Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - MAILO - 26
Barbara - 2011-02-12, 20:55 Michalinko, trochę pogada chłopak i mu przejdzie całkiem to warkolenie M!S!A - 2011-02-12, 21:00 Basiu- ja już powiedziałam Mailutkowi żeby tyle nie dyskutował bo jedzenia nie dostanie A tak poważnie to widzę że Mailo czuje się bardzo nie komfortowo kiedy się nad nim pochylam ( jak ćwiczymy warowanie) więc nie dziwie się że podnoszenie nie jest dla niego miłe. Damy radę Wanna to teraz codzienny rytuał biorąc pod uwagę pogodę i wygląd psów po każdym spacerze- więc musi się przyzwyczaić.M!S!A - 2011-02-14, 08:41 No i niestety obawiam się że Mailo jest uczulony na kurczaka . Chciałam zrobić wczoraj psom przyjemność i dałam im na obiadek kurczaka z rosołem i mięsem wołowym. No i calutką noc mam nie przespaną- Mailo drapał się co 5 minut. Więc albo kurczak albo mięso wołowe....... koszmarM!S!A - 2011-02-14, 09:04 No i cóż- dzwoniłam do weta i najlepiej będzie zrobić testy alergiczne- koszt 300 zł.Aga_TRuficzkowa - 2011-02-14, 11:29 Misia wyeliminuj na razie kurczaka z diety ,powiem tylko tyle ,że jeżeli nie masz dostępu do farmy kurzej w normalnym gospodarstwie rolnym to odpuść i sobie i psom kurczaka na zawsze.Te kuraki które kupujemy w sklepach są tak nafaszerowane chemią ,że strach się bać!!! Jak dobrze pamiętasz Rufi też u Ciebie miał biegunkę po karmie z kurczakiem a u mnie zajada się surowym ale z prywatnego gospodarstwa i nic mu nie jest.Oczywiście na początku popełniłam błąd i dałam mu takiego sklepowego to przez dwa tygodnie miał zsypany brzucholo i strasznie go swędziało.Nie watro wydawać kasy na tak drogie badania wystarczy wyeliminować to świństwo z diety i po problemie.bielan - 2011-02-14, 11:32 Kurczaczki sa pyszne:-PM!S!A - 2011-02-14, 11:48 Aga ja tak naprawę rzadko dawałam nawet Jamajce kurczaka bo jest uczulona na kurczaka właśnie w suchej karmie. Ale po takim świeżym nic jej nie jest. I wczoraj obydwoje dostali bo aż ślinka im leciała jak moja mama rosołek robiła. I Jamajce nic nie dolega a Mailutek się drapie Poza tym zakupiłam Brita na jagnięcinie- Jamajka jak zwykle wsuwa że aż jej się uszy trzęsą, Mailo robi łaskę- tak jakby te krokiety za duże dla niego były. Chociaż przynajmniej kulturalnie je bo każdego chrupka rozgryza osobno
Z badaniami poczekam tak czy siak- na razie muszę mu podać coś na świąd- chociaż jeszcze na dwa dni mamy Atarax- po uczuleniu na białko mleka krowiego. Wet powiedział że ewentualnie jednorazowo może mu podać steryd który doraźnie działa przez ok. 24 godziny.YoogiiDarek - 2011-02-14, 12:15 Misiu te krokiety specjalnie są większe żeby każdy kęs był rozgryzany zapytałem kiedyś przedstawiciela na wystawie i tak to uargumentował bo niby ich laboranci robili takie badania, że jak golden gryzie to mniej wcina:) Ja w to nie wierzę ale może coś prawdy w tym jest..... A jak po Bricie psiunki? Bez alergii?M!S!A - 2011-02-14, 12:40
YoogiiDarek napisał/a:
że jak golden gryzie to mniej wcina:)
Wiesz co Darku ale chyba coś w tym jest- bo Mailo rozgryza te chrupki i nie może dojeść całej dawki która mu daję. Szkoda że Jamajka tak nie rozgryza- Ona pochłania w całości w tempie ekspresu, a może tez by coś w misce zostawało
Po Bricie na razie u Jamajki jest ok ale to dopiero od piątku dostaje i to jeszcze mieszam z poprzednia karmą- kupy są ładne- zobaczymy na dłuższa metę jak będzie- na razie się nie drapie ani nie sypie się z Niej jak było dotychczas po innych karmach z wyjątkiem Acany, co do Mailo nie mogę tego stwierdzić na razie przez to drapanie po wczorajszym kurczaku ( bo mam nadzieję że to nie po tym jedzeniu ) ale kupy też są ładne.Kasia, Szajba i Milka - 2011-02-14, 12:49
bielan napisał/a:
Kurczaczki sa pyszne:-P
a z grilla to juz wogóle Michał i Nemo - 2011-02-14, 13:40 Co do Brita to mogę powiedzieć, że Nemo dostaje juz 2 tygodnie, też Lamb&Rice i wszystko jest w jak najlepszym porządku. I również zauważyłem, że za każdym razem rozgryza karmę i ma problem z dojedzeniem do końca
Sorry za OT M!S!A - 2011-02-14, 13:43 Michał jaki tam OT. To dobra wiadomość- w takim razie od dzisiaj będę karmić Jamajkę z ręki żeby rozgryzała każdy krokiet- może nauczy się gryźć a nie połykać- i później nie będzie potrzebować pełnej dawki jedzenia i schudnie ( w końcu ) A Mailutek na razie i tak musi dojadać bo jest stanowczo za chudy.M!S!A - 2011-02-15, 20:51 No i mam dylemat. Przeczytałam właśnie że najczęściej z mies uczulają wołowina, wieprzowina, kurczak- w tej kolejności. Mailo dostał kurczaka z wołowiną i teraz nie wiem, które z mięs mogło go uczulić. W poprzednim domu Mailo miał jedzenie gotowane podawane a wcześniej Royala na kurczaku. Barbara - 2011-02-15, 21:08 A moim zdaniem nadal najbezpieczniejsza będzie RYBA!M!S!A - 2011-02-15, 21:10 hmm... ryba, na razie daje jagnięcinę- ale nic nie mogę stwierdzić dopóki ten alergen nie zejdzie. Ale poszukam na wszelki wypadek karmy z rybą MarzenaTabaNugat - 2011-02-16, 09:59
M!S!A napisał/a:
hmm... ryba, na razie daje jagnięcinę- ale nic nie mogę stwierdzić dopóki ten alergen nie zejdzie. Ale poszukam na wszelki wypadek karmy z rybą
Nasze psiury zajadają się rybkami Pronature Holistic - łosoś atlantycki&brązowy ryż M!S!A - 2011-02-16, 15:04 Dowiedziałam się od poprzedniej właścicielki Mailo co podawała do jedzenia: i było to wszystko na bazie kurczaka tak naprawdę i żadnych problemów nie było. Nie dostawał za to wołowiny. Więc przypuszczam, ze jednak to wina tego mięsa. Jest to jakiś plus, chociaż teraz musimy wyeliminować gryzaki na bazie wołowiny- czyli wszystkie uszy, ścięgna wołowe, peniski, tchawice- a ja taki wielki zapas zrobiłam
Dla osłody mam tez zdjęcia Mailutka jak był malutki
Barbara - 2011-02-16, 16:42 Ale piękny Mailutek Kasia, Szajba i Milka - 2011-02-16, 19:05 M!s!u wystaw na aukcje te gryzaki
a Mailutek przeslicznyyyAga_TRuficzkowa - 2011-02-16, 19:08 Misiu a Ty masz pewnie te wędzone gryzaki?M!S!A - 2011-02-16, 19:32 No wędzone Ale spokojnie przy Jamajce się nie stracą a będą na dłużej- Mailutkowi zamówię NIE wołowe
A teraz kolejne wieści- Mailo wraz z Jamajką byli dzisiaj u weterynarza, na ogólnym przeglądzie i szczepieniu.
I Mailutek przytył 1 kg 15 dag a Jamajka schudła- na razie tylko 20 dag ale to już coś
Psy zostały zaszczepione szczepionką 2 letnią za miesiąc wścieklizna.M!S!A - 2011-03-03, 08:32 Ze wczorajszego spacerku kilka fotek :
a i oczywiście jest cieniem dla Mięta- wszędzie za nim nawet pod ogonem MarzenaTabaNugat - 2011-03-03, 10:06 Piękny Mailutek rzeczywiście podobny do Nugacika !!!
Cudne mamy psiaki!!!!!!!!!! M!S!A - 2011-03-03, 10:11
MarzenaTabaNugat napisał/a:
Piękny Mailutek rzeczywiście podobny do Nugacika !!!
Cudne mamy psiaki!!!!!!!!!!
Podobne są podobne Żebyśmy tylko ze zjazdu nie wróciły z zamienionymi psami