Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - LEON ma już dom w Krakowie - 207
Kamila i Oskar - 2013-04-02, 12:43 Serduszko śliczne!
Czekamy na wieści jak se sami w domku dali rade Kama, Mela, Ruda - 2013-04-02, 14:08 No to mocno trzymamy kciuki żeby psiaki zostawione same w domu poszły po prostu spać i żeby Leoś był grzeczny oczywiście
A przy okazji- wszystkich zainteresowanych adopcją Leonka zapraszam do wypełnienia aplikacji przedadopcyjnej dostępnej tutaj: http://wartagoldena.org.pl/?page_id=1254
i wysłania jej na adres: kamila@wartagoldena.org.pl. Wypełnienie tej aplikacji to pierwszy krok w procesie adopcyjnym. Muszę również od razu zaznaczyć, że chętnych do adopcji Leona jest coraz więcej więc z góry bardzo prosimy Państwa o cierpliwość Madzia i Fredzia - 2013-04-02, 17:34 witamy ponownie, psiaki oczywiście spisały się na medal, po śladach można podejrzewać że spały...więc huuurrra!!!!!
jutro zostają same na noc iwona kedra - 2013-04-04, 13:45 Jak psiunki po nocce spedzonej samotnie??Madzia i Fredzia - 2013-04-04, 14:21
iwona kedra napisał/a:
Jak psiunki po nocce spędzonej samotnie??
dziadkami nie będziemy na pewno
a tak na poważnie to wszystko w porządku, jak wróciliśmy z pracy ok. 4 rano to zaspane nas przywitały w korytarzu, okazało się jednak,że otworzyły sobie drzwi od sypialni i tam spały-widać nie zmieściły się psiaki na sofie w salonie
generalnie na porządku dziennym jest już, ze wskakują nam do wyrka i tak też było dzisiaj
TAKIE 2 MORDKI ZOBACZYLIŚMY PO PRZEBUDZENIU SIĘ
[/URL]
I TAK SOBIE DALEJ SPAŁY...
[/URL]
[ Dodano: 2013-04-04, 16:47 ]
Leoś sprawuje się coraz lepiej, od wczoraj Leosia puszczamy na spacerku, grzecznie przychodzi na przywołanie i oczywiście zostaje za to nagrodzony smaczkiem, biegają z Fredzią jak szaleni po parku
i kilka foteczek spacerkowych
BIEGAMY JAK SZALEŃCY-UWAGA NADCIĄGAMY!!!
[/URL]
BAWIMY SIĘ W CHOWANEGO...no pańcio gdzie ona się schowała???][/URL]
ODPOCZYWAMY...
[/URL]
I ZNOWU BIEGAMY I GONIMY COŚ CO WYGLĄDA JAK KRÓLIK A JEST PSEM [/URL]
....OOOO!!!!MAŁA KRAKSA tak to jest jak ktoś ostro hamuje
[/URL]
NO I NA KONIEC Z CYKLU WSZYSTKO ROBIMY RAZEM
czekamy na smaczki/chowamy głowy w śnieg/niuchamy noskami/
gryziemy patyki/węszymy,szukamy/
[/URL]
a jutro trzymajcie kciuki,bo jedziemy na kontrole do weta, chociaż wszystko wygląda dobrze i ładnie się goi więc to tylko pewnie formalność:-)Martyna i Boski - 2013-04-04, 19:16 Ale się śmiałam zwłaszcza z tego zdjęcia gdzie było "małe hamowanko" . Psiaki mają się jak w raju, gorzej z tym parkiem, który chyba przewróciły do góry nogami Kama, Mela, Ruda - 2013-04-05, 12:25 no i pogoń za króliczkiem tez super
napiszcie potem kochani jak tam u weta Madzia i Fredzia - 2013-04-07, 15:31 u weta wszystko ok, goi się ładnie chociaż lekki krwiaczek na woreczkach jeszcze jest, ale to spokojnie jeszcze jakiś czas może się utrzymywać. szwy są wewnętrzne więc też problem z głowy, nie trzeba jechać na ściągnięcie.
a przy okazji zachipowaliśmy Leosia, stwierdziliśmy, że bezpieczniej będzie skoro biega już luzem jest grzeczny i nie ucieka, ale wiecie jak to czasem jest-wyniucha coś i poleci...
no i żeby nie było smutno to Leosiowi towarzyszyła Fredzia i w drodze do weta i u weta [/URL]Barbara - 2013-04-07, 17:03 Ale fajnie sobie razem jeżdżą Martyna i Boski - 2013-04-07, 17:39 Wyglądają cudnie! Samochód stworzony dla goldenów Asterkowy Krzysztof - 2013-04-07, 18:06 Pankracy z Okienka pamiętacie Rufiakowa Amcia - 2013-04-07, 19:29 Przez okienko Pankracego świat jest psiejski czarodziejski Kama, Mela, Ruda - 2013-04-07, 22:54 uśmiałam się na widok tego zdjęcia jak nie wiem co!
Kochana Fredzia Madzia i Fredzia - 2013-04-08, 07:42 no fakt auto kupiliśmy większe ze względu na Fredzię w skodzie combi było nam ciężko się pomieścić jeszcze z 2 dzieci. a większe auto przydało się szybko, powiem szczerze że w Ranault Megan Scenic spokojnie mieszczą się 2 goldeny i zostaje miejsce na bagaże Kama, Mela, Ruda - 2013-04-09, 11:36 aj no właśnie- my jesteśmy na etapie bicia się z myślami czy zmieniać auto Roberta na większe i czy pomieścimy w nim małego, siebie, dwa psy i jeszcze bagaże Madzia i Fredzia - 2013-04-09, 11:45 Kama naprawdę polecamy, my jesteśmy zadowoleni Kama, Mela, Ruda - 2013-04-09, 22:44 iwona kedra - 2013-04-10, 09:30 Jak psiunki??? nadal sie kochaja???Madzia i Fredzia - 2013-04-10, 09:31 Kochani u nas wszystko po staremu-czyli jest super
Leoś to super grzeczny kawaler, z dnia na dzień coraz bardziej szarmancki
Z dnia na dzień odkrywamy też nowe umiejętności Lona, np. okazało się, że Leoś bardzo lubi nosić smycz w paszczy -kiedy wracamy ze spacerku i wchodzimy do klatki Leon na komendę "siad" siada i czeka, dostaje smycz do paszczy i wchodzi z nią na górę,a na górze zostawia ją przed drzwiami. Śmiesznie to czasem wygląda, bo przeważnie psiaki chodzą na 1smyczy rozgałęzionej w połowie na 2 i jak nie odepnę Fredzi z jej strony, to Leoś ja wręcz wciąga na górę po schodach jak mi się kiedyś uda uchwycić to zrobię fotki,albo spróbuję filmik zmontowć-to będziecie ubawieni po pachy
Ogólnie rzecz biorąc Leon to bardzo usłuchany psiak, nie ma z nim problemów ani na spacerach ani w domu, szybko reaguje na "zostaw" lub "Leon", tylko jak coś wyniucha to trzeba stanowczo a tak naprawdę jest bardzo grzeczny.
Przed wyjściem na spacer wie że zanim zapniemy smycz trzeba usiąść i robi to już automatycznie (czego nie można powiedzieć o naszej księżniczce-ją trzeba poprosić i dopiero siada ), zanim dostaną michę żarcia też muszą grzecznie usiąść i poczekać (tu akurat Freda umie łapką prosić, a z Leosiem ćwiczymy), Leoś reaguje tez ładnie na komendę "połóż się" próbowaliśmy "leżeć" ale nie reagował chodził obrażony jakbyśmy chcieli od niego cudów i mąż pewnego dnia "połóż się Leon" a Leoś zawinął ogonek i myk na dywanik zwinął się w kłębuszek jak kociak
Ale żebyście nie myśleli ten Lełoś (jak mówi nasza Martyna) lub jak nazywa go czasem mój mąż ten Bigos (ze względu na kolor futra) ma też małe wady np. przy chwili nieuwagi zeżre wszystko co jest pozostawione w jego zasięgu a nawet pokusił się parę razy o zamoczenie jęzora w moim talerzu-tak perfidnie po prostu sobie zajadał ze mną a więcej nie napiszę....bo....nie pamiętam
Generalnie tak samo jak Fredzia Leoś upodobał sobie mojego męża i to jego bardziej słucha....obydwa złociaki uwielbiają też przytulasy do Darka i włażą na niego jedno przez drugie, naprawdę fajny widok jak jeszcze do tego dzieciaki dołączą
pozdrawiamy z zachmurzonego Poznania Madzia i Fredzia - 2013-04-10, 09:52 Pani Iwono psiunki kochają się coraz bardziej i my Leosia i On chyba nas też troszkę
wszystko u nas super jak pisałam wcześniej, Leoś naprawdę zrobił ogromne postępy ale w wielu sprawach wystarczyło tylko odpowiednie podejście i psiak jest grzeczny jak aniołek.
mogę powiedzieć z czystym sumieniem, że Leon to wspaniały i grzeczny pies-i tylko go kochać
większość dnia spędza u nas w sypialni wylegując się na łóżku...
O TAK NP....
NO PROSZĘ TYLKO SPOJRZEĆ JAKI ON JEST SŁODKI (zdjęcia zrobiłam dosłownie 5min temu)
Rufiakowa Amcia - 2013-04-10, 09:54
Madzia i Fredzia napisał/a:
NO PROSZĘ TYLKO SPOJRZEĆ JAKI ON JEST SŁODKI
Jest jest! I wspaniale się czyta te Twoje opowieści, Madziu!Kamila i Oskar - 2013-04-10, 10:17 taki rudzielec do schrupania Kama, Mela, Ruda - 2013-04-10, 10:43 czas zatem nadszedł żeby naszego kawalera uznać za gotowego do adopcji , prawda Madziu?Madzia i Fredzia - 2013-04-10, 11:03 prawda prawda, chociaż smutno będzie się rozstać...ale wiemy, że rozstając się z Leonem po 1 uszczęśliwimy kogoś z kim ten przesympatyczny kawaler będzie miał możliwość zamieszkania
po 2 damy szansę kolejnemu psiakowi na DTgoldenek2 - 2013-04-10, 11:10 Leon ma w sobie to coś ....