To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - PIORUN ma już dom w Ostrowie Wlk. - 183

Ewa i Cindy - 2013-06-13, 21:30

Rufiakowa Amcia napisał/a:
Hahahaha, Aneta, Ty to potrafisz budować napięcie!

to prawda.. pierwsze słowa a ja zamarłam.. !! :)
piękny to on zawsze był.. teraz doszło szczęście na pycholku wiec jest CUDOWNY!!! :)
pięknisiu.. to jak.. szukamy Ci domku? ja tylko proszę o spokój w kolejce :)

Aneta i Nico - 2013-06-14, 06:30

Oj tam, bo to poważna sprawa była, więc musiałam o niej napisać z pełną powagą :D A jeśli chodzi o te kolejki, to ja już właśnie nie śpię po nocach tylko próbuję stworzyć jakiś system, żebyśmy te wszystkie zgłoszenia jakoś ogarnęły, bo ja spodziewam się takich kolejek jak do Media Markt w dniu wyprzedaży :D Któż by nie chciał takiego przystojniaka? :P
Przemas Nula - 2013-06-14, 12:50

No rewelka :!: . Gratuluję pierwszej kąpieli, bo doskonale wiem, jakie emocje niepewności temu towarzyszą na tymczasie - zarówno ze strony ludzkiej, jak i psiej :mrgreen:
Dobrze się czyta, a jeszcze lepiej ogląda te przemiany naszych podopiecznych :>

Aneta i Nico - 2013-06-16, 22:33

Kochani mam dla Was kolejne dobre wieści. Wczoraj w nocy przyjechaliśmy z Piorunem do mojego rodzinnego domu. Psiak od razu dogadał się z moim haszczakiem, dzisiaj pół dnia się z sobą bawiły. Piorun był przeszczęśliwy mogąc hasać sobie po podwórku, bawił się z Jurą, grał w piłkę i odpoczywał na słoneczku. Potem pojechaliśmy sobie nad jeziorko, Piorun troszkę się popluskał, ale nie miał zbyt dużej ochoty na pływanie. Nad jeziorkiem było pełno psów, z kilkoma Piorun się bawił i wszystko było ok, było tam równie dużo dzieci i na żadne z nich ani nie szczeknął, ani nie warknął, ani nie zjeżył się, i nawet krzywo nie spojrzał, więc chyba robi postępy w tej sprawie ;) Teraz Piorun jest tak padnięty, że prawie na nic nie reaguje, a przed nami jeszcze 2 dni na wsi ;) Poniżej relacja z dzisiejszego dnia...

Aneta i Nico - 2013-06-16, 22:34

Ciąg dalszy zdjęć :D

Piorun jako potwór z bagien :D

Warna - 2013-06-16, 22:35

Istne szaleństwo!
Rufiakowa Amcia - 2013-06-16, 22:51

Szał :D Piękne zdjęcia, a chłopaki są boskie!
Aneta i Nico - 2013-06-16, 22:55

Huszczak to dziewczyna.
Ewa i Cindy - 2013-06-16, 23:13

ale fajnie!! super się te zdjęcia ogląda :) I Jura i Piorun przeszczęśliwi :) ewidentnie chłopak wyluzował :) może po powrocie do domku zaiskrzy między sunią rezydentką a nim :) ale najpierw chłopak musi odpocząć.. teraz będzie pewnie z dobre 3 dni odsypiał :)

no to kochani.. po takim weekendzie spokojnie możemy uznać Piorunka za gotowego do adopcji :) kto otworzy swoje serducho na tak kochanego PIORUNująco pięknego futrzaka? :)

Iza Tutisowa - 2013-06-17, 11:17

śliczny jest :)
Ranka się zrasta?

Speedo z Dziewczynami - 2013-06-17, 21:09

Potwór z bagien najlepszy :mrgreen: się wycieka chłopak za wszystkie czasy!!
Aneta i Nico - 2013-06-17, 21:42

Ranka jest już w pełni zrośnięta, jeszcze tylko sierść troszkę podrośnie i już prawie będzie niewidoczna ;) Dzisiaj z Piorunkiem cały dzień przesiedzieliśmy na dworze, znowu chłopak się wyszalał a teraz śpi jak zabity :D
Rufiakowa Amcia - 2013-06-17, 22:07

Anusiak21 napisał/a:
Huszczak to dziewczyna.

Anusiak21 napisał/a:
bawił się z Jurą,

:mrgreen: A mi się jakoś dziwnie Jura z facetem skojarzyło :P Przepraszam huszczaczkę i Pańciostwo :)

Aneta i Nico - 2013-06-18, 09:14

hahaha spoko, przeprosiny przyjęte, chociaż faktycznie Jura mogła pomylić się z Jurandem i już byłby mężczyzna :D
Martyna i Boski - 2013-06-18, 13:04

Boskie zdjęcia! Piorun robi się coraz przystojniejszy, blizna na głowie już prawie zagojona, no cukiereczek do schrupania. :mrgreen: :mrgreen: pozdrawiamy z Boszczakiem!!
Aneta i Nico - 2013-06-19, 11:53

Wczoraj byliśmy z Piorunkiem na spotkaniu ze szkoleniowcem (będąc w domu skorzystałam ze znajomości siostry:D ). Piorun nie zrobił mi ogromnego wstydu, świetnie sobie radził. Uczyliśmy się lepszego reagowania na imię, eliminowania gryzienia smyczy podczas spacerów, i wszystkich podstaw, które są potrzebne do nawiązania bliskiej relacji z psem. Teraz pozostaje nam tylko praca nad tym wszystkim. Mam nadzieję, że nowy właściciel Piorunka będzie mógł skorzystać z tych wskazówek, które ja otrzymałam wczoraj. A poniżej standardowo relacja ze spotkania :D

Asia i Bella - 2013-06-19, 13:00

Chciałam spytać, czy to plastikowe zapięcie od szelek nie uwiera Piorunka pod pachą? Akurat w takim miejscu ma :-(
Rufiakowa Amcia - 2013-06-19, 14:23

Zdjęcia od dołu najlepiej ilustrują podejście goldenów do nauki- "jestem szczęśliwy, gdy się uczę" :D
Super, że mieliście taką okazję, teraz to już będzie psiak ideał :)

Aneta i Nico - 2013-06-19, 16:12

Zapięcie jest troszkę nad paszką, więc nie powinno go uwierać, a poza tym staram się zapinać mu te szelki na tyle żeby z nich nie uciekł, ale też na tyle, żeby nigdzie go za bardzo nie uciskały. A Piorun chętnie w nich chodzi, nie próbuje sobie ściągać, nie ma problemu z założeniem, więc chyba się jakoś razem dogadują :D
Przemas Nula - 2013-06-19, 23:13

Świetnie, że jest świetnie :mrgreen: Trzymaj się i ucz bystrzaku ;)
Aga i Toru - 2013-06-25, 10:15

Piorun! Twój uśmiechnięty pychol rozkłada mnie na łopatki!
Jakby nie to, że Torek był pierwszy to bym tu w kolejce do ciebie stała!

Ola i Habs - 2013-06-25, 20:44

Aga, może brat dla Torka? :mrgreen:
Aga i Toru - 2013-06-25, 21:30

:lol: :lol: :lol: :lol:
No niestety - Toru na razie musi zostać jedynakiem :-P
Choć nie ukrywam, ze mam tu kilku takich ulubieńców i zabrałabym je najchętniej wszystkie!

Iza Tutisowa - 2013-06-27, 14:27

Po Piorunka już jest kolejka chętnych, teraz pozostaje czekać na decyzję :)
RENÓwki - 2013-06-27, 15:00

Aga i Toru napisał/a:
No niestety - Toru na razie musi zostać jedynakiem

Choć nie ukrywam, ze mam tu kilku takich ulubieńców i zabrałabym je najchętniej wszystkie!

U nas tak samo. Jak to dobrze wiedzieć że nie jest się samemu z takim uczuciem :)