Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - NELA ma już dom w Szczecinie - 59
Aga od Nelki - 2011-09-08, 18:55 Hihi:) Pomyliłam się i napisałam z konta które było moje w czasach " przed Nelkowych ". Przepraszam:) W każdym razie to pisałam ja AGA:)Aga od Nelki - 2011-09-08, 18:56 No włąśńie a sama zmieniłam Nica:) Tylko czasem mi się wyli, jak robię sto innych zeczy na raz M!S!A - 2011-09-08, 18:57 No widzisz a ja też nie zauważyłam, że masz inne konto Nick i avatarek znakomite Aga od Nelki - 2011-09-08, 19:05 Avatar to zasługa Warny jak mniemam:) Kiedyś się zalogowałam a avatarek już był:) Dziękuje wię Warno, bo jest cudowny a sama pewnie bym się długo męczyła z jego ustawieniem.
Odejdę na chwilę od tematu Nelci. Czy widzieliście tą stronę
http://shop.cafepress.co....etriever?page=1
Ja jestem zachwycona!!!!!! i wysyłaja do Polski:)M!S!A - 2011-09-08, 19:15 ooooooooo, ramki na rejestrację są czadowe ale chyba nie na Polskie tablice ale faktycznie super rzeczy
http://www.cafepress.co.u..._board,38732592 to jest super Aga od Nelki - 2011-09-08, 19:46 ja chyba najbardziej lubie to: http://www.cafepress.co.u...ls_mug,33044600Warna - 2011-11-20, 15:15 Doczekamy się nowych wieści i zdjęć Neli?Aga od Nelki - 2011-11-20, 17:17 Jasne:) Ciągle się zbieram żeby napisać:) Zdjęcia wkleję jutro, obiecuję uroczyście:) Nelcia zrobiła się jeszcze słodsza niż była i ogromnie przytulaśna:) Spędziłyśmy jakiś czas na wśi, chodząc na grzyby i goniąc kaczki ( co oprócz ganiania wiewiórek, jest najukochańszą "rozrywką " psicy). Nelcia nauczyła się : Tarzać po trawie, leżakować przed kominkiem, spać na kanapie, pakować się do łóżka o każdej porze nocy, trącać nosem z żądaniem ostatniego hapsika kanapki, jeść jarzębinę (??!!!) , wyjadać z kociej miski kiedy tylko nieuważna pańcia zostawi ją na ziemi, i otwierać lodówkę, która niestety zawierała w swoim wnętrzu 10 jaj prosto od wiejskich naturalnie karmionych kurek... Jest kochana i szcześliwa, a jaka z niej gaduła!!!! o matko!!! nie wiedziałam, że pies może tak gadać, bo to nie jest szczekanie, ani wycie tylko taki dziwny dźwięk... Jest nieco szalona, i czasem trudno ją przywołać, ae pracujemy nad tym. Zdjęcia będą jutro:):):)Wiki Megulowa - 2011-11-20, 17:19 Ale ułożona Aga od Nelki - 2011-11-20, 17:22 rozpieszczona, przeszczęśliwa, kanapowa psica:)
Tak rozpuściłam ją i jestem z tego dumna:):)Warna - 2011-11-20, 18:03 I poproszę o zdjęcie do KALENDARZA. Aga od Nelki - 2011-11-20, 19:39 tylko JEDNO?? a mogę przesłać kilka i sami zdecydujecie które najładniejsze? Warna - 2011-11-20, 19:40 Oczywiście, przesyłaj, ale na maila. Aga od Nelki - 2011-11-21, 19:53
z koleżanką
Na grzybach
Kanapa to jej nowe terytorium:) Nelcia uwielbia swojego Pana Szczura z Ikei. Ma pełno zabawek,ale to jest jej ulubiona ( może to przez ten ogon??)
Pani Jesień
Mały prezent dla panci:
Kama, Mela, Ruda - 2011-11-21, 21:33 A propos Pana Szczura z Ikei- my mamy taką kolorowa piłeczkę z tego samego materiału i też z Ikei no i to ukochana zabawka Meli!!! Coś jest z tymi zabawkami z Ikei... Warna - 2011-11-21, 21:47 My też mamy taką kolorową, ale też mamy taką wielkości normalnej piłki, ale pluszową. Nero je uwielbia! Aga od Nelki - 2011-11-21, 21:48 A więc to materiał!!:) a ja myślałam,że to zasługa tego ponętnego ogona:)Kama, Mela, Ruda - 2011-11-22, 11:45 no chyba jednak materiał
a na szczura chcemy jeszcze w IKEI upolować bo ta nasz piłka to już wygląda... a jak pachnie.....(zdecydowanie NIE fiołkami)!Kama, Mela, Ruda - 2011-11-22, 11:46 A właśnie Aga, może jakiś wspólny wybieg w szczecinie w weekend? Aga od Nelki - 2011-12-26, 16:48
WESOŁYCH ŚWIAT WSZYSTKIM Warna - 2011-12-26, 17:12 Piękne ŁOSIE! Barbara - 2011-12-26, 22:54 No może renifery? Ale PIĘKNE!Warna - 2011-12-26, 22:57 Ano pewnie, że renifery! Aga od Nelki - 2011-12-27, 20:52 Renifery renifery:) Nelcia ma nawet ( prawie) czerwony nosek:) Kama! Spacer bardzo chętnie, ale dopiero w połowie stycznia, bo teraz chwilowo pracuję w gorzowie, i w szczecinie bywam okazjonalnie:) ale już nie mogę się doczekać, aby poznac Twoje psiaki, więc koniecznie musimy się umówić:) Z nowości: Nelcia chyba po raz pierwszy miała takie prawdziwe święta w domu:) Poznała smaki mięsa z galarety ( ścięgna i chrząstki), spróbowała buraczków z barszczu ( zachwyt!!!!) oraz zupy rybnej ( specjalnie gotowanej dla dziewczynek, bez przypraw - mlaskaniu nie było końca), dostała też własny prezent - puszkę ciasteczek ( wyrób własny) i przeżyła fascynację choinką:) ( straty w ilości kilki bombek:)) została też wykąpana, a na jej cudną sierść została nawet nałożona odżywka ( my - zachwyt nad miękkością włosa, Nelcia - bez zachwytu). Pies idealny:)Aga od Nelki - 2012-09-14, 11:37 Witam Witam!!!
Uprzejmie dnoszę iż Nelcia jest juz u mnie rok!!! Jest kochana i bossskkaa. Ma czasami swoje humorki, nie lubi jak ją się dotyka wieczorami i wtedy momentalnie "sztywnieje" ale wszyscy domownicy o tym wiedzą więc wieczorami po prostu dajemy jej spokój. Niedawno wróciła z miesięcznego urlopu który spędziła nad uroczym polskim morzem ganiając mewy ( prawdziwa pasja Nelci), pływając na falach (pewnie byłaby dobra psią surferką), i podjadając co i rusz prawdziwe świeżutkie smażone rybki ( głównie dorszyk i flądra). Obecnie przebywa na kolejnym wypoczynku ( tym razem z moja mamą) nad jeziorem:) Ehh dobre ma to psie życie:) Ostatnio tylko okazała się ze ma posterylizacyjne nietrzymanie moczu i po dużym wysiłku wieczórami głownie potrafi zostawić mała niespodziankę ( nieświadomie), ale dostaliśmy na to leki i zaczynamy jej je podawać. No słodziak z niej jest niesamowity, i taka grzeczna . Przesypia całe noce właściwie leżąc w jednym miejsc ( dywanik przed łózkiem bo do łóżka mimo zachęt ze strony pańci nie wchodzi zbyt chętnie). A!! i jedząc samochodem zawsze wygląda p[rzez tylna szybę i jak ktos do niej macha to sie niesamowicie cieszy:):) Zdjęcia wrzucę w niedziele lub w poniedziałek:)