To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - NICO - 521, 641

Marta i Nico - 2017-08-16, 08:14

Marta i Nico - 2017-08-16, 08:15

Marta i Nico - 2017-08-16, 08:24

Kilka zdjęć z życia NIKO ;-)

Chłopak lubi chodzić na spacery, zadomowił się już na dobre, wita liźnięciem nas jak tylko się obudzi :-P
a radości nie ma końca jak Pan i Pani przychodzą z pracy :lol: :lol: :lol:

Pan rąbie drzewo a Niko pomaga je korować ewidentnie się dobrali obydwaj uwielbiają drzewo :lol:

Po Hot-spotach już nie ma śladu, czeszemy się i już nie mamy z tym problemów :lol:

Angelika i Spike - 2017-08-16, 08:36

Nooo, mówiliśmy, że się uda! Nico to super pies.
Nanka i Beza - 2017-08-16, 08:52

ekstra!!! cieszymy się, że wszyscy się dogadują i że Nicuś już się zadomowił :)
Dominika i Binek - 2017-09-15, 11:50

Zdjęcia są cudne. Cieszę się, że daliście mu szanse i stał się częścią waszej rodziny :)
Natalia i Mike - 2017-09-27, 21:05
Temat postu: NIKULEK
Co tam u mojego Maluszka? :)
Kamila i Oskar - 2018-01-02, 08:52

Nico dzisiaj wraca pod naszą opiekę. :-(
Chłopak w listopadzie ugryzł córkę Pani Marty. Nie wiemy dokładnie jak to się stało, bo nikogo przy tym nie było. Nico miał nową zabawkę kiedy doszło do ugryzienia...
Obawa córki i reszty rodziny, że sytuacja się powtórzy jest bardzo duża i razem z Panią Martą zdecydowaliśmy, że poszukamy mu nowego domu.
Dzisiaj chłopak zamieszka w domu tymczasowym w Jeleniej Górze z niezawodną ekipą Adriana.
Na pewno trzeba z nim popracować nad obroną zasobów.

Angelika i Spike - 2018-01-02, 10:24

Witaj, Nico, znów...
Mam nadzieję, że tym razem znajdziemy Ci super dom :) Popracujemy nad Tobą chwilę i będziesz super pies!

Adrian - 2018-01-03, 13:31

Szczekam, jestem nerwowy, zestresowany, po raz kolejny zmieniam dom, jest mi smutno.. patrzę na drzwi, leże i czekam .. może jednak wrócą po mnie. Jestem spokojny facet, ale nerwowo szczekam, dysze, sapię, jestem .. wiecie sami jak to jest. W sumie bywam nerwowy tylko jak mi chcą zabrać cos, co jest moje .. jak mi się dało, to trzeba poczekać.. Pamiętacie taką rymowankę? Kto daje i odbiera, ten ... . Ty też nie lubisz, jak ktoś ci wyrywa nową rzecz z ręki .. a poza tym, tylko mnie przytulaj. Kochany włochacz.
Dominika i Binek - 2018-01-03, 13:37

strasznie mi przykro . biedny Nico, po raz kolejny oddany i niezrozumiany przez człowieka. Serce mi sie kraje jak czytam takie historie. Nie dano Ci szansy na pracę i poprawę zachowania, oddano, bo nie sprostałeś wymaganiom :( Przykro mi Misiaku, bo dla Ciebie to kolejne złe doświadczenie, które obciąża Twoją psychikę i mąci Ci w głowie :(
Angelika i Spike - 2018-01-03, 14:22

Dziękujemy Adrian za wpis.
Na pewno chwila minie zanim Nico zrozumie, co się stanie, i że musi się przyzwyczaić do Waszej trójcy (Badi, Nasca i Ty). Na pewno w mig załapie Wasze zasady.
Wrzućcie fotkę, jak będziecie mieli czas... I trzymam kciuki za Nico, to przecież wspaniały pies, na pewno znajdzie swojego ludzia.

wiolonczela - 2018-01-17, 11:40

Dzień dobry :-)
Jestem zainteresowana Nicusiem, rozmawiałam już o ewentualnej adopcji z panią Kamilą z Fundacji. Czekam na odzew od pani Kamili i myślę, że moglibyśmy z mężem i córcią zaopiekować się Nicusiem.
Pozdrawiam
Ania

Angelika i Spike - 2018-01-17, 11:41

Odzywała się pani również na wątku Freda.
Dominika i Binek - 2018-01-17, 12:30

Witamy :) Kamila na pewno przekaże wszelkie informacje o Nico. To psiak z charakterem, który potrzebuje konsekwentnego i pewnego siebie opiekuna :)
Natalia i Mike - 2018-01-19, 15:55
Temat postu: nico
Maluszek kochany <3 wielki, biały miziak.
Mam nadzieję, że znajdzie już swój domek - ten jedyny - ten na zawsze :)

wiolonczela - 2018-01-19, 16:19

Nico, niedźwiadku kochany, czekamy na decyzję w sprawie adopcji i na ciebie, mamy nadzieję, że u nas będzie ci dobrze i że będziesz szczęśliwym psiakiem :-)
Kamila i Oskar - 2018-01-24, 11:02

...
Warna - 2018-01-24, 11:38

Jest gruby, czy mi się wydaje?
Angelika i Spike - 2018-01-24, 12:31

On był wielki, jak ja go wiozłam do pierwszego DT.
Nie wiem, czy utył od tego czasu, ale on jest po prostu wielkim psem.

Angelika i Spike - 2018-02-08, 10:59

Co tam u naszego grubaska Nico? :D
Dominika i Binek - 2018-02-09, 10:48

na tym zdjęciu z góry, co siedzi i pyskiem patrzy do góry, to wygląda na straszną beczke:( ale słyszałam że miał fotosesję z Hanią Ziarko to moze coś wiecej bedzie widać :D
Angelika i Spike - 2018-02-09, 10:53

o kiedy?! :D dajcie tuuu!!
Adrian - 2018-02-20, 07:32

Miał miłą, piękną udaną sesję Hania na pewno sama da zdjęcia Nico. Nico przechodzi metamorfozę ... coraz częściej rozumie, ze zasobami należy cie dzielić, że każdy moze podejść i mu zabrać. Nico udowadnia, ze to co było barierą na początku, upartość, nieposłuszeństwo i krnąbrnąść to nie cechy charakteru a wyuczone zachowania. Tak na prawdę, Nico we wspaniały sposób akceptuje zasady, reguły, co więcej, coraz częściej jest wzorem pozytywnych zachowań. Jak małe dziecko cieszy się, że moze pokazać jak rozumie, jak szanuje zasady, jak umie czekać gdzecznie na swoją kolej otrzymania miski, jak umie czekać az mu sie pozwoli podejść do miski. Przy tym robi to z tak wyjątkową radością, że az miło patrzeć. Jeszcze ciagle ekscytacja spacerem bierze góre podczas wychodzenia, mimo wszystko - jest coraz lepiej ;)
Angelika i Spike - 2018-02-20, 09:55

Cieszę się z postępów chłopaka! :D
Jak macie jakieś fotki z domu, wrzućcie koniecznie, albo podeślijcie mi na priva, to będę tu wklejać :D