Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - AMOR - 31
Barbara - 2010-12-15, 00:05 A psiak miał dzisiaj wrażeń, że hej! Najpierw był z Beatką na kontroli u weta. Jest dużo lepiej , po dobie antybiotyku już widać znaczną poprawę. Psiak też weselszy , no i tak nie śmierdzi Jak wrócił to przywitał mnie i Michała pod domem. Ogonek już ładnie merda a na Michała widok, to zaczął podskakiwać
Zabraliśmy się do pracy.I tu wielkie dzięki dla Michała - pies odkopany z martwego włosa i kołtunów. Parę razy podniósł fafle w ciągu tych całych zabiegów. No ale nic mu się nie dziwię To było naprawdę męczące.
Będzie trzeba jeszcze raz się spotkać aby dokończyć ale nie chcieliśmy Go już dłużej męczyć.
Nadal podtrzymuje moje zdanie anioł nie pies skipi29 - 2010-12-15, 00:23 Dzisiaj mało wieści,bo nie było czasu,ale obiecuję poprawę .Dzisiaj byliśmy na wizycie kontrolnej i zastrzyku u Dr.Reni i jest duża poprawa,nie ma już wycieku z nosa i kaszel ustępuje.Wieczorem Michał z Basią urządzili nam salon fryzjerski i wycieli,wytrymowali masę martwego włosia i już nie sypie się tyle futra.Zaraz jakaś fotka ze spacerku i po utracie reklamówki futra
A tu chłopaki śpią
skipi29 - 2010-12-15, 00:25 Basiu zanim wkleiłam zdjęcia już Twój post.Dziękuję Edyta - 2010-12-15, 08:33 Faktycznie piękny z niego jegomość Jola Nulkowa - 2010-12-15, 10:27 Ale chłopak wyjaśniał i wypiękniał SUPER!!!!Warna - 2010-12-15, 10:34 A hodowca się nie odezwał. Barbara - 2010-12-15, 17:45 Dzisiaj też widziałam się z naszym bezimiennym jeszcze goldisiem. Podajemy codziennie podskórnie antybiotyk.W piątek kontrola u weta i zobaczymy co dalej. Psiak uśmiechnięty, trochę bardziej ruchliwy ale nadal bardzo grzeczny.
Bardzo ładnie dogadują się ze Skippim, nie ma nieporozumień. Ze zdrówkiem lepiej, ataki kaszlu dużo rzadsze, katarku prawie nie ma.
A ja u Beatki jestem częściej niż w domu
Dzięki Beatko za opiekę nad tym cudem kudłatym Anonymous - 2010-12-15, 18:24 Szkoda, ze jeszcze nie można go jakoś nazwać bo ten kudłaty piesior aż sie prosze zeby do niego slodko ciuciac skracajac i zmiekczajac jego imie... Ja proponuje Ringlet (kędzior) skipi29 - 2010-12-16, 00:09 Dzisiaj znowu tak na szybko.Piesio jest przekochany,niestety jeszcze pokaszluje,ale jest już dużo lepiej.Do suchej karmy na razie nie udało mi się go przekonać,ale jutro też jest dzień Dzisiaj jak byłam z oboma na wieczornym spacerku i Piotrek wrócił z pracy to witał go z taką radością jak Skipi,były kółeczka z radości,podskoki,no super.Bardzo lubi gonić kuleczki ze śniegu,ale nie możemy Go forsować .Basia już zdała relację o stanie zdrowia,a ja dodam tylko,że jest przeuroczy i lubi,żeby Go miziać,miziać i miziać i nie ma dość .Dziękujemy cioci Basi za robienie pik pik i milutkie odwiedziny każdego dnia .W piątek kontrol u Dr.Reni i może koniec zastrzyków. skipi29 - 2010-12-16, 19:47 Że Golden to wszyscy wiemy,próbowaliśmy różnych imion i albo nam się wydaje,albo na imiona na "A" bardziej reaguje.Musi mieć imię Warna - 2010-12-16, 20:03 Nadajmy mu jakieś imię na A, bo hodowca nie ma dokumentów, gdyż zostały przez jego pracownika niechcący spalone, więc nie dojdziemy, kto jest właścicielem i jak ma na imię. Trzeba porobić ogłoszenia i czekać, a pies może mieć tymczasowe imię, jak miał np. Robin, który został już Robinem na resztę swego życia.
Aron?M!S!A - 2010-12-16, 20:08 Warna ja też pomyślałam o Aronie Kasia i Misio - 2010-12-16, 20:27 A dla mnie, tak ze zdjęć i opisów oczywiście, to on się kojarzy z Amorkiem
- z tym swoim lokowanym futerkiem to taki słodki dzieciuszkowaty aniołek Aga Szanti - 2010-12-16, 20:50 a uszka takie bursztynowe... to może Amber? Barbara - 2010-12-16, 20:53 Abot, Adi, Adonis, Agar, Agat, Akcent, Akord, Al, Alberto, Alcatraz, Alex, Alf, Ali, Amar, Ametyst, Amigo, Amok, Amol, Angel, Angus, Apart, Apel, Archie, Aron, As, Astor, Atom, Axel
Takie imiona znalazłam na literkę AKasia, Szajba i Milka - 2010-12-16, 21:12 Amor te loczki slodkieEwelina i Zoe - 2010-12-16, 21:15 ..... a może Angelo ???Aga i Sara - 2010-12-16, 21:29 No to Basia ułatwiła wybór imienia Najładniejsze na literkę A to chyba Amar. Pozostałe to mi się jakoś dziwnie kojarzą Dana Tessowa - 2010-12-16, 22:08 Ja stawiam na Arona Aga Szanti - 2010-12-16, 22:13 No to Aron i Amor wysuwają się na prowadzenie Gocha2606 - 2010-12-16, 23:33
Cytat:
Nadajmy mu jakieś imię na A, bo hodowca nie ma dokumentów, gdyż zostały przez jego pracownika niechcący spalone, więc nie dojdziemy, kto jest właścicielem i jak ma na imię
Warna, a ZK nie ma dokumentów psa?
Skoro pochodzi z hodowli, to powinni mieć zarejestrowany ten miot.
A jeśli jeszcze nabywca zarejestrował psa w ZK, to po nitce do kłębka...
No, ale w sumie po co, skoro nikt takiego cuda nie szuka A hodowca ma to w nosie, jakoś nie wierzę w tą dziwną historyjkę ze spaleniem dokumentów.skipi29 - 2010-12-16, 23:49 Jednego jesteśmy pewni na drugie ma jak większość "MASZ" .Amor,Amos,Aron Barbara - 2010-12-17, 00:11
Gocha2606 napisał/a:
Cytat:
Nadajmy mu jakieś imię na A, bo hodowca nie ma dokumentów, gdyż zostały przez jego pracownika niechcący spalone, więc nie dojdziemy, kto jest właścicielem i jak ma na imię
Warna, a ZK nie ma dokumentów psa?
Skoro pochodzi z hodowli, to powinni mieć zarejestrowany ten miot.
A jeśli jeszcze nabywca zarejestrował psa w ZK, to po nitce do kłębka...
No, ale w sumie po co, skoro nikt takiego cuda nie szuka A hodowca ma to w nosie, jakoś nie wierzę w tą dziwną historyjkę ze spaleniem dokumentów.
Gosiu udało nam się znaleźć rejestracje miotu i imię rodowodowe wraz z przydomkiem ale szukamy domowego imienia. skipi29 - 2010-12-17, 01:05
basia1 napisał/a:
Nadal podtrzymuje moje zdanie anioł nie pies
No to może skoro,te loczki,ta anielska cierpliwość-to Amor?Bo faktycznie aniołek z niego.Osobiście Amos mi się podoba,ale Amor Oskar zaczął używać roboczo na spacerach i faktycznie czytając wasze posty-pasuje do niego,bo to taki ANIOŁ Warna - 2010-12-17, 09:38 Właściciel ie zarejestrował psa w ZK. W tym problem.