Wiek: 47 Dołączyła: 19 Maj 2011 Posty: 7075 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 2016-06-03, 16:42 ARES ma już dom w Glinie - 366
Dzisiaj pod opiekę fundacji trafił 5 letni Ares.
Chłopak mieszkał przez ostatnie lata w kojcu , więc penie będzie musiał nabrać trochę "ogłady"
Postara się już o to Renatka, u której w domu tymczasowym teraz zamieszka
_________________ Kamila i Oskar
India 2003-2012[*]
Wysłany: 2016-06-03, 18:41
Dostaliśmy pierwsze wieści od Reni z DT
Mianowicie chłopak od "dzień dobry" merda ogonem, wszędzie go pełno i bada każdy cal ogródka, wszystkiego jest ciekaw. Podróż zniósł dobrze, aczkolwiek nie do końca wiedział jak wejść do auta Koty go nie interesuje, ale upodobał sobie rezydenta Franka (niewidomego psiaka rasy shitzu), który jak to wzorowy przyszywany brat oprowadza Aresa po najtajniejszych zakamarkach działki. Dzikusem jest lekkim na smyczy, jako że przez ostatnie lata rzadko miał okazję wychodzić poza kojcową zagrodę, ale Renatka nad tym popracuje Czekamy na dalsze wieści z DT lub od Kasi
A teraz coś dla oka
_________________ Pozdrawiają
Milena, Tomek i Kosmo Kosmo'wski
Wiek: 34 Dołączyła: 01 Paź 2015 Posty: 10102 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-06-03, 19:16
Super ze juz jest z nami niech teraz sie wybiega do woli i odkryje świat, ktorego nie widzial
Z tego miejsca bardzo serdecznie chcialam podziekowac p. Dorocie i jej Mężowi za poświecenie swojego czasu i przetransportowanie Aresa z jego starego domu do p. Renaty. Jesteście cudowni!!
Wiek: 51 Dołączyła: 09 Mar 2016 Posty: 353 Skąd: Warszawa/Bydgoszcz
Wysłany: 2016-06-07, 07:52
Ares witaj u Warciaków - tu Ci pomogą, ułożą i znajdą ręce do miziania
_________________ Pies ... ktoś kto zawsze cię zrozumie, niezależnie w jakiej sytuacji jesteś, niezależnie co mu zrobiłeś, zawsze będzie Cię kochał bezgranicznie.
Pies ... terapeuta i przyjaciel rodziny.
Pies ... to nie zabawka, on też ma uczucia
Ares to wspaniały pies. No i niestety strasznie zaniedbany pod względem wychowania..można powiedzieć, że nic nie umie..ale bardzo szybko się uczy.Nauczył się czystości w domu ufff to było najgorsze, ale dałam radę. Umie już też dawać łapę...zajęło to tylko 5 minut, może kiedyś był uczony i mu się przypomniało.
Dziś popracujemy nad komendą siad.
No i smycz...spacery...jeszcze za nim fruwam...
Ares kocha jeść, jak każdy dobrze wychowany Golden...zjada swoją porcję i jak ktoś nie zje swojego posiłku dokańcza...trzeba pilnować i chować miski pozostałych dzieciaków
Wczoraj Ares był u weta, już wykastrowany, wyniki w normie, odrobaczony.
Jak przyjdzie czip zaraz jedziemy do wetki go założyć
Pozdrawiamy wszystkich serdecznie
Renata z całą rodzinką
Wysłany: 2016-06-10, 08:21
Każda nowinka, która dla psa jest zabawą i nauką w jednym szybko wchodzi do głowy
Pisz Ares często czego się uczysz
_________________ Pies ... ktoś kto zawsze cię zrozumie, niezależnie w jakiej sytuacji jesteś, niezależnie co mu zrobiłeś, zawsze będzie Cię kochał bezgranicznie.
Hej Kochani
U Aresa wszystko w najlepszym porządku.
Zaszczepiony, szwy już zdjęte, uszka się goją.
Chłopak na spacerach zachowuje się coraz lepiej, dziś dałabym mu 4+
Uwielbia długie spacery, a kałuże jak przystało na Goldena KOCHA.
Niestety na spacer bez smyczy długo jeszcze się nie zdecyduję, już mi uciekł....na kilka minut, nie słyszy wtedy nic...biegnie przed siebie....dogoniłam go autem....zawsze zastanawiałam się jak może komuś uciec pies....może...
Ares uczy się chętnie, umie dawać łapę, reaguje na siad, bawi się zabawkami,maskotkami...a nie umiał nic....pierwsza maskotka, pierwsza zabawa i wielkie szczęście...tak mu się podobało, był taki zaabsorbowany,szczęśliwy...
Na spacerach Aresa nie interesują obce psy, nie zwraca uwagi na ich zaczepki...rowerzyści i owszem zostają oszczekani, ale gdy Ares jest na posesji i przejeżdżają w pobliżu...a podobno nie umiał bronić swojego terenu umie i robi to doskonale
Jest wesołym i tulaśnym psiakiem...jak się ,,doczepi" to końca nie widać...trzeba głaskać, tulić, całować....i wtedy te szczęśliwe oczy....i serce się raduje, że Jego życie się odmieniło
Ares bardzo polubił Franka ( shit-zu bez oczek, niedosłyszący) zawsze z wielkim zainteresowaniem obserwował, gdy Franeczek był wynoszony i wnoszony na i ze spaceru...jego wzrok mówił...dlaczego? a ja? a teraz, gdy mówię ,,Ares idż z Franiem i pilnuj go" idzie z nim do ogrodu i obserwuje...
to jest KOCHANE dziecko...ciekawe świata, ludzi, wszystkiego...
czego nie lubi, to jazdy samochodem...i tu musimy się sprężyć i nauczyć Go, że to jest fajne...jechał już kilka razy i zawsze to samo....chciałby siedzieć mi na kolanach, tyle, że ja prowadzę
Zresztą...ja jestem jego ulubionym człowiekiem, jest zawsze tam gdzie ja
Jego nowa rodzina będzie miała wspaniałego psa <3
A ja będę tęsknić za tą ukochaną przylepką
Wcale się nie dziwię, że Ares po spuszczeniu ze smyczy biegł gdzie go oczy poniosły, ponieważ wcześniej siedział w kojcu, więc nie dziwię mu się, że jak doznał większej wolności to chciał z niej skorzystać
Nasz Spajk jest z nami już prawie 3 miesiące, a nadal nie widzimy opcji spuszczenia go ze smyczy na spacerach i podejrzewam, że też jeszcze długo na niej będzie chodził - też był w większości swego czasu w kojcu, więc jak czuje, że nie ma "oporu" w postaci smyczy to biegnie przed siebie i nic nie słyszy...
_________________ Nowy dom Spajkusia od '16
Angelika i Radosław
/ Diana (*), 2005-2015
/ Lola (*), 2024-2025
Wysłany: 2016-06-26, 15:31
super wiesci
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum