To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - GINGER (NELKA) - 46

bielan - 2011-03-22, 12:39

Musze otwarcie przyznac, ze Nelka jest moja ulubienica. Ma w sobie to cos, co sprawia, ze idzie sie w niej momentalnie zakochac :-D
A zdjecia ogladam juz chyba setny raz, sa boskie

M!S!A - 2011-03-22, 12:48

bielan napisał/a:
Nelka jest moja ulubienica

i jest ruda :mrgreen: a cos mi się obiło o oczy ostatnio że 5 pies u was będzie rudy :rotfl:

bielan - 2011-03-22, 12:51

No dokladnie :mrgreen: ja jestem za
Musze o tym porozmawiac z moja druga polowa :-)

Karmelowa Alusia - 2011-03-27, 19:02
Temat postu: Nelka i morze
Dziś kolejna wycieczka nad morze.Nela nadal spokojnie spaceruje sobie nad wodą ,odważyła sie dzis nawet pobiegać , zaznajomiła z kilkoma pieskami , zawsze w okolicznościach pokojowych .W wodzie nie chce sie zamoczyć .Dadal przychodzi na każde zawołanie.
Super sunia!!!Ciagle powtarzam , że gdyby Karmel był tak posłuszny jak Nela , a Nela miała w sobie tyle chęci do baraszkowania na dworze to powstałby SUPERGOLDEN! :)
https://picasaweb.google.com/105971770964525228528/Nelka27032011?authkey=Gv1sRgCKnms6LQjJS24AE&feat=directlink

M!S!A - 2011-03-31, 11:37

Nelunia gotowa jest do adopcji. Szukamy więc dla dziewczyny domu stałego, który pokocha Nelunie całym serduchem :)
Karmelowa Alusia - 2011-04-02, 20:36
Temat postu: Nelka
Witamy po kolejnym spacerze nad morzem połaczonym z zapoznaniem z innymi goldenimi i nie tylko ,psimi pieknościami.Nela pokonała dziś kolejny etap zapoznawania z wielka woda.Udało jej sie nawet zamoczyć łapy!!Jeszcze troche i Nelunia zacznie nam pływać.W towarzystwie innych piesków spokojna na razie na pozycji obserwatora.W knajpce na obiadku podobnie jak Misia grzecznie czekajaca ,aż pańcie zregeneruja siły po intensywnym spacerku.
https://picasaweb.google.com/105971770964525228528/Nelka02042011?authkey=Gv1sRgCK2KkK-LlN_FOw&feat=directlink

Aga Szanti - 2011-04-04, 08:24

Piękności!!!

Korbulowa Familia - 2011-04-09, 08:31

Zdjęcie nr 3 jest giga! :shock:
Piękna Neluśka :mrgreen:
A co słychać u podopiecznej Pani Alicji? :) Czy Nelcia zabrnęła dalej w nadmorskich kąpielach? :rotfl:

Karmelowa Alusia - 2011-04-11, 21:15

Nelka ostatnio była pod opieka mojej córki-Ani.Sunia nadal grzeczna i kochana coraz smielej oddala sie na spacerach w celach poznawczych.Zawsze jednak przychodzi zawołana.Pozdrawiamy fanów Nelki.Sesja zdjęciowa planowana na weekend.
Jerzy Kora - 2011-04-12, 06:33

Czekamy z niecierpliwością. JEST CO OGLĄDAĆ.
Gosia_Astra_Lara - 2011-04-16, 17:31

Dzisiaj gościła u nas Ala z Nelka-przecudna dziewczynka!

Edyta - 2011-04-16, 18:08

Jaka lalunia :shock: - piękna :)
Karmelowa Alusia - 2011-04-16, 18:50
Temat postu: Nowy image Neli
Witam!Tak jak juz napisała Gosia byliśmy dziś u niej z wizytą.Spod wprawnej reki Gosi z pomoca Milenki wyłoniła nam się Nela w nowej odsłonie.Sunia ze stoickim spokojem zniosła wszelkie zabiegi od strzyżenia po kapiel i suszenie.Ukazał nam sie sliczny biały kołnierzyk Nelki ,rudosci pozostały na grzbiecie ,a łapy i ogon smiem twierdzić nadaja sie na wystawe .Brawa dla Gosi!!!Dzisiejszy dzień obfitował tez dla Neli w nowe wrażenia od spotkania z innymi psimi przyjaciółmi oraz Zdzisiem-kotem Gosi.Spotkanie z sympatycznym towarzystwem pozwole sobie opisać w osobnym watku
https://picasaweb.google.com/105971770964525228528/NelaNowyImage?authkey=Gv1sRgCOq6kPXb2b3aDA&feat=directlink

Korbulowa Familia - 2011-04-16, 18:58

Na ostatnich zdjęciach nabrała na pysiu szczenięcego wyglądu ;)
Śliczna Nelusia! Anioł nie pies :mrgreen:

Jerzy Kora - 2011-04-16, 22:47

Czy mi się wydaje, czy po tuningu wygląda bardziej krągło?. Czyżbyśce użyłyśie szamponu "dwa razy więcej futra" :mrgreen:
Karmelowa Alusia - 2011-04-17, 08:25

Nelusia mimo prostowania kudełków po kapieli jak dojechała do domu to i tak wygladała jak baranek.Takie poprostu ma futerko.
Karmelowa Alusia - 2011-04-17, 09:44
Temat postu: Niedziela Palmowa 2011
Dziś nowe miejsce na spacerze ,nowe zapachy ,nowe doznania...
https://picasaweb.google.com/105971770964525228528/NelaNiedzielaPalmowa2011?authkey=Gv1sRgCP3Eu92ZwpjdlQE&feat=directlink

Jerzy Kora - 2011-04-17, 19:39

Nelka to piękna panna. to jedno ze zdjęć z cyklu "rozglądamy się". Robi to naprawdę fajnie.

Karmelowa Alusia - 2011-04-20, 15:05

Dziękujemy za karmę.Póki co nowych zdjęć nie mamy ,bo Nela "opiekuje się" chorym Karmelem ,który ma paskudnie rozciętą łapę.Sunia po raz pierwszy naszczekała na mnie-zazdrośnica ,gdy po powrocie do domu zajęłam sie od razu chorą łapa Karmela i nie została pogłaskana na dzień dobry.Pozdrawiamy wszystkich.Gdy sytuacja zostanie opanowana wstawimy nowe zdjęcia.
Karmelowa Alusia - 2011-04-22, 18:52

Witamy w tym pięknym słonecznym Wielkim Tygodniu.U Neli wszystko dobrze ,coraz odwazniej zwiedza swiat ,nadal bardzo grzeczna i usłuchana.Dziś sunia na spacerze naszczekała na bokserkę.Widziałam po postawie ciała Neli ,że suczka nie przypadła jej do gustu.Muszę jednak pochwalić dziewczynę ,że mimo ,iż Nelka była bez smyczy nie skoczyła do boserki ,która jak sie okazało warczała na Nelę tylko grzecznie odwołana wróciła do nogi.Spacerki nasze odbywają sie póki co w iście spacerowym tempie ze względu na chora łapę Karmela.Dziś w nagrodę za dzielne zachowanie i za całokształt była spora kość.Psy jadły kości łeb w łeb bez scysji.Oczywiście Nela tempo ma szaleńcze w jedzeniu.Teraz oba psy śpią z pełnymi brzuszkami.
https://picasaweb.google.com/105971770964525228528/WielkiTydzien2011?authkey=Gv1sRgCKz_0KXCjp2E0AE&feat=directlink

Karmelowa Alusia - 2011-04-29, 09:37

Witamy!Nelka zdrowa ,wesoła.Żyje w zgodzie z Karmelem.Nie bawią się ze soba ,ale tez nigdy nie kłócą.Na okoliczność chorej łapy Karmela Nelusia okazała nam oblicze zazdrosnicy ,która potrafi naszczekać na nas gdy się nia nie zajmujemy,a w centrum uwagi akurat jest Karmel.W związku z czym ćwiczymy teraz cierpliwość Neli ,która musi nauczyć się ,że nie zawsze mozna być na pierwszym planie.Co ciekawe Nela jest nie tylko zazdrosna gdy to my zajmujemy sie Karmelem ,a nią akurat nie .Sunia również obszczekała pieska ,który bawił sie z Karmelem.Moze to pierwszy krok do tego żeby sunia zaczęła bawić sie z innymi psami?Mimo tego niezaleznego życia obu psów widać ,że powstała między nimi pewnego rodzaju więź.Gdy wróciłam z Karmelem od weta to właśnie on został radośnie powitany ,a nie ja ,jak to zazwyczaj bywało.Gdy Karmelek dał noge,Nela rozglądała się za nim ,a gdy wrócił i otrzymał reprymende za ucieczkę Nelusia stanęła w jego obronie szczekając.Radośnie towarzyszyła mu gdy dziś rano(co widać na ostatnim zdjęciu miała miejsce akcja"Dzień dobry kreciku!".Do wody sunia jednak nie za bardzo chce wchodzić,ale sa juz pierwsze kroki poczynione w tym kierunku,co równiez widać na zdjęciach.Pozdrawiamy wszystkich naszych fanów
https://picasaweb.google.com/105971770964525228528/290411Nela?authkey=Gv1sRgCMnoqILmgfSPowE&feat=directlink

Karmelowa Alusia - 2011-04-30, 16:03

Dziś Nelka odbyła kolejne spotkanie z licznym psim towarzystwem nad wielka wodą.Jako jedyna z całego towarzystwa wróciła "suchą łapą" ze spaceru.U Gosi ,u której spacer sie rozpoczął(patrz watek spacer Trójmiasto)obszczekała zawzięcie kota-Zdzicha ,czym wzbudziła moje zdziwienie ,w związku z czym biedny kotek opuścił psie towarzystwo.Jako fanka słodkich specjałów dzielnie stała na warcie pysznego ciasta na stole ,pokazała wszystkim swoje podwozie leżąc dość długo w bezruchu "kołami do góry".Na spacerze zabezpieczała tyły psiej kolumny ,prowadząc z powrotem całe towarzystwo do samochodów.Spotkanie z wielka wodą przekroczyło kolejny etap-Nela zamoczyła brzuszek!!!!Sunia próbowała łapą wydobyć z wody kamień z uwagą obserwując dno morza.Parówki z wody nie smakowały ,bo żeby je wydobyć trzeba byłoby zamoczyć nochala.Natomiast te rozdawane przez Gosie były pycha.Dziękujemy wszystkim za miłe towarzystwo na spacerze.
https://picasaweb.google.com/105971770964525228528/NelaWeekendMajowy2011?authkey=Gv1sRgCL3szMuise3UnwE&feat=directlink

Kasia, Szajba i Milka - 2011-05-03, 07:27

Piękności z tej Nelki. Zazdroszcze ci Nelciu tej wielkiej wody na spacerach :-)
Korbulowa Familia - 2011-05-04, 16:08

Nelcia... kochana psina i tyle musi czekać na wspaniały dom? :(
Sama byłam nią zauroczona dopóki nie trafiła do mnie tymczasowiczka, która już została.
Chciałabym, żeby ten wspaniały psiak wreszcie znalazł cudownych opiekunów, ale po opiece u Pani Ali poprzeczka jest wysoko postawiona :D Mimo wszystko wierzę, że i na nią czeka wspaniały domek :)

MarzenaTabaNugat - 2011-05-04, 22:57

W związku z tym że Nelcia jest nieprzeciętnej urody :) Wklejam jeszcze tutaj kilka zdjęć tej cudnej dziewczynki :)