Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - BENNY - 392
Ewa i Cindy - 2015-12-20, 21:55 bardzo Wam dziękuję za opieką nad Benusiem podczas mojego wywczasu
chłopak wrócił do mnie po feriach i zachowuje się tak jak zawsze
dziś byliśmy na spacerku, ponad 2h hasania wymęczyło go tak ze dalej odsypia
tu jest filmik brygady: https://youtu.be/MD1VzJeVgpE
a poniżej parę fotek
na chwilkę dorwałem patyczka..
potem hasałem i hasałem..
dalej kocham Kofi Sandra i Neli - 2015-12-21, 10:16 Cudowny piesek Mam nadzieję,że w końcu znajdzie swoich ludzi Powodzenia!!!Waniliowa Paula - 2015-12-21, 11:12 też mamy taką nadzieję
Kto da Benkowi dom ?Ewa i Cindy - 2015-12-28, 17:37 Beniu dalej jest kochany i cudny.. na spacerach jest radosny i aktywny a w domku lubi leżakowanie bardzo lubi ganiać się z innymi psami i do wszystkich jest bardzo pozytywnie nastawiony
co do zdrowia.. generalnie jest pełny sił i jest w dobrej kondycji.. dalej jednak się drapie.. oczko jest juz ładniejsza ale jest to jakiś dziwny stan przewlekły.. od początku grudnia przyjmuje leki przeciwgrzybicze i jest poprawa wiec pewnie jeszcze trzeba trochę poczekać.. szczególnie że to pewnie wcześniej trwało latami.. przemywamy codziennie oczko, jest na karmie hypoallergicznej ale .. to drapanie występuje.. nie non stop, nasila się głównie rano.. w sumie wieczorem po całym dniu pełnym wrażeń chłopak pada i śpi jak zabity
a tu parę fotek z niedzielnego spacerku...
Kofi.. wychodź bo się pobrudzisz..
w sumie jedyne co na spacerze było dla niego ważne to Kofi.. ale nei ma co.. pięknie razem wyglądają i Marley też nie ma nic przeciwko
Ewa i Cindy - 2015-12-29, 22:43 i tu wrzucam filmik z wieczornego szykowania kolacji Benu pokazuje swoje drapanie..
https://youtu.be/cu4F80Ln-foEwa i Cindy - 2016-01-03, 22:48 Beniu w sylwestra mnie zaskoczył.. chłopak się wkurzał ze mu wsio huczy i usilnie próbował uspokoić wszystkich strzelających głośno do nich krzycząc .. zero strachu...
ale juz w nowym roku zaskoczył mnie jeszcze bardziej.. w mrozie wyskoczyły mu hot spoty.. w sobotę 2 stycznia byliśmy już u wetów.. został podgolony w 2 miejscach żeby mogła lepiej przemywać i smarować ranki
chłopak ogólnie jest alergikiem.. i wszystko wskazuje na alergie wziewną.. od 1,5 miesiąca jak jest u mnie jest na hypoallergenicu wiec gdyby to była pokarmowa już drapanie ustąpiło albo zminimalizowało się.. jest lepiej ale drapie się po boczkach.. jak to mój wet określił typowe dla alergii wziewnej.. skóra pozostawi jeszcze dużo do życzenia, dalej się sypie, ma zaognioną skórę w pachwinach i łapkach.. oko lepiej nawet jest kępka nowych włosów ale do stanu idealnego daleko.. długotrwałe stany zapalne pozostawiły na oczku zrogowaciała czarną skórę... kupiłam mu nowy szampon.. taki łagodzący stany zapalne oraz na łupież.. wczoraj była kąpiel i teraz obserwujemy, następna po 2-3 dniach..
poza tym chłopak jest radosny, na spacerach szaleje.. ubóstwia towarzystwo.. ostatnio dość często spotykaliśmy się z innymi psami więc Beniu miał okazję szaleć do woli.. w domku odsypia.. och jak ja kocham tak męczyć psy
a tu zabawa piłeczką w ogródku https://youtu.be/HgrsZh4iU74Gośka i Cody - 2016-01-03, 23:53
Ewa i Cindy napisał/a:
od 1,5 miesiąca jak jest u mnie jest na hypoallergenicu wiec gdyby to była pokarmowa już drapanie ustąpiło albo zminimalizowało się..
Pies może być uczulony/ nadwrażliwy na składnik/składniki karmy tzw. hypoallergenic. W takiej sytuacji, karma hypoallergenic nie jest już hypoallergenic Ewa i Cindy - 2016-01-15, 22:05 zmieniam mu karmę.. na hillsa hypo insect miejmy nadzieję że ona pomoże..
a poza tym Beniu jest dalej mega radosnym psem.. u weta ma ksywkę szajbus bo za każdym razem musi się ze wszytskimi przywitać, wszystko obejść kręcą dupką i merdając ogonkiem tak ze masa rzeczy tez lata badanie to jedno wielkie myzianie i w ogóle jest super wiec po co stać jak można się położyć na pleckach i dawać brzusio do myźków..
podobnie wygląda wycieranie Benia po spacerku.. albo wycieram jego albo nikogo.. jak już biorę ręcznik to zaczyna się łaszenie. potem kopyta do góry i myziaj pańcia.. i nie przestawaj..
w niedzielę zostawiam futra pod opieką i uciekam z domku.. więc jest 3 dniowy program "zmęcz futro" w tym celu pańcia wypożyczyła nawet kochanice Kofi.. dziś laska u nas nawet śpi.. teraz jest jak makiem zasiał ale na spacerach.. oj się dzieje.. wczoraj dobre 1,5h ganiania za sobą i piłką dziś podobnie a jeszcze jutro.. mam dowody.. najpierw filmiki z dziś:
https://youtu.be/fb1rhIT0IYw https://youtu.be/exO6f1I_30o
a tu focie.. sweet focie Gośka i Cody - 2016-01-15, 23:34
Ewa i Cindy napisał/a:
na hillsa hypo insect
...a pełna nazwa jak brzmi Ewa i Cindy - 2016-01-15, 23:46 to jednak trovet jest.. pomyliło mi się.. trovet insectSylwia, Abra i Felek - 2016-01-16, 17:49 Cała brygada do schrupania.
Ewcia, uwielbiamy Twoje relacje i filmiki. Prosimy o więcej, więcej, więcej. Ewa i Cindy - 2016-02-01, 17:26 długo nic o Beniu nie pisałam... bardzo przepraszam..
słodziak z niego jak był tak jest dalej jest pełny energii na spacerkach, uwielbia psie towarzystwo a w szczególności gonitwy.. z Marleyem ganiają codziennie za piłką więc chłopak wraca do domku padnięty ale i szczęśliwy
co do zdrówka.. hot spoty już się pięknie zagoiły i sierść już odrasta. Czasami jeszcze się drapie ale jest to już sporadyczne.. chyba wreszcie pozbyliśmy się bakterii i grzybów bo steryd tym razem bardzo ładnie zadziałał i przyniósł ulgę chłopakowi.. dalej się z niego sypie (łupież) ale pańcia zakupiła końcówkę do odkurzacza ze szczotką dla zwierząt i Beniu jak to on kopytka do góry i tylko mnie odkurzaj czesanie też pomaga.. no i kąpiele ale ze względu an mój wyjazd i chorobę ostatnio nie był kąpany regularnie i tez jakoś daje rade
Poza tym zadomowił się na dobre, na spacerkach pięknie się pilnuje i linkę już jakiś czas temu oddaliśmy innemu potrzebującemu psiakowi..
a poniżej coś dla oka.. dzisiejszy spacerek
Waniliowa Paula - 2016-02-02, 11:38 wszystkie cudowne !!
ale tylko Benio do wzięcia Archibald - 2016-02-02, 18:59 Beza pozuje jak pierwsza dama Rufiakowa Amcia - 2016-02-02, 22:53
Ewa i Cindy napisał/a:
pańcia zakupiła końcówkę do odkurzacza ze szczotką dla zwierząt i Beniu jak to on kopytka do góry i tylko mnie odkurzaj
Właśnie sobie uświadomiłam, że jeśli czytałby to jakiś normalny (czyt. nie-goldeni) człowiek, to mocno zastanowiłby się nad tym, czy świat stanął na głowie
A poza tym- zastanawiam się, czy to miał być portret Bezy, w który Benek się wpitolił na bezczela, czy może miało to być zdjęcie Benka, a to Beza znów poczuła parcie na szkło
Tęskno mi już do tej gromadki!Warna - 2016-02-03, 10:20 A czy dałoby się je usadzić koło siebie, żeby pokazać światu w jakich barwach mogą być Goldeny? Magda i Nika - 2016-02-03, 14:31 jaki on jest cudowny Milena i Kosmo - 2016-02-03, 15:57
Rufiakowa Amcia napisał/a:
A poza tym- zastanawiam się, czy to miał być portret Bezy, w który Benek się wpitolił na bezczela, czy może miało to być zdjęcie Benka, a to Beza znów poczuła parcie na szkło
Powiem Ci Amelka, że patrze ... patrze ... patrze i sama nie wiem
Do obu opcji ich miny pasują Ewa i Cindy - 2016-02-04, 00:40
Tęskno mi już do tej gromadki!
wiesz gdzie mieszkam zapraszamy na spacer
Warna napisał/a:
A czy dałoby się je usadzić koło siebie, żeby pokazać światu w jakich barwach mogą być Goldeny?
staram się.. nawet Kofi wypożyczam bo ona taka jaśniutka.. ale jakoś mi nie idzie jeszcze.. obiecuję poprawę
Milena i Kosmo napisał/a:
Powiem Ci Amelka, że patrze ... patrze ... patrze i sama nie wiem
Do obu opcji ich miny pasują
ale historii dołożyły.. taka fotka Benia z Bezulą .. ot tak, po prostu spacerek sponsorowany przez literkę B moje kochane beztroskie B&B Ewa i Cindy - 2016-02-08, 17:23 Beniu ma się wspaniale.. muszę się jednak za niego wziąć bo zaczyna mieć swoje zdanie na spacerach przy przywołaniu.. nie reaguje już tak szybko ale i tak pięknie się pilnuje, biegają za piłką z Marleyem na zmianę
Magda i Nika - 2016-02-10, 00:00 Cudne chlopaki i cudne dziewczyny, ktore chyba sa ponad tak plytkimi rozrywkami jak bieganie za pilka... HahahAga_TRuficzkowa - 2016-02-10, 17:43 Ja pitolę jakie sępy;-)Ewa i Cindy - 2016-02-12, 00:11 Magda.. Beza i Cinda za piłką.. ale po co.. smaczki nie latają na dystans wiec trzeba stać pod dystrybutorem i grzecznie czekać.. Aga.. a ty od razu od sępów je wyzywasz!!
Benczysław Wspaniały ma się znakomicie.. ostatnimi dniami jest dość mocno przegoniony a to przez Marike i Szandule a to Biszkopta lub przez inne psiaki które pańcia regularnie zbiera po drodze co by nudno nie było piłka jest super ale nie ma na jej punkcie jakiejś fiksacji.. pomemla, pomemla i odda lub zostawi.. jak ma gorszy dzień to biega do połowy i wraca.. taka zmyła dla Marleya.. to ty szukaj a ja idę pilnować smaczków no cóż mam zrobić ze tworzę potworki.. ale dzięki temu moje zatrzymanie na ścieżce jest dla nich jasnym sygnałem ze czas zewrzeć szyki i walczyć o swój przydział grzecznie czekając Ewa i Cindy - 2016-02-14, 21:40 nadrabiam zaległości dla oka
niedzielny wieczór Asterkowy Krzysztof - 2016-02-29, 11:41 Chłopak to wulkan energii ,idealny dla ludzi którzy kochają długie spacery połączone z zabawami piłeczką ,a przy okazji to mizaczek jakich mało ,miks setero-goldenowy zrobił swoje