To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - AMOR - 31

Barbara - 2010-12-15, 00:05

A psiak miał dzisiaj wrażeń, że hej! Najpierw był z Beatką na kontroli u weta. Jest dużo lepiej , po dobie antybiotyku już widać znaczną poprawę. Psiak też weselszy , no i tak nie śmierdzi :mrgreen: Jak wrócił to przywitał mnie i Michała pod domem. Ogonek już ładnie merda a na Michała widok, to zaczął podskakiwać :-D
Zabraliśmy się do pracy.I tu wielkie dzięki dla Michała - pies odkopany z martwego włosa i kołtunów. :) Parę razy podniósł fafle w ciągu tych całych zabiegów. No ale nic mu się nie dziwię :> To było naprawdę męczące.
Będzie trzeba jeszcze raz się spotkać aby dokończyć ale nie chcieliśmy Go już dłużej męczyć.
Nadal podtrzymuje moje zdanie anioł nie pies ;)

skipi29 - 2010-12-15, 00:23

Dzisiaj mało wieści,bo nie było czasu,ale obiecuję poprawę ;-) .Dzisiaj byliśmy na wizycie kontrolnej i zastrzyku u Dr.Reni i jest duża poprawa,nie ma już wycieku z nosa i kaszel ustępuje.Wieczorem Michał z Basią urządzili nam salon fryzjerski i wycieli,wytrymowali masę martwego włosia i już nie sypie się tyle futra.Zaraz jakaś fotka ze spacerku i po utracie reklamówki futra :->

A tu chłopaki śpią

skipi29 - 2010-12-15, 00:25

Basiu zanim wkleiłam zdjęcia już Twój post.Dziękuję :buziak:
Edyta - 2010-12-15, 08:33

Faktycznie piękny z niego jegomość :)
Jola Nulkowa - 2010-12-15, 10:27

Ale chłopak wyjaśniał i wypiękniał :roll: SUPER!!!!
Warna - 2010-12-15, 10:34

A hodowca się nie odezwał. :-(
Barbara - 2010-12-15, 17:45

Dzisiaj też widziałam się z naszym bezimiennym jeszcze goldisiem. :mrgreen: Podajemy codziennie podskórnie antybiotyk.W piątek kontrola u weta i zobaczymy co dalej. Psiak uśmiechnięty, trochę bardziej ruchliwy ale nadal bardzo grzeczny. :)
Bardzo ładnie dogadują się ze Skippim, nie ma nieporozumień. Ze zdrówkiem lepiej, ataki kaszlu dużo rzadsze, katarku prawie nie ma.
A ja u Beatki jestem częściej niż w domu ;-)
Dzięki Beatko za opiekę nad tym cudem kudłatym :)

Anonymous - 2010-12-15, 18:24

Szkoda, ze jeszcze nie można go jakoś nazwać bo ten kudłaty piesior aż sie prosze zeby do niego slodko ciuciac skracajac i zmiekczajac jego imie... Ja proponuje Ringlet (kędzior) ;)
skipi29 - 2010-12-16, 00:09

Dzisiaj znowu tak na szybko.Piesio jest przekochany,niestety jeszcze pokaszluje,ale jest już dużo lepiej.Do suchej karmy na razie nie udało mi się go przekonać,ale jutro też jest dzień ;-) Dzisiaj jak byłam z oboma na wieczornym spacerku i Piotrek wrócił z pracy to witał go z taką radością jak Skipi,były kółeczka z radości,podskoki,no super.Bardzo lubi gonić kuleczki ze śniegu,ale nie możemy Go forsować :-( .Basia już zdała relację o stanie zdrowia,a ja dodam tylko,że jest przeuroczy i lubi,żeby Go miziać,miziać i miziać i nie ma dość :pies: .Dziękujemy cioci Basi za robienie pik pik i milutkie odwiedziny każdego dnia :-D .W piątek kontrol u Dr.Reni i może koniec zastrzyków. :?:
skipi29 - 2010-12-16, 19:47

Że Golden to wszyscy wiemy,próbowaliśmy różnych imion i albo nam się wydaje,albo na imiona na "A" bardziej reaguje.Musi mieć imię :-(
Warna - 2010-12-16, 20:03

Nadajmy mu jakieś imię na A, bo hodowca nie ma dokumentów, gdyż zostały przez jego pracownika niechcący spalone, więc nie dojdziemy, kto jest właścicielem i jak ma na imię. Trzeba porobić ogłoszenia i czekać, a pies może mieć tymczasowe imię, jak miał np. Robin, który został już Robinem na resztę swego życia.

Aron?

M!S!A - 2010-12-16, 20:08

Warna ja też pomyślałam o Aronie :)
Kasia i Misio - 2010-12-16, 20:27

A dla mnie, tak ze zdjęć i opisów oczywiście, to on się kojarzy z Amorkiem :)
- z tym swoim lokowanym futerkiem to taki słodki dzieciuszkowaty aniołek :)

Aga Szanti - 2010-12-16, 20:50

a uszka takie bursztynowe... to może Amber? :mrgreen:
Barbara - 2010-12-16, 20:53

Abot, Adi, Adonis, Agar, Agat, Akcent, Akord, Al, Alberto, Alcatraz, Alex, Alf, Ali, Amar, Ametyst, Amigo, Amok, Amol, Angel, Angus, Apart, Apel, Archie, Aron, As, Astor, Atom, Axel
Takie imiona znalazłam na literkę A

Kasia, Szajba i Milka - 2010-12-16, 21:12

Amor :-) te loczki slodkie
Ewelina i Zoe - 2010-12-16, 21:15

..... a może Angelo ???
Aga i Sara - 2010-12-16, 21:29

No to Basia ułatwiła wybór imienia :mrgreen: Najładniejsze na literkę A to chyba Amar. Pozostałe to mi się jakoś dziwnie kojarzą :roll:
Dana Tessowa - 2010-12-16, 22:08

Ja stawiam na Arona :)
Aga Szanti - 2010-12-16, 22:13

No to Aron i Amor wysuwają się na prowadzenie :P
Gocha2606 - 2010-12-16, 23:33

Cytat:
Nadajmy mu jakieś imię na A, bo hodowca nie ma dokumentów, gdyż zostały przez jego pracownika niechcący spalone, więc nie dojdziemy, kto jest właścicielem i jak ma na imię

Warna, a ZK nie ma dokumentów psa?
Skoro pochodzi z hodowli, to powinni mieć zarejestrowany ten miot.
A jeśli jeszcze nabywca zarejestrował psa w ZK, to po nitce do kłębka...

No, ale w sumie po co, skoro nikt takiego cuda nie szuka :( A hodowca ma to w nosie, jakoś nie wierzę w tą dziwną historyjkę ze spaleniem dokumentów.

skipi29 - 2010-12-16, 23:49

Jednego jesteśmy pewni na drugie ma jak większość "MASZ" ;-) .Amor,Amos,Aron :?: :roll:
Barbara - 2010-12-17, 00:11

Gocha2606 napisał/a:
Cytat:
Nadajmy mu jakieś imię na A, bo hodowca nie ma dokumentów, gdyż zostały przez jego pracownika niechcący spalone, więc nie dojdziemy, kto jest właścicielem i jak ma na imię

Warna, a ZK nie ma dokumentów psa?
Skoro pochodzi z hodowli, to powinni mieć zarejestrowany ten miot.
A jeśli jeszcze nabywca zarejestrował psa w ZK, to po nitce do kłębka...

No, ale w sumie po co, skoro nikt takiego cuda nie szuka :( A hodowca ma to w nosie, jakoś nie wierzę w tą dziwną historyjkę ze spaleniem dokumentów.

Gosiu udało nam się znaleźć rejestracje miotu i imię rodowodowe wraz z przydomkiem ale szukamy domowego imienia. :)

skipi29 - 2010-12-17, 01:05

basia1 napisał/a:

Nadal podtrzymuje moje zdanie anioł nie pies ;)

No to może skoro,te loczki,ta anielska cierpliwość-to Amor?Bo faktycznie aniołek z niego.Osobiście Amos mi się podoba,ale Amor Oskar zaczął używać roboczo na spacerach i faktycznie czytając wasze posty-pasuje do niego,bo to taki ANIOŁ :)

Warna - 2010-12-17, 09:38

Właściciel ie zarejestrował psa w ZK. W tym problem. :-(