak w ostatnich dniach czasu na cokolwiek.
Gdy dowiedziałam, się , że Tofcio może u nas zostać wydałam z siebie dziki okrzyk w autobusie , ale to jeszcze nic.... za chwile zadzwoniłam do syna Adasia aby mu przekazać wiadomość i byłam tak wzruszona, ze się popłakałam . Pewnie zaczęli się mnie ludzie bać
Dziękuję wszystkim za miłe słowa, ale myślę , że każdy z was gdyby go poznał troszkę dłużej nie widziałby innej opcji. To jest cudowny psiak każdego dnia otwiera się na nas bardziej i nas czymś zaskakuje.
Jeszcze raz z serca dziękujemy za Tofika.Warna - 2015-11-04, 10:53 A, zmieniam Ci nick na Aga i Toffik. Chyba że chcesz Toffikowa Aga? Albo może jeszcze jakoś inaczej?Aga i Toffik - 2015-11-04, 17:44 dziękuję sama myślałam aby zmienić ale nie wiedziałam jak Aga i Toffik - 2015-11-06, 12:07 Witam
Wczoraj odbyliśmy z Toffikiem wizytę kontrolną u lekarza.
Nadal jesteśmy bez leków przeciwbólowych i radzimy sobie świetnie. Oczywiście wiadomo w jakim stanie te stawy są więc cały czas dodajemy suplementy wspomagające.
Waga 40 kg bardzo ładnie idzie w dół. Mimo codziennego czyszczenia uszka borasolem nadal są ziarniaki dlatego wprowadzamy antybiotyk.
Niestety pojawił się nowy problem dysproporcja jąder której wcześniej nie wykryto w mniejszym hypoechogeniczna zmiana (pozapalna, rozrostowa? )
Zalecona sterylizacja i będziemy trzymać kciuki aby w badaniu próbki nic nie wyszło.
Pozdrawiamy serdecznie Aga i Toffik - 2016-04-04, 17:47 Kilka nowych fotek Pana Hrabiego Toffika Aga i Toffik - 2016-04-04, 18:17 Milena i Kosmo - 2016-04-08, 18:00 Aguś niestety nie wyświetlają się Sandra i Neli - 2017-07-10, 13:42 Nowe wieści z domu Toffika
Witam serdecznie.
U naszej rodzinki wszystko dobrze.
Toffik nadal w pełni sił . Dużo śpi jak na seniora przystało ale na spacerach biega (oczywiście jak coś do jedzenia wypatrzy ).
Widać , że stawy sie odzywają j czasem ciężko dupkę podnieśc ale to nie przeszkadza w wchodzeniu na kanapę . Pod koniec lipca planujemy kontrolne badania.