To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - KORBA ma już dom w Sosnowcu - 39

Kamila i Oskar - 2013-04-22, 07:46

Olu tyko pozazdrościć kondycji :) gratuluje wyniku
Aga i Toru - 2013-04-22, 08:52

FANTASTYCZNIE!!!!! Wielkie gratulacje dla was!!!!!!!!!!
monimax - 2013-04-22, 14:07

WoW :mrgreen: Gratulacje Dziewczyny :mrgreen: :mrgreen:
Grażka i Feliks - 2013-04-22, 20:25

Dziewczyny świetne jesteście :) Szkoda,że z Felciem nie możemy dołączyć bo to świetna sprawa ale może w przyszłym wcieleniu kto wie :rotfl:
Korbulowa Familia - 2013-04-26, 10:02

Dziękujemy za TYYYYYYLE ciepłych słów :oops: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Na podeście zapewne mogłaby Korbcia stanąć, ale ograniczam ją ja :rotfl:
Niestety konkurencja jest zbyt mocna jak na mnie - amatora biegania :P

Korba ani odrobiny zmęczenia nie odczuła po zawodach. Zarówno w dniu zawodów, jak i następnego szalała z innymi psiakami ;)

Zdjęcia przedstawiają/"reklamują" wybieg dla psów w Parku Środula w Sosnowcu.
Bardzo lubimy ten wybieg, a szczególnie po ostatniej niedzieli, gdzie w ciągu 1,5h spotkałyśmy tam łącznie około 15 psów :mrgreen:

Korbunia aportująca piłeczkę - oczywiście nie swoją :->

Teraz przedstawimy naszych częstych znajomych:

Mailo - Jack Russell Terrier

Astra - ON długowłosy

Luna - mix

Hektor - Dog Niemiecki

I Korbusiowy błogostan :lol:

Pozdrawiamy!

Kamila i Oskar - 2013-04-26, 10:56

ale super Korba ma towarzyszy zabaw - do wybory i koloru :)
Korbulowa Familia - 2013-05-06, 18:10

Wszystkie Wariatki kochają kwiatki :mrgreen:

Przegląd uzębienia i skrywanego "czarnego usposobienia" ;)

monimax - 2013-05-06, 18:26

Cudeńko:)
U nas na mlecze trzeba jeszcze poczekać :->

Ola i Habs - 2013-05-06, 21:58

Oooo ja ile mleczy :shock: U nas jakaś bieda w tym roku, no chyba, że za jakiś czas się pokażą.
Gabiś i Fifi - 2013-05-06, 22:02

Ola, Łukasz i Habs napisał/a:
Oooo ja ile mleczy :shock: U nas jakaś bieda w tym roku, no chyba, że za jakiś czas się pokażą.

Zapraszam do Czarnowa...u nas też żółto....wszędzie....

Śliczne zdjęcia masz Korbusiu :-)

Korbulowa Familia - 2013-05-20, 13:17

Niestety w sobotę nie wystartowałyśmy w III zawodach Pucharu Polski w Dogtrekkingu :(
I tak od tygodnia wiadomo było, że tym razem nas nie będzie, ponieważ musiałam iść na operację do szpitala i nie wolno mi narazie zbyt wiele robić, a do tego doszła Korbusiowa kontuzja... :-/

Od poniedziałku do środy przebywałam w szpitalu i Korbusia była pod męską opieką - nie to żebym twierdziła, że mężczyźni mniej dbają o moją sukę :roll: ale niedopatrzenie sprawiło, że pomiędzy opuszkami tylnej łapy wdało się mocne zapalenie od zaschniętego błota... :(
W czwartek Korbusia była konsultowana i niewiele brakowało, żeby z tego odparzenia zrobił się na tyle poważny stan, że trzeba by było usuwać paznokieć, bo jego przyczepność została naruszona. Ale dokładne zalecenia oraz zastrzyki p. bólowe i antybiotyk rokują powodzeniem.

Korba jak Korba - praktycznie na niej nie zrobiło to wrażenia i wczoraj już mogłyśmy na 15 minutek podjechać nad wodę.
A oto dowód jak dobrze miewa się moja maleńka :)

U mnie już mówi się"jak Korba (ryba) w wodzie" :P
I pomyśleć, że tak się kiedyś bała wody :lol:
Za każdym razem jak widzę jej szaleństwa nad wodą przypomina mi się spacer nad J. Pławniowickim w fundacyjnym towarzystwie i pierwszy skok do wody :lol: :lol: :lol:

Gabiś i Fifi - 2013-05-20, 15:10

Zdrówka życzymy i głaski dla Korby :-)
Korbulowa Familia - 2013-06-24, 19:48

No no no! Muszę sama siebie skarcić! Korbusia na samym końcu drugiej strony?! No tego jeszcze nie grali :P

W takim razie nadrabiamy informacje ;)
Z zapalenia jakie powstało po odparzeniu błotnym nie było śladu w przeciągu 1,5 tygodnia - pazurek uratowany, a Korbelka znosiła z niewymuszonym spokojem kilkurazowe/dobę przemywania (były naprawdę głęboko czyszczone, ponieważ buty gubiła na szaleństwach spacerowych... :roll: ) :serce:

24 maja Korbusia obchodziła swoje 3. :urodziny:
Prezentem było pływające ringo, które niestety na jednym z pierwszych spacerów przegryzł posokowiec :evil:

Ale zdążyła się nim trochę nacieszyć :mrgreen:

Podczas upałów jeździmy nad wodę, najczęściej na Pogorię IV, chociaż zapewne coraz rzadziej o "przyzwoitej porze z racji plażowiczów...

Nadrobiłyśmy nieobecność na III zawodach Pucharu Polski w Dogtrekkingu i z naszym teamem (nie całym niestety) wybraliśmy się na weekend do Korbielowa i uzupełniłyśmy doświadczenia związane z kilkugodzinnymi wędrówkami po górach :radocha:
Korba była jedynym niezmordowanym psem, który dzień zaczynał od 8:00, następnie przemierzała kilometry na szlakach, a dzień kończyła tak jak my, czyli około 00:00/1:00. Można powiedzieć, że korzystała w pełni sił z aktywnego wypoczyku ;)

Tutaj zdobyty szczyt: Pilsko 1557 m n.p.m. :)

SPA dla PSA :rotfl:

Korbusia uczestniczy jako moja "asystentka-rozkręcacz" psiowych sesji i przy tym może się dowoli wyszaleć :)

Poza szaleństwami są i takie chwile, które sprawiają, że widzę jak moja Korbcia dorośleje, poważnieje... Pomimo, że ma dopiero 3 latka i mnóstwo jeszcze przed sobą zawsze te myśli chwytają mnie za gardło, że ten czas tak szybko w przypadku naszych czworonożnych członków rodziny mija... :(

Pozdrawiamy sedecznie!!! :buziak:

Gabiś i Fifi - 2013-06-24, 20:01

dla Korbusi. :urodziny: :urodziny: :urodziny: :urodziny: :urodziny:
M!S!A - 2013-06-24, 20:48

Oluś fotki jak zawsze porywają, wieści na szczęście też :) Podziwiam Was za tą pasję do chodzenia, w końcu chyba znalazłaś sposób na ujarzmienie Korbsona. A jak jej zapędy do biegaczy i rowerzystów? Nadal taka pobudzona czy coś się zmieniło?

Korbek- wielu, wielu szczęśliwych psich lat ci życzę. :urodziny:

Ola i Habs - 2013-06-24, 21:00

Wszystkiego najlepszego dla Korbusi :urodziny:
Muszę przyznać, że to ostatnie zdjęcie jest generalnie i powala na łopatki :)

Korbulowa Familia - 2013-06-24, 21:21

M!S!A napisał/a:
(...)w końcu chyba znalazłaś sposób na ujarzmienie Korbsona.

Ciężko powiedzieć, że ją tym ujarzmiam, ponieważ mogę jedynie wykorzystać jej ciągnięcie, a zmęczona jak wspomniałam powyżej jest nieszczególnie - do wszystkiego organizm (szczególnie jej :lol: ) się przyzwyczaja ;)

M!S!A napisał/a:
A jak jej zapędy do biegaczy i rowerzystów? Nadal taka pobudzona czy coś się zmieniło?

Niestety radziłam się różnych specjalistów i to już w Korbie zostanie... Przynajmniej nie mam możliwości pracowania z nią wielu miesięcy z obcymi osobami jako statystami w prowokowaniu w/w sytuacji... :( Na spacerach robię za surykatkę, albo po prostu Korba idzie na pasie do dogtrekkingu.

Kasia, Szajba i Milka - 2013-06-24, 21:23

Korbusiu kochana wszystkiego najpsiejszego :) Olu piekne zdjęcia !
Ewelina, Kajen i Zola - 2013-06-27, 19:40

Spóźnione, ale dopiero teraz mogę nadrobić wątki na forum :oops: sto lat Korbuniu!!! Ola przepiękne zdjęcia :-) my przez wakacje będziemy na śląsku w Dąbrowie, mam nadzieję, że uda nam się spotkać na Pogorii, daj znać jak będziecie się wybierać, chętnie się przyłączymy z Kajką, jeśli nie macie nic przeciwko :-) A co do upływu czasu, to faktycznie mija w mgnieniu oka..
Korbulowa Familia - 2013-06-28, 09:17

Ewelina i Kajka napisał/a:
my przez wakacje będziemy na śląsku w Dąbrowie, mam nadzieję, że uda nam się spotkać na Pogorii, daj znać jak będziecie się wybierać, chętnie się przyłączymy z Kajką, jeśli nie macie nic przeciwko :-)

Superowo!!! :D
Dajcie znać kiedy już zjedziecie na DG :)

Korbulowa Familia - 2013-07-10, 15:43

Sprzedam drapak dla fretki lub małego kota!
Kupiłam dla mojej kotki, ale nie korzysta z niego... :(
Cena: 60 pln (+ koszt wysyłki)

- rozbudowany drapak z głębokim, miękkim hamakiem zamontowanym na półce
- zawiera dwa wałki sizalowe
- tabliczka z napisem "Do not disturb" - nie przeszkadzać :)
- rozmiar idealny dla fretek albo dla małych kociąt
- kolor: czekoladowe + turkusowe futerko

Wymiary: 72 x 31 x 58 cm.

Aga i Toru - 2013-07-11, 07:42

o rany - takie piekne foty przegapiłam! !!!
Korbusiu kochana - troche spóźnieni, ale miziamy cie i całujemy w nosek! Wszystkiego najlepszego!!!!!

Korbulowa Familia - 2013-08-04, 20:38

Nadeszły upalne czasy, chyba w każdym regionie ozłoconej Polski ;)
Korbka podczas upałów ma ulubiony sposób na schłodzenie po spacerze lądowym: okrywam Korbę ręcznikiem zmoczonym chłodną wodą i potrafi tak odlecieć, że w 15 minut usypia :lol: Polecamy!

Nadszedł ukochany jabłuszkowy czas! :mrgreen: Korbunia uwielbia biegać za jabłuszkami, które jak już jej się znudzi to rozgryza i część zjada dając mi do zrozumienia, że pora na kolejny soczysty owoc ;)

Nadal jest sfiksowana na aport i uwielbiam to w niej, chociaż rozumek jej się wyłącza i podczas upałów musimy ograniczać jej aktywność zamykając w domu lub ograniczając możliwość biegania, żeby siędziewczyna nie wykończyła ;)

Pozdrawiamy!

Ewa i Cindy - 2013-08-04, 20:45

mały kochany świr.. jest niesamowita :)
Korbulowa Familia - 2013-08-04, 21:02

Ewa i Cindy napisał/a:
mały kochany świr..

:lol: :lol: :lol:
Nawet nie wiesz Ewa jak idealnie ją teraz opisałaś!!! :shock:
Na wikipedii powinno być takie właśnie tłumaczenie znaczenia "Korba" ;)