To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - TYMEK - 118

Ewa i Bartosz - 2012-03-12, 22:29

Dostałam :) Spróbujemy tak zrobić... może się uda. Tymuś to wspaniały pies. Z dnia na dzień widać postępy w jego zachowaniu. :) Bardzo się pilnuje. Oczywiście czasami jest nieposłuszny, ale to jeszcze młody psiak.
Ewa i Bartosz - 2012-03-13, 21:59

Rozmoczyłam i się udało ;) oby drugi raz tak samo się stało. ;)
Ewa i Bartosz - 2012-03-14, 10:53

Rano też zjadł swoją rozmoczoną karmę :D Może nie wszystko, ale większość! Teraz śpi... Dzisiaj Tymuś spędzi trochę czasu sam u moich rodziców, aby nie siedział sam wieczorem. Lubi wszelakie odwiedziny, niestety nie koniecznie jazdę samochodem. Tymuś boi się jeździć, sam z własnej woli nie chce wsiąść- muszę go wkładać. Może macie pomysł jak można go nauczyć tego? Wracając do odwiedzin to uwielbia odwiedzać jednych i drugich rodziców oraz babcię. Jest tam numerem jeden jak przychodzi. Zawsze dostaje jakiś smakołyk, nową zabawkę czy po prostu wszyscy chcą się z nim bawić :) Teraz śpi... Co pewien czas podnosi łepek i sprawdza czy jestem. Tymuś śpi u nas w sypialni od paru dni na dywanie... Jak już uzyskał spanie w jednym pomieszczeniu z nami to teraz próbuje wymóc spanie z nami w łóżku. Wskakuje, a ja go zdejmuje... Ma minę wtedy zbitego psa, a jego ciało staje się bezwładne. Dzisiaj jak mój mąż tylko zaczął zakładać buty, już kątem oka zobaczyłam Tymka jak wskakuje do łóżka. Poczekałam jak Bartek wyszedł i wtedy Tymusia zdjęłam... Biedaczek czuł się zwiedziony. Miłego dnia!

Zapomniałam, że dostaliśmy pocztą blaszkę do przyczepienia do szelek ;)

Warna - 2012-03-14, 11:35

Ewa i Bartosz napisał/a:

Znaczy się piękny identyfikator? :-D

Barbara - 2012-03-14, 11:49

Warna napisał/a:
Ewa i Bartosz napisał/a:

Znaczy się piękny identyfikator? :-D

No właśnie :) PIĘKNY :)

Korbulowa Familia - 2012-03-14, 12:22

Ewa i Bartosz napisał/a:
Ma minę wtedy zbitego psa, a jego ciało staje się bezwładne.

Ubawiłaś mnie :lol:
Hehe - ciekawe za którym razem wymiękniesz :-P
Ale może jakieś zdjęcia Tymka - on tak mi się podoba 8-)

Ewa i Bartosz - 2012-03-14, 23:27

Oczywiście piękny identyfikator :D
Mam nadzieję, że nie wymięknę. W tej chwili Tymek ma karę z nieposłuszeństwo- zakza wchodzenia do sypialni i salonu- aż serce mi pęka, że nie mogę go teraz przytulić, ale musimy być konsekwentni.
Co do zdejmowania naszego uparciucha z łóżka myślę, że jakoś dam radę ;)
Dzisiaj tata napstrykał ful zdjęć więc wstawię jak je dostanę ;)

Ewa i Bartosz - 2012-03-14, 23:49

Próbuję wstawić zdjęcia ;)
Ewa i Bartosz - 2012-03-14, 23:51

Ewa i Bartosz - 2012-03-14, 23:57

Ewa i Bartosz - 2012-03-14, 23:59

Ewa i Bartosz - 2012-03-15, 00:00

Ewa i Bartosz - 2012-03-15, 00:01

Barbara - 2012-03-15, 00:01

Jaki słodziak na tym łóżku :)
Ewa i Bartosz - 2012-03-15, 00:02

Ewa i Bartosz - 2012-03-15, 00:02

Ewa i Bartosz - 2012-03-15, 00:03

Udało się :)
Ewa i Bartosz - 2012-03-15, 00:04

To są oczy które mówią: "wiem, że źle robię, ale proszę nie zdejmuj mnie " ;)
Barbara - 2012-03-15, 00:19

Ale fajny psiak :) A oczy :)
Korbulowa Familia - 2012-03-15, 08:19

Jest przepiękny!!!! :shock: :mrgreen:
Ewa i Bartosz - 2012-03-20, 20:23

Potrzebuje Waszej rady... Już nie wiem co mam robić :( Tymek za każdym razem wymiotuje w samochodzie i to na krótkich dystansach :( My codziennie jeździmy samochodem i jest skazany na podróże. Nie chce aby on się męczył i też nie chcę codziennie faszerować go paroma Aviomarinami :( Pomocy :(
Warna - 2012-03-20, 20:31

Spróbuj tak:
1. Wchodź do samochodu, niech Tymek wskakuje i ... nigdzie nie jedziecie, tylko siedzicie w samochodzie 5 minut. Na koniec smakołyk.
2. następnego dnia tak samo i tak przez kilka dni
3. potem trochę dłużej
4. ruszasz, jedziesz 50 metrów i koniec
5 za każdym razem zwiększasz dystans no i jedziesz bardzo łagodnie, jakbyś wiozła wiadra z wodą i nie mogła jej wylać, najwyżej 40 km/h.
6. Przy wsiadaniu do samochodu, gdy będziecie jechać, Tymek musi być na czczo.

Czy dałoby się, żeby Tymek siedział na przednim siedzeniu?

Ewa i Bartosz - 2012-03-20, 20:34

Byliśmy dzisiaj u Weta. Tymuś jak zwykle cudownie grzeczny. Miał zrobiony wymaz ucha. Dostał też maść bo koło jąderek coś mu się zrobiło takiego grzybicznego i to liże... Niestety wet powiedział, że mamy poczekać jeszcze z kastracją, aż zobaczymy co z uszami i czy to koło jąderek zejdzie... Tymuś teraz odpoczywa do góry brzuchem na wersalce. Jest zmęczony bo był dzisiaj półtorej godziny na zajęciach z dziećmi 6-9 lat. Zachowywał się super tylko padł ze zmęczenia (30 dzieci może dać w kość) ;)
Kasia, Szajba i Milka - 2012-03-22, 15:09

Czy możemy liczyć na porcję zdjeć przystojniaka :) ?
Ewa i Bartosz - 2012-03-22, 23:58

Od jutra zaczynamy ćwiczyć z samochodem :) Przepraszam, że dopiero teraz odpisuje, ale post mi umknął. Co do zdjęć to jutro odpalę swojego kompa to wstawię nową porcję fotek. Tymek właśnie zasypia na wersalce. Jest czysty i pachnący- 20 minut temu wyszedł spod prysznica :D Prawdopodobnie we wtorek pójdziemy na spotkanie z panią od szkoleń. Tymuś nadal ma problem z bronieniem zasobów, ale jesteśmy dobrej myśli. ;)