To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - ERI - 472

janek - 2017-12-09, 12:52

Dominika i Binek napisał/a:

Dobrze, że Wam to sygnalizuje i rozumiecie jej intencje. Każdy psiak ma prawo w danej chwili nie chcieć być mizianym, to normalne :)

Zauważyłem pewną zależność u wielu psów z którymi mamy kontakt. Jeśli początkowo nie wykażemy większego zainteresowania, to psy zdecydowanie chętniej dadzą się miziać w przyszłości. Czy tak nie jest z Eri?

Basia i Eri - 2017-12-12, 15:37

Hmm.. Eri jest już u nas od jakiegoś czasu i to ciekawe i przyjemne obserwować jak otwiera się na nas. Z początku jak pisałam, Eri była lekko zdystansowana teraz to się zmienia. Chętniej przychodzi po głaski i pieszczoty, chce naszej bliskości. Już praktycznie nie zdarza jej się warczeć przy głaskaniu. Eri przede wszystkim uwielbia moją Mamę, bo to z nią spędza najwięcej czasu, a do tego Mama ją rozpieszcza, dostała kocyk, podusie i misia a do tego wzięła ją na Mikołaja do psiego sklepu i Eri wybrała sobie piłeczkę. Od tego czasu nie rozstaje się z nią i chce ją wszędzie zabierać. Do tego stopnia, że jak jej nie weźmie na spacer to chce się wracać :) albo szuka jej po całym mieszkaniu gdy się jej gdzieś zawieruszy.
A tak to wszystko toczy się normalnym rytmem :)

Fesia - 2017-12-12, 20:08

Pani Basiu, Dziękuję bardzo. Proszę bardzo, bardzo podziękować Pani Mamie. A Eri mocno utulić.
Basia i Eri - 2017-12-13, 14:12

Dziękujemy i pozdrawiamy razem z Eri! :)
Dominika i Binek - 2017-12-14, 15:40

BasiaM napisał/a:
Do tego stopnia, że jak jej nie weźmie na spacer to chce się wracać albo szuka jej po całym mieszkaniu gdy się jej gdzieś zawieruszy.

no tak , Eri chyba zakochana w piłeczkach jest :) słodziutka a jak jej oczko?

Basia i Eri - 2017-12-15, 14:37

Tak, uwielbia piłeczki a tę sobie sama wybrała, więc kocha ja ponad wszystkie inne maskotki i piłki.
Ostatnio na spacerze w parku spotkaliśmy dawnego ulubionego kolegę mojej Mili - malamuta Neona. Niestety tu już między nim a Eri nie było takiej miłości jak z Milą, podeszli do siebie ale nie wyrazili żadnego zainteresowania. Zatem i psy, tak jak ludzie mają swoje większe i mniejsze sympatie.

Oczko Eri wydaje się ok, bez zmian. Jeszcze nie ustalaliśmy terminu wizyty u weterynarza, ale pewnie weźmiemy ją po świętach.

Kamila i Oskar - 2017-12-20, 11:29

Nasza śliczna Eri zostaje już na zawsze w Basią i jej mamą
i spędzi Święta w 100% swoim własnym domku !!!

Powodzenia kochana i gratulacje dla nowej rodzinki !! :lol:

Dominika i Binek - 2017-12-20, 11:39

Super, bardzo sie ciesze, Eri to wyjątkowa sunia miałam ją okazje przez chwile gościć - to prawdziwa dama ! :) powodzenia kochana, dziękujemy Basi i mamie za podarowanie jej swojego serca i domku !
Angelika i Spike - 2017-12-20, 11:44

GRATULACJE :-D
Basia i Eri - 2017-12-20, 12:38

Przede wszystkim to my we trzy jesteśmy przeszczęśliwe (mam nadzieję, że Eri też ma takie odczucia, choć patrząc na nią raczej nie mam wątpliwości)! :-)

Bardzo dziękujemy Fundacji, to najlepszy prezent na Święta. Teraz Erisia już będzie pełnoprawnym członkiem rodziny, choć w naszych sercach już od dawna nim była. Postaramy się zapewnić Eri najlepszy domek, jak tylko potrafimy.

Angelika i Spike - 2017-12-20, 12:40

Mam nadzieję, że spotkamy się na letnim zjeździe w Dębkach :)
Spajk chętnie pozna nową Warciankę koleżankę :)

Nanka i Beza - 2017-12-20, 14:26

Kochani gratulacje!!! piękny prezent na święta dla wszystkich :)
Fesia - 2017-12-20, 21:29

Tak się cieszę, że Eri znalazła nowy, ciepły dom. Pani Basiu, Pani Mamo dziękuję Wam z całego serca. Fundacji również chciałam podziękować za pomoc. Eri na zawsze zostanie w moim sercu. Spędziłyśmy wiele pięknych chwil. Życzę spokojnych, radosnych Świąt Bożego Narodzenia.
chelseaa27 - 2017-12-23, 19:19

Cudownie ❤ 🙂
Basia i Eri - 2017-12-28, 09:56

U nas po Świętach wszystko w porządku. Eri była przeszczęśliwa, że miała mnie i Mamę dla siebie całe te kilka dni. Odpoczywanie, głaskanie, spacerki :) Co raz chętniej domaga się od nas czułości, a już najbardziej rano w łóżku ;)

Postaram się w najbliższym czasie wrzucić fotki, bo zrobiłyśmy sobie trochę nowych :)

chelseaa27 - 2017-12-28, 16:45

Super wieści :) )) pozdrawiamy z Brunem i czekamy na fotki :)
Basia i Eri - 2017-12-30, 17:23

Obiecana porcja foteczek naszej księżniczki :)

z serii "Ja i moje misie"

czeszemy się z Mamą

śpimy

nasze prezenty :)

pracuję z Mamą

Dziękuję za prezenciki Fundacyjne :)

taki zmęczony pieseł stróżuje w kuchni

Angelika i Spike - 2017-12-30, 17:27

Jak tam Eri czuje się z wami w pracy? 😊
Basia i Eri - 2017-12-30, 17:48

Bardzo dobrze. Mama nie bierze jej na cały dzień, tylko przychodzi po nią do domu ok 11:00. Eri nie jest typem wybitnie absorbującym uwagę (nasza poprzednia dziewczynka była goldenem, który domagał się permanentnego miziania i głaskania od wszystkich i czasem było to nieco uciążliwe, gdy było dużo pracy. Eri lubi czułości, ale w mniejszych dawkach :) W kwiaciarni ma swoje miejsce, więc jak chce mieć spokój to idzie sobie na zaplecze na swoje posłanie i tam sobie śpi.
Angelika i Spike - 2018-01-02, 10:02

Najważniejsze, że dobrze się czuje, że jest z Wami, i że ma swój kącik do odetchnięcia.
Takie zdjęcia to aż cud, miód.

Basia i Eri - 2018-01-02, 10:22

Szczęśliwie przetrwałyśmy sylwestra, choć Eri bardzo się bała i nie chciała nawet na siku wyjść. Trochę wieczoru spędziła pod stołem,a większość z Mamą w łóżku mocno wtulona. Wczoraj już było ok i do południa wyszła do ogrodu, ale Mama musiała stać tuż obok niej. Dziś już wszystko wróciło do normy :)
Nanka i Beza - 2018-01-02, 11:17

oj :( noc sylwestrowa to najgorsza katorga dla większości psiaków :( cieszymy się, że to już za nami! W następnym roku będziemy jeszcze więcej pisać o tym jak przygotować psa i siebie do spędzenia tej nocy w jak najniższym stresie, więc bądźcie na bieżąco z naszym fan page'em na facebook'u ;)
Fesia - 2018-01-04, 12:04

Brązowego misia Eri dostała od mojego wnuczka. To jej ukochaną zabawka od kilku lat. Cieszę :-) , ze najgorszy dzień w roku już za Wami. Pozdrawiam
Basia i Eri - 2018-01-05, 12:43

Tak, Eri bardzo lubi tego misia i bawi się nim w domu. Natomiast na spacery zabiera piłeczki i chce żeby jej rzucać w parku :lol: a jaka jest rozczarowana, gdy nie zabierze piłki na spacer. Na spacerach interesuje się innymi psami tyle o ile. Przywita się, czasem razem pobiegają chwilę.
chelseaa27 - 2018-01-07, 15:16

Tak 🙂 piłeczki Eri kocha zawsze jak z Brunem sie bawiła jak piłeczki gdzieś"zaginęły" to tak naprawdę Eri chowała dwie piłeczki tenisowe w pyszczku i udawała że ich szuka :lol: