To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - TOFFIK ma już dom w Łodzi - 306

Aga i Toffik - 2015-10-18, 14:19

To my dziękujemy :)
Toffik był naprawdę dzielny przy Ewy brygadzie:) jak wróciliśmy do domu zjadł i poszedł spać dopiero rano przyszedł się przytulic do nas do łóżka .

Pozdrawiamy Serdecznie

Waniliowa Paula - 2015-10-18, 21:48

Cieszę się, że Toffik ma u Was tak dobrze :-)
Rufiakowa Amcia - 2015-10-18, 22:02

No słyszałam, jak dzielnie pomagał w ogarnięciu nowej zlęknionej tymczasowiczki :) Zuch chłopak!
Aga i Toffik - 2015-10-22, 00:15

Witamy serdecznie :)
Krótki raport , Tofcio bez leków 3 dzień radzi sobie bardzo dobrze. W domku większość dnia przesypia bo intensywnie spacerujemy oczywiście zawsze znajdzie się chwilka i w domku na brykanie.
Lubi wchodzić na kolanka przecież jest taki mały jak Mela:D

Załączam kilka fotek i filmików

Na początek z dzisiejszego wieczorno nocnego spaceru słabo widac ale... :)
Wieczorny spacer

Link do stronki z fotkami i filmikami Toffika
Link do stronki z fotkami

Ewa i Cindy - 2015-10-26, 23:03

w niedzielę Tofico zawitał w moje okolice na spacer.. :)

tak się jedzie.. posadziły mnie z tyłu a same na przodzie zasiadły..

potem mi kazali sobie jabłek szukać.. samemu!!! no naprawdę..

dobrze że dali choć trochę poleżeć :)

Pańcia mnie odchudza..

no daj coś dobrego..

filmiki się ładują... tam wyjdzie jaki z Tofcia super chłopak :)

Ewa i Cindy - 2015-10-26, 23:56

no i filmiki (te same co u Saby)
https://youtu.be/t3kpslXQcOU
https://youtu.be/Z2vfC4d9Z9w

Magda Noblowa - 2015-10-27, 07:41

Obejrzałam filmiki i jestem pod wrażeniem tego, jak Toffcio doskonale sobie radzi na spacerze. I to bez leków! U nas ledwo tuptał ze spuszczoną głową, a u Agi to nie ten pies :) No i wygląd - Toffinek odmłodzony i odświeżony. Aga, chylę czoła, odmieniłaś psa :)
Od kiedy Toffi jest u Agi widzę, jaki u nas był smutny i zestresowany, i jak bardzo Szaman go stłamszał :-?

Waniliowa Paula - 2015-10-30, 20:42

To, ze psiaki się cieszą bo znajdują domy z kochającymi człowiekami to jedno. Ale jak bardzo cieszą się ludzie, na wieść o tym, że ich tymczasowi podpieczni stają się pełnoprawnymi członkami rodziny?? O tym, jak nasza Agniecha krzyknęła z radości, wiedzą wszyscy, którzy jechali z nią w autobusie :-) :-)

Jak dla mnie - nie było innego wyjśćia. Toffik znalazł swoje miejsce na ziemi. Musiał przejść pewną drogę, aby na końcu znaleźć radość, miłość, opiekę i towarzystwo.

Toffik zostaje już na zawsze u naszej Agnieszki :-)

Chylę czoła! Czapki z głów! Adopcja seniora to jest coś wielkiego Aga. Nie każdy otworzyłby swoje serducho aż tak... wszyscy wolą młode, zdrowe, aktywne.... a co z tymi, o których świat zapomniał? Które są starsze, schorowane, kulejące, w potrzebie... Które zostały odrzucone ze względu na swoją starość? To, że Wasza Rodzina pokochała Toffika daję mi nadzieję, że reszta seniorów w potrzebie też spotka swoich ludzi... może nie od razu, ale za którymś razem? Dziękuję Wam za to.

I pamiętacjcie, że zawsze możecie na nas liczyć.

Gratuluję :-)

Warna - 2015-10-30, 21:03

Niezmiernie się cieszę. :-D
Milena i Kosmo - 2015-10-31, 08:12

Paula piękne słowa :-> aż łza się w oku zakręciła ...
ale łezka z radości, że nasz kochany Tofficzek znalazł swoje miejsce na ziemi, takie stałe, takie przepełnione miłością. Agnieszko, BARDZO DZIĘKUJEMY !

Kamila i Oskar - 2015-10-31, 08:59

Gratulacje. Super wiadomość :mrgreen:
Dominika i Binek - 2015-11-03, 07:57

Gratuluje :) !
Aga i Toffik - 2015-11-04, 10:34

Witam

Przepraszam, że dopiero teraz się odzywam ale brak w ostatnich dniach czasu na cokolwiek.

Gdy dowiedziałam, się , że Tofcio może u nas zostać wydałam z siebie dziki okrzyk w autobusie , ale to jeszcze nic.... za chwile zadzwoniłam do syna Adasia aby mu przekazać wiadomość i byłam tak wzruszona, ze się popłakałam :) . Pewnie zaczęli się mnie ludzie bać :)

Dziękuję wszystkim za miłe słowa, ale myślę , że każdy z was gdyby go poznał troszkę dłużej nie widziałby innej opcji. To jest cudowny psiak każdego dnia otwiera się na nas bardziej i nas czymś zaskakuje.

Jeszcze raz z serca dziękujemy za Tofika.

Warna - 2015-11-04, 10:53

A, zmieniam Ci nick na Aga i Toffik. Chyba że chcesz Toffikowa Aga? Albo może jeszcze jakoś inaczej?
Aga i Toffik - 2015-11-04, 17:44

dziękuję sama myślałam aby zmienić ale nie wiedziałam jak ;)
Aga i Toffik - 2015-11-06, 12:07

Witam
Wczoraj odbyliśmy z Toffikiem wizytę kontrolną u lekarza.
Nadal jesteśmy bez leków przeciwbólowych i radzimy sobie świetnie. Oczywiście wiadomo w jakim stanie te stawy są więc cały czas dodajemy suplementy wspomagające.
Waga 40 kg bardzo ładnie idzie w dół. Mimo codziennego czyszczenia uszka borasolem nadal są ziarniaki dlatego wprowadzamy antybiotyk.
Niestety pojawił się nowy problem dysproporcja jąder której wcześniej nie wykryto w mniejszym hypoechogeniczna zmiana (pozapalna, rozrostowa? )
Zalecona sterylizacja i będziemy trzymać kciuki aby w badaniu próbki nic nie wyszło.

Pozdrawiamy serdecznie :)

Aga i Toffik - 2016-04-04, 17:47

Kilka nowych fotek Pana Hrabiego Toffika :)

Aga i Toffik - 2016-04-04, 18:17

Milena i Kosmo - 2016-04-08, 18:00

Aguś niestety nie wyświetlają się :(
Sandra i Neli - 2017-07-10, 13:42

Nowe wieści z domu Toffika :)
Witam serdecznie.
U naszej rodzinki wszystko dobrze.
Toffik nadal w pełni sił :) . Dużo śpi jak na seniora przystało ale na spacerach biega (oczywiście jak coś do jedzenia wypatrzy :) ).
Widać , że stawy sie odzywają j czasem ciężko dupkę podnieśc ale to nie przeszkadza w wchodzeniu na kanapę ;) . Pod koniec lipca planujemy kontrolne badania.