Forum Fundacji Warta Goldena Strona GłównaForum Fundacji Warta Goldena Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Chat  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
MASZA (Mufka) ma już dom w Kobyłce - 460
Autor Wiadomość
Marta i Masza 
DOM WARTY GOLDENA

Wysłany: 2017-09-14, 21:57   

Witamy,

Maszka po długiej podróży dojechała do nas wczoraj ok.15. Spodziewaliśmy sie, ze bedzie osowiała i zagubiona, ale wręcz przeciwnie - była bardzo wyluzowana, ciekawska i zaczepna :) . Co ty dużo mowić... mała przerosła wszystkie nasze oczekiwania. Jest psiakiem bardzo kontaktowym, potrzebującym dużo uwagi człowieka. Załatwia sie tylko na zewnątrz i daje jasne sygnały, kiedy chce sie załatwić. Noc przebiegła bardzo spokojnie, rano mała była taka rozespana i rozkoszna, ze aż żal było wyciągać ja na dwór ;) . Dość mało je, karmiłam ja z ręki, inaczej nie zjadłaby wcale. Oczywiście wszelkimi przekąskami nie gardzi, no ale sucha karma jest be jak na razie.
Pracujemy z nią nad ładnym chodzeniem na smyczy, bo lubi płatać sie pod nogami (wiadomo, tyle bodźców, tyle sie dzieje na spacerze ze nie wie w która stronę iść!). Uczymy ja tez nieskakania na ludzi i nie podgryzania rak - ale Maszka wydaje sie być bardzo karna i praca z nią to przyjemność :) .
Dzis została odrobaczona wiec za jakis tydzień pójdziemy zaszczepić niunie przeciw wściekliźnie.
jestesmy zakochani w Maszeńce od pierwszego wejrzenia, oj tak :) ).

Korzystając z okazji, chciałabym bardzo podziękować pani Halince za zapewnienie Maszy cudownego DT - wykonali Państwo kawał dobrej roboty;).
Dziękuje rownież Agnieszce za zorganizowanie transportu i oczywiście Dominice za zaufanie, jakim nas obdarzyła.
Naprawdę, cudowni ludzie są w tej Fundacji. Robicie wiele dobrego :)

Powoli kładziemy sie spać - zameldujemy sie tutaj ponownie za kilka dni.

Pozdrawiamy,
Marta, Manuel i Maszka

image1.jpeg
Plik ściągnięto 25 raz(y) 446.67 KB

image2.jpeg
Plik ściągnięto 24 raz(y) 404.26 KB

image3.jpeg
Plik ściągnięto 28 raz(y) 314.6 KB

image4.jpeg
Plik ściągnięto 31 raz(y) 289.1 KB

Dominika i Binek 
WARTA GOLDENA

Wysłany: 2017-09-15, 08:51   

Bardzo się cieszę, ze Masza już w swoim stałym domku. Tak myślałam, że jak ją zobaczycie to zakochacie się w pierwszej sekundzie. Te nasze szczeniaki są wyjątkowo urocze :lol: Pani Halinka cudownie zajęła się małą, zapewniła jej nie tylko ludzkie towarzystwo i opiekę, ale przede wszystkim towarzystwo psie, które na etapie szczenięcym jest bardzo wskazane :)
Co do jedzenia, możliwe, że niechęć narazie wynika z niepewności i jeszcze nie czuje się tak bardzo pewna siebie i swobodna.
Chociaż Mokka u mnie na DT nadal tylko z rąsi je i najlepiej żeby to było wszystko tylko nie jej karma :/ księżniczka...

Kochani trzymam za Was kciuki, mam nadzieję, że Masza bedzie dopełnieniem waszej rodzinki i będzie dla was oczkiem w głowie. :lol: Ja z Bineczkiem i Mokką polecamy się na spacery wspólne, Mokka jest u mnie jeszcze ok 3tyg, wiec może uda nam się spotkanie, ciekawa jestem czy by sie siostrzyczki poznały :D

Angelika i Spike 
DOM WARTY GOLDENA

Wysłany: 2017-09-15, 09:06   

Piszcie jak najczęściej ;)
/ Lola (*), 2024-2025

Marta i Masza 
DOM WARTY GOLDENA

Wysłany: 2017-09-15, 11:08   

O tak, jestesmy jak najbardziej ZA wspólnym spacerkiem! Zwłaszcza, ze Masza bardzo lgnie do wszystkich psów spotykanych na ulicy i mam poczucie, ze brakuje jej kontaktu z innymi psiurami :( .

Dzis mieliśmy ciężka noc... Maszka budziła sie do 2h i za każdym razem chciała wyjsć na dwór (po czym rzeczywiście robiła siusiu). Poza tym strasznie nas zaczepiała i próbowała po nas chodzić :D . Oczywiście mąż nawet sie nie obudził, natomiast ja nie przespałam pół nocy - juz sobie wyobrażam jak bedzie ze wstawaniem do dziecka, skoro nawet do psiego dziecka mu cieżko... :) haha

image.jpeg
Plik ściągnięto 37 raz(y) 404.55 KB

Dominika i Binek 
WARTA GOLDENA

Wysłany: 2017-09-15, 11:40   

Marta i Masza napisał/a:
Oczywiście mąż nawet sie nie obudził, natomiast ja nie przespałam pół nocy - juz sobie wyobrażam jak bedzie ze wstawaniem do dziecka, skoro nawet do psiego dziecka mu cieżko... haha

Marta ja miałam to samo z Mokką, pierwszy tydzień to było jak z niemowlakiem. Była to też moja wina bo jak tylko usłyszałam odgłos to wstawałam i sprawdzałam "czy wszystko z dzidzią ok" heh a potem wyluzowałam troszeczkę i tak z dnia na dzień coraz mniej tych pobudek było. Teraz doszliśmy do momentu gdzie idziemy z nimi ok 12:00 w nocy na ostatnie siku i pierwsze dopiero o 7 rano. Wy macie teraz urlop już :) ? ja jade na weekend od Krakowa, ale we wtorek wracam to możemy w tedy na spacerek iść.

Marta i Masza 
DOM WARTY GOLDENA

Wysłany: 2017-09-15, 17:36   

Jasne! Zapraszamy do nas, mamy super plaże dla psiaków (ogrodzona)! Byliśmy tam dzisiaj i mała wybiegała za wszystkie czasy, w życiu nie widziałam tyle radości u psiaka :D nawet w pewnym momencie wskoczyła do wody i trochę popływała <3. Mysle, ze jest jej u nas całkiem dobrze :) )

Angelika i Spike 
DOM WARTY GOLDENA

Wysłany: 2017-09-16, 10:46   

Ale pięknie :serce:
/ Lola (*), 2024-2025

Marta i Masza 
DOM WARTY GOLDENA

Wysłany: 2017-09-25, 17:33   

Witamy!

Tyle sie u nas dzieje ostatnio, ze brakuje nam czasu na zaglądanie na forum, ale obiecujemy poprawę!
Maszeńka ma sie swietnie, rozkochała w sobie nie tylko nasza dwójkę, ale i naszych rodziców, którzy ostatnio byli u nas na weekend.
Coraz ładniej chodzi przy nodze, pięknie aportuje i jest posłuszna na spacerach.
Ma duży apetyt, uwielbia wszelkie przekąski, a najbardziej wołowy szpik kostny :) .
Sukcesywnie oduczamy ja gryzienia rak, na szczęście nie gryzie nic poza tym. Zupełnie nie niszczy w domu. Ostatnio tylko na spacerach trzeba potrójnie uważać, bo m tendencje do łapania wszystkiego do pyska - wczoraj podczas jednego spaceru wyjęłam jej z pyska 2 kamienie i kapsel :o. Generalnie jest bardzo ciekawska i chyba z tego to wynika ;) .
W zeszłym tygodniu Maszka została w środę i piątek sama na 6h w kennelu (który zreszta uwielbia, jest to jej bezpieczny azyl w mieszkaniu). Wczesniej oczywiście stopniowo zostawialiśmy ja na 15min, potem dłużej i dłużej i obserwowaliśmy ja przez okno. Wszystko było w porządku, cały czas zajmowała sie swoim kongiem a następnie spała jak dziecko.
Intensywnie uczymy Maszę nowych komend- swietnie opanowała juz siad, leżeć, podaj łapę, zostań. Jest bardzo współpracująca, widać ze szkolenia sprawiają jej duzo frajdy.
Jutro idziemy do weta na szczepienie przeciwko wściekliźnie - odezwiemy sie po wizycIe.

Pozdrawiamy,
Masza i jej człowieki

http://wgrajo.pl/?v=imagejtzt.jpg

http://wgrajo.pl/img/imagejtzt.jpg

http://wgrajo.pl/?v=imagejxpx.jpg

http://wgrajo.pl/?v=imagejhph.jpg

http://wgrajo.pl/?v=imagejxvx.jpg

Nanka i Beza 
DOM WARTY GOLDENA

Wysłany: 2017-09-25, 20:19   

Kochani aby zdjęcia się wyświetlały prawidłowo kopiujcie link URL nie http i będzię ekstra ;)
pozwoliłam sobie to zrobić z powyższymi zdjęciami:

Angelika i Spike 
DOM WARTY GOLDENA

Wysłany: 2017-09-26, 07:58   

Dziewczyna rośnie jak na drożdżach :)
/ Lola (*), 2024-2025

Marta i Masza 
DOM WARTY GOLDENA

Wysłany: 2017-10-24, 16:59   

Fotka z profesjonalnej sesji zdjęciowej do kalendarza Fundacyjnego :) :)

Nowy kong i zdegustowana mina Maszki, która w pierwszej chwili nie mogła go ogarnąć :D

"Wcale nie jestem za duża żeby mnie brać na ręce!"

Spotkanie z siostrzyczka Mokka

" nooo, daj mi mokrego buziaka...!"

Najpiękniejszy piesek świata :)

Marta i Masza 
DOM WARTY GOLDENA

Wysłany: 2017-10-24, 17:13   

Cześć :)

Przepraszamy za opóznienie, ale tyle sie dzieje u nas ze nie ma kiedy wejść na forum i skrobnąć pare słów :( .

Maszunia rośnie jak na drożdżach, wazy juz prawie 20kg :) . Ciagle ma mleczne zeby. Jest zdrowa, energiczna i baaaardzo przytulasna. Jestesmy z mężem zakochani w niej po uszy! Bardzo duzo spacerujemy, gramy w piłkę i szkolimy małą:). Maszka uwielbia kontakt z innymi psami, a one chyba lubią ja, bo każdy spacer kończy sie szaleńcza zabawa z jednym z psich sąsiadów :) . Ostatnio mieliśmy tylko nieprzyjemny incydent, kiedy podczas zabawy niefortunnie skoczył na Maszę większy kolega labrador, ale na szczęście skończyło sie na krótkim utykaniu, a do wieczornego spaceru nie było juz śladu po bólu.

Cały czas karmimy niunke Hills puppy lamb&rice - jest to karma która jadła w DT u p. Halinki. Niestety, Masza chyba nie przepada za sucha karma i musimy ja za każdym razem oszukiwać i podrzucać smaczne kąski, zeby w ogóle zajrzała do miski :( .

Jest bardzo grzeczna, jak dotąd zero zniszczeń, gryzie tylko mnóstwo gryzaków i swojego ukochanego szpiku wołowego.

Zauważyłam ze Masza o wiele lepiej dogaduje sie z dorosłymi, chowa sie na widok małych dzieci i nie sprawia jej zbytniej przyjemności kontakt z nimi... Choć oczywiście nie ma mowy o żadnej agresji.

Co więcej... Czytając ostatni post na forum na temat Mokki nie mogłam nie zwrócić uwagi na szereg podobieństw miedzy siostrami: np Maszka tez przeuroczo ziewa wydając cudaczne odgłosy przy tym.. Ponadto jest straszną przylepa, chodzi za mną krok w krok i to Zarówno w domu jak i ja spacerach. Bardzo sie pilnuje, co bardzo nam odpowiada :)

Chyba tyle na dzis... Lecimy na kolejny spacer.
Generalnie Codziennie utwierdzamy sie w przekonaniu, ze to najlepszy psiak jakiego mogliśmy sobie wymarzyć. Musimy tylko odwdzięczyć sie jej tym samym. ;)

Pozdrawiamy!
Maszka i jej człowieki

Angelika i Spike 
DOM WARTY GOLDENA

Wysłany: 2017-10-24, 17:16   

Cytat:
Niestety, Masza chyba nie przepada za sucha karma i musimy ja za każdym razem oszukiwać i podrzucać smaczne kąski, zeby w ogóle zajrzała do miski :( .
Dominika ma ten sam problem z Mokka - widzialam sama na zjezdzie...
z reki je zdecydowanie lepiej.

Mam nadzieje ze widzimy sie z wami na nastepnym zjezdzie, musicie sie z nami zobaczyc ;)
/ Lola (*), 2024-2025

Kamila i Oskar 
WARTA GOLDENA

Wysłany: 2017-10-25, 06:59   

Mina Maszki przy kongu bezcenna :-P

Marta i Masza 
DOM WARTY GOLDENA

Wysłany: 2017-10-25, 16:30   

@ Angelika, jakos zawsze z opóźnieniem dowiadujemy sie o zjazdach... Bardzo byśmy chcieli wziąć udział w kolejnym :)

@Kamila- tak, Masza była takim Kongiem, którego nie można wziąć do pyska mocno zdegustowana, ale skubana szybko załapała o co chodzi i teraz biega za nim po całym domu i obija nam wszystkie meble i ściany :D

Nanka i Beza 
DOM WARTY GOLDENA

Wysłany: 2017-10-25, 16:45   

Marta i Masza, pierwsze powiadomienie o zapisach na zjazd zawsze jest na naszym funpage na facebook'u :) można ustawić sobie aby zawsze przychodziły powiadomienia jak pojawia się nowy post, wtedy na pewno nie przegapicie ;)

Angelika i Spike 
DOM WARTY GOLDENA

Wysłany: 2017-10-26, 08:29   

Koniecznie ustawcie sobie, że obserwujecie naszą fundację w pierwszej kolejności.
Poza tym udostępniamy też info o zjazdach na goldenowych grupach.
/ Lola (*), 2024-2025

Marta i Masza 
DOM WARTY GOLDENA

Wysłany: 2017-10-26, 15:26   zjazdy

Dzięki, już mamy wszystko ustawione :) Mam nadzieję, że nie opuścimy kolejnego zjazdu.

Pozdrawiam,
Marta

Angelika i Spike 
DOM WARTY GOLDENA

Wysłany: 2017-10-26, 15:29   

Już wam mówię w takim razie kiedy macie się nastawić - Dębki, weekend majowo/czerwcowy 2018 :)
/ Lola (*), 2024-2025

Nanka i Beza 
DOM WARTY GOLDENA

Wysłany: 2017-10-26, 18:54   

ekstra! mam nadzieję, że wszystkie dzieciaczki będą :D

Beata i Lampo 
DOM WARTY GOLDENA

Wysłany: 2017-10-27, 09:49   

Śliczna siostryczka Lampo :) pozdrawiamy serdecznie

Dominika i Binek 
WARTA GOLDENA

Wysłany: 2017-11-03, 12:48   

Marta spróbujcie Brit Junior dla rasy M, taki z żółtym kolorem. Mokka całkiem fajnie ją zaczęła jeść :) Masza już za stara na karmę puppy :)

Marta i Masza 
DOM WARTY GOLDENA

Wysłany: 2017-11-06, 12:43   

@ Dominika i Binek, dziękujemy za radę :) . Akurat kończy nam się 12kg worek aktualnej karmy Hill's, więc rozglądamy się za czymś nowym.

A tak z nowszych informacji, to byliśmy ostatnio na wizycie kontrolnej u weta - Maszka waży już 21kg :o i podobno musimy ograniczyć ilość ciasteczek... :( . Rosną jej już stałe zęby, aktualnie wychodzą jej kły.
Pięknie wykonuje komendę "zdechły pies", aż żałuję, że nie można wstawiać filmików na forum :) .

Jest super kochana i zupełnie straciliśmy dla niej głowę :)

Dominika i Binek 
WARTA GOLDENA

Wysłany: 2017-11-06, 12:46   

Marta i Masza napisał/a:
Maszka waży już 21kg :o i podobno musimy ograniczyć ilość ciasteczek...

haha no żeby wam mały grubasek nie wyrósł! Szkoda obciążać stawy w tak młodym wieku :P Wiadomo, że ciężko jest odmówić, ale dla większeg dobra, zamiast ciastek polecam marchewczkę :)

Filmiki można podesłać na maila mi lub Angelice wstawimy na naszego youtuba i wrzucimy tutaj link :D

Nanka i Beza 
DOM WARTY GOLDENA

Wysłany: 2017-11-06, 12:46   

Marta i Masza, wrzucice filmik na youtube i dajcie linka tutaj :D chętnie pooglądamy!!!

Odpowiedz do tematu