To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - ERI - 472

Fesia - 2018-01-26, 13:26

Witam, Pani Basiu co słychać u Eri?
Basia i Eri - 2018-01-29, 12:34

U nas wszystko jak najlepiej. Eri miewa się bardzo dobrze. Stała się niemalże nierozłączna z Moją Mamą. Dni mijają nam bardzo szybko. Zazwyczaj w tygodniu wyglądają to tak, że rano po przebudzeniu poranna porcja głaskania i tulasków, potem śniadanko i króciutki spacerek. Potem zazwyczaj Eri zostaje chwilę sama w domu a Mama przychodzi po nią ok 11:00 i zabiera do pracy. Potem w międzyczasie spacerek a dłuższy po pracy. Za to odkryłyśmy, że Eri uwielbia wodę po tym jak wykąpała nam się w rzece. Teraz jej pilnujemy, żeby nie wchodziła do wody, bo jednak zimno a Eri grzecznie słucha.
Angelika i Spike - 2018-01-29, 12:39

Czyli pływaczka się z niej zrobiła :-D
Basia i Eri - 2018-01-29, 19:08

Zazwyczaj wieczorem jesteśmy w salonie lub kuchni i Eri asystuje, albo sobie leży i bawi się zabawkami, albo przychodzi się poprzytulać. A dziś Eri poszła do pracy wcześniej niż zwykle, potem był dłuższy w parku. I gdzie jest teraz Eri? Nasza dziewczyna zmęczona dniem śpi u Mamy w łóżku, tylko głowę podniosła jak Mam zajrzała szukając jej. Stwierdziła, że na nikogo nie czeka i idzie spać :D
Dominika i Binek - 2018-01-29, 19:49

Basia i Eri napisał/a:
Stwierdziła, że na nikogo nie czeka i idzie spać

haha damulka kochana :) Brzmi super, Eri zadomowiła się u Was na dobre !

Nanka i Beza - 2018-01-29, 22:36

Kochani zapraszamy serdecznie na letni zjazd w Dębkach - tam Erunia popływa do woli z innymi psiakami :)
Angelika i Spike - 2018-01-30, 10:17

Proszę koniecznie rezerwować terminy!!!
31 maj - 3 czerwiec, Dębki :)

Basia i Eri - 2018-01-30, 21:55

Dominika i Binek napisał/a:
Basia i Eri napisał/a:
Stwierdziła, że na nikogo nie czeka i idzie spać

haha damulka kochana :) Brzmi super, Eri zadomowiła się u Was na dobre !

Myślę, że tak.
Powiem więcej, Eri śpi z Mamą ma swoją stronę łóżka, poduszkę i tam zazwyczaj śpi. Natomiast jeśli ma o coś focha (co zdarza się bardzo rzadko) to zajmuje miejsce Mamy i nie chce się przesunąć na swoją część łóżka :D

Fesia - 2018-02-04, 14:11

:lol: :lol: :lol: cała Eri.
Basia i Eri - 2018-02-14, 10:34

Przesyłamy kilka nowych zdjęć :)

poranne niedzielne tulaski
("Eri! Idziemy budzić Basię!")

("Mamo, ja wiem, że to co jesz jest pyszne! daj....")

("Mam w nosie was i ten odkurzacz! Nie mam zamiaru uczestniczyć w porządkach. Nic mnie nie obchodzi, że mają przyjść goście")

Muszę się Wam pochwalić, że w niedzielę po raz pierwszy od kiedy jest z nami Eri, miałyśmy więcej gości. Eri spisała się na medal. Grzecznie się przywitała z wszystkimi, przez cały wieczór asystowała nam w salonie na swoim kocyku, ale też nie wychciewała jedzenia, ani nie była nachalna co do głaskania. Została pochwalona przez ciocie, które porównywały ją z Milą, która była przeciwieństwem pod tym kątem. :)

Angelika i Spike - 2018-02-14, 10:40

No proszę! ;)
ale Eri to dama na włościach, wie jak się zachować :serce:

Fesia - 2018-02-24, 09:54

:-) :-) :-) Grzeczna dziewczynka. U mnie Erinka uważała, że goście przychodzą do niej. Jako dobrze wychowana pani domu, wszystkich z osobna witała. :lol: :lol: :lol:
Basia i Eri - 2018-03-28, 09:31

Wiosna i u nas! A wraz z nią dłuższe spacery i trochę ożywienia więcej w domu. Eri z zaciekawieniem obserwuje żółwia, który niedawno obudził się ze snu zimowego. Ale zainteresowanie nie kończy się na samym obserwowaniu tudzież lizaniu po skorupie. Niedawno przyłapałyśmy ją jak zjadła mu pokarm (takie małe pałeczki ze zmielonych żyjątek morskich) a innym razem zjadła mu pomidora. Poza tym u nas bardzo spokojnie, Eri czuje się Panią na włościach w domu, wieczorem sama idzie do sypialni spać nie czekając na nikogo. Ogólnie z naszych obserwacji wynika, że Eri toleruje i lubi inne psy (choć gdy jakiś jej "podskakuje" to potrafi się odszczeknąć), choć jakoś przesadnie się z nimi nie bawi. przywita się powącha a potem idzie do nas albo dalej. Ostatnio natomiast autentycznie bawiła się i hasała z takim 2 letnim goldenem, pierwszy raz tak się bawiła z jakimś psem :)
Wrzucam kilka zdjęć z naszego niedawnego spaceru. Trzeba naszą księżniczkę pilnować, żeby nie wskoczyła zaraz do wody, zazwyczaj się to udaje, choć czasem nas przechytrzy :)

Angelika i Spike - 2018-03-28, 09:34

Eri jak podlotek tutaj wygląda :D
Hania, Bodzio i Mery - 2018-03-28, 17:07

Witam i bardzo serdecznie dziekuje za te wspaniale wpisy i zdjecia ERI :lol: Oczywiscie rowniez dziekuje za szybka odpowiedz na moj mail z ramienia Fundacji :)
Mam wielka nadzieje, ze bedziemy sie nadal spotykac na Forum, ale takze na Chacie Warciaka do ktorej zapraszam goraco :-D
Pozdrawiam i zycze wspanialych Swiat Wielkiej Nocy dla Panstwa oraz dla ERI :okok: luzik

Dominika i Binek - 2018-03-29, 08:25

Angelika i Spike napisał/a:
Eri jak podlotek tutaj wygląda

Jak młodzik hasa po łące :D Super, że tak świetnie wpasowała się w waszą rodzinę i rytm dnia :) buziaki dla Eri !

Basia i Eri - 2018-04-09, 09:07

Eri w pełni cieszy się z wiosny. Szaleje na łące nad rzeką, gdzie najbardziej lubi spacerować. Pływa w rzece goniąc kaczki.
Byłyśmy u Pani weterynarz, Eri zachowywała się wzorowo, bez problemu przebiegła cała wizyta. Pani wet. zbadała Eri, zważyła, wyczyściła gruczoły, zaszczepiłyśmy się. Zalecono by suplementować Eri na stawy i ogólnie stwierdziła, że Eri jest w dobrej formie :)

Angelika i Spike - 2018-04-09, 10:12

To super! :mrgreen:
Fesia - 2018-05-15, 11:08

Witam, Pani Basiu co słychać u Eri?
Basia i Eri - 2018-05-17, 16:22

Skiepściła nam się pogoda, więc wspominamy niedawne wycieczki

Eri jest wielką fanką wszelkich wycieczek, gdy tylko usłyszy słowo "wycieczka" (to oznacza, że pojedzie gdzieś dalej na spacer niż do parku lub na pobliską łąkę) to jest cała rozemocjonowana, uwielbia jeździć samochodem (i nie tylko. ostatnio odprowadzały mnie z mamą na przystanek autobusowy i Eri pierwsza chciała wsiadać, gdy podjechał).

Poza tym z wielką ochotą zażywa kąpieli w rzece i goni przy tym kaczki.

Wszystko u nas nas w najlepszym porządku :)

Fesia - 2018-05-18, 18:20

:-) pięknie wygląga . Dziąkuję .
Basia i Eri - 2018-06-09, 11:24

Pozdrawiamy razem z Eri :)
U nas wszystko dobrze. W czwartek Eri miała zabieg usunięcia brodawki na oku (wcześniej Pani weterynarz mówiła żeby nie ruszać, póki jest mała i nieprzeszkadza, ale teraz zaczęła rosnąć). Eri była bardzo grzeczna i wszystko przebiegło dobrze.
Tak to korzystamy z pogody, Eri nie przepuści żadnej okazji by wykąpać się podczas spaceru. Chodzi z mamą do pracy, ale ale dopiero ok 11:00 mama po nią przychodzi, bo księżniczka musi się wyspać. Nasz żółw w lecie jest bardziej aktywny, więcej go wszędzie ale z Eri się dogadują. Eri już mu nie podkrada jedzenia :mrgreen: A jak żółw zagrzebie się w jej kocyk do spania, to ona po prostu kładzie się obok.

Angelika i Spike - 2018-06-09, 11:50

idealna panna :serce:
Fesia - 2018-06-28, 12:48

Miło się czyta, bardzo miło :) .
Klaudia, Rajli i Armani - 2018-06-28, 15:41

Wspaniale się czyta takie dobre informacje :) Eri to jeden z tych "moich" psów, których się nie zapomina :) Serducho mi mocniej do niej biło od początku, cieszę się, że tak super trafiła. :oops: