To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - CINDY, MARLEY i BEZA mają już dom w Łodzi - 92, 104 i 280

Ewa i Cindy - 2013-12-19, 22:54

no niestety ale włosogłówka, a w sumie tylko kilka pozostałych sztuk pewnie spędzi z nami święta ale mam nadzieję ze w nowy rok wejdziemy już na "czysto" :) jutro kolejna dawka odrobaczenia..
Ewa i Cindy - 2013-12-19, 23:53

Grażyna i Bari napisał/a:
... a czy ta na drugim planie to Bezunia?

tak.. ona stwierdziła ze będzie niuchać :)

Kamila i Oskar - 2013-12-20, 08:12

Ewa i Cindy napisał/a:
włosogłówka, a w sumie tylko kilka pozostałych sztuk pewnie spędzi z nami święta

zawsze to dodatkowa główki do śpiewania kolęd :mrgreen:

Trzymamy kciuki aby Bezylka w nowy rok weszła już sama :)

Gośka i Cody - 2013-12-20, 09:31

...
Ewa i Cindy - 2013-12-21, 22:29

a u nas powolutku.. jest ok, dziś było porządne czesanko bo mi się laska strasznie sypie :) ale jej się podobało.. ogólnie robi się mega przytulaśna.. albo śpi albo trzeba ja myziać :)
a teraz to co lubicie najbardziej..
z serii tak mi dobrze tak mi rób..

a teraz Waszym oczom ukaże się przyszłość :)

Ewa i Cindy - 2013-12-22, 00:18

i jeszcze jedno z serii .. trzeba kupić większa kanapę.. główka się nie mieści..

Ewa i Cindy - 2013-12-22, 17:25

coś dla oka.. dziś było goldenowo :)

Ola i Habs - 2013-12-22, 17:55

Rzeczywiście bardzo goldenowo, nic tylko pozazdrościć :)
Joanna_i_Wojtek - 2013-12-22, 20:18

:shock:

Ale szwadron! Piękne! A Beza jest absolutnie obezwładniająca :-)

Rufiakowa Amcia - 2013-12-22, 21:13

Bezula, wreszcie załapałaś, że jak się tłumek zbiera wokół pańci, to nie idzie się wtedy na niuchanie drugiego planu :D
Ewa i Cindy - 2013-12-26, 01:30

Święta Święta i zaraz będzie po Świętach... a u nas wiosna pełną parą :)

Ewa i Cindy - 2013-12-26, 01:34

serdecznie pozdrawiamy świąteczna wiosną :)
a teraz pokaże Wam co moje futra lubią najbardziej..
niuchanko :)

patole :)

Rufiakowa Amcia - 2013-12-26, 22:00

Fruwający Marleyski- :lol:
Iza Tutisowa - 2013-12-27, 10:59

Zdjęcia jak zawsze rewelka :D
Ewa i Cindy - 2014-01-01, 20:35

No kochani.. Bezula jest już w gotowych do adopcji.. jak tam kolejka.. od razu zastrzegam.. będzie ostra selekcja!! :)
U nas w sumie wszystko po staremu.. miałam więcej czasu teraz i mogłam sobie na spokojnie poobserwowawszy psiaki.. wiecie jak one się fajnie dograły :) najlepiej to widać jak pod koniec spacerku maja rozsypywane smaczki na trawie.. każde ma szacunek do siebie nawzajem, wiedzą ze każde dostanie swoje miejsce do niuchania i wyszukiwania dobroci i spokojnie czeka na wywołanie :) jak któreś skończy wcześniej nie idą "pomóc" szukać drugiemu tylko przychodzą do mnie i oczka same mówią.. zrób mi jeszcze jedną miejscóweczke do szukania!! :)
Marley tez już reaguje na komendę "przyprowadź Bezę"... jak laska stwierdzi ze chce iść inny szklakiem niż ja to wysyłam Marleya.. krąży wokoło dopóki ta nie zacznie iść w moim kierunku.. miałam już to przećwiczone na Cindzie mojej kochanej wędrowniczce i przy Bezuli tez już działa.. czyli jest już pełnoprawnym członkiem stada wg Marleya :) obce psy Marley zlewa przeważnie :)
Sama Bezula na pewno czuje się pewniej w towarzystwie ale nie przejawia chęci zabawy z psami, ogólnie ma dość obojętne podejście do innych zwierząt.. ale za to człowiekowi na spacerze nie popuści.. a już nie daj boże ta osoba jest przy lub w aucie.. oj ona jest zdecydowaną fanką ludzi i motoryzacji.. :)
w okresie nowego roku, przy tych ciągłych hukach tylko z Bezulą można pójść na normalny spacerek po zmroku.. moje siedzą w domku i się trzęsą a Beza w najlepsze tarza się na trawniku bo chciała wyjść na świeże powietrze.. :)
ogólnie Bezula jest bardzo zrównoważoną niunią.. dziś jednak mnie zaskoczyła.. byłam z nimi na spacer na "wiosce" obok i na szczerym polu stała ambona.. przeszła obok dopiero jak zapięłam jej smyczy bo jakoś tak dziwnie się na nią patrzyła...
a tak wyglądała Bezula w wieczór sylwestrowy :)

Rufiakowa Amcia - 2014-01-01, 21:34

Nooo, tymczas u Ciebie Ewunia zapewni Bezuli super referencje. Nie dość, że słodka, to jeszcze super ułożona :)

A co do Marlejskiego- próbowałaś może komendy "Marley, poodkurzaj chatę"? A nuż okaże się, że to też mu dobrze idzie? ;)

Ewa i Cindy - 2014-01-01, 21:41

Rufiakowa Amcia napisał/a:
"Marley, poodkurzaj chatę"?

ostatnio na you tubie widziałam filmik z psiakiem kt odkurzał.. takim małym odkurzaczem samochodowym.. lekki, rączka idealnie dopasowana do pyska :) muszę coś takiego nabyć.. :) bo jak na razie nie reaguje.. co 2 dzień im to mówię.. poodkurzalibyście tu trochę jak mnie nie ma.. a wy co.. tylko jeść, spacer i spać..

Rufiakowa Amcia - 2014-01-01, 21:58

Ewa i Cindy napisał/a:
poodkurzalibyście tu trochę jak mnie nie ma..

Zapewne odkurzają, tylko że zanim wrócisz, zdążą wytrzepać z ogoniastych nowy piasek i włosiaki.

Grażyna i Bari - 2014-01-02, 13:28

Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku dla całego stadka, ale szczególne uściski dla Bezuni. Jest moją ulubienicą :)
Aneta i Nico - 2014-01-03, 08:01

O matko a ja już się wystraszyłam jak nie zobaczyłam Bezy w przedsionku, a tu się okazuje, że to już dziewczyna do wzięcia :D Sunia jest przepiękna, Ewka pamiętaj tylko o zamykaniu drzwi na noc, bo jak kolejka po Bezę będzie długa niczym przed otwarciem nowej Biedronki to możesz mieć tłumy w domu :D

PS Jak już nauczysz Marleya odkurzać to przyślę Ci Nicosia na przeszkolenie ;)

Ewa i Cindy - 2014-01-03, 17:46

Anetka.. nie strasz mnie.. poza tym.. ja mam Marleya on tak po cichaczu raczej nie pozwoli nikomu wejść :)
a teraz porcja tego co Bezula kocha najbardziej :)

Iza Tutisowa - 2014-01-03, 19:15

Ale ona jest fajowa!!!!!!! :mrgreen:
Ewa i Cindy - 2014-01-03, 19:22

właśnie wracam od weta.. i z jednej str mam dobra wiadomość a drugiej złą.. walka trwa..
włosogłówki już nie znaleziono w kale ale za to u Bezy jest capilaria - rodzaj nicieni a u Cindy i Marleya glista.. ja się zastanawiam co mogę zrobić z tą moją okolicą.. bo tym cholerstwom zdecydowanie za dobrze się tu żyje.. dostałam tym razem Advocate do zakroplenia psa.. ma się w nie wchłonąć i działać do 3-4 tyg..
hasło na dziś: kochane robaczki... pojadły, popiły.. TO WY...!!!!!!

Warna - 2014-01-03, 19:37

I tego trzeba się trzymać. Bo te robaczki to takie cwane pasożyty, cholery jedne, ciągle żyją na krzywy ryj.
Iza Tutisowa - 2014-01-03, 19:46

Ewcia a ja mam pytanko, jak się objawił o i czy w ogóle, to że Marleyski i Klapouch mają jakieś dzidostwo? Czy to wyszło tylko przy okazji tego, że musisz badać przy Bezie?