To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - DIUNA i CLEO - 11, 68

Magda Noblowa - 2010-12-28, 23:44

Monika Diunowa napisał/a:

Postaram się wieczorkiem w końcu sama wkleić kilka zdjęć

Monika, postaraj się mocniej ;P

Monika Diunowa - 2010-12-29, 17:22

Magda Noblowa napisał/a:

Postaram się wieczorkiem w końcu sama wkleić kilka zdjęć

Monika, postaraj się mocniej ;P

No to się postarałam ;) :P

Tak się kochamy :mrgreen:

Z za grzybka ;-)

Oprę się :rotfl:

Takim patykiem może się podzielę :P

Ostrzę ząbki :)

Zamyślona ;-)

Monika Diunowa - 2011-01-06, 15:17

No i minął miesiąc od kiedy Diuna jest z nami :) :rotfl: :) chociaż my czujemy się jak by była z nami od zawsze :) wprowadziła dużo radości do naszego domu bo z Lusi jest przekochany i milusiński psiak :) trafił nam się naprawdę goldeni egzemplarz :)
Diuna już całkowicie przekonała się do zabaw, Pan Gąsienica stracił nos i kapelusz :lol: uwielbia też każdego rodzaju piłki i super je przynosi :mrgreen: no i przestała podgryzać rączki :radocha: Uwielbia układać głowę na kolanach albo wciska się aby trochę się poprzytulać, no i nie odstępuję nas na krok :) Od pewnego czasu spuszczam też Diunkę luzem na łące, głównie w towarzystwie jakiegoś psa ale ona naprawdę się super pilnuje i nie ma problemu z przywołaniem,
Sylwestra nie przeszła niestety najlepiej, w prawdzie w domu czuła się bezpiecznie i na wystrzały nie reagowała natomiast na dworze siku i z powrotem. Dzień po Sylwestrze nie chciała w ogóle wychodzić z klatki, i dlatego poprosiliśmy o pomoc dzielniejszą psia koleżankę ;) przyszła do nas w odwiedziny Daila i pokazała Diunce, że nie taki diabeł straszny jak go malują i w końcu pannica wyszła :) no a potem nie chciała wracać :mrgreen:

A oto kilka domowych fotek i z dzisiejszego spacerku z Dianą, na którym nie obyło się bez walki o patyka ;) na szczęście konflikt został szybko zażegnany :) i dziewczyny szalała razem w śniegu, niestety nie udało mi się ich razem uchwycić.

Leczymy Sylwestrowego kacorka :)

Wszędzie się wcisnę ;)

Żadnej zabawy nie odpuszczę ;)

Diuna i Diana :)

I patyk niezgody :P

Ale śniegu :-D

Śnieżne szaleństwo :)

A gdzie jest Diana?

Biegnę do Ciebie :)

M!S!A - 2011-01-06, 15:34

Moniko- buzia mi się cieszy jak czytam takie dobre wieści a jak oglądam zdjęcia to już w ogóle moje szczęście sięga zenitu :) Byłam pewna że Diuna wpasuje się w Waszą rodzinkę :) Wszystkiego dobrego w Nowym Roku :-D
Magda Noblowa - 2011-01-06, 20:18

Jakiego futra dostała :mrgreen: A co z uszami? Udało Ci się w końcu je wyleczyć?
Monika Diunowa - 2011-01-07, 22:27

Magda Noblowa napisał/a:
Jakiego futra dostała :mrgreen: A co z uszami? Udało Ci się w końcu je wyleczyć?

Prawdziwy z niej misiu :lol: Uszy niestety nie są wyleczone :-( obecny antybiotyk w ogóle nie zadziałał :-( Diunka miała pobrany wymaz z uszu, to zobaczymy co w nich siedzi i mam nadzieję, że uda się je w końcu wyleczyć.
Dzisiaj zrobiłam pierwszą próbę Diuna plus wózek na krótkiej smyczy, jak na pierwszy raz wyszło naprawdę nieźle, były momenty, że Diunka szła grzecznie przy wózeczku :-D z tej naszej Dusi jest naprawdę pojętna babka :mrgreen: No ale żeby tak dla równowagi ;-) Diunka gwizdnęła dzisiaj ze stołu bułkę z szynką, ach no niech jej idzie na zdrowie ;-)

Magda Noblowa - 2011-01-07, 22:54

Cytat:
Diunka gwizdnęła dzisiaj ze stołu bułkę z szynką, ach no niech jej idzie na zdrowie

Lepiej na zdrowie niż w boczki :P

Monika Diunowa - 2011-01-15, 23:53

Musimy się pochwalić, że Diuna bardzo ładnie chodzi przy wózeczku :-D drepcze sobie spokojnie z merdającym ogonem :-) no i ma nowe spanko :mrgreen: ale pańcia trochę zaszalała i zamówiła mega duże :!: tak duże, że zmieściłby się jeszcze jeden golden :roll: Diuna lubi się na nim wylegiwać a Marcel oczywiście dotrzymuje jej towarzystwa :-)
Mamy niestety problem z uszami :-( Diuna zaczęła nimi trzepać i drapie je w taki sposób jak myje je królik :shock: byliśmy u weta i kazał się wstrzymać chociaż na wynik bakterii, który najwcześniej ma być we wtorek, już sama nie wiem co robić bo z jednej strony mi jej szkoda,że tak się męczy a z drugiej czy jest sens podawać kolejny antybiotyk (miała już 3) jak nie wiadomo co tam siedzi:roll: może Wy coś doradzicie?

Magda Noblowa - 2011-01-16, 00:03

Cytat:
Musimy się pochwalić, że Diuna bardzo ładnie chodzi przy wózeczku

Jak pochwalisz ją, że przestała bronić badyli to odetchnę z ulgą ;)

Cytat:
no i ma nowe spanko ale pańcia trochę zaszalała i zamówiła mega duże tak duże, że zmieściłby się jeszcze jeden golden

Czyżbyś coś nam chciała zasugerować :?: :mrgreen:

Kiedy odbieracie wynik wymazu?

Monika Diunowa - 2011-01-16, 00:51

Cytat:
Jak pochwalisz ją, że przestała bronić badyli to odetchnę z ulgą ;)

Ja jej mogę zabrać bez problemu :P a to, że broni przed innym psem to nie widzę w tym nic nie normalnego ;)

Cytat:
Czyżbyś coś nam chciała zasugerować :?: :mrgreen:

Kto wie co życie przyniesie :mrgreen:

Cytat:
Kiedy odbieracie wynik wymazu?

Najwcześniej we wtorek bakterie a grzyby za około dwa tygonie :roll:

Diuna używa też fajnego sygnału uspakajającego do innych psów :-) przypadnięcie na łapki z merdającym ogonkiem, czyli takie zaproszenie do zabawy i sru...w nogi :lol:

Monika Diunowa - 2011-01-21, 22:23

Mamy na razie wynik bakterii, który nic specjalnego nie wykazał. Diuna ma pojedyncze bakterie gronkowca ale Pani laborantka powiedziała, że w takich minimalnych ilościach tego się nie leczy, no ale zobaczymy co jeszcze powie wet.
Wczoraj miałyśmy bardzo nie przyjemną sytuację na spacerze. Szłam z Diunką i Marcelkiem a przechodzący obok nas chłopak rzucił Diunie pod łapy petardę (taką co tak daje taki głośny wystrzał). Lusia wpadła w straszną panikę, ledwo ją utrzymałam, udało mi się ją uspokoić po jakiś 15 minutach i powoli iść dalej. Trzęsła się jak galareta i plątała się w około wózka, wzięłam ją do sklepu mięsnego i kupiłam jej dwie paróweczki, bo jest z niej straszny łakomczuch i jak widzi żarełko to nic inne jest nie ważne. Z każdą chwilą było już co raz lepiej ale jadła nerwowo i na każdy trzask drżała, spotkałyśmy później znajomego beagle trochę się z nim pobawiła to stres opadł ale chętnie bym temu chłopkami nogi z tył... powyrywała :evil:

A to kilka domowych fotek :)

Na nowym spanku :-)

Ja też kibicuję Polsce ;-)

Hej,podziel się ;-)

Mniam :mrgreen:

Monika Diunowa - 2011-02-23, 15:15

Witamy po dłuuugiej przerwie ;-) ale w sumie nie wiem czy nas nawet ktoś czyta ;-)
Diunka miewa się całkiem dobrze :-D w uszach grzybków brak :mrgreen: no i są w super stanie,ale za to przyplątało się inne paskudztwo :-( kilka dni temu zauważyłam, że ma za uszami łupież. Byliśmy dzisiaj u weta i dostała szampon, będzie u nas pierwszy raz kąpana :rotfl: i tak, może to być od:
a) nowej obroży - miała ją założoną tydzień temu
b) alergia od karmy - jest na Royalu
c) alergia od gryzaków typu płucka, żwacze
na razie mam jej dawać tylko karmę, bez żadnych przysmaków i kilka razy wykąpać w specyfiku, za 2 tygodnie do kontroli. No i usilnie walczymy z modzelami, które ma na oby dwóch przednich łapach.

A tak to po za tym ;-) przerzuciliśmy się całkowicie na krótką smycz, na której Diuna chodzi całkiem nieźle :-) jak na razie jedyny sposób na nie zżeranie śmieci z dworu to trzeba mieć przy sobie smakołyki, wtedy Diuna skupia się na żebraniu a nie na węszeniu :lol: Diuna ładnie wykonuje komendy ale jeszcze ciężko jej np. wysiedzieć dłużej, od razu do nas podchodzi. Pracujemy nad tym małymi kroczkami bo jest to nie lada dla niej wyczyn :-) Po za tym to straszna przylepa :-) wszędzie tam gdzie my :-)

MarzenaTabaNugat - 2011-02-23, 15:30

Witamy po dłuuugiej przerwie ;-) ale w sumie nie wiem czy nas nawet ktoś czyta ;-)

Czytamy czytamy :) ale pooglądać zdjęcia też lubimy :) więc prosimy pochwalić się Diunką :)

Monika Diunowa - 2011-02-24, 23:19

MarzenaTabaNugat napisał/a:
Czytamy czytamy :) ale pooglądać zdjęcia też lubimy :) więc prosimy pochwalić się Diunką :)

Marzenko specjalnie dla Ciebie :mrgreen: dzisiejszy spacer :-)

Magda Noblowa - 2011-02-24, 23:26

Nie mogę uwierzyć jak Diuna wypiękniała :)
A jaką ma boską obrożę :mrgreen:

M!S!A - 2011-02-24, 23:28

Marzenko specjalnie dla Ciebie :mrgreen:

To ja nie oglądam zdjęć :P A tak poważnie, Diunka cudownie wygląda :)

Edyta - 2011-02-24, 23:29

a pewno, że czytamy i podziwiamy śliczności, a co do łupieżu to stawiam na royala - niestety u nas tak było :-(
Monika Diunowa - 2011-02-24, 23:45

To mi się podoba :mrgreen: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
MarzenaTabaNugat - 2011-02-25, 07:27

Marzenko specjalnie dla Ciebie :mrgreen:

Dziękuję :) Tego mi było trzeba z rana :mrgreen: :mrgreen:

Piękna Diuna ;-) Już się zjazdu doczekać nie mogę jak w realu te wszystkie piękności fundacyjne (i nie tylko :P ) będziemy podziwiać :mrgreen:

Monika Diunowa - 2011-03-07, 22:41

MarzenaTabaNugat - 2011-06-29, 23:00

Cytat:
Piękna Diuna ;-) Już się zjazdu doczekać nie mogę jak w realu te wszystkie piękności fundacyjne (i nie tylko :P ) będziemy podziwiać :mrgreen:

Diunka na żywo jest jeszcze piękniejsza niż na zdjęciach :)

Monika Diunowa - 2011-07-01, 13:58

Marzenko dziękuję za piękne zdjęcia :-) :buzki: po zabiegach upiększających z Diuny już nie sypie się tak futerko i nie muszę jej szczotkować codziennie :rotfl: Jeszcze tylko muszę zmotywować Duśkę do kąpieli bo jak na razie jest jedynym goldenem, który nie tapla się w wodzie, zamoczy tylko łapki :roll: po powrocie zmieniliśmy karmę na Orijen, Diunka wcina ją pięknie, nie było żadnych problemów z przestawieniem, kupki mniej śmierdzące no i nie puszcza takich bączków :) Diunie po zjeździe spodobało się agility :-) na razie mamy na działce amatorskie ale szukam żeby od kogoś odkupić parę rzeczy (może ktoś na forum ma? ;) )bo te mi zajmuje sporo miejsca. Moje babsko nie nadaje się do węszenia ale za to ma inne talenty :) pozdrawiamy serdecznie i obiecuję dodać swoje zdjęcia :)
Monika Diunowa - 2011-08-06, 20:50

My jak zwykle na ostatniej stronie ;-) więc podbijam zdjęciami :mrgreen:

bielan - 2011-08-07, 22:03

a gdzie to macie tak rewelacyjne tereny spacerowe :?:
Monika Diunowa - 2011-08-08, 22:13

bielan napisał/a:
a gdzie to macie tak rewelacyjne tereny spacerowe :?:

A w Zaborzu, Olsztynie, Kręciwilku (ale sam las) :mrgreen: oj jest u nas gdzie chodzić :-)