Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - INDY - 38
Anet895 - 2011-04-14, 17:24 Hejka Wszystkim.
Przepraszam , że nie dawałam znaku życia , ale dopiero teraz z koncem tygodnia znalazłam czas ,żeby tu zajrzeć i coś napisać
W zeszły weekend przyjechałam do domu ze studiów , Indi rozpoznał mnie bez problemu , zauważyłam , że bardzo swobodnie porusza się po mieszkaniu , żaden "kąt" nie stanowi problemu. Z wychodzeniem na podwórko widzę dużą poprawę ponieważ kiedy stoję na schodach i jestem w zasięgu jego wzroku Indi biega sobie po całym podwórku naprawdę swobodnie ,wczesniej trzeba było z nim spacerować. Piątkowe i sobotnie popołudnie spędziliśmy na długich spacerach.
Zauważyłam podczas odwiedzin moich koleżanek , że Indi reaguje stresem na nowe osoby , schowal sie pod stół , lub trzymał się Dziadka nie odstepując go na krok. Krzysztof dał mi radę aby osoby które mnie odwiedzają kompletnie nie zwracały na niego uwagi , to powinno pomóc.
PozdrwiamAga_TRuficzkowa - 2011-04-21, 23:04 Pozwoliła sobie "ukraść" jedną fotkę Anetki z Indim....podziwiajcie
MarzenaTabaNugat - 2011-04-22, 11:24 Zdjęcie genialne a jaki Indy szczęśliwy że Pańcia przytula SUPER !!!!!! M!S!A - 2011-04-22, 11:47 Piękny portret- taki w sam raz w ramkę, na biurko i można cały czas podziwiać Warna - 2011-04-22, 17:29 Przepiękne zdjęcie. Mam nadzieję, że będzie ich więcej.Aga_TRuficzkowa - 2011-04-24, 17:30 Dostałam od Anetki porcje fotek.
PODZIWIAJCIE
Krzysztof z Bia - 2011-04-24, 17:40 Baaardzo miły widok. Aż rośnie chęć do życia Edyta - 2011-04-24, 18:01 Przepiękna - dobrana Para Warna - 2011-04-24, 18:56 Bardzo się cieszę, jak widzę takie zdjęcia. Anet895 - 2011-04-28, 13:06 Witam Wszystkich
Hmmmm , nie wiem od czego zacząć .... U nas wszystko w najlepszym porządku
Mogę śmiało powiedzieć , że Indi zaakceptował nowe otoczenie , podwórko nie jest juz problemem , bardzo chętnie spędza tam czas Dużo spacerujemy po pobliskich polach dla niego to raj , a dla mnie okazja na zrzucenie zimowych kalorii Niedaleko jest staw , Indi zna drogę na pamięć wiec jak tylko spuszczę go ze smyczy biegnie tam i dosłownie kładzie się w wodzie , ostatnio nawet próbował sie "wytarzać " ale woda naleciała mu do uszu i szybko zrezygnował , zawsze po takiej kąpieli cuchnie błotem i jest cały brudny , co nie jest dla mnie wielkim problemem bo jak tylko przychodzimy na podwórko myje go szlauchem ogrodowym ( czego bardzo nie lubi ) stoi grzecznie i wie , ze to tylko i wylacznie dla jego dobra.
Odnośnie wizyt znajomych w moim domu. Początkowo bardzo bał sie obcych , kiedy tylko ktoś przychodził uciekał pod stół w kuchni , teraz jest o niebo lepiej , jeżeli nikt nie zrwaca na niego uwagi i nie woła go na siłe , pies sam podchodzi i daje sie głaskac , z czego bardzo sie ciesze
Kiedy wracam po 5 dniach nieobecności w domu Indi kiedy słyszy otwierające sie drzwi biegnie zobaczyc co sie dzieje , jak tylko uslyszy moj glos , merda ogonem , skacze , nawet kilka razy zaszczekał co bylo dla mnie szokiem bo nigdy wczesniej tego nie robil
Pod moja nieobecnosc w domu Indim zajmuje sie dziadek , co prawda nie ma z Dziadkiem tak dobrze jak ze mna , bo mnie wyciągnie o kazdej porze na spacerek Jak widzi ze zakładam kurtkę lub buty od razu warjuje , skacze na drzwi , siada zeby przypiac mu smycz no i wtedy nie mam sumienia żeby nie wyjśc z nim chociaz na 5 min poza bramę
PozdrawiamyWarna - 2011-04-28, 13:27 Bardzo Ci dziękujemy za relację. Super, że wszystko jest w porządku. Korbulowa Familia - 2011-04-28, 19:19 Też się bardzo cieszę, że Induś, który tyle czekal na swój domek znalazł chyba najlepszy jaki mógł sobie wymarzyc Jerzy Kora - 2011-04-29, 19:52
Cytat:
...jeżeli nikt nie zrwaca na niego uwagi i nie woła go na siłe , pies sam podchodzi i daje sie głaskac ,....
I to jest to. Żeby każdy tak postępował nie było by kłopotów z psami. To bardzo dobra zasada. Anet895 - 2011-06-01, 21:53 Witam Wszyskich
Długo mnie tu nie bylo Chciałam w skrócie napisać co u nas nowego , tak więc wszystko przebiega fantastycznie , Indi jest wspanialy , kochany , ostatnio troche sie "rozbrykal" poniewaz na spacerach czasami nie reguje na moje wołanie , ale póki co radzę sobie
Dziwi mnie troche fakt , ze Indi caly czas szczeka kiedy ktos obcy przychodzi do domu , jest to 2-3 szczekniecia na widok kogos obcego, wczesniej tego nie robił , podejrzewam , ze poczul sie pewnie i dlatego tak jest. Nie mam z nim zadnych problemow , jak przystalo na Goldena uwielbia błoto , kałuze sa jego rajem nie przejdzie obok zeby sie w niej nie polozyc i wytarzac prawde mowiac przywykłam do tego W upalne dni oaza Indiego jest pobliski strumyk , lub ogrodowy szlauf To na tyle Postaram sie odzywac czesciej
Pozdrawiam , AnetaM!S!A - 2011-06-01, 22:03 Ciesze się niezmiernie z tych wspaniałych wieści i wołam: zdjęcia, zdjęcia Edyta - 2011-06-01, 22:03 Lenka która żyła razem z Indim również szczeka jak ktoś wchodzi do domu, to może być oznaka kojcowego życia.Aga_TRuficzkowa - 2011-06-01, 22:18 A ja coś mam ,a ja coś mam
Podziwiajcie
Jerzy Kora - 2011-06-01, 23:06 Hm... podziwiamy. Jest super Truskawka - 2011-06-02, 07:36 cudowni i jacy szczęśliwi Korbulowa Familia - 2011-06-02, 07:57 Induś masz się bosko! Warna - 2011-06-02, 08:42 Lubię oglądać miłość. Truskawka - 2011-06-02, 09:01
Warna napisał/a:
Lubię oglądać miłość.
To jest takie piękne !Aga_TRuficzkowa - 2011-06-02, 16:32 Jeszcze kilka fotek szczęśliwego Indiego
lamila - 2011-06-13, 20:51 Cieszę się że tak mu dobrze . To cudowny psiakKsenia i Teddy - 2011-07-28, 14:02 Cudownie czytać takie szczęśliwe zakończenia Przeczytałam o całej rodzince i tak sobie pomyślałam, że fajnie byłoby kiedyś się spotkać (Lena, Indy, Rufus i Teddy) Tylko czy to możliwe?