Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - SABA - 35
gadzinka - 2011-01-09, 08:41 czy to jest ta sunia co mieszkala z druga(czarny kundelek) w jeszcze gorszym stanie?
czytalam watek na dogo i chcialam dowiedziec sie jak sie maja ale jakos nie moge znalezc tego watku
bardzo sie ciesze ze wszystko idzei w dobrym kierunku zamarlam jak przeczytalam ze nawet nie chce pic...gadzinka - 2011-01-09, 08:47 a tak w ogole to witam wszystkich
(chyba nie ma tu oddzielnego dzialu do przedstawiania sie... )
jestem tu nowa
zarejestrowalam sie jakis czas temu z mysla zgloszenia sie jako dt ale w miedzyczasie trafil mi sie niespodziewany dt wiec na razie sie nie odzywamWarna - 2011-01-09, 10:27 Witaj, mamy taki dział specjalnie do powitań i przedstawiania swoich psów:
http://www.wartagoldena.o...ewforum.php?f=9Warna - 2011-01-09, 10:29 Tak, Saba jest tą sunią, która mieszkała z pieskiem w gorszym stanie. Nie wiem, co się dzieje z tym drugim pieskiem, ale mogę Wam powiedzieć, że dziś Sabcia przyszła do sypialni się z nami przywitać, ma piękną, mięciutką sierść po kąpieli i oczywiście jest radosna. Potem poszła szukać jedzonka do miski, więc oczywiście wstałam i od razu dałam jej jeść. Zastanawiam się tylko, kiedy zrobi siusiu, bo nie siusiała cały dzień wczoraj.gadzinka - 2011-01-09, 11:25
to zaraz sie tam przejde Warna - 2011-01-09, 11:49 Mamy dziś kolejny sukces: Paweł zdołała sam wyjść na spacer z Nero i z Sabą i Sabcia zrobiła piękne, wielkie siusiu. Mam nadzieję, że teraz będzie już z górki. bielan - 2011-01-09, 14:21
Warna napisał/a:
Mamy dziś kolejny sukces: Paweł zdołała sam wyjść na spacer z Nero i z Sabą i Sabcia zrobiła piękne, wielkie siusiu. Mam nadzieję, że teraz będzie już z górki.
Super, brawo dla Pawła i Sabci Pablo - 2011-01-09, 18:09 Świetnie! Jestem pewien, że będzie coraz lepiej!hayena - 2011-01-09, 18:13 Warna nasza Tequilka też się panicznie bała wychodzić z domu na początku.Jestem przekonana,że Saba pokona ten strach.Niestety jej zachowanie świadczy o tym,że przeszła wiele złego ale z dnia na dzień będzie lepiej.Najważniejsze,że psica jest zdrowa:-)Warna - 2011-01-09, 19:48 Saba nie została odrobaczona, ani zaszczepiona, bo ... moja wet chce, żeby najpierw trochę podjadła. Jej wyniki badań krwi wskazują na to, że sunia nie jest bardzo zarobaczona, ma lekką anemię i trochę podwyższone próby wątrobowa, co jest normalne przy niedożywieniu, ale jej wyniki nie są wcale takie złe. Przyznam, że bałabym się tak wychudzonemu psu dać na dzień dobry tabletki na odrobaczenie, bo to może psa mocno zatruć. Nie bez powodu psu daje się te tabletki razem z jedzeniem. My więc spokojnie czekamy, zawsze zdążymy ją odrobaczyć i potem na spokojnie zaszczepić. Saba w tej chwili to skóra i kości.
A poza tym Sabcia już normalnie wychodzi na każdy spacer i robi spokojnie siusiu. Puszczamy ją ze smyczy (jestesmy na zakmniętym osiedlu), ale ona nie oddala się od nas. Niestety q'pkę zrobiła w domu, ale była to zdrowa, normalna qpa. Warna - 2011-01-11, 10:26 To jest niesamowite i zachwycające - SABA po tych kilku dniach jest już zupełnie normalnym psem: wychodzi normalnie na spacery, załatwia się na spacerach, nie boi się niczego, ani samochodów, ani strzałów, ani żadnych innych hałasów. Rano przychodzi się przywitać, merda ogonem, ładnie je, nie ma sensacji pokarmowych, ani żadnych innych, sierść ma pięęęęęęęęęęęękną, milusią (bardziej niż Goldeny, po prostu jedwab). W domu już zapanowała kompletna harmonia, Nercio dziś spał na kanapie, a Sabcia trochę na podłodze, trochę na legowisku. Generalnie od wczoraj Sabcia kładzie się na podłodze, czego wcześniej nie robiła. Myślę, że wyluzowała kompletnie, zresztą widać to po jej stosunku do Nero i do Bezy. Nie jest ufna w stosunku do obcych psów i obcych ludzi. Nie łasi się do każdego, ale to chyba taki jej charakter - to nie jest Golden. Saba w tej chwili nie sprawia ŻADNYCH problemów - życzę wszystkim takich tymczasów! Jerzy Kora - 2011-01-11, 10:48 Te metamorfozy są zawsze niezwykłe i zachwycające. Iwa - 2011-01-11, 11:09 Brawo Sabciu
I gromkie brawa dla Warny Pablo - 2011-01-11, 20:05 WSPANIAŁE WIEŚCI!!Warna - 2011-01-11, 21:44 SABA wczoraj wpasowała się na fotel. Czyż nie wygląda fantastycznie?
kasik - 2011-01-11, 21:44 a mozna prosic o jakies nowe zdjecia pieknej SABUSI po kapieli i wyluzowanej?:))
prosze:)
pozdrawiam:)kasik - 2011-01-11, 21:45 hhehe, jak to mowia "mowisz i masz";pWarna - 2011-01-11, 21:47 Wstrzeliłam się! kasik - 2011-01-11, 21:49 pięęęękna dziewczyna!!Warna - 2011-01-11, 22:55 Dyskusja na temat kopiowania została przesunięta do innego wątku i z nią niestety część wypowiedzi dotyczących Saby, ale nie dało się inaczej: http://wartagoldena.org.p...topic.php?t=889Jola Nulkowa - 2011-01-13, 19:23 Warna, co tam u Was?? Jak tymczasowiczka się sprawuje???? Warna - 2011-01-13, 19:29 U nas wszystko w porządeczku. Sabcia normalnie się cieszy rano, jak mnie widzi, przychodzi na głaski i na całusy, macha energicznie ogonem. Je już o wiele spokojnie, bo wie, że dostanie i to sporo (dostaje 4 razy dziennie). Załatwia się pięknie na spacerkach, chodzi przykładowo na smyczy, a bez smyczy idzie cały czas przy nodze. Jest całuśna. Nie warczy już na Nercia. Wyluzowała całkowicie. Dziś dostała tabletki na odrobaczenie i ze względu na jej stan Pani doktor zaleciła branie po 1 tabletce 3 razy dziennie przez 3 dni, co oczywiście uczynimy zaczynając jutro wieczorem, żeby w razie czego być w domu.
Saba to super pies, no i ta miękka sierść - po prostu rewelacja. Ona nie ma wad!Jola Nulkowa - 2011-01-13, 20:27 Dzięki za nowe informacje Fajnie się czyta , ze Saba wraca powoli do "normalności " Że powoli odzyskuje wiare w człowieka, ma pełną michę, cieplutko, sucho, no i najważniejsze MIŁOŚĆ Warna - 2011-01-13, 20:30 Nowe zdjęcia wstawię w weekend, bo teraz ulubionym miejscem Sabci jest podłoga przy biurku, koło moich nóg, a tu niewiele co widać. Przemas Nula - 2011-01-13, 22:27 Pięknie jest czytać takie wieści. Psina ma u ciebie jak w raju, to i zbiera się ekspresowo