To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - MOKKA ma już dom w Londynie - 466

Beata i Mokka - 2017-11-13, 15:02

Wczoraj minal pierwszy tydzien z nami !
A czujemy sie raczej jakby byla przynajmniej dwa miesiace :lol:

Wciaz nie moge sie nadziwic jaki madry z niej psiak, jak szybko rozumie co sie do niej mowi !

Dostala przyzwolenie na przynoszenie patykow do domu, oto co próbowala przytachac :brawo:

Przezylysmy tez juz kapiel. Nie mam pojecia w czym sie wytarzyla, ale powtarzam Sobie, ze to byo TYLKO bloto :dobani:

Do towarzystwa w wannie dostala kaczuszki, oczywiscie pierwsze co probowala je calkowicie zgryzc.
Ogolnie jestem z niej bardzo dumna, ze tak dzielnie zniosla kapiel. Dostala pozniej smaczki <3
Odkrylam tez, ze suszarka to jej wrog nr 1, i tym prostym sposobem psina schla "naturalnie" w naszym lozku :roll:

Na koniec zapraszamy wszystkich posiadaczy Instagrama na profil Mokki i Misi :

Angelika i Spike - 2017-11-13, 15:03

Aleeeeeeee cudnie :D
nie mogę uwierzyć, że ona już taka dużaaa... a było takie bobo :)

Nanka i Beza - 2017-11-13, 17:03

Beata i Mokka napisał/a:
Odkrylam tez, ze suszarka to jej wrog nr 1, i tym prostym sposobem psina schla "naturalnie" w naszym lozku
ooo u nas zawsze przychodziła z zaciekawieniem do łazienki jak myłam włosy, na początku wchodziła pod prysznic żeby wytaplać się w kałuży, a potem siedziała i z zaciekawieniem patrzyła na suszarkę i nasłuchiwała dziwnych dźwięków jakie się z niej wydobywały... no ale może coś się jej odwidziało...

a jak chodzi o patyki, to tak! uwielbia te największe i najcięższe, poniżej wrzucę linka to filmiku jaki patol kiedyś sobie niosła i miała taką smutną minkę jak nie zmieściła się z nim do klatki bo jej się blokował w drzwiach :( zostawiłyśmy więc na dole i jak szła na następny spacer to oczywiście pierwsze co to go wzięła jak tylko wyszła z bloku :P https://www.youtube.com/watch?v=8wf0ZvyxFLo

Nanka i Beza - 2017-11-13, 17:31

Beata i Mokka, nie jestem w stanie znaleźć profily n Insta :( nie znajduje mi po nazwie, jeśli znajdziesz chwilę to proszę dodaj mnie: nanka_em
Dominika i Binek - 2017-11-14, 09:44

Kochana Mokusia :) u nas w wannie było cięzko :D strasznie chciała wyskakiwać i finalnie byłam cała mokra tak jak ona :D ale widać kaczusie zrobiły swoje :) )
Nanka i Beza - 2017-11-20, 22:54

Kochani co u naszej małej wariatki :D nasza mama dopytuje co dzień czy mamy jakieś wieści i nowe zdjęcia ;)
Beata i Mokka - 2018-01-04, 15:08

Witamy :hurra:
W nowy rok wraz z Mokka weszliśmy wakacyjnie, rudzielec pojechał z nami do Południowej Anglii a dokładniej Torquay.
Okazało się, że mamy idealnego psiego podróżnika. Bez najmniejszych problemów dojechalismy pociągami na miejsce, pomimo początkowej chęci zaczepiania współpasażerów mala zwinela sie w kłębek i grzecznie spala ponad 2 h.

Po dotarciu na miejsce byliśmy w szoku, to było Psie miasto, w przeciągu 30 min spotkaliśmy 30 psów!
Mokka byla w jeszcze bardziej zaskoczona niz my, tyle nowych zapachów !

Nie znala morza ani piasku, ale od razu pokochala! :mrgreen:

W hotelowym pokoju czekała na nią niespodzianka, dostała własną miskę, kocyk, smakołyki
oraz zabawkę ktora rozłożyła na drobne kawałki mniej wiecej w 10 min :rotfl:

W sylwestrowa noc tez udalo nam się przetrwać bez większych przygód, odpowiednio wcześniej poszlismy na ostatni spacer a sama polnoc Mokka spedzila owinieta w kocyk miedzy poduszkami w lozku, widac bylo, ze sytuacja jest dla niej nowa ale byla dzielna.

Rankiem juz nie bylo po niej widac sladu jakiegokolwiek stresu :roll:

Podroz powrotna juz czterokrotnie badziej zatłoczonym pociagiem rowniez minela szybko i przyjemnie:

Podsumowujac wyjazd Mokka skradla serca wszystkich, poczawszy od kontrolerow biletow, przez recepcjoninstow, przypadkowych ludzi na plazy a konczac na obsludze kolejki klifowej, wszyscy byli oczarowani jej przyjacielskim nastawieniem oraz pieknym rudym umaszczeniem.

A ze spraw bardziej domowych, mamy duza poprawe w relacji z kotem :kot: , piekny a zarazem przerazajacy widok bo jak w koncu tak 100% sie dogadaja beda razem rozrabialy :roll:

Pozdrawiamy, i do nastenego wpisu ! (oby szybszego :oops: )

Angelika i Spike - 2018-01-04, 15:09

Ojaaaaaaaaa!!! :serce: ale mi się serducho raduje, jak ją widzę!
Ale ma z wami dobrze, no! :D

Nanka i Beza - 2018-01-04, 15:33

Mokula!!!!!! Kochana moja malutka rudzia :*
Kochani, a może zabawa w trakcie sylwestra będzie budowaniem pozytywnego skojarzenia z wystrzałami, pomyślcie nad tym w przyszłym roku ;)

Dominika i Binek - 2018-01-04, 16:01

Super że napisaliście, ja jestem mega złakniona informacji o niej i zdjęc :D Kocham ją strasznie ! Ciesze się, że tak ładnie i dzielnie zniosła podróż pociągiem i noc sylwestrową :D No i 30 psów to musiał być dla niej raj, bo ona uwielbia zabawy z innymi psiakami :lol: Mimo wszystko najbardziej ciesze się, z ostatniego zdjęcia, które pokazuje piękną symbiozę między koteczką i Mokką :) ekstra!
Beata i Mokka - 2018-01-10, 15:11

Hej :lol:
Chociaż dopiero połowa stycznia my korzystamy ze słonecznej pogody !

Już jutro wielki dzień dla nas i Mokki, chociaż ona jeszcze nie wie co ja czeka.
Zaczynamy 8 tygodniowy kurs :mrgreen:
Pewnie niepotrzebnie ale sie stresuje, tyle nowych psiakow i bedzie trzeba dobrze, sie zachowywac :stres:
Mam tylko nadzieje, że mloda nie bedzie jedynym nieokielznanym psem ktory bedzie na wszystko i wszyskich skakal :pies:
Trzymajcie za nas kciuki ! :prosi: :prosi:

I na koniec : Mokka vs patyk

Dominika i Binek - 2018-01-10, 15:51

o jaaa super :D na pewno będzie prymusem ! :) Trzymam za was kciuki, jest taka piękna :serce: :serce: :serce:
Angelika i Spike - 2018-01-11, 11:35

ohohoh! Mokka, ale bedziesz uczennica super! :D
Az ja nie moge sie doczekac!

Nanka i Beza - 2018-01-11, 14:49

Kochani koniecznie dajcie znać jak poszło naszej kochanej gwiazdeczce poszło w szkole :) mam nadzieję, że będzie prymuską :D :lol: