To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - SPAJK ma dom już dom w Wolsztynie/Koge - 190

Spajkowa Ewa - 2014-07-31, 18:53

Warna napisał/a:
Najpierw człowiek, a potem cała reszta.

Kiedy takie słowa padają z ust prezes fundacji, która działa na rzecz ZWIERZĄT, ja nie mam więcej pytań. Szkoda moich nerwów.

Jest to mój ostatni wpis na forum. Z pewnością nie będę kontynuować tutaj wątku Spajka.

Rufiakowa Amcia - 2014-07-31, 20:50

Wiesz Ewa, jestem trochę zaszokowana Twoją ostrą reakcją. Moim zdaniem człowiek jest ważny, bo gdyby człowiek nie pomógł zwierzętom, to one same by sobie nie pomogły. Człowiekowi należy się szacunek, a nie zmasowany atak, jaki spotkał Mirkę. Jeśli sprawa Białego potrzebuje naszej kontroli, to można o tym napisać bez wylewania wiadra pomyj na człowieka. I tu Warna ma rację- jakikolwiek ktoś popełni błąd, nikt nie ma prawa go linczować. Zastanówmy się, ile dobrego wniosły ataki Marka i Beaty- poniżyli kobietę, która dała psu dom. Mogli tym narobić więcej szkody, niż pożytku, bo wcale bym się nie zdziwiła, gdyby po tym Mirka wyłączyła telefon i zamknęła się na nas całkowicie. Na szczęście jest na tyle rozsądną kobietą, że odróżniła bezpardonowo atakujących ją ludzi od nas. Wystarczyło powiedzieć- "trzymajcie rękę na pulsie"- i my to robimy. Nie trzeba wieszać, nomen omen, psów- ani na Mirce, ani na nas.

Twój wpis na FB, oczernia nas jako organizację- pomyśl- kiedyś Ty na naszej tablicy znalazłaś swojego psa, swoje szczęście. Dziś ktoś na Twojej tablicy przeczyta- "eee, nie WARTO". Ktoś, kto kiedyś mógłby dać miłość jakiemuś warciakowi, nie pozna go na naszej tablicy, bo wcześniej poznał Twoją niesprawiedliwą opinię.

My jednak dalej będziemy przeznaczać swój czas pomocy psom. I będziemy darzyć szacunkiem ludzi, bo gdyby nie oni, nie miałby kto adoptować naszych podopiecznych.
Byłoby mi miło (wiesz, że mam do Was szczególny sentyment), gdybyś zechciała spojrzeć na sprawę nieco bardziej sprawiedliwie.

rodzina Zeldy - 2019-12-12, 08:55

Zdjęcia Spajka z FB
Asia+Kudłacze - 2020-11-28, 14:28

Pani Ewa napisała:

"Spajo jak na dwunastolatka miewa się dobrze. Czasem dupka już robi się ciężka, ale w tym wieku to normalne. Półtora roku temu dołączyła do nas goldenka z prywatnej adopcji."