Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - CINDY, MARLEY i BEZA mają już dom w Łodzi - 92, 104 i 280
Ewa i Cindy - 2013-12-19, 22:54 no niestety ale włosogłówka, a w sumie tylko kilka pozostałych sztuk pewnie spędzi z nami święta ale mam nadzieję ze w nowy rok wejdziemy już na "czysto" jutro kolejna dawka odrobaczenia..Ewa i Cindy - 2013-12-19, 23:53
Grażyna i Bari napisał/a:
... a czy ta na drugim planie to Bezunia?
tak.. ona stwierdziła ze będzie niuchać Kamila i Oskar - 2013-12-20, 08:12
Ewa i Cindy napisał/a:
włosogłówka, a w sumie tylko kilka pozostałych sztuk pewnie spędzi z nami święta
zawsze to dodatkowa główki do śpiewania kolęd
Trzymamy kciuki aby Bezylka w nowy rok weszła już sama Gośka i Cody - 2013-12-20, 09:31 ...Ewa i Cindy - 2013-12-21, 22:29 a u nas powolutku.. jest ok, dziś było porządne czesanko bo mi się laska strasznie sypie ale jej się podobało.. ogólnie robi się mega przytulaśna.. albo śpi albo trzeba ja myziać
a teraz to co lubicie najbardziej..
z serii tak mi dobrze tak mi rób..
a teraz Waszym oczom ukaże się przyszłość Ewa i Cindy - 2013-12-22, 00:18 i jeszcze jedno z serii .. trzeba kupić większa kanapę.. główka się nie mieści..
Ewa i Cindy - 2013-12-22, 17:25 coś dla oka.. dziś było goldenowo Ola i Habs - 2013-12-22, 17:55 Rzeczywiście bardzo goldenowo, nic tylko pozazdrościć Joanna_i_Wojtek - 2013-12-22, 20:18
Ale szwadron! Piękne! A Beza jest absolutnie obezwładniająca Rufiakowa Amcia - 2013-12-22, 21:13 Bezula, wreszcie załapałaś, że jak się tłumek zbiera wokół pańci, to nie idzie się wtedy na niuchanie drugiego planu Ewa i Cindy - 2013-12-26, 01:30 Święta Święta i zaraz będzie po Świętach... a u nas wiosna pełną parą Ewa i Cindy - 2013-12-26, 01:34 serdecznie pozdrawiamy świąteczna wiosną
a teraz pokaże Wam co moje futra lubią najbardziej..
niuchanko
patole Rufiakowa Amcia - 2013-12-26, 22:00 Fruwający Marleyski- Iza Tutisowa - 2013-12-27, 10:59 Zdjęcia jak zawsze rewelka Ewa i Cindy - 2014-01-01, 20:35 No kochani.. Bezula jest już w gotowych do adopcji.. jak tam kolejka.. od razu zastrzegam.. będzie ostra selekcja!!
U nas w sumie wszystko po staremu.. miałam więcej czasu teraz i mogłam sobie na spokojnie poobserwowawszy psiaki.. wiecie jak one się fajnie dograły najlepiej to widać jak pod koniec spacerku maja rozsypywane smaczki na trawie.. każde ma szacunek do siebie nawzajem, wiedzą ze każde dostanie swoje miejsce do niuchania i wyszukiwania dobroci i spokojnie czeka na wywołanie jak któreś skończy wcześniej nie idą "pomóc" szukać drugiemu tylko przychodzą do mnie i oczka same mówią.. zrób mi jeszcze jedną miejscóweczke do szukania!!
Marley tez już reaguje na komendę "przyprowadź Bezę"... jak laska stwierdzi ze chce iść inny szklakiem niż ja to wysyłam Marleya.. krąży wokoło dopóki ta nie zacznie iść w moim kierunku.. miałam już to przećwiczone na Cindzie mojej kochanej wędrowniczce i przy Bezuli tez już działa.. czyli jest już pełnoprawnym członkiem stada wg Marleya obce psy Marley zlewa przeważnie
Sama Bezula na pewno czuje się pewniej w towarzystwie ale nie przejawia chęci zabawy z psami, ogólnie ma dość obojętne podejście do innych zwierząt.. ale za to człowiekowi na spacerze nie popuści.. a już nie daj boże ta osoba jest przy lub w aucie.. oj ona jest zdecydowaną fanką ludzi i motoryzacji..
w okresie nowego roku, przy tych ciągłych hukach tylko z Bezulą można pójść na normalny spacerek po zmroku.. moje siedzą w domku i się trzęsą a Beza w najlepsze tarza się na trawniku bo chciała wyjść na świeże powietrze..
ogólnie Bezula jest bardzo zrównoważoną niunią.. dziś jednak mnie zaskoczyła.. byłam z nimi na spacer na "wiosce" obok i na szczerym polu stała ambona.. przeszła obok dopiero jak zapięłam jej smyczy bo jakoś tak dziwnie się na nią patrzyła...
a tak wyglądała Bezula w wieczór sylwestrowy Rufiakowa Amcia - 2014-01-01, 21:34 Nooo, tymczas u Ciebie Ewunia zapewni Bezuli super referencje. Nie dość, że słodka, to jeszcze super ułożona
A co do Marlejskiego- próbowałaś może komendy "Marley, poodkurzaj chatę"? A nuż okaże się, że to też mu dobrze idzie? Ewa i Cindy - 2014-01-01, 21:41
Rufiakowa Amcia napisał/a:
"Marley, poodkurzaj chatę"?
ostatnio na you tubie widziałam filmik z psiakiem kt odkurzał.. takim małym odkurzaczem samochodowym.. lekki, rączka idealnie dopasowana do pyska muszę coś takiego nabyć.. bo jak na razie nie reaguje.. co 2 dzień im to mówię.. poodkurzalibyście tu trochę jak mnie nie ma.. a wy co.. tylko jeść, spacer i spać..Rufiakowa Amcia - 2014-01-01, 21:58
Ewa i Cindy napisał/a:
poodkurzalibyście tu trochę jak mnie nie ma..
Zapewne odkurzają, tylko że zanim wrócisz, zdążą wytrzepać z ogoniastych nowy piasek i włosiaki.Grażyna i Bari - 2014-01-02, 13:28 Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku dla całego stadka, ale szczególne uściski dla Bezuni. Jest moją ulubienicą Aneta i Nico - 2014-01-03, 08:01 O matko a ja już się wystraszyłam jak nie zobaczyłam Bezy w przedsionku, a tu się okazuje, że to już dziewczyna do wzięcia Sunia jest przepiękna, Ewka pamiętaj tylko o zamykaniu drzwi na noc, bo jak kolejka po Bezę będzie długa niczym przed otwarciem nowej Biedronki to możesz mieć tłumy w domu
PS Jak już nauczysz Marleya odkurzać to przyślę Ci Nicosia na przeszkolenie Ewa i Cindy - 2014-01-03, 17:46 Anetka.. nie strasz mnie.. poza tym.. ja mam Marleya on tak po cichaczu raczej nie pozwoli nikomu wejść
a teraz porcja tego co Bezula kocha najbardziej Iza Tutisowa - 2014-01-03, 19:15 Ale ona jest fajowa!!!!!!! Ewa i Cindy - 2014-01-03, 19:22 właśnie wracam od weta.. i z jednej str mam dobra wiadomość a drugiej złą.. walka trwa..
włosogłówki już nie znaleziono w kale ale za to u Bezy jest capilaria - rodzaj nicieni a u Cindy i Marleya glista.. ja się zastanawiam co mogę zrobić z tą moją okolicą.. bo tym cholerstwom zdecydowanie za dobrze się tu żyje.. dostałam tym razem Advocate do zakroplenia psa.. ma się w nie wchłonąć i działać do 3-4 tyg..
hasło na dziś: kochane robaczki... pojadły, popiły.. TO WY...!!!!!!Warna - 2014-01-03, 19:37 I tego trzeba się trzymać. Bo te robaczki to takie cwane pasożyty, cholery jedne, ciągle żyją na krzywy ryj.Iza Tutisowa - 2014-01-03, 19:46 Ewcia a ja mam pytanko, jak się objawił o i czy w ogóle, to że Marleyski i Klapouch mają jakieś dzidostwo? Czy to wyszło tylko przy okazji tego, że musisz badać przy Bezie?