To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - BENIO - 507

Angelika i Spike - 2018-07-03, 20:30

Początki zawsze są trudne, a potem leci z górki ❤
Piotr, Benio i Tola - 2018-07-04, 19:09

Witam wszystkich zainteresowanych adaptacją Benia :) Dzisiejszy poranek był już zupełnie inny od poprzedniego. Po bardzo spokojnej nocy Benio był bardzo radosny na widok domowników. Cieszymy się bardzo, że tak szybko aklimatyzuje się u nas. Następnym krokiem będzie dogadanie się z kotami.

Nanka i Beza - 2018-07-05, 06:12

zdjęcia z kotami są ostre! to znaczy, że nie jest tak źle ;) ja nie zdążyłabym nawet uchwycić mojej Bezy z jakimkolwiek kotem na zdjęciu bo akcja rozgrywa się z prędkością światła :D więc wierzcie mi - jest dobrze! chociaż kociaki mają wyjątkowo skwaszone minki pt "czego tu szukasz, to nasz teren" :P
Angelika i Spike - 2018-07-05, 09:09

Benio to już wygląda jak prawdziwy pan na włościach :)
Ewa, Lula i Fux - 2018-07-05, 13:41

Pierwsza relacja na bardzo duzy plus.Benio wygląda na tych zdjeciach jakby mieszkal z Wami od zawsze ,bardzo mnie to cieszy.Beniutek zasługiwał na wspaniały dom i wspaniała rodzine.Jeszcze raz gratuluje i zycze powodzenia .
Piotr, Benio i Tola - 2018-07-05, 18:12

Bardzo dziękujemy za wsparcie,Beniu to wspaniały pies żal serce ściska że człowiek nie poznał go 10 lat wcześniej.
Angelika i Spike - 2018-07-06, 09:10

Najważniejsze, że poznaliście się teraz i macie tę szansę na jeszcze kilka ładnych przeżyć razem... :serce:
Nanka i Beza - 2018-07-06, 10:36

no ślicznie na luzaka leżą razem :D i te złączone łapki są urocze :serce:
Dominika i Binek - 2018-07-06, 13:19

ojeju jakie zdjęcie rozczulające!! Kochani dziękujemy za jego adopcję, to niesamowite że Beniu znalazł domek <3 życzę tego każdemu psiakowi ze schroniska, który spędził tam większość swojego życia
Piotr, Benio i Tola - 2018-07-07, 09:40

Witamy wszystkich przyjaciół.Jest coraz radośniej.Na zdjęciach widać małą prowokację przez mniejszych domowników(posłanie oczywiście należy do Benia),ale oni wciąż traktują się z dużym dystansem i badają swoje zachowanie :-D
Jeśli chodzi o nas to Beniutek z coraz większą serdecznością i radością wita każdego powracającego domownika co nas bardzo cieszy,jeśli podczas powitania przykucniemy to wtula swój potężny łeb i czeka na pieszczoty :lol:
Oczywiście w ciągu dnia kilkakrotnie obchodzi posesję,podbiega do bramy i oczywiście wyleguje się w cieniu.Jego pysk jest znowu uśmiechnięty.
Pozdrawiamy.

Joasia i Sonia - 2018-07-08, 18:53

:serce: :serce: :serce: :serce: :serce: :serce:
Angelika i Spike - 2018-07-09, 09:01

Ten uśmiech pokazuje wszystko... :serce:
A koty to lubią przeciągać strunę haha!

Piotr, Benio i Tola - 2018-07-14, 11:21

Witam wszystkich serdecznie.Jak widać na zdjeciach u nas coraz weselej.Beniutek dobrze śpi,ładnie je generalnie wszystko jest OK.

Angelika i Spike - 2018-07-14, 12:50

Pięknie uśmiechnięty ten nasz Benio!
Nanka i Beza - 2018-07-19, 19:09

jaki on radosny :) widać, że nawet oczy się mu cieszą :serce:
Piotr, Benio i Tola - 2018-07-19, 20:20

U Benia wszystko Ok.Ma bardzo silny głos jak szczeknie to SŁYCHAĆ go wszędzie nawet się ni spodziewaliśmy.Z kotami różnie czasami pozwala im przejść w pobliżu a czasami je przegania :lol: zależy od "jego widzi mi się".Na szczęście nasze koty wyczuły że to "STARY WYGA"i potrzeba więcej czasu aby go oswoić :-D .Z goldim rezydentem coraz fajniej, biegają do bramy razem,szczekają też razem,jeden za drugim się ogląda,tylko poszarpać się za sierść i obrożę jeszcze nie mają odwagi.
Nowe zdjęcia załączymy w sobotę.

Angelika i Spike - 2018-07-20, 06:27

Wszystko w swoim czasie... ale już widzę że się zrobili z nich kumploszczaki 😁
Piotr, Benio i Tola - 2018-07-26, 16:32

Angelika i Spike - 2018-07-27, 08:48

O matko ale wielkie kości! :D
Piotr, Benio i Tola - 2018-08-11, 12:43

Witamy wszystkich ,to już miesiąc jak Beniutek jest z nami.Przez ten czas poznawaliśmy się wzajemnie i muszę powiedzieć że Beniu ciągle nas zaskakuje.
Bardzo ładnie śpiewa jak słyszy głos syreny karetki czy SP :lol: Postaram się to uchwycić i przedstawić do odsłuchania :-D
Jeśli chodzi o posłuszeństwo to średnio-to staruszek więc mu się nie dziwimy :evil: .Z naszym goldim OK z kotami różnie- jak wcześniej "JAK CHCĘ TO MOGĘ CIĘ PRZEGONIĆ WIĘC UWAŻAJ''
Teraz gdy gorąco noc spędza na dworze dzień w domu na posadzce lub w cieniu podwórka-tak woli.
Do zobaczenia i pozdrawiamy.

Angelika i Spike - 2018-08-13, 10:07

Widzę, że Benek pilnuje grilla aby się karkóweczka nie spaliła :D
Piotr, Benio i Tola - 2018-09-08, 05:37

aa
Piotr, Benio i Tola - 2018-09-08, 11:51

Witam wszystkich przyjaciół. Długo nas nie było, ale mieliśmy przykre wydarzenie i czekaliśmy na rozwój wypadków. Część z was zapewne zna sprawę, ale chcę ją osobiście przedstawić i wyjaśnić. Otóż 13.08 Beniutek został najechany samochodem przez jednego z domowników i dość mocno poturbowany (położył się na naszej drodze domowej tuż za autem).
Natychmiast został przewieziony do naszego zaprzyjaźnionego weta gdzie otrzymał szybką pomoc i został gruntownie przebadany. USG nie wykazało uszkodzeń wewnętrznych wyniki krwi na początku były niepokojące ale z czasem po odpowiednich zabiegach naszej Pani WET zaczęły się stabilizować. Na zdjęciach RTG poza pęknięciem bolesnym i nieoperacyjnym przedniej łapy też nie było widać żadnych innych uszkodzeń.
Niestety dnia następnego żołądek i jelita odmówiły pracy i doszło do atoni. Została przeprowadzona operacja mająca na celu przywrócenie pracy jelit i żołądka i Beniutek na odpowiedniej diecie znalazł się znowu w domu.
Przyznaję, że nam wszystkim olbrzymi ciężar spadł z serca. Na dzień dzisiejszy została tylko boląca jeszcze łapa, na którą Beniu utyka i ogolony do operacji brzuch.

Angelika i Spike - 2018-09-08, 11:53

Kochani, udzieliliście mu szybko pomocy i to najważniejsze :serce: dobrze, że Beniutek już nasz jest zdrowy :serce:
Piotr, Benio i Tola - 2018-09-11, 07:33

https://www.fotosik.pl/zdjecie/566451cd7df27f8a