Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - DOLCE - 147
goldenek2 - 2012-11-24, 23:56 Gratulacje dziewczyny, dobra robota magda - 2012-11-24, 23:57 nic dodać nic ująć Asterkowy Krzysztof - 2012-11-24, 23:58 Marcina I LOBO - 2012-11-25, 13:06 Wczoraj pisałam ,że spotkamy sie na forum w innym nastroju,i proszę pare godzin,i .jestem mega heppyyy!!
Kama, Mela, Ruda - 2012-11-25, 13:15 super kochani piękna akcja Warna - 2012-11-25, 13:20 Marcino, naprawdę robimy, co możemy i staramy się jak najmniejszym kosztem, bo to nie nasze pieniądze są tylko was wszystkich, więc musimy je szanować, a psom pomagać ile się da. I chyba nasza dwuletnia działalność o tym zaświadcza. Aga, Tami i Lenka - 2012-11-25, 13:26 cudowna wiadomość Asterkowy Krzysztof - 2012-11-25, 13:28 J a powiem szczerze że już nie mogę się doczekać zdjęć wyluzowanego uśmiechniętego pycha z domku Moniki Beata M - 2012-11-25, 19:21 Witam! Czy wiadomo coś o stanie zdrowia psiaka? Jestem gotowa dać dom stały, tylko troszkę martwię się czy dam radę finansowo jeśli będzie potrzebne drogie leczenie. Pies miałby do dyspozycji: stałe miejsce w domu, ogród do dyspozycji, pełna micha, weterynarz zawsze kiedy trzeba, spacerki po lesie, trzy osoby do miziania. Nie ma problemu z podpisaniem umowy adopcyjnej, kastracją i wizytami wolontariuszy. Mieszkam koło Bydgoszczy.M!S!A - 2012-11-25, 19:36 Witam pani Beato serdecznie. Niestety na dzień dzisiejszy nie możemy powiedzieć nic na temat zdrowia tego psiaka, nie trafił jeszcze pod nasze skrzydła, więc nie wiemy nic poza tym co było do tej pory o nim pisane. Na razie nic nie wskazuje na to żeby chorował na coś i żeby mu coś dolegało. Na dniach psiak trafi do domu tymczasowego w Toruniu, więc to niedaleko do Bydgoszczy i na pewno dowiemy się dokładnie o jego stanie zdrowia i innych potrzebnych rzeczach. Zachęcam panią do wypełnienia ankiety adopcyjnej dostępnej tutaj http://wartagoldena.org.pl/?page_id=1254 i wysłanie jej na adres mailowy michalina@wartagoldena.org.pl. Bardzo mnie cieszy to, że zainteresowała się pani adopcją Słodkiego.Beata M - 2012-11-25, 19:44 Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź. Cieszę się ogromnie, że pies będzie tak blisko. Tak jak wspomniałam jesteśmy zdecydowani. W sierpniu odszedł od nas po bardzo ciężkiej chorobie Bob. Duży mądry mieszaniec goldena z owczarkiem. Walczyliśmy bardzo o jego życie, ale nowotwór wygrał. Boba zabraliśmy jedenaści lat temu z nędznego schroniska i już nigdy nie kupimy psa. Oczywiście ankietę wypełnię za chwilę i będę cierpliwie czekała na informacje od Was W domu jest karma, legowisko i puste, odstawione na bok miski i smutno kiedy nikt nie cieszy się kiedy wracamy M!S!A - 2012-11-25, 19:50 Bardzo mi przykro z powodu Boba To bardzo smutne jak odchodzi od nas kochany przyjaciel. Pani Beato czekam na ankietę i dalej będziemy już w kontakcie mailowym bądź telefonicznym. A ten wątek niebawem przesuniemy do przedsionka adopcyjnego ( jak tylko trafi do DT) więc proszę z nami zostać i obserwować co u Słodkiego słychać Beata M - 2012-11-25, 21:15 Dziękuję. Wysyłam ankietę.Gabiś i Fifi - 2012-11-25, 21:30 Osielsko (jak mniemam z podpisu przy avatarze) jest bardzo blisko nas.Cieszę się,że przybywa "nas" na forum Fundacji.Tworzy nam się coraz większa grupa z kujawsko-pomorskiego. Pozdrawiamy i przepraszamy za prywatę w wątku Słodkiego.Beata M - 2012-11-25, 21:44 Witam sąsiedztwo Kama, Mela, Ruda - 2012-11-25, 22:16
Allyssa napisał/a:
Tworzy nam się coraz większa grupa z kujawsko-pomorskiego. Pozdrawiamy i przepraszamy za prywatę w wątku Słodkiego.
Super niezmiernie nas to cieszy. Oby tak dalej
Pani Beato serdecznie witamy na forum i chociaż bardzo przykro, że straciliście już jednego przyjaciela to z drugiej strony bardzo ale to bardzo się cieszę, że chcecie podarować swoją miłość kolejnemu potrzebującemu psiakowi Beata M - 2012-11-25, 23:22 Dziękuję za miłe słowa i ciepłe przyjęcie. Jesteśmy ciekawi wszystkich relacji o Słodkim, ale jeśli trafi do nas, to będziemy musieli zmienić mu imię, bo tak samo nazywa się lekarz który leczył naszego Bobika Jest to świetny wet, więc raczej nie zmienimy lekarza.Monia i Larsik - 2012-11-25, 23:27 ja planowałam wołać na niego DOLCE ale jestem otwarta na propozycję i oczywiście zapraszam Pani Beato na spacer jak już Misiek do nas trafi i troszkę się zadomowi Martyna i Boski - 2012-11-25, 23:30 Witam pani Beato:)
bardzo się cieszę, że zainteresowała się pani Słodkim. Poznałam go osobiście w schronisku i na dzień dzisiejszy już wiem, że warto było o niego walczyć, to niesamowity psiak, który odda siebie w 100% i zrobi dla właściciela wszystko. Musi nad nim jednak troszkę popracować DT bo niestety jest bardzo wycofany i zlękniony. Ktoś kiedyś go bardzo skrzywdził... i musi na nowo nauczyć się ufać człowiekowi. Ale ja jestem pewna, że wszystko się dobrze potoczy i będzie bardzo szczęśliwym psiakiem.
Jeśli chodzi o jego stan zdrowa, każdy pies który trafia do schroniska przechodzi przez ręce weterynarza. Po spacerze z nim mogę stwierdzić, że : ma śliczne długie i proste łapki, zdrowe ząbki, uszy, i co mnie zaskoczyło a nie pisałam o tym wcześniej bardzo miękką i delikatną sierść, miło było wsadzić w nią ręce:). Psiak jest jednak mocno wychudzony, trzeba będzie zadbać o jego kondycję fizyczną i psychiczną, ale tym na pewno zajmie się już DT.
Wszystko jest na dobrej drodze, żeby on dawał radość i był szczęśliwy. Trzymam kciuki!! Dziękuję, że pani napisała.
Pozdrawiam serdecznie.Beata M - 2012-11-25, 23:46 Cieszę się bardzo. Na zdjęciach też widać, że wymaga pracy nad masą mięśniową. Oczywiście do Torunia chętnie się wybierzemy jak tylko będzie można. Oczywiście z czymś smacznym . Życzę Wszystkim Państwu dobrej nocy. Mam nadzieję, że Słodziak też będzie spał spokojnie. Raz jeszcze dziękuję wszystkim za ciepłe przyjęcie. Miło jest wiedzieć, że są ludzie, którzy czują i myślą podobnie katarzyna1975 - 2012-11-26, 17:05 A tu ile sie dzieje Super wiadomości .
Czy juz cos wiadomo ,kiedy szczęsliwy dzień Słodziaka czy jak mu tam bedzie ?Ewa i Cindy - 2012-11-26, 23:09 transport w czwartek Asterkowy Krzysztof - 2012-11-27, 09:06 Czyli już za dwa dni wielki dzień dla Słodkiego start w lepsze nowe życie Rufiakowa Amcia - 2012-11-27, 10:32 Już klaszczę uszami! Dziś lecę po smakołyki Agata i Luśka - 2012-11-27, 13:53 Ojej! Uszami! Świetnie pracujecie! Przyjemnie przegląda się ten wątek! Brawo!
Szkoda, że wszystko dzieje się tak daleko od Głogowa.