To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - AMOR - 31

skipi29 - 2010-12-17, 11:48

Amor ma się już dużo lepiej.Wczoraj postanowiliśmy spróbować wyciągnąć im już jakieś zabawki i na początek dostali po piłeczce tenisowej,ale była żywiołowa zabawa(sąsiad z dołu może to potwierdzić :mrgreen: )Nie było żadnych awantur i super.
Dzisiaj pańcio ma wolne,ale nie pospał zbyt długo.Psiaki stwierdziły,ze pogoda ładna i krótki spacerek z rana nie wchodzi w grę,więc pomimo -10 stopni wybraliśmy się pohasać na działkę.Beata miała wobec mnie inne plany zapewne(porządki świąteczne :-P ),ale co się tam wybawiliśmy to nasze.Zabawa była fantastyczna,Amor wniebowzięty,Skipi zresztą też.Oczywiście wracając w trójkę z wywieszonymi jęzorami uważamy,że ta decyja była słuszna :rotfl: .Nie ma z nami szans na głosowanie,męska decyzja,teraz łącznie z królikiem płci męskiej jest 5:1 ;-)Zima jest fajna:

Barbara - 2010-12-17, 12:53

Piotr, ja muszę przyjść i wspomóc Beatkę :) Będzie nas chociaż dwie ale i to za mało na 5-ciu facetów. :rotfl:
Super fotki super psiaków.
Pozdrawiam. Basia

skipi29 - 2010-12-17, 16:04

Dzięki Basiu ;-)
Od wczoraj podstępem Amor je suchą karmę w postaci mokrej.Namoczoną i posiekaną z marchewką i kurczaczkiem.Apetyt mu dopisuje i będziemy pomału próbować mieszać z twardą,z myślą o ząbkach.
Dzisiaj kontrol u cioci Reni i zapewne wieczorkiem relacja
:papa2:

Barbara - 2010-12-17, 16:49

No to kolejny sukces :mrgreen: Bardzo fajnie, że udało się z karmą. Zawsze to zbilansowana i dobra jakościowo karma. Czekamy na relacje, jak tam leczenie Amora?
Iza i Luna - 2010-12-17, 18:03

Z jakiej Amor jest hodowli?
Warna - 2010-12-17, 18:30

Szczęśliwy Słoń.
skipi29 - 2010-12-17, 22:21

Piszemy wieści tak póżno,bo u pani Doktor dużo pacjentów,ale Amor cierpliwie zniósł oczekiwanie i dzielnie wizytę.Tylko w poczekalni,gdy obszczekał go Berneński Pies Pasterski uciekł do Piotrka na kolana.Fajnie to wyglądało jak taki szczeniaczek ładował się na kolana i patrzył"Jak coś to mnie obroń" ;-) .Poprawia się stan zdrowia Amorka,nochal już zimny i mokry.Dostał dzisiaj ostatni zastrzyk tamtego antybiotyku i od jutra zmiana na inny,ale już co dwa dni do Czwartku i kontrolna wizyta.Ciocia Basia nas dzisiaj nie odwiedziła i tak jakoś smutno,ale myślę,że już jutro będzie :-D .

Dzisiejszy popołudniowy posiłek suchej karmy Amor zjadł w suchej postaci z ręki,bo z miski nie jest jeszcze zainteresowany.Cieszymy się bardzo,że robi takie postępy,nawet smaczki,(które go wcale nie interesowały) trafiliśmy takie,które nawet na dworze są atrakcyjne :rotfl:

Barbara - 2010-12-17, 22:39

No to naprawdę dobre wiadomości :) Bardzo cieszę się, że są postępy z suchą karmą.
Piotrek jak dałeś radę wziąć to maleństwo na kolana? ;)
A Ciocia Basia jutro oczywiście przyjedzie do mojego ulubieńca, bo sama bardzo już stęskniona. :)
Pozdrowienia dla całej rodzinki i obydwu psiaków. :)

skipi29 - 2010-12-19, 21:18

Jak u wszystkich chyba,małe urwanie głowy przed świętami,ale spacerek obowiązkowo musi być.Dzisiaj pojechaliśmy na działkę i z poświęceniem brodziliśmy po kolana w śniegu.Czego się nie robi dla złociaków,naprawdę były zadowolone

A TU AMOR KOPIE DZIURE UWIELBIA TO

Aga i Sara - 2010-12-19, 21:23

Co za poświęcenie :mrgreen: . Nasza mała ruda bestia (sięgająca Skipiemu i Amorowi do kolan) zatapia się cały w śniegu tylko uszy widać :mrgreen: Ale dla takiej frajdy jaką sprawia psiakom nadmiar śniegu warto marznąć :rotfl:
skipi29 - 2010-12-20, 23:35

Dzisiaj znów króciutko.Amora odwiedził dzisiaj wujek Michał ze sprzętem fryzjerskim ;-) ,a model bardzo grzecznie zniósł zabiegi i jest coraz piękniejszy.Dzięki Michał :okok:

bielan - 2010-12-20, 23:45

skipi29 napisał/a:
Dzięki Michał

Nie ma za co. Dajcie znać co z jutrem :lol:

skipi29 - 2010-12-20, 23:56

Michał będziemy podaj godzinę pościskamy razem aluminium :mrgreen: Piotrek
bielan - 2010-12-21, 00:06

skipi29 napisał/a:
Michał będziemy podaj godzinę pościskamy razem aluminium :mrgreen: Piotrek

:lol:
Jak się nic nie zmieni 21:30 :?:

Iza i Luna - 2010-12-26, 17:10

Amor na spotkaniu w Jaworznie :-) :

:-)

skipi29 - 2010-12-26, 22:50

Dziękujemy Izuniu za zdjątka.Cieszymy się z takiej miłośniczki Goldenków.Było nam miło Cię poznać.
Iza i Luna - 2010-12-27, 12:28

Mi też było bardzo iła :-) w Katowicach 2 stycznia będziecie? ;-)
Kasia, Szajba i Milka - 2010-12-27, 16:17

Czy moge uzyskac wiecej informacji o spacerze 2 stycznia;>? :mrgreen:
skipi29 - 2010-12-27, 22:54

Amorek zaliczył ostatnio spacerek w Jaworznie gdzie bardzo się słuchał i reagował na przywołanie,pilnował się i bardzo mu się podobało

A W DRODZE POWROTNEJ USNĄŁ NA SIEDZĄCO

bielan - 2010-12-27, 23:02

Śliczny jest ten Wasz tymczasowicz :-) Ktoś kto go adoptuję, będzie szczęściarzem. Wiem co mówię, ponieważ miałem okazję poznać go osobiście :-)
skipi29 - 2010-12-27, 23:12

Dzisiaj byliśmy u cioci Reni i z oczkiem jest duża poprawa,kropelki ładnie działają i w czwartek mamy kontrolną wizytę.Muszę pochwalić Amorka,gdyż bardzo ładnie ze Skipim przyjęli dzisiaj młodszych kolegów,żadnych starć,tylko merdające ogonki

skipi29 - 2010-12-28, 15:28

bielan napisał/a:
Śliczny jest ten Wasz tymczasowicz :-) Ktoś kto go adoptuję, będzie szczęściarzem. Wiem co mówię, ponieważ miałem okazję poznać go osobiście :-)

Masz racje Michał,Amorek to prawdziwe złoto i będzie wielkim przyjacielem dla nowego pana lub pani.Cofnę się w czasie,dwie fotki -Amorek w schronisku i teraz:

skipi29 - 2010-12-28, 18:16

A dzisiaj Amorek został zaczipowany,oczywiście cały zabieg zniósł dzielnie bez zbędnych emocji.Zuch chłopak :mrgreen:
Barbara - 2010-12-28, 23:32

Aga i Sara - 2010-12-29, 11:51

Jaki on dostojny:)